Daguitstappen en trips in de omgeving van Valencia?

Complete reisgids kopen voor € 10

Daguitstappen en trips in de omgeving van Valencia?

11 april 2024 in Valencia1 reactie

Dat Valencia zelf een brede waaier aan bezienswaardigheden en activiteiten heeft, betwijfelen we zeker niet, maar wist je dat er ook heel wat te zien en doen valt rondom Valencia? Vooral wanneer je een tripje hebt geboekt dat langer duurt dan een weekendje, kan het heel leuk zijn om ook de streken in de nabijheid te ontdekken. Laat je verrassen door nog meer boeiende geschiedenis, strandjes en andere leuke stadjes!

Georganiseerde tours & tickets Valencia

Valencia is de stad bij uitstek om te verkennen met de fiets. Of je nu het moderne Ciudad de las Artes y las Ciencias wil bezoeken, even zonnebaden aan het strand of nog iets verder naar het Albufera natuurpark wil, een fiets is ideaal. Boek je fiets(tour) online

Ga mee met een hidden tour door Valencia, langs de leukste verborgen plekjes van de stad. De nieuwste winkels, proef lokale producten en stops bij pop-upwinkels en vintage winkels.

Liever de stad verkennen met een hop-on/hop-off bus tour. Boek je tickets voor deze bussen voordelig online, zo bespaar je geld en kom je langs alle top-bezienswaardigheden.

Inhoud artikel

  1. Castell de Xàtiva

Het Castell de Xàtiva bevindt zich op een strategische plek op de heuvel van de Sierra del Castell. Dit fort heeft door de jaren heen veel conflicten gekend en werd constant uitgebreid en versterkt. Het kasteel bestaat eigenlijk uit twee delen: het Castell Menor, gebouwd op Iberische en Romeinse overblijfselen en het Castell Major.

Het kasteel kwam voor in de aanvallen van Hannibal en was ook belangrijk tijdens de oorlogen van het koninkrijk Valencia tegen de Rebelión de las Germanías en de Spaanse Successieoorlog. Het deed ook een tijd dienst als gevangenis. Het kasteel vormt het hoogtepunt van wat ooit de verdedigingsmuren van de stad waren. De huidige structuur bestaat voornamelijk uit islamitische en gotische architectuur. Het is een echte must-see voor iedereen die de regio bezoekt!

  1. Dénia

Dénia is een mooie, mediterrane havenstad met een rijke geschiedenis die je kan ontdekken dankzij enkele architecturale pareltjes en verschillende musea. De gezellige stad wordt gezien als het "begin" van de Costa Blanca en is nog erg authentiek. Wandel langs de prachtige haven, bewonder de historische bezienswaardigheden of geniet van het zonnetje op de mooie stranden.

Het middeleeuwse El Castillo de Denia (kasteel van Denia) is echter de topbezienswaardigheid van de stad. Je vindt het kasteel hoog op de heuveltop vanwaar je prachtig uitzicht hebt op de jachthaven. Verder vind je hier bovendien ook het Archeologisch Museum met tal van Romeinse artefacten die hier in de buurt gevonden werden.

Andere interessante plekjes in de stad zijn het Speelgoedmuseum waar je de geschiedenis van de stad als producent van speelgoed kan ontdekken en een boeiend etnografisch museum waar het lokale leven wordt uitgebeeld. Dit laatste museum bevindt zich in een woonhuis uit de 19de eeuw, dicht bij de barokke Iglesia de la Asunción en het stadhuis. Je kan er ook ontspannen en genieten van de zon dankzij tal van stranden in de buurt.

Onze tip: Wil je graag zelf Valencia verkennen? Download dan zeker onze gratis stadswandeling Valencia en ontdek de mooiste plekjes van de stad.
Wil je meer dan enkel de stad Valencia-stad zien, dan hebben we ook een rondreis Valencia-Murcia voor je uitgewerkt.

  1. Xàbia / Jávea

Xàbia, ook wel gekend als Jávea, is een rustige stad dat grotendeels wist te ontsnappen aan de overbebouwing van sommige andere delen van de Costa Blanca. Het is een aangename plek met enkele karakteristieke wijken. Zo’n 2 kilometer naar het binnenland toe ligt de oude stad, waar je als het ware doorheen de geschiedenis wandelt.

De bruisende haven bevindt zich net ten oosten van de oude stad. Daar is er ook het strand El Arenal. In Xàbia vind je dus echt voor elk wat wils. Geen wonder dus dat heel wat expats hier hun thuis gevonden hebben!

  1. Cala de Ambolo

Één van de beste stranden ten zuiden van Xàbia is Cala de Ambolo. Het strand heeft witte kiezels en bevindt zich op een prachtige locatie, namelijk net onder de mooie kliffen. Je kan er ook nog eens de heerlijke geur van dennenbomen ruiken.

  1. Baai van La Granadella

Net rondom de kust kom je bij de Baai van La Granadella waar je indrukwekkende kliffen en een helderblauwe zee kan bewonderen. Jammer genoeg heeft een hevige bosbrand in 2016 de natuurlijke schoonheid ernstig aangetast. Het zal nog enkele jaren duren vooraleer de plek weer helemaal in haar oude glorie hersteld zal zijn. Toch blijft het de moeite waard om hier te stoppen en tot rust te komen met prachtige uitzichten.

  1. Paseo ecológico Principe de Asturias

Onder de hoge kliffen ligt het observatiedek Paseo ecológico Principe de Asturias, vol panoramische platforms en tuinen, en de perfecte plek om een wandeling te maken. De kliffen maken deel uit van de indrukwekkende Peñón de Ifach, een grote rots die trots 332 meter uitsteekt boven het glanzend blauwe water van de Middellandse Zee. De rots is verbonden met het vasteland door een landengte. Peñón de Ifach is één van de kleinste natuurreservaten van Europa, maar trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers.

  1. Baai van Calpe

De baai van Calpe, die bewaakt wordt door de hoog uittorenende Peñón de Ifach, wordt al erg lang bewoond. Zo vind je hier sporen van een Romeinse nederzetting, ooit één van de belangrijkste van Romeins Hispania. De restanten kregen in de volksmond de naam Baños de la Reina, wat Baden van de Moorse Koningin betekent. Tegenwoordig weten we dat de site in oorsprong dus Romeins is en uit verschillende delen bestond.

Concreet vind je hier je de restanten van een Romeinse vicus (een wijk), met villa’s met mozaïeken. Er stonden ook thermen en er was een industriegebied. Een rad zorgde hier voor het water. Een kleine kerk met begraafplaats getuigen van de bekering van de bewoners tot het christendom. Op dit moment is er nog maar één vierde van de volledige site opgegraven.

  1. Waar overnachten in Valencia?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf in Valencia? Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Valencia.

  • One Shot Mercat 09 is een modern hotel dat avant-garde design met een gezellige uitstraling combineert. In dit hotel mag je zeker zijn dat je een unieke ervaring zal beleven en dat alleen al door de kamers; het noemt namelijk niet voor niks ‘One Shot’. Hier heb je ook een rooftop zwembad ter beschikking. Meer info en boeken.
  • Of verblijf in de gezellige bed & breakfast The Little Corner. De B&B is voorzien van stijlvolle accommodatie en serveert iedereen een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  • Op zoek naar een budgetvriendelijk verblijf? Valencia Lounge Hostel is een hip hostel in het Carmen district, een van de oudste wijken van Valencia en gekend voor z'n street-art. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Valencia?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Valencia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Download je gratis stadswandeling Valencia ga zelf op ontdekking. Zin in nog meer Valencia? Koop onze volledige reisgids Valencia met een uitgewerkte rondreis die je langs meer dan 125 bezienswaardigheden brengt. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis reisgids Valencia.

Valencia stadswandeling

Gratis reisgids Valencia downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 8 februari 2023 - Jacob

Mooi. Kan niet wachten tot ik erheen kan!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?