FB

Stadswandeling Nice: ontdek mooie & bijzondere bezienswaardigheden

Stadswandeling Nice: ontdek mooie & bijzondere bezienswaardigheden

1 389 x gedownload72 ervaringen
  • Startpunt: Avenue de Thiers, Nice
  • Eindpunt: Avenue de Thiers, Nice
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 10,2 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard, soms trappen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Nice

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Download de reisgids en verken dé stad bij uitstek aan de Côte d'Azur

Nice is wellicht de kuststad bij uitstek van de Côte d'Azur of Franse Azurenkust. Onze wandelroute in Nice is 10 km lang en brengt je langs een paar opmerkelijke kerken, zoals de Russisch-Orthodoxe katedraal.

We wandelen in Nice dwars door residentiële wijken, langs bekende musea zoals dat van Chagall, door het oude centrum van Nice en op de heuvel van het Parc du Château waar je kan genieten van een uniek uitzicht over Nice.

Deze stadswandeling is enorm veelzijdig en laat je van alle aspecten van Nice proeven. Daarom wandelen we ook een groot stuk langs de strandboulevard 'Promenade des Anglais'. Je merkt het al dat er veel te ontdekken valt in Nice!

Nice stadswandeling

Gratis stadswandeling Nice downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Nice: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

72 ervaringen

- 10 mei 2019 - GretaDe Winter

Het was een superleuke, wel lange wandeling en hebben toch weer nieuwe dingen ontdekt, zo o.m. De Russisch orthodoxe kathedraal was een aangename beleving.

- 23 april 2019 - Christian

We zijn er al geweest en gaan volgende week terug, gaan zeker de wandeling doen want er zijn toch nog plekjes die we 8jaar eerder misten. Zeer goed

- 7 april 2019 - François Deleyn

Deze info is ons zeer behulpzaam geweest, niet alleen omwille van de te volgen weg maar evenzeer voor de uitleg van wat er te zien is. We zullen voor de volgende uitstappen in andere steden zeker uitzoeken of er ook een wandeling met uitleg voorhanden is. Zeer geslaagd en gesmaakt, een echte aanrader. Veel dank

- 21 februari 2019 - Mariette van Niftrik

Erg blij met deze wandeling. Ik ga met 29 leerlingen op stap en de informatie op de wandeling is een mooi uitgangspunt om de leerlingen actief te laten meedoen d.m.v. vragen en opdrachten.

- 5 januari 2019 - Pieters Alain

Heel leuke wandeling om Nice te verkennen. Zoals altijd zijn de stadswandelingen van reisroutes.be een gouden leidraad op onze bestemming.

Gratis stadswandeling Nice downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?