De 7 mooiste stranden in Valencia om lekker te chillen & zonnen

Complete reisgids kopen voor € 10

De 7 mooiste stranden in Valencia om lekker te chillen & zonnen

24 december 2023 in Valencia1 reactie

Heb je al heel wat gewandeld, gefietst en genoten van de vele bekende bezienswaardigheden en prachtige architectuur? Dan is misschien het moment aangebroken om de kust van Valencia te leren kennen en even te ontspannen. Je vindt er verschillende stranden en een brede waaier aan activiteiten, ideaal om uit te blazen tijdens je citytrip. Ik maakte een lijstje met aanraders en tips voor een leuke namiddag aan de kust en het strand.

Georganiseerde tours & tickets Valencia

Valencia is de stad bij uitstek om te verkennen met de fiets. Of je nu het moderne Ciudad de las Artes y las Ciencias wil bezoeken, even zonnebaden aan het strand of nog iets verder naar het Albufera natuurpark wil, een fiets is ideaal. Boek je fiets(tour) online

Ga mee met een hidden tour door Valencia, langs de leukste verborgen plekjes van de stad. De nieuwste winkels, proef lokale producten en stops bij pop-upwinkels en vintage winkels.

Liever de stad verkennen met een hop-on/hop-off bus tour. Boek je tickets voor deze bussen voordelig online, zo bespaar je geld en kom je langs alle top-bezienswaardigheden.

Inhoud artikel

  1. Las Arenas & Malvarrosa

Las Arenas en Malvarrosa zijn het voornaamste strandgebied in Valencia. Las Arenas is vernoemd naar een bekend resort, dat al sinds 1989 gasten verwelkomt. De tweede zone is het Malvarrosa. Er is niets dat de overgang tussen beide stranden aanduidt, dus eigenlijk is dit gewoon één groot stadsstrand dat zich over 6 kilometer uitstrekt langs de Middellandse Zee. Het strand is ook ruim in de breedte, met meer dan 200 meter zand tussen de golven en de kustpromenade. Iedereen probeert zo dicht mogelijk bij de rand van het water te liggen. Hoewel het hier, zeker tijdens de zomermaanden, erg druk kan zijn, is het nooit moeilijk om een plekje te vinden.

  1. Port Saplaya

Op slechts enkele kilometers ten noorden van Valencia ligt Port Saplaya, ook wel bekend als ‘klein Venetië’. Dit is de ideale plek voor romantische koppels of families. Port Saplaya heeft 2 stranden, gescheiden door de ingang van de haven. Wil je meer doen dan enkel op een handdoek liggen, dan kan je hier ook enkele mooie huizen bewonderen of genieten van de kleurrijke vegetatie en de dobberende bootjes.

  1. Playa de Pinedo

Ten zuiden van Valencia vind je ook nog Playa de Pinedo, het meest bebouwde en drukste strand van de zuidelijke stranden. Toch staat het bovenaan de lijst met stranden in Valencia. Dit strand heeft namelijk fijn, goudkleurig zand en kalme wateren. De riviermonding van de Turia ligt ten noorden van het strand, waar je ook rijstvelden kan vinen meer landinwaarts. Wil je even bewegen? Maak dan een wandeling langs de promenade van 3 km en geniet van een hapje en een drankje in één van de vele restaurants of lokale bars.

Onze tip: Wil je graag zelf Valencia verkennen? Download dan zeker onze gratis stadswandeling Valencia en ontdek de mooiste plekjes van de stad.
Wil je meer dan enkel de stad Valencia-stad zien, dan hebben we ook een rondreis Valencia-Murcia voor je uitgewerkt.

  1. L’Arbre del Gos & El Saler

De stranden L’Arbre del Gos en El Saler zijn een goeie optie als je weg wil van de drukte van de stad. Je bent hier alleen met de duinen, dennenbomen en grashalmen. Ook het El Saler strand is prachtig, het witte zand is er fijn en zacht en prima om een handdoekje neer te leggen. Er is vaak een lekker briesje en de zee is er erg schoon. Het strand is erg populair onder de Valenciaanse bevolking. Je zal er veel gezinnetjes, groepen vrienden... in de weekenddagen zien. Wat je er niet veel zal zien, zijn te huren strandbedjes en parasols. Die nemen de locals vaak zelf mee.

  1. Playa de la Garrofera

Voor volledige rust en stilte moet je helemaal ten zuiden van Valencia gaan. Daar vind je Playa de la Garrofera dat zich bevindt aan het Meer van Albufera en dat wordt beschut door enkele grote duinen. Dit is een perfecte bestemming voor een ontspannende namiddag op het strand.

  1. Playa de la Devesa

Playa de la Devesa, een strand dat iets verder ligt, is ook heel mooi en wordt over het algemeen als naaktstrand gebruikt. Het strand heeft heel wat kwaliteiten, denk maar aan een schone kustlijn, fijn wit zand, duinen, zuiver blauw water en in geen geval last van drukte. Er zullen altijd wel een paar mensen zijn, maar veel minder dan op andere stranden.

  1. Perellonet

Verborgen in het oude centrum van kustdorpje El Perellonet vind je dit rustige en aangename strand. Het is een beschermd gebied dat, hoewel het zo dicht bij de gebouwen ligt, zijn aantrekkelijkheid niet verliest. Het strandje is een echte familieplek met een zeer authentieke omgeving, ook al mist het jammer genoeg een promenade.

  1. Waar overnachten in Valencia?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf in Valencia? Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Valencia.

  • One Shot Mercat 09 is een modern hotel dat avant-garde design met een gezellige uitstraling combineert. In dit hotel mag je zeker zijn dat je een unieke ervaring zal beleven en dat alleen al door de kamers; het noemt namelijk niet voor niks ‘One Shot’. Hier heb je ook een rooftop zwembad ter beschikking. Meer info en boeken.
  • Of verblijf in de gezellige bed & breakfast The Little Corner. De B&B is voorzien van stijlvolle accommodatie en serveert iedereen een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  • Op zoek naar een budgetvriendelijk verblijf? Valencia Lounge Hostel is een hip hostel in het Carmen district, een van de oudste wijken van Valencia en gekend voor z'n street-art. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Valencia?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Valencia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Download je gratis stadswandeling Valencia ga zelf op ontdekking. Zin in nog meer Valencia? Koop onze volledige reisgids Valencia met een uitgewerkte rondreis die je langs meer dan 125 bezienswaardigheden brengt. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis reisgids Valencia.

Valencia stadswandeling

Gratis reisgids Valencia downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 24 januari 2023 - Marijke Reygel

goede informatie en duidelijkheid

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?