15 x beste hotels op Mallorca - Boutique, Luxe & BOHO stijl (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

15 x beste hotels op Mallorca - Boutique, Luxe & BOHO stijl (update 2024)

8 april 2024 in Balearen1 reactie

Tijdens je verblijf op Mallorca wil je natuurlijk ook een mooi hotel hebben om te overnachten. Daarom gingen wij jou alvast voor en gingen op zoek naar de meest unieke hotels op Mallorca.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Fontsanta Hotel in Colònia de Sant Jordi

Fontsanta Hotel is gelegen op een uitgebreid domein aan de rand van Colònia de Sant Jordi. Midden in de prachtige landschappen van Mallorca, staat het hotel vooral gekend voor zijn thermen met uitstekende spa en wellnessfaciliteiten. Maar dit is niet het enigste dat dit hotel te bieden heeft.

In de ruime kamers kan je 's nachts tot rust komen om je 's ochtends goed te vullen aan het ontbijt. Wij kunnen je zeker en vast de pannenkoeken aanraden! Ook 's avonds kan je terecht in het restaurant om de proeven van de lokale keuken. Meer info en boeken.

  1. Mirabó De Valldemossa in Valldemossa

Mirabó De Valldemossa is gelegen op een prachtig domein aan de rand van Valldemossa. Deze prachtige 16de eeuwse olijvenboerderij heeft in totaal 9 kamers. Het unieke karakter van dit hotel in combinatie met de gastvriendelijkheid zorgt er voor dat je een onvergetelijk verblijf zal beleven. Hier moet je vooral naar toekomen als je op zoek bent naar rust en prachtige landschappen; Eten kan je doen in het restaurant dat centraal gelegen is op het domein. Laat je verrassen door de heerlijke mediterrane keuken. Meer info en boeken.

  1. Predi Son Jaumell in Capdepera

Hotel Predi Son Jaumell is gelegen in het noord-oosten van Mallorca, meer bepaald in Capdepera. Het meer dan 400 jaar oude domein valt vooral op door het gebruik van traditionele steen. Binnenin werd er vooral gekozen voor gebruik te maken van een minimalistisch interieur en lokale kunst.

Aan het hotel is een restaurant gekoppeld waar er tegenwoordig een ex-El Bulli chef, Andreu Genestra, aan het hoofd staat. Wij raden vooral ook aan om de heerlijke huiswijn van het hotel eens te proeven. Meer info en prijzen via deze link

  1. Boutique Hotel Posada Terra Santa in Palma de Mallorca

Posada Terra Santa ligt goed verborgen in het oude stadsgedeelte van Palma de Mallorca. Dit 16de eeuwse huis is niet makkelijk te vinden maar vanaf je het gevonden hebt zal je onder de indruk zijn van de schoonheid. Het hotel werd gemoderniseerd met opvallende kunst. Genieten kan je doen op dak in het zwembad met een uitzicht over Palma de Mallorca of in de spa faciliteiten van het hotel. Voor lekker eten moet je in de kelder van het hotel zijn in het La Despensa del Barón Restaurant. Meer info en boeken.

  1. Can Mostatxins in Alcúdia

Hotel Can Mostatxins kan je terugvinden in het oude stadsgedeelte van Alcúdia. Het hotel is gevestigd in twee gerenoveerde gebouwen die dateren uit de 15de en 19de eeuw. Alle kamers beschikken over minsten één muur die bestaat uit de oorspronkelijke stenen van gebouwen. Elke ochtend wordt er een ontbijt aangeboden dat bestaat uit allemaal lokale producten. Meer info en boeken.

  1. Son Brull Hotel en Spa

Mag het eens wat luxueuzer zijn? Het Son Brull Hotel en Spa is een prachtig 5* hotel in een rustige, landelijke omgeving in het noorden van Mallorca. Verblijf in een van de elegante kamers voorzien van alle luxe en comfort.

Naast het verwarmd buitenzwembad en de indoor fitnessruimte is er er ook nog een tennisbaan voorzien! Na het sporten kan je heerlijk ontspannen in de hamam, de massageruimte of op het zonneterras. Liever wat meer privacy? Geen probleem! Elke slaapkamer heeft een eigen bubbelbad en de grote suite heeft zelfs een eigen zwembad. Meer info en boeken.

  1. Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel

Op zo’n 7 km van Palma vind je dit prachtige hotel. Het Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel is gelegen op het terrein van Golfclub Son Vida in de heuvels net buiten Palma de Mallorca. Niet alleen volwassenen kunnen zich hier prima vermaken, maar er is ook gedacht aan de kinderen. Het Sheraton Mallorca richt zich namelijk vooral op gezinnen.

Zo zijn er wel drie zwembaden, eentje waar je kan pootje baden en uitrusten, maar ook een kinderbad met glijbanen en zelfs een hot tub voor kinderen. ‘s Morgens kan je genieten van een heerlijk ontbijt en ‘s avonds is er een speciaal menu voor kinderen voorzien. Als kers op de taart vertoef je in een erg mooi en verzorgd hotel in een prachtig groene omgeving! Meer info en prijzen.

  1. Hotel Cap Rocat in Cala Blava-Llucmajor

Hotel Cap Rocat, gelegen in de rustige wijk Palma Bay dicht bij Cala Blava, is een voormalig militair fort dat is gerestaureerd tot een luxe vijfsterrenhotel. De ingang van het hotel is al een bezienswaardigheid op zich. Je overnacht er in stijlvolle slaapkamers voorzien van een eigen zwembad en een schitterend uitzicht op de zee. De suites Sentinels zijn uitgegraven uit een rots wat het verblijf nog meer uniek maakt.

Even lekker genieten? Breng dan een hele dag door in de spa en sluit je dag af met een heerlijk diner in het sfeervolle restaurant waar verse, mediterrane gerechten geserveerd. Meer info en boeken.

  1. Yartan Boutiqe Hotel in Artá

Een verblijf in het Yartan Boutique Hotel biedt een ware oase van rust. Dit klein maar fijn boetiekhotel is gebouwd in traditionele stijl maar het interieur is hypermodern. Neem een duik in het zwembad, ontspan in de sauna of ga zonnebaden op het terras. Het hotel voorziet elke dag een ontbijt à la carte. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Can Ribera by Zafiro in Muro

Dit mooie gloednieuwe boutique/design hotel is perfect als uitvalsbasis om elke kant van Mallorca te ontdekken. Can Ribera by Zafiro is gelegen in Muró tussen de smalle straatjes. Het restaurant is erg verzorgd en biedt een uitgebreid ontbijtbuffet ‘s morgens en heerlijke tapas ‘s avonds. Tot slot zijn de kamers ook erg mooi en modern.

Kortom zal je je ongetwijfeld snel relaxt en op je gemak voelen! Leuk extraatje: er is een mooi zwembad gelegen op het dak met ligbedden waar je bovendien ook een fantastisch uitzicht hebt. En ontspan hier zeker ook even in de hot tub. Meer info en boeken.

  1. HM Balanguera in Palma de Mallorca

HM Balanguera is een modern hotel met kunstzinnige inrichting, op wandelafstand gelegen van Palma de Mallorca (ongeveer 7 minuutjes te voet). De kamers zijn minimalistisch en stijlvol ingericht en ontspannen kan je doen op het mooie zonneterras met zwembad.

In de buurt vind je verschillende leuke barretje en de haven van Palma bereik je al na 10 minuten wandelen. Kortom is de ligging erg praktisch, maar ook het hotel zelf biedt je alle luxe en comfort dat je nodig hebt. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Hotel Basilica in Palma de Mallorca

Hotel Basilica ligt in het historisch centrum van La Palma de Mallorca en op nog geen 2 kilometer van het strand. Na een heerlijke nachtrust en een lekker ontbijtje kan je een verfrissende duik nemen in het buitenzwembad op het dak van het hotel. Vanaf hier heb je bovendien ook een schitterend uitzicht over de stad. Meer info en boeken.

  1. Ca's Papà in Valldemossa

In dit prachtige verbouwde familiehuis word je vriendelijk ontvangen en kan je meteen ontspannen in de mooie gemeenschappelijke lounge met open haard. Ca's Papà is gelegen in het dorpje Valldemossa, op zo’n 15 minuten rijden van Palma de Mallorca. Deze charmante ligging is echt ideaal: op 10 minuutjes bereik je het strand, op 25 minuten rijden sta je aan de luchthaven en bovendien kijk je vanuit je kamer op de bergen uit. Lekker ontbijt en mooie kamers. Een absolute aanrader voor je rondreis op Mallorca! Meer info en prijzen via deze link.

  1. Yartan Boutiqe Hotel in Artá

Een verblijf in het Yartan Boutique Hotel (een adults-only verblijf) biedt een ware oase van rust in het hart van Artà. Dit klein maar fijn boetiekhotel zit gevestigd in een landhuis uit de 18e eeuw maar het interieur is hypermodern. Neem een duik in het zwembad, ontspan in de sauna of ga zonnebaden op het terras. Het hotel voorziet elke dag een ontbijt à la carte. Meer info en boeken.

  1. Cas Comte Suites & Spa - Adults Only in Lloseta

Bij de Cas Comte Suites & Spa - Adults Only kom je terecht in een oase van rust en ontspanning. Dit viersterrenhotel zit gevestigd in een gerenoveerd 18e-eeuws herenhuis in Lloseta, in de regio Raiguer in het noorden van Mallorca.

Vanaf het moment dat je arriveert, word je in de watten gelegd tot de laatste minuut van je verblijf. Je kan hier genieten van een heerlijk ontbijt, gastvrijheid, comfortabele bedden, een restaurant, een gezellig buitenterras en een zwembad op het dakterras. Er hangt een ontspannen sfeer in het hotel en je zal je ongetwijfeld snel thuis voelen. Een aanrader voor wie zich even in een paradijs wil wanen. Meer info en boeken.

  1. Mis niets op Mallorca met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Mallorca? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Mallorca met alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Mallorca.

Mallorca

Gratis reisgids Mallorca downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 10 juni 2018 - Follow my footprints

Oeh, wauw, dat zijn wel héél gave plekken! Ik heb ook wel op een mooie plek geslapen op Mallorca, maar deze zijn écht heel mooi!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?