22 x top bezienswaardigheden in Salzburgerland bezoeken: wat zeker zien & doen?

Volledige reisgids kopen voor € 10

22 x top bezienswaardigheden in Salzburgerland bezoeken: wat zeker zien & doen?

3 januari 2024 in Oostenrijk3 reacties

Praktische info, highlights en bezienswaardigheden Salzburgerland, in het noorden van Oostenrijk

Salzburgerland is een geliefde vakantiebestemming in het noorden van Oostenrijk. Deze regio heeft tal van natuurlijke top attracties en bezienswaardigheden. Denk maar aan heldere bergmeren, prachtige watervallen, ijsgrotten, adembenemende landschappen en historische steden.

Kortom, Salzburgerland heeft heel wat te bieden voor een onvergetelijke vakantie. Benieuwd naar deze regio? In deze blog ontdek je dé mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Salzburgerland.

Inhoud artikel

 1. Kaartje met de bezienswaardigheden Salzburgerland

 1. Salzburg, de hoofdstad van Salzburgerland

Start je bezoek aan Salzburgerland in Salzburg, aan de voet van de Alpen, de stad staat gekend als een van de mooiste van Salzburgerland.

Salzburg is zonder twijfel een van de meest muzikale steden van Europa, gekend voor de locaties van de film The Sound of Music, maar ook als de geboortestad van componist Wolfgang Amadeus Mozart. Ga op verkenning in de Altstadt van Salzburg gekend om z'n barokke architectuur.

Wat zeker zien en doen tijdens je bezoek aan Salzburg?

 • Wandel door de straten met historische gebouwen en bezoek een van de vele kerken als de Kajetanerkirche, Stifftkirche Nonnberg en de Franziskanerkirche.
 • Breng een bezoek aan het geboortehuis van Mozart, het is nu een museum waar je alles te weten komt over het leven van Mozart.
 • Wandel door de iconische tuinen van Schloss Mirabell. Je herkent ongetwijfeld de trappen, de rozentuin en de fonteinen uit de Sound of Music film.
 • Nog meer zien? Download dan zeker onze stadswandeling in het centrum van Salzburg.

VERBLIJFTIP: Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Overnacht in het H+ Hotel Salzburg, pal tegenover het centraal treinstation van Salzburg. Het is de ideale uitvalbasis om Salzburg en de omgeving te verkennen. Meer info en boeken.

 1. Festung Hohensalzburg

Hoog boven de stad Salzburg ligt de Festung Hohensalzburg. De volledig ommuurde stenen burcht op de top van de Festungsberg is met z'n 250 meter lang en 150 meter breedte een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa. De oorsprong van de Festung Hohensalzburg is terug te leiden tot 1077. De toenmalige aartsbisschop van Salzburg was op zoek naar een veilige plaats om zich te beschermen tegen de bedreigingen van de hogere adel uit het zuiden van het huidige Duitsland.

Doorheen de jaren groeide deze schuilplaats uit tot de permanente verblijfsplaats voor aartsbisschoppen van Salzburg, en dit tot het einde van de 15de eeuw. Vandaag de dag kan je in het kasteel de Gouden Hal en de Gouden Kamer aanschouwen, evenals een sobere kapel en de slaapkamer van de prins-bisschop. Daarnaast vind je in de Kruittoren een oud orgel met ruim 200 pijpen. Nadien kan je genieten van een prachtig uitzicht op de pittoreske stad Salzburg.

Je kan zowel te voet als met de kabelbaan naar burcht. Als je een Salzburg Card hebt, kan je gratis de burcht bezoeken en kan je ook gratis met de kabelbaan naar boven.

TOEGANGTICKETS: Wil jij ook graag Festung Hohensalzburg bezoeken? Bestel je tickets voor Festung Hohensalzburg online.

 1. Doe een Sound of Music Tour

Wanneer je iemand vraagt om een filmklassieker die zich afspeelt in Oostenrijk op te noemen, is de kans groot dat je het legendarische The Sound of Music met de familie Von Trapp als antwoord zal krijgen. De opnames van The Sound of Music gebeurden vooral in Salzburg en omgeving. Voor de film zijn destijds locaties uitgezocht die Maria Augusta Kutschera en de familie Von Trapp ook echt hebben bezocht tijdens hun leven en die erg belangrijk waren in hun leven.

Je kan vanuit Salzburg dan ook een Sound Of Music Tour volgen die je langs alle beroemde plaatsen uit de film brengt. Denk maar aan de alpenweide uit de openingsscène, klooster Nonnenberg en de kasteeltuin waar "Do-re-mi" werd gezongen: Mirabellgarten.

TICKETS GEORGANISEERDE TOUR: Wil je graag alle locaties van de Sound of Music bezoeken in en rond Salzburg? Boek je georganiseerde Sound of Music tour.

 1. Untersberg

Op slechts een paar minuten rijden van de Altstadt van Salzburg ligt de 1900 meter hoge Untersberg. Je kan naar de top wandelen via verschillende wandelroutes of je kan de moderne Untersbergkabelbaan nemen.

De kabellift staat bekend als een van de spectaculairste van de Alpen en brengt alle wintersporters, natuurliefhebbers en wandelaars naar de top. We raden je dan ook aan om eens een ritje te maken op deze kabelbaan.
Een ritje duurt ongeveer 8 minuten, eens boven, geniet je van een uitzicht over het prachtige landschap.

 1. Schloss Leopoldskron

Het schilderachtig gelegen Schloss Leopoldskron ligt net buiten de historische Altstadt van Salzburg. Dit 18e eeuwse paleis is de voormalige familiezetel van van prins-aartsbisschoppen Leopold Anton Freiherr von Firmian van Salzburg. Vanwege zijn bijzondere band met het paleis zou de prins-aartsbisschop zijn hart begraven hebben in de kapel van Schloss Leopoldskron.

Het paleis in rococostijl bevindt zich naast de prachtige Leopoldskron-vijver en biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen. Het hotel zal je wellicht herkennen uit de scène van The Sound of Music waarin Maria en de kinderen in een roeiboot op het meer varen en omslaan.

VERBLIJFTIP: Altijd al willen overnachten in een kasteel? Wacht niet langen en boek snel je verblijf in het Schloss Leopoldskron.

 1. Krimmler Wasserfälle

Nabij het dorpje Krimml, in het Nationaal Park Hohe Tauern kan je de 380 meter hoge Krimmler Wasserfälle vinden. Deze groep watervallen stort in 3 fases naar beneden en zijn hiermee dé hoogste gefaseerde watervallen van Europa.

Je kan al een blik werpen op de indrukwekkende watervallen vanaf de kant van de weg. Maar het loont natuurlijk ook de moeite om deze van dichtbij te bekijken. Vanaf de parkeerplaats loopt er een wandeling van 4 km langs de waterval, waarbij je langs meerdere prachtige panoramapunten loopt.

TIP: Vertrek je binnenkort op vakantie naar Oostenrijk? Weet je niet goed wat de beste route is? Lees hier meer over de beste route naar Oostenrijk met extra handige informatie over de tolwegen.

 1. Nationaal Park Hohe Tauern

Het Nationaal Park Hohe Tauern behoort met een oppervlakte van ongeveer 1836 km² tot het grootste beschermde natuurgebied van Oostenrijk en tot één van de grootste van Europa. Het indrukwekkende landschap strekt zich uit over drie deelstaten: Karinthië, Salzburgerland en Tirol.

Het prachtige natuurgebied kent dan ook verschillende hoogtepunten en je kan er tal van activiteiten ondernemen zoals themawandelingen waarbij je meer leert over het park en de omgeving, fietstochten door het nationale park, ... Hoe dan ook, het Nationaal Park Hohe Tauern heeft alles wat nodig is voor een onvergetelijke vakantie in de natuur.

Enkele hoogtepunten in het Nationaal Park Hohe Tauern:

 • De hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner met een hoogte van 3798m.
 • De langste gletsjer van de Oostalpen, de Pasterzengletsjer met een lengte van 8,4 km.
 • De top van de Grossvenediger ligt op 3666 m.
 • De hoogste watervallen van Europa: de indrukwekkende Krimmler watervallen.
 • Rij de Hochalpenstrasse, een van de beroemdste wegen in Europa.
 1. Grot van Eisriesenwelt in Werfen

De Eisriesenwelt is een grote grot van kalksteen en ijs in Werfen, gelegen ten zuiden van Salzburg. De ijsgrot, die bekend staat als de Wereld van de IJsreuzen, is de grootste ijsgrot ter wereld en bestaat uit een gangenstelsel van ruim 42 km lang. Door het smeltwater van het ijs en de gure wind die door de tunnels blaast worden de tunnels nog steeds verder uitgesneden en ontstaan er in de tunnels figuren van ijs.

 • De grot is alleen in de periode tussen mei en eind oktober te bezoeken met een rondleiding.
 • Hierbij maak je een lange wandeling naar de grot waarna je vervolgens een stuk de tunnels in gaat.
 • Hierbij kom je langs verschillende uitgeholde ruimtes en formaties die door het ijs zijn ontstaan.
 • Zo kom je onder andere langs de Posselt toren, Hymr’s Kasteel, Frigga’s sluier, de kathedraal en het IJspaleis.

Wil je graag een georganiseerde tour door de Eisriesenwelt in Werfen? Bekijk het aanbod tours en excursies in Eisriesenwelt online! Wacht niet langer en bestel je tickets alvast, zo kan je lange wachtrijen vermijden!

 1. Kasteel Hohenwerfen

We raden je aan om je bezoekje aan de Grot van Eisriesenwelt te combineren met een bezoek aan het middeleeuwse kasteel Hohenwerfen. Schloss Hohenwergen is één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Oostenrijk en dat is zeker niet overdreven.

Het hooggelegen imposante kasteel zit geklemd tussen de bergketens van het prachtige Salzburgerland. Je kan er niet alleen een interessante rondleiding door het kasteel volgen maar je kan er ook een spectaculaire roofvogelshow bijwonen. Ook kinderen zullen zich hier geen moment vervelen!

TIP TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor het kasteel Hohenwerfen online op voorhand. Zo kan je lange wachtrijen vermijden.

 1. Liechtensteinklamm

De Liechtensteinklamm, in de buurt van Sankt Johan im Pongau, is één van de mooiste en diepste rivierkloven van de Alpen. Dit indrukwekkend natuurspektakel moet je dan ook gezien hebben wanneer je op vakantie bent in Salzburgerland.

Via een wenteltrap daal je af naar de 4 km lange kloof waarna je langs steile rotsen en de Grossarler Ache loopt. Nadien loop je over houten wandelpaden en loopbruggen, ga je door enkele tunnels in de rotswanden en kom je ook nog bij de Helix Staircase, een indrukwekkende wenteltrap die geplaatst werd om een hoogteverschil van 30 meter te overbruggen.

Aan het einde van de kloof kom je bij een hoge waterval. Hier kan je even genieten van het uitzicht op de waterval en genieten van een lekkere picknick op de voorziene bankjes. Op sommige plaatsen kan het vrij smal worden en kunnen de wanden van de rotsen tot wel 300 meter hoog zijn.

Praktische info voor je bezoek aan de Liechtensteinklamm

 • In totaal is de Liechtensteinklamm ongeveer 4 km lang maar je kan ongeveer 1 km daarvan bewandelen, dit doordat een groot deel ervan is ingestort.
 • Hou er rekening mee dat het in de zomerperiode erg druk kan zijn in de Liechtensteinklamm. Daarom is het aangeraden om de kloof zo vroeg mogelijk of juist zo laat mogelijk (bv. tegen sluitingstijd) te bezoeken.
 • De rivierkloof is in de zomerperiode (begin mei – eind september) geopend van 9u tot 18u.
 • ’s Winters is het niet mogelijk om deze kloof te bezoeken omdat het dan veel te gevaarlijk is.
 • Trek stevige wandelschoenen aan, want het kan op sommige stukken behoorlijk glad zijn.
 1. Schloss Hellbrunn

Op een kleine 15 rijden van Salzburg, vind je het voormalige lustoord van de vroegere bisschoppen: Schloss Hellbrunn. Het 17e eeuwse barokke slot bestaat eigenlijk uit 4 delen: het slot zelf, de Wasserspiele die plots water beginnen te spuiten, de kasteeltuinen en de Hellbrunner dierentuin met ruim 400 verschillende diersoorten. Hier kan zowel jong als oud zich een hele dag vermaken.

Bezoek zeker eens de permanente tentoonstelling "SchauLust" waarbij je de belangrijkste kamers van het Schloss kan bezichtigen en meer te weten komen over de geschiedenis van Hellbrunn. Maar velen komen naar het Slot Hellbrunn omwille van het prachtige uitgestrekt park van 60 hectare waar je kan ontspannen, wandelen en sporten. Verder vind je hier ook een enorme speeltuin, de grootste van de stad Salzburg.

Weetje: Bij de ingang van het Schloss vind je ook het beroemde paviljoen waar de liefdsescène van Liesl en Rolf plaatsvond en ze het bekende liedje'16 going on 17' zongen in The Sound of Music en waar later kapitein Von Trapp zijn liefde aan Maria betuigt.
 • Je parkeren bij het betalende parkeerterrein van Schloss Hellbrunn.
 • Het kasteel is dagelijks geopend van 1 april tot 1 november. Openingsuren kunnen afwijken.
 • In het Schlossgasthaus kan je terecht voor een hapje of een drankje.

TICKETS: Wil je graag het Schloss Hellbrunn bezoeken? Je kan vanuit Salzburg een boottocht maken naar Schloss Hellbrun. Ontdek de Altstadt van Salzburg vanaf de Salzach, en bewonder het uitzicht over de stad en het paleis. Nadien kan je het paleis ook zelf bezoeken.

 1. Großglockner Hochalpenstraße

De Grossglockner Hochalpenstrasse is een van de mooiste en meest spectaculaire bergwegen in Oostenrijk en dat is onder meer te danken aan de prachtige uitzichten over de hoogste berg van het land: de Grossglockner (3798 meter).

 • De indrukwekkende bergpas is 48 km lang.
 • Het traject bevat maar liefst 36 haarspeldbochten en verbindt Bruck an der Grossglocknerstrasse in het Salzburgerland met het idyllische dorpje Heiligenblut in de regio Karinthië.
 • Het hoogste punt van de route is de Hochtor met een hoogte van 2503 m.
 1. Zell am See

De Zellersee is één van de bekendste meren in de Oostenrijkse Alpen. Aan de rand van het meer vind je het sfeervolle stadje Zell am See, waar je heerlijk kan winkelen, kan neerstrijken op een terrasje of kan genieten van een maaltijd in een van de gezellige restaurants.

Vanuit het stadje kan je met de gondel naar de Schmittenhöhe om van het uitzicht over het meer te genieten, en in de omgeving kan je terecht voor excursies canyoning, themawandelingen en meer.

Wil je graag een rondreis maken langs Zell am See? Rondreis Grossglockner langs Zell am See, Lienz en Heiligenblut brengt je bij het hoogste punt van het land. Wellicht een van de mooiste routes die je in Oostenrijk kan maken.

 1. Zoutmijnen in Hallein

Wist je dat Salzburg haar rijkdom onder andere te danken heeft aan het zout? Zout wordt hier ook wel eens het "witte goud" genoemd omdat het zo belangrijk was. In de voormalige zoutmijnstad Hallein kan je dan ook een van de oudste zoutmijnen bezoeken.

De zogenaamde Salzwelten zijn een reeks oude zoutmijnen die al sinds de tijd van de Kelten werden gebruikt om zout te ontginnen. Vandaag de dag is er hier ook een Keltisch museum gevestigd waar je meer te weten komt over de connectie tussen Hallein en de Kelten.

Een bezoek aan de mijnen duurt ongeveer 1,5 uur. Je verkent de mijn deels te voet, deels met een elektrisch treintje en je sluit af met een boottocht op het ondergrondse meer. Meer info op de website

 1. Kaprun

Het sfeervolle Kaprun is gelegen in een van de mooiste skigebieden van Oostenrijk, het zijn vooral liefhebbers van wintersport die in de wintermaanden Kaprun bezoeken. Het is topbestemming voor wintersport met 365 dagen sneeuw per jaar op de Kitzsteinhorngletjser.

Niet enkel in de winter is het een aan te raden bestemming, ga er rodelen of maak er lange wandeling. Via verschillende wandelroutes komt je door de groene bergweides, langs heldere bergmeertjes en geniet je van de mooiste uitzichtpunten.

Andere bezienswaardigheden in de buurt zijn de middeleeuwse Burcht Kaprun uit de 12e eeuw of de nabijgelegen fenomenale Moserboodendam van Kaprun.

VERBLIJFTIP: Pension Patricia, bevindt zich op een rustige locatie en ligt op een steenworp afstand van het centrum van Kaprun. Meer info en boeken.

 1. Sigmund Thun Klamm

Als je in de buurt van Kaprun bent, raden we je aan om ook de Sigmund Thun Klamm te bezoeken. De kloof is niet bijzonder groot (320 meter) maar toch is het een van de mooiste kloven van Salzburgerland.

De wandeling naar de kloof start bij een waterval en gaat via een stevig houten wandelpad, trappen en loopbruggen om je door de smalle kloof te loodsen. Je wandelt er ongeveer 30 minuten over.

 1. Kitzsteinhorngletsjer - Gipfelwelt 3000

De Kitzsteinhorngletsjer is het enige gletsjergebied van Salzburgerland. Wanneer je de Kitzsteinhorn ook bezoekt, je zal er altijd sneeuw vinden. Je kan hier dus het hele jaar door op de skilatten staan. Eens je de 3029 meter bereikt hebt met de kabelbaan, kom je bij het hoogste uitkijkpunt van Oostenrijk: het panorama-platform “Gipfelwelt 3000". (meer info op de website)

Vanaf deze top geniet je van een uniek panoramisch zicht op de hoogste bergtoppen van Oostenrijk en de ongerepte wildernis van het Nationaal Park Hohe Tauern. Een bezoekje aan de Kitzsteinhorngletsjer is hoe dan ook een unieke ervaring, ook zeker in de zomer!

TIP RONDREIS OOSTENRIJK: Wil je graag nog meer zien? Download onze reisgids Oostenrijk, zo kom je langs dé mooiste plekjes en bezienswaardigheden van het land.

 1. Maak een ritje op de SchafbergBahn

Hoog boven de Wolfgangsee springt de indrukwekkende Schafberg meteen in het oog. De Schafberg staat bekend om zijn natuurpracht maar het is vooral de weg ernaartoe dat deze plek zo bijzonder maakt.

Een bezoekje aan de top van de Schafberg, wordt namelijk onvergetelijk als je een ritje maakt op de steilste stoomtandradbaan van Oostenrijk. Deze brengt al sinds 1893 toeristen van Sankt Wolfgang naar de top van de Schafberg op een hoogte van 1783 m. Met een totale lengte van 5,85 km overwint het ongeveer 1200 m hoogteverschil.

Eenmaal op de top kan je bij helder weer genieten van de een panoramisch uitzicht over het wereldberoemde Salzkammergut en soms zelfs tot aan de Chiemsee in Beieren.

Praktische info voor je bezoek aan de Schafberg

 • Een ritje naar de top van de Schafberg duurt ongeveer 40 minuten.
 • De SchafbergBahn rijdt dagelijks van april tot oktober en dit tussen 9u en 17u (openingsuren kunnen afwijken).
 • Naast de SchafbergBahn bevinden zich openbare en betalende parkeerterreinen.
 • Meer info en prijzen op de website.
 1. Kitzlochklamm

In Salzburgerland barst het van de indrukwekkende kloven, de één al wat specialer dan de andere. De Kitzlochklamm, nabij het dorpje Taxenbach, is een kloof van 1,5 km lang en overbrucht een hoogteverschil van meer dan 100 m. De rivierkloof kenmerkt zich door veel watergeweld en is meer een ravijn dan een kloof.

Wanneer je de ingang voor bij bent, krijg je meteen al een glimp van de indrukwekkende waterval. Nadien loop je verder via houten wandelpaden, verschillende loopbruggen en trappen langs de rotsen die je ze bij het kolkende water brengen. Het is best een pittige klim maar je wordt telkens beloond met de mooiste uitzichten op de brede kloof.

Praktische info voor je bezoek aan de Kitzlochklamm

 • Voorzie minstens 1,5 uur tot 2 uur voor je bezoek.
 • De kloof is van begin mei tot midden september geopend.
 • Er is parkeergelegenheid bij de ingang van de kloof (ligging hier op de kaart).
 • Let er wel op dat het op regenachtige dagen op sommige plekken glibberig kan zijn.
 1. Wasserwelt Wagrain

Op vakantie in Salzburgerland met kinderen, of ben je toe aan wat verkoeling? Bezoek dan zeker eens het Wasserwelt Wagrain in Wagrain. Wasserwelt Wagrain is een gigantisch watercomplex en biedt oneindig veel plezier op de binnen- en buitenzwembaden en de spannende glijbanen.

Na ravotten in het water, kan je nog even helemaal tot rust komen in overdekte ontspanningsruimtes of in de wellness met sauna en stoombad. Honger gekregen? Dan kan je altijd een hapje eten en drinken in de gezellige bistro met terras. Meer info op de website.

 1. Wintersport in Salzburgerland

Liever op wintersportvakantie in Salzburgerland? Geen probleem want ook in deze regio kan je aan wintersport doen. In de buurt van Zell am See en Saalfelden vind je uitstekende skigebieden voor een onvergetelijke vakantie.

In onderstaande gebieden kan je terecht voor een wintersportvakantie in Salzburgerland:

 • Saalbach-Hinterglemm is een van de bekendste skigebieden in Oostenrijk. De bekende plaatsen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn vormen samen het prachtige en kindvriendelijke skigebied.
 • Zell am See-Kaprun is een populair skigebied dat wordt gevormd door vakantiedorpen als Bruck, Fuch, Kaprun en Zell am See.
 • Hochkönig is een skigebied dat wordt gevormd door de skiplaatsen Dienten, Hinterthal, Maria Alm, Mühlbach en Saalfelden.
 • Almenwelt Lofer is een skigebied wordt gevormd door de vakantiedorpen Lofer en Unken.
 • Zoals reeds vermeld kan je ook het hele jaar door op de Kitzsteinhorngletsjer skiën.
Wil je graag op wintersport in Oostenrijk? Lees dan zeker ons uitgebreid blogartikel met dé wintersportgebieden in Oostenrijk.

 1. Extra tip: Berchtesgaden

Salzburgerland grenst aan het Berchtesgadener Land, als je tijd hebt, raden we aan er zeker een tussentop te maken. Berchtesgaden is één van de mooiste plekken in Beieren en gekend voor z'n prachtige natuur, kloven en de Königssee. Wie meer tijd heeft kan hier verder over de Duitse Alpenroute rijden.

Verder kan je er ook naar het Adelaarsnest (of Kehlsteinhaus): samen met het nabijgelegen Berghof was dit een voormalig strategisch buitenverblijf van Adolf Hitler bij de Obersalzberg. Los van alle wrede oorlogsplannen die hier zijn beraamd, is het wel een indrukwekkend staaltje architectuur. Lees hier alles over ons bezoek aan het Adelaarsnest.

TIP DAGUITSTAP: Wil je graag vanuit Salzburg een daguitstap maken naar Berchtesgaden, je kan online een tour boeken vanuit Salzburg.

 1. Waar overnachten in Salzburgerland?

Een overzicht van onze favoriete verblijven voor je bezoek aan Salzburgerland. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en vakantiehuizen in Salzburgerland online bekijken.

 • Het kleine, elegante Boutique Hotel Auersperg ligt op wandelafstand van het centrum van Salzburg (15 min). Het boetiekhotel biedt uniek ingerichte kamers, een charmant terras in de tuin en een spa met dakterras.
 • Schafberg Apartments ligt aan de voet van de Schafberg op wandelafstand van de Wolfgansee en het dorpscentrum. Het gebied is ideaal voor buitenactiviteiten zoals wandelen, watersporten en fietsen.
 • Pension Patricia, bevindt zich op een rustige locatie en ligt op een steenworp afstand van het centrum van Kaprun.
 • Familiehotel Bergzeit ligt in het centrum van het mooie dorp Flachau. In de gezellige gaststube kan je lekker borrelen en nadien kan je nog even ontspannen in het wellnesscentra.
 • Een vakantiehuis huren? Ontdek hier de mooiste vakantiehuizen in Salzburgerland.
 • Een leuke campeerplek reserveren in Salzburgerland?
 1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 1 november 2022 - Paul Van Hoovels

was heel interessant om leuke plaatsen in Oostenrijk te ontdekken

- 29 augustus 2022 - Wim van Schaik

Wist niet dat er zo'n informatieve site bestond, die echte ervaringen op een boeiende en inspirerende manier levert.

- 22 februari 2022 - Karin Gilis

Heel overzichtelijk, mooie foto's. Heel gemakkelijk dat de hoogtepunten bij elkaar staan, samen met de info/links over prijzen en openingsuren. De gids is echt uitnodigend om zo te vertrekken.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?