Premium

Stadswandeling in Murcia: Ontdek heden en verleden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling in Murcia: Ontdek heden en verleden

12 762 x gedownload0 ervaringen
  • Startpunt: Rio Segura
  • Eindpunt: Mercado de Verónicas
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,2 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Murcia

Murcia is een belangrijk centrum in dit deel van Spanje. De stad telt niet minder dan 400.000 inwoners en kende in de laatste decennia een enorme groei. Murcia heeft een lange, interessante geschiedenis en is vandaag de dag een levendige, toeristische studentenstad, vol cultuur, lekker eten en met een bruisend nachtleven. De grote gebouwen, de meeste uit de 18de eeuw, werden uitgebreid gerestaureerd. Murcia staat met één been in het verleden, en met de andere stevig in het heden, en net deze mix maakt het zo’n interessante stad.


Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling door Murcia: langs Catedral de Santa María de Murcia en meer kerken

We beginnen onze wandeling door Murcia in de Jardines del Malecón, hier stond ooit een Franciscanerklooster. Het klooster is verdwenen, maar de naam Plano de San Francisco is gebleven en er is ook een standbeeld van Franciscus van Assisi. Daarna steek je de brug over, de Puente de los Peligros, en kom je uit in de tuin van het 18de-eeuwse bisschoppelijk paleis, Palacio Episcopal.

Verder bezoek je bij deze wandeling ook de 14de eeuwse Catedral de Santa María de Murcia en het Casino. Murcia heeft veel mooie kerken zoals de Iglesia Convento Santa Ana, Iglesia Conventual Santo Domingo, Iglesia de San Bartolomé,... Tijdens de wandeling heb je de mogelijkheid om ze een bezoekje te brengen. Je eindigt de wandeling bij de Mercado de Verónicas, waar op twee verdiepingen markt wordt gehouden.

Murcia Valencia rondreis

Gratis preview rondreis Valencia - Murcia downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Valencia - Murcia

Ontdek Valencia en Murcia via uitgewerkte 14-daagse rondreis en 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

Gratis preview rondreis Valencia - Murcia downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?