Wandeling door het bruisende centrum van Palma de Mallorca

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wandeling door het bruisende centrum van Palma de Mallorca

 • Startpunt: Es Baluard Museum
 • Eindpunt: Lonja de Mallorca
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 2,3 km
 • Duur: 2 uur
 • Wegdek: Gedeeltelijk verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

De Baai van Palma de Mallorca is het epicentrum van de ontwikkeling van het toerisme op het eiland. Vanaf de jaren 60 werd de kust langs beide kanten van de stad, die je tijdens deze stadswandeling zelf gaat ontdekken, massaal volgebouwd. Hierdoor kreeg Mallorca haar reputatie als nogal ordinaire vakantiebestemming.

In het hart van deze wildgroei biedt Palma de Mallorca echter meer dan dat je zou denken. De stad Palma zelf heeft heel wat interessante historische plaatsjes, die in schril contrast staan met de nabijgelegen strandresorts.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling door het bruisende centrum van Palma de Mallorca

Je wandelroute door Palma de Mallorca begint bij het Es Baluard, een museum van moderne en hedendaagse kunst met een gevarieerde collectie van werken die gemaakt zijn op of op de een of andere manier te maken hebben met de Balearen. De ideale startplek voor je verkenning door Palma de Mallorca. Nadien wandel je nog langs toppers als de kathedraal en het Arabische fort. Onze uitgestippelde stadswandeling van 2,25 km brengt je langs de mooiste plekjes en topbezienswaardigheden van de stad.

Hieronder alvast enkele topbezienswaardigheden op je wandeling

 • Plaça Major, het hoofdplein en ook het grootste plein van de stad. Hier kan je gerust plaatsnemen op een van de gezellige terrasjes en de straatartiesten bewonderen. Je vindt er ook een aantal kunstgalerijen en soms kraampjes die artisanale en voedingswaren aanbieden.
 • Je wandelt ook langs de kleurrijke voorgevel van Can Forteza Rey, typisch voor de Art Nouveau-beweging die de architectuurstijl van de vroege 20e eeuw karakteriseert.
 • Gerhardt Braun Gallery en de Casal Solleric voor hedendaagse kunst- en fototentoonstellingen.
 • Een van de oudste kerken van Palma, de Sant Francesc kerk. Gotische en barokke elementen wisselen elkaar af in het interieur, met een klassiek gewelfd gotisch dak en een sierlijk barok altaar.
 • De Jardí del Bisbe, koele en rustige tuinen, bieden dan weer de perfecte plek voor een korte rustpauze tijdens je ontdekkingstocht van Palma.
 • Ontdek nog meer van de mooiste bezienswaardigheden in Palma de Mallorca die je tijdens deze wandeling tegenkomt.

VERBLIJFTIP: Boutique Hotel Posada Terra Santa zit gevestigd in een 16e-eeuws herenhuis in de oude binnenstad. Het boetiekhotel biedt ruime kamers, een binnen- en buitenzwembad, een spa- en wellnesscentrum en een gemeenschappelijk terras. Sommige kamers hebben ook een eigen terrasje met uitzicht op het historische centrum. Meer info en boeken.

Balearen

Gratis preview reisgids Balearen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Balearen

Ontdek Mallorca, Menorca, Ibiza & Formentera via 3 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden + achtergrondinformatie, weetjes en heel wat praktische tips. Zo weet je perfect waar de mooiste stranden zijn en alle bezienswaardigheden. Koop de volledige reisgids voor € 10


Geschreven door

Yenthe Elsen

Gratis preview reisgids Balearen downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?