Route des Grandes Alpes: Rij door de Franse Alpen van Genève tot Nice

Koop de volledige reisgids voor € 10

Route des Grandes Alpes: Rij door de Franse Alpen van Genève tot Nice

31 januari 2023 in Frankrijk8 reacties

De Route des Grandes Alpes is een prachtige toeristische route door de Franse Alpen, in het zuidoosten van Frankrijk. De route van zo’n 700 km lang trekt van Thonon-les-Bains aan het meer van Genève naar Menton aan de Middellandse Zee, waarbij reizigers over overweldigende bergpassen, door schitterende natuurgebieden en langs pittoreske bergdorpjes rijden.

De Route des Grandes Alpes is een zeer geliefde roadtrip met de auto of de motor, maar wielrenners gaan ook graag de uitdaging aan.

Inhoud artikel

Kaartje met Route des Grandes Alpes

Geschiedenis Route des Grandes Alpes

Meer inkomsten door de nieuwe handel

De bergdorpjes, forten en andere afgelegen gebieden in de Franse Alpen waren tot de 18de-eeuw lastig te bereiken, en dus werd besloten om door de bergen wegen aan te leggen. Door deze nieuwe wegen kreeg de voorheen geïsoleerde lokale bevolking van de Franse Alpen een betere verbinding met de rest van Frankrijk, Italië en Zwitserland, wat vervolgens ook voor meer inkomsten zorgden door de nieuwe handel.

Fiets- en autotoerisme in het gebied stimuleren

Aan het einde van de 19de-eeuw bleek dat er nog steeds verbindingen ontbraken in de Franse Alpen. De wegen in het gebergte waren van strategisch belang door de verbinding tussen de forten en de nabijheid van Italië, maar desondanks waren verschillende valleien nog niet met elkaar verbonden. De Touring-Club de France kwam vervolgens met het idee om 1 lange route van noord naar zuid door de Alpen te creëren, die zowel de verschillende valleien in de Franse Alpen zou verbinden als het fiets- en autotoerisme in het gebied zou stimuleren.

Strategische belang en toerisme

 • De Franse staat was al aan het einde van de 19de-eeuw begonnen met de verbindingswerken, en in 1911 organiseerde de Touring-Club de France al de eerste rit over een deel van de route.
 • Pas in 1937 werd de hele route voltooid, toen de Col de l’Iseran werd ingehuldigd.
 • Na de Tweede Wereldoorlog verdween het strategische belang van de route bijna in zijn geheel en werd er gekozen om de toeristische rol van de route te benadrukken.
 • In 1950 werd de route omgedoopt tot de Route des Grandes Alpes. Sindsdien is het een populaire route en trekken jaarlijks duizenden automobilisten, motorrijders en fietsers door de Franse Alpen.
 • Ook wordt er jaarlijks een stuk van de Tour de France door de passen van de route gereden.

De Route des Grandes Alpes

Van Thonon-les-Bains naar Nice / Menton

De Route des Grandes Alpes is een route van origineel 720 km die begint in het plaatsje Thonon-les-Bains aan het Meer van Genève en eindigt in Nice aan de Middellandse Zee. In 2012 is de route echter aangepast en tegenwoordig is Menton, eveneens aan de Middellandse Zee, het eindpunt. De route is nu 684 km lang.

Indrukwekkende cijfers

 • De route gaat over 17 verschillende bergpassen, waarvan er 6 hoger liggen dan 2000 m.
 • De hoogste bergpas is de Col de l’Iseran, die een hoogte heeft van 2770 m.
 • Andere bekende bergpassen die met de route bezocht worden zijn de Col du Galibier van 2642 m hoogte, de Col du Latuaret van 2057 m hoogte, de Col d’Izoard van 2361 m hoogte, de Col de Vars van 2108 m hoogte en de Col de la Cayolle van 2326 m hoogte.

Langs groene valleien , nationale parken en kale hoogvlaktes

De route begint ij Thonon-les-Bains op een hoogte van 450 m en eindigt in Menton op 30 m boven zeeniveau. Wanneer je doorrijdt naar Nice eindigt de route op 10 m boven zeeniveau. Bij de noordelijkste etappe van de route kan je ook de imposante Mont Blanc in de verte aanschouwen, de hoogste berg van de Alpen van maar liefst 4810 m hoogte.

De route loopt door een grote verscheidenheid aan landschappen. Zo kom je onderweg uitgestrekte sneeuwvelden en gletsjers tegen, zeker in het noordelijke deel van de route, maar kom je ook verschillende nationale parken en natuurparken tegen die zeer bosrijk zijn. Daarnaast rij je door groene valleien en langs kale hoogvlaktes, en kom je verschillende prachtige natuurlijke bezienswaardigheden tegen.

Hoe best de Route des Grandes Alpes rijden?

Alleen toegankelijk tussen juni en oktober

 • Doordat de Route des Grandes Alpes door de bergen loopt is de gehele route alleen toegankelijk tussen juni en oktober.
 • Wanneer de bergpassen precies opengaan en weer sluiten hangt af van wanneer de sneeuw is gesmolten en wanneer de eerste sneeuwval begint.
 • Echter worden sommige passen het gehele jaar door sneeuwvrij gehouden aangezien die ook werken als verbinding van de wintersportgebieden.
 • Ook kunnen de lagergelegen passen soms al in mei opengaan.

Volg de route langs de RD-902

 • De gehele route is bewegwijzerd met de bruine borden die de toeristische route van de Route des Grandes Alpes aanduiden, vanaf Thonon-les-Bains tot aan Nice.
 • Ook is het grootste deel bewegwijzerd met het wegnummer RD-902.

Breng zowel zwemkledij als je wind- en waterdichte jas mee

Hou er tijdens de roadtrip rekening mee dat het weer in de bergen snel kan veranderen. Een warme, heldere zomerdag kan snel opgevolgd worden door koude wind en regen. Daarnaast wordt het klimaat in de Franse Alpen door beide het gematigde klimaat van Midden-Europa en het warme klimaat van het Middellandse Zeegebied beïnvloed, waarbij je tijdens de route steeds meer richting het andere klimaat rijdt.

Breng dus je zwemkleding voor aan de Middellandse Zee en een wind- en waterdichte jas voor in de noordelijkste Franse Alpen en vooral vergeet je zonnebril, zonnecrème en wandelschoenen niet.

Welke etappes heeft de Route des Grandes Alpes?

De Route des Grandes Alpes dient in meerdere etappes gereden te worden

 • In hoeveel etappes je de complete route rijdt hangt natuurlijk af van hoe lang je per dag wilt rijden en waar je onderweg allemaal wilt stoppen, maar het is aan te raden om met de auto en motor de route in minstens 4 etappes op te delen.
 • Wanneer je meer tijd hebt kan je er ook voor kiezen om de route in 6 of 8 etappes op te delen.
 • Wanneer je de Route des Grandes Alpes op de fiets af wil leggen dien je minstens 8 dagen uit te trekken voor de tocht, waarbij je gemiddeld zo’n 85 km per dag af dient te leggen. Hou er echter rekening mee dat niet alleen de lange afstand van de route een uitdaging is, maar dat je ook veel hoogteverschil tegen komt. Het is daardoor aan te raden om de route op te delen in 10, 12 of zelfs 14 etappes.

1. Meer van Genève – Grand Bornand – Bourg-Saint-Maurice

Eerste etappe: van het Meer van Genève naar Bourg-Saint-Maurice

De noordelijkste etappe van de Route des Grandes Alpes wordt vaak opgedeeld van Thonon-les-Bains aan het Meer van Genève naar naar Bourg-Saint-Maurice. Dit stuk is zo’n 172 km lang. Als je deze etappe in 2 wilt delen, bijvoorbeeld als je de route op de fiets doet, dan kan je Grand Bornand als tussenstop gebruiken. Het eerste deel is dan 80 km en het tweede deel 92 km lang.

 • Je begint deze etappe in het schilderachtige Thonon-les-Bains op zo’n 450 m hoogte, gelegen aan het Lac Léman of Meer van Genève.
 • Je rijdt langs Morzine, op 1000 m hoogte, en vervolgens via de 1170 m hoge Col des Gets richting Taninges, op 650 m hoogte.
 • Daarna rij je via de 1613 m hoge Col de la Colombière naar La Grand-Bornand op 950 km hoogte.
 • Na La Grand-Bornand rij je door naar La Clusaz, op 1050 m hoogte.
 • Je trekt hier door de 1486 m hoge Col des Aravis naar Flumet, op 900 m hoogte.
 • Vervolgens rij je via de Col des Saisies op 1633 m hoogte naar Beaufort, op 720 m hoogte.
 • Daarna rij je via de 1968 m hoge Cormet de Roselend naar het eindpunt van deze etappe, Bourg-Saint-Maurice, op 800 m hoogte.

Onderweg rij je over 5 bergpassen

 • Dit deel van de Route des Grandes Alpes is voor een deel gelegen in het departement Haute-Savoire. Wanneer je de Col des Aravis overrijdt steek je ook de grens over met het departement Savoie.
 • Onderweg rij je langs uitgestrekte alpenweiden waar volop melkkoeien rondlopen, met her en der een chalet verborgen tussen het groen.
 • Ook kom je langs verschillende wintersportoorden, en kan je bij goed weer in de verte genieten van het uitzicht op de Mont Blanc.
 • Onderweg rij je over 5 bergpassen, waarvan de Cormet de Roselend het hoogst is.
TIP: Download onze stadswandeling in Genève en ontdek de mooiste plekjes van de stad.

Thonon-les-Bains

Het startpunt van de Route des Grandes Alpes is een prachtig kuuroord aan het Meer van Genève, op de grens met Zwitserland. De stad was ooit de hoofdstad van Chablais, een provincie van het hertogdom Savoye. Tegenwoordig is het een populaire badplaats aan het meer, waar je goed kan watersporten of een bezoek kan brengen aan de verschillende kastelen, zoals het Château de Ripaille en Château de Thuyset.

Gorges du Pont du Diable

Onderweg naar Morzine rij je voorbij La Vernaz langs de Pont du Diable kloof, onderdeel van het Geopark Chablais. De kloof werd al in de 19de-eeuw gevonden en staat nu open voor bezoek, waarbij je de rivier de Dranse langs de gekartelde rotswanden kan zien voeren.

Morzine

Morzine is een beroemd wintersportoord dat vol staat met traditionele architectuur. Zo kan je er nog een kijkje nemen in de historische werkplaatsen om meer te leren over de geschiedenis van de leisteenmijnbouw in de regio en de werktechnieken die bij het winnen en verwerken van leisteen werden gebruikt.

Op zoek naar een verblijf in Morzine? Bekijk hier alle top hotels, appartementen en vakantiehuizen.

Le Grand-Bornand

 • Een ander beroemd wintersportoord is Le Grand-Bornand, vernoemd naar de rivier die door het ski resort loopt. Dit stadje is gelegen aan de voet van de Aravis-bergketen, een pre-alpine massief.
 • Vanuit Le Grand-Bornand trek je door naar de Col des Aravis, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het Mont Blanc massief.
 • Vergeet niet om in Le Grand-Bornand een bezoek te brengen aan de romaanse kerk uit de 14de-eeuw.

Bourg-Saint-Maurice

 • Bourg-Saint-Maurice is een populair stadje in de Franse Alpen, en in de winter arriveren er zelfs directe treinen vanuit Londen voor bezoekers van het Paradiski skigebied. In het stadje zelf zijn niet heel veel bezienswaardigheden, op de verschillende kerken en de Ouvrage Chatelard na.
 • Bourg-Saint-Maurice is een perfecte uitvalsbasis voor het nationale park Vanoise naar het zuiden te bezoeken.

Waar overnachten in Bourg-Saint-Maurice?

2. Bourg-Saint-Maurice – Lanslebourg-Mont-Cenis – Briançon

Etappe twee: Bourg-Saint-Maurice naar Briançon

De tweede etappe loopt van Bourg-Saint-Maurice naar Briançon, een stuk van in totaal 188 km lang. Om dit deel op te delen in 2 kan je halverwege een stop maken in Lanslebourg-Mont-Cenis. Je rijdt het eerste stuk vanaf Bourg-Saint-Maurice naar Lanslebourg dan 78 km, en het stuk van Lanslebourg naar Briançon 110 km.

Naar de hoogste bergpas van de Franse Alpen

 • Na een overnachting in Bourg-Saint-Maurice rij je als eerste door naar Val d’Isère op 1850 m hoogte.
 • Vanaf hier begin je aan de trek langs de hoogste bergpas van de Franse Alpen, de 2770 m hoge Col de l’Iseran. Na deze pas blijf je de weg volgen tot aan Lanslebourg-Mont-Cenis, gelegen op 1400 m hoogte.

Col du Télégraphe, Col du Galibier en Col du Lautaret

 • Vanuit Lanslebourg-Mont-Cenis rij je door naar het op 1080 m hoogte gelegen Modane.
 • Vervolgens rij je een stuk naar Saint-Michel-de-Maurienne, op 715 m hoogte gelegen, om vanaf daar de Col du Télégraphe te nemen naar 1566 m hoogte.
 • Aan de andere kant van de bergpas kom je uit in Valloire, op 1430 m hoogte. Vervolgens rij je via eerst de 2642 m hoge Col du Galibier en dan de 2057 m hoge Col du Lautaret naar Briançon, op 1200 m hoogte.

Deze etappe begint in het departement Savoie, vol hooggebergtes en wintersportoorden

 • Vanuit Bourg-Saint-Maurice rij je het Parc national de la Vanoise in.
 • Vervolgens rij je bij de Col du Galibier de grens met de Hautes-Alpes over.
 • Het laatste deel richting Briançon doe je een tweede park aan als je langs het noordelijke deel van het Parc national des Écrins rijdt, met het Meije massief en de Barre des Écrins in zicht.
 • Bij deze etappe rij je over 4 bergpassen, waarvan 3 boven de 2000 m hoogte zijn gelegen.

Parc national de la Vanoise

 • Het nationale park Vanoise is een prachtig natuurgebied, dat in Italië overloopt met het Italiaanse nationale park Gran Paradiso.
 • Het is een prachtig gebied vol bergen, waaronder de 3855 m hoge Grande Casse, uitgestrekte bossen, alpine weides en bergmeren.
 • In het park worden verschillende soorten bloemen en planten beschermd, waarnaast er ook steenbokken, gemzen en wolven te spotten zijn.

TIP: Wil graag wil afwijken richting Italië kan onze reisgids met een autoroute langs de Cinque Terre en Ligurische kust downloaden.

Val-d’Isère en de hoogste dam van Frankrijk

 • Val d’Isère is een prestigieus skioord gelegen aan de rand van het Vanoise nationaal park dat bekend staat om de Winterspelen van 1992 en andere grote ski- en snowboardwedstrijden.
 • Het stadje is dan ook zeer geliefd onder wintersporters, maar in de zomer kan je in de omgeving heerlijk wandelen.
 • Neem de Téléphérique de l’Olympique naar Rocher de Bellevarde op 2689 m hoogte voor een prachtig uitzicht, of breng in de buurt een bezoek aan de dam van Tignes, de hoogstgelegen dam van Frankrijk.

Col de l’Iseran, de hoogste bergpas

 • De Col de l’Iseran is met een hoogte van 2770 m de hoogste bergpas van de Route des Grandes Alpes en de hoogste bestraatte bergpas van de gehele Alpen.
 • Vanaf de bergpas kan je genieten van prachtige vergezichten over de bergen en valleien in de omgeving.
 • De Col de l’Iseran ligt ook op de route van de GR5, een langeafstand wandeling die vanuit Hoek van Holland in Nederland naar Nice loopt, en is het hoogste punt van deze wandeling.

Col du Galibier

 • De Col du Galibier is de mythische bergpas die regelmatig als hoogste passage van de Tour de France dienstdoet
 • De Pas is gelegen op 2646 m hoogte en ligt tussen de Arvan-Villards en Cerces massieven, met uitzicht over de bergtoppen in de omgeving en het nationale park Écrins in de verte.

Col du Lautaret

 • Een stukje verderop is de Col du Lautaret gelegen, die met een hoogte van 2058 een stuk lager is. Deze bergpas wordt daardoor vaak overschaduwd door de Col du Galibier, maar desondanks is het een prachtige route met uitzicht op La Meije en de Grand Galibier.
 • Daarnaast vind je langs de route de Jardin Botanique alpin du Lautaret, een botanische tuin op 2100 m hoogte met zo’n 2100 verschillende plantensoorten uit de Alpen en andere gebieden van over de hele wereld.

Parc national des Écrins

 • Met de Route des Grandes Alpes rij je maar een klein stukje door het noordoosten van het Écrins nationaal park, maar het gebied is de moeite waard om langer te blijven of een omweg te maken.
 • Binnen het park liggen heel wat bergtoppen van over de 4000 m hoogte, waaronder de Barre des Écrins, waarnaast er ook gletsjers te vinden zijn.
 • In het gebied kan je dan ook een hoop prachtige wandelingen maken door de wilde en steile landschappen van het Écrinmassief.

Briançon, de hoogstgelegen stad van Frankrijk

 • Briançon is gelegen bij de grens met Italië en is de hoogstgelegen stad van Frankrijk, gelegen op 1200 m hoogte. In de stad vind je nog een prachtig middeleeuws citadel omringd door vestingwerken die een beeld geven van het strategisch belang van de stad door de eeuwen heen.
 • In Briançon is verder nog veel meer te zien, zoals het Fort Janus, zo’n 1200 m hogerop, de 18de-eeuwse Pont d’Asfeld en de Notre-Dame-et-Saint-Nicholas kerk.

Waar overnachten in Briançon?

 • Kies in Briançon voor een gezellig modern chalet van Chalets de la Ferme de Belline. Elk chalet heeft een kitchenette en badkamer, en op het terrein kan gebruik gemaakt worden van een hot tub. De chalets liggen buiten het centrum van Briançon in de bergen. Je boekt er al een vanaf €94 per nacht. Meer info en boeken
 • Ook het Hôtel Edelweiss is een aanrader in Briançon. Hier verblijf je in een traditioneel gebouw uit de 19de-eeuw in comfortabele kamers in het centrum van de stad. Je overnacht hier vanaf €65 per nacht. Meer info en boeken

3. Briançon – Barcelonnette – Valberg

Etappe drie: Briançon naar Valberg

De derde etappe is gelegen tussen Briançon en Valberg, een route van 181 km in totaal. Deze etappe kan je opdelen door een stop in te lasten in Barcelonnette. De route van Briançon naar Barcelonnette is 104 km, en van Barcelonnette naar Valberg is het 77 km rijden.

 • Vanaf Briançon rij je richting Guillestre via de Col d’Izoard, op 2361 m hoogte. Guillestre ligt vervolgens een stuk lager, op 1000 m hoogte. Vanaf daar rij je door naar Vars, waar je de Col de Vars neemt. Deze bergpas ligt op 2111 m hoogte. Vervolgens rij je nog een stuk door naar het op 1030 m hoogte gelegen Barcelonnette.
 • Vanaf Barcelonnete is het een stukje rijden voor je bij de Col de la Cayolle, op 2326 m hoogte, terecht komt. Na deze bergpas blijf je doorrijden door de natuur richting de laatste stop van deze route, Valberg, op 1650 m hoogte.
 • In deze etappe rij je van de Hautes-Alpes naar de Alpes-de-Haute-Provence bij de Col de Vars, en bij de Col de la Couillole kom je alweer terecht in het laatste departement, de Alpes-Maritimes. Je rijdt een stuk door het Parc natural régional du Queyras met zicht op het Queyrasmassief.
 • Het laatste deel van deze etappe ligt in het derde nationale park op de route, het Parc national du Mercantour. Ondanks de lengte van deze etappe rij je maar door 3 bergpassen heen, die wel alle 3 boven de 2000 m hoogte zijn.

Col d’Izoard

 • De Col d’Izoard ligt aan de rand van de Queyras, een wild en ruig gebied, en dit is ook te zien langs de bergpas. Hier lijkt het alsof je een maanlandschap bent binnengereden, met steile bergwanden vol gruis en puntige rotsen.
 • De bergpas is gelegen op een hoogte van 2360 m en staat ook wel bekend als de Casse Déserte. Het uitzicht biedt echter ook uitzicht op de beboste bergen in de omgeving.

Barcelonnette

 • Barcelonnette is een mooi idyllisch stadje dat de samenkomst van de bergen en de Middellandse Zee goed weergeeft. Het wordt omringd door hoge toppen maar in het centrum vind je verschillende bouwwerken die zeker niet misplaatst zouden zijn aan de kust van Menton of Nice.
 • Ook vind je een groot aantal Mexicaanse villa’s die in de periode tussen 1880 en 1930 gebouwd werden door de mensen die naar Mexico emigreerden om daar hun fortuin te verdienen voor ze weer terugkeerden naar Barcelonnette.

Parc National du Mercantour

 • Het laatste nationale park dat je op de Route des Grandes Alpes aan doet is het Mercantour Nationaal Park, gelegen rondom een van de meest zuidelijk gelegen bergmassieven van de Alpen.
 • Binnen het park zijn hoge toppen van rond de 3000 m te vinden, waaronder de Cime du Gélas van 3143 m, maar ook veel lagergelegen toppen en uitgestrekte valleien.

Valberg

Valberg is een skioord dat niet veel bijzonders te bieden heeft, maar doordat er veel accommodatie te vinden is biedt het de uitstekende gelegenheid voor een laatste stop op de Route des Grandes Alpes voor je aan de laatste etappe naar de Middellandse Zee begint.

Waar overnachten in Valberg?

 • Voor de overnachting kan je in Valberg terecht in het Adonis Valberg, een comfortabel appartementencomplex. Elk appartement heeft een woonkamer, badkamer, kichenette en slaapkamer. Je verblijft hier vanaf €106 per nacht. Meer info en boeken
 • Of kies in Valberg voor Le Chastellan, een gezellig familiehotel in het centrum van Valberg. Kamers bevatten een eigen badkamer, en er zijn ook familiekamers met 2 aangrenzende kamers te boeken. Je overnacht hier vanaf €104 per nacht. Meer info en boeken

4. Valberg – Saint-Martin-Vésubie – Menton – Nice

De vierde etappe: Valberg naar Menton (Nice)

In de laatste etappe rij je van Valberg naar Menton, of zelfs door naar Nice. De route naar Menton is in totaal 136 km. Naar Nice komt daar nog 36 km bij en wordt de gehele route 172 km lang. Om deze etappe in 2 te delen kan je een stop maken in Saint-Martin-Vésubie. Het eerste deel van deze route is dan 57 km, en naar Menton rij je vervolgens nog eens 79 km.

 • Vanaf Valberg rij je eerst richting Saint-Sauveur-sur-Tinée via de 1678 m hoge Col de la Couillole, om vervolgens via de 1500 m hoge Col Saint-Martin naar Saint-Martin-Vésubie te trekken.
 • Dit dorp is gelegen op 950 m hoogte en maakt voor een mooie tussenstop.
 • Vanuit Saint-Martin-Vésubie ga je richting Sospel, op 350 m hoogte, via de 1604 m hoge Col de Turini. Daarna rij je via de 728 m hoge Col de Castillon door naar Menton, aan de Middellandse Zee. Deze stad is gelegen op 30 m boven zeeniveau.
 • Als je vanuit Menton nog door wilt rijden naar Nice, het originele eindpunt van de Route des Grandes Alpes, heb je nog een bergpas te gaan. De Col d’Èze is gelegen op 507 m hoogte en brengt je naar Nice, dat op 10 m boven zeeniveau is gelegen aan de Middellandse Zeekust.
 • De laatste etappe is geheel gelegen in de Alpes-Maritimes. De route begint nog omringd door berglandschappen, maar eenmaal voorbij Col de Turini wordt het landschap steeds meer Mediterraan.
 • De Turinipas wordt ook vaak als de laatste echte bergpas gezien, doordat de bergpassen die volgen onder de 1000 m zijn gelegen.

Saint-Martin-Vésubie

 • In Saint-Martin-Vésubie begin je goed te merken dat je je meer richting de Côte d’Azur aan het begeven bent. Hier vind je een combinatie van bergwoningen in een meer mediterrane stijl, met luxere bouwwerken die niet misplaatst zouden zijn langs de kust.
 • Vanaf hier worden de bergen steeds lager en uitgestrekter terwijl je langzaam de Alpen uit begint te rijden.

Menton

 • Menton is een prachtig stadje aan de Franse Riviera dat door hoge kliffen wordt beschermd. Hierdoor staat het bekend om het uitzonderlijke klimaat, dat perfect is voor het verbouwen van citrusvruchten zoals citroenen.
 • Je vindt hier dan ook prachtige tropische tuinen waar je na je roadtrip langs de Route des Grandes Alpes tot rust kan komen, zoals de Fontana Rosa, de Jardin Serre de la Madone en de Jardin Botanique Exotique de Menton.

Waar overnachten in Menton?

 • Verblijf in Menton in het luxe Villa Philae, een mooi mediterraan bed & breakfast dat buiten de stad is gelegen op 1 km afstand van het strand. Elke kamer heeft een eigen badkamer en er kan gebruik gemaakt worden van een volledig uitgeruste keuken, of neem een duik in het prachtige zwembad. Je overnacht er vanaf €259 per nacht. Meer info en boeken
 • Voor een overnachting op budget kan je terecht in het Ibis Styles Menton Centre, een modern hotel met kamers met eigen badkamers, waarbij sommige een balkon of terras tot de beschikking hebben, met uitzicht over Menton en de Middellandse Zee. Je overnacht hier vanaf €65 per nacht. Meer info en boeken

Nice

Nice is het originele eindpunt van de Route des Grandes Alpes en zorgt ook voor een perfect laatste verblijf in dit deel van Frankrijk. Het is een van de grootste steden van Frankrijk en staat bekend om de prachtige stranden langs de Promenade des Anglais, de bekendste boulevard van Frankrijk.

Daarnaast heeft Nice nog vele andere bezienswaardigheden in Nice die je perfect kan bezoeken na je reis door de bergen, zoals het Château van Nice, de haven, de Opéra en het beroemde Hotel Negresco. Meer info vind je in onze reisgids Côte d'Azur.

TIP: Wil jij ook graag Nice verkennen? Download onze stadswandeling Nice en zie de mooiste plekjes van de stad.

Waar overnachten in Nice?

 • In Nice kan je voor de overnachting terecht in het moderne Hotel de France, een recentelijk gerenoveerd hotel in het centrum van Nice. Elke kamer heeft een eigen badkamer, een koelkast en een Nespresso-apparaat. Vanuit het hotel is het enkele minuten lopen naar de Promenade des Anglais. Je overnacht hier vanaf €48. Meer info en boeken
 • Voor meer luxe kan je terecht in het prestigieuze Hotel Negresco, ook in het hart van de stad. Je kijkt hierbij uit over de Promenade des Anglais en het strand en overnacht in kamers met eigen badkamer. Ook kan je er gebruik maken van het fitnesscentrum en het privéstrand. Je overnacht hier vanaf €176 per nacht. Meer info en boeken

Download onze gratis rondreis langs de Côte d'Azur

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in tijdens je vakantie aan de Côte d'Azur. Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Côte d'Azur en Marseille met + 99 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Côte d'Azur.

Mis niets tijdens je verblijf in De Franse Alpen met onze reisgids

Wil je niets missen tijdens je vakantie in de Franse Alpen? Dan hebben we goed nieuws, want wij deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Franse Alpen met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Franse Alpen.

Franse Alpen

Download je gratis reisgids Franse Alpen


Geschreven door

Wouter Coppens

- 19 maart 2024 - Wiljan Bakers

Fervent motorrijder. Deze route ga ik gegarandeerd rijden en waarschijnlijk nog wel vaker dan 1 keer!

- 11 februari 2024 - Gerli

De reisgids heeft ons veel diensten bewezen. We hebben grondig de Alpen bezocht. bedankt voor de handige gids

- 7 juli 2023 - Gerli

Wij gaan deze route volgende week beginnen en hebben deze als voorbereiding gebruikt. Het ziet er weer mooie uit.

- 4 juli 2023 - Peter

Zeer duidelijk en goed beschreven tekst met mooie foto's

- 19 mei 2023 - Anja

Duidelijke gids . Goede tips

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?