FB

Nice stadswandeling

Nice stadswandeling

887 x gedownload63 ervaringen
  • Startpunt: Avenue de Thiers, Nice
  • Eindpunt: Avenue de Thiers, Nice
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 10,2 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard, soms trappen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Nice

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling Nice, wandelen langs bezienswaardigheden Nice met wandelroute

Nice is wellicht de kuststad bij uitstek van de Côte d'Azur of Franse Azurenkust. Onze wandelroute in Nice is bijna 10 km lang maar brengt je dan ook langs een paar opmerkelijke kerken, zoals de Russisch-Orthodoxe katedraal. We wandelen in Nice dwars door residentiële wijken, langs bekende musea zoals dat van Chagall, door het oude centrum van Nice en op de heuvel van het Parc du Château waar je kan genieten van een uniek uitzicht over Nice. Deze stadswandeling is enorm veelzijdig en laat je van alle aspecten van Nice proeven. Daarom wandelen we ook een groot stuk langs de strandboulevard 'Promenade des Anglais'. Je merkt het al dat er veel te ontdekken valt in Nice!

Nice stadswandeling

Gratis stadswandeling Nice downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Nice: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart63 ervaringen

- 9 mei 2018 - Caroline44

Leuke route langs allerlei interessante plekken. En de route klopte. We hadden direct een goede indruk van Nice.

- 30 april 2018 - Marianne

Leuke wandeling om te doen, je bezoekt plaatsen die je anders niet zou bezoeken en ontdekt op een andere manier de charmes van Nice. Een aanrader !

- 12 april 2018 - Hubert Desender

Zeer mooie kennismaking met Nice. We hebben de volledige wandeling, rustig aan -enkele terrasjes en lunch inbegrepen- afgewerkt in 8 uur. Een aantal plaatsen waar je anders waarschijnlijk niet komt. We hebben wel ook nog het kerkhof (inclusief het Joodse' op 'Het Kasteel' gezocht en gevonden, wanneer we boven waren. Een aanrader en het kan gemakkelijk in de wandeling ingepland worden.

- 6 december 2017 - Nest Brabant

Uitgestippelde route vlot te volgen. We hebben niet de ganse wandeling kunnen doen, maar hebben besloten besloten om bij een volgende gelegenheid de rest af te werken om een nog beter idee te krijgen van deze stad.

- 11 november 2017 - Thielemans

Perfect uitgestippelde wandeling. Omdat het bijna heel de dag heeft geregend hebben we de wandeling gecombineerd met de hop on hop off bus die precies dezelfde interessante plekken aandoet en zelfs tot bij museum Chagall en museum Matisse stopt.

Gratis stadswandeling Nice downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?