7 bezienswaardigheden op en rond de Grossglockner die je moet zien

Volledige reisgids kopen voor € 10

7 bezienswaardigheden op en rond de Grossglockner die je moet zien

24 augustus 2022 in Oostenrijk1 reactie

Op en rond de Grossglockner zal je mond meerdere malen openvallen van verbazing. Om de omgeving makkelijker toegankelijk te maken werd er de Grossglocker Hochalpenstrasse aangelegd in 1935. Het is een traject van 47,8 km dat start in Bruck en via Zell am See naar Heiligenblut loopt. Het hoogste punt van de route is de Hochtor met een hoogte van 2 503 meter.

De laatste jaren werd deze route meer en meer toeristisch en je kan dan ook heel wat leuke bezienswaardigheden terugvinden langs de route. Wij hebben alvast een overzicht er van gemaakt.

Inhoud artikel

  1. Piffkar

In de Piffkar kan je een speelterrein vinden voor kinderen en kan je een tentoonstelling vinden over de 'Paswegen in de Alpen". Van hieruit kun je ook het Museum Alpine Naturschau bezoeken op een hoogte van 2 200 meter hoogte. Dit museum geeft je meer informatie over de Alpenwereld. Rond het museum kan je een leerpad vinden die meer uitleg geeft over de flora in de regio.

Wil je graag een rondreis maken langs Zell am See? Rondreis Grossglockner langs Zell am See, Lienz en Heiligenblut brengt je bij het hoogste punt van het land. Wellicht een van de mooiste routes die je in Oostenrijk kan maken.

  1. Fuscher Törl

Bij de Fuscher Törl kan je genieten van één van de mooiste uitzichten langs de Grossglockner Hochalpenstrasse. Het is een monument dat werd gebouwd ter nagedachtenis van alle arbeiders die om het leven kwamen bij aanleg van de route.

  1. Edelweissspitze

Op de 2 571 meter hoge top van de Edelweissspitze kan je genieten van prachtige uitzichten over verschillende gletsjers. Als je hier naar toe rijdt kom je onderweg het Fuscher Lacke tegen. Hier kan je ondermeer een tentoonstellingen bezoeken die je meer vertelt over de geschiedenis van de Grossglockner Hochalpenstrasse.

  1. Hochtor

Op 2503 meter hoogte kan je de Hochtor vinden, het hoogste punt van de Grossglockner Hochalpenstrasse. Deze top vormt ook de grens tussen de regio's Salzburgeland en Karinthië. Hierboven is het ook mogelijk om een leerpad te bewandelen. Als je dit wilt doen moet je rekenen op een halfuurtje.

  1. Pasterze-gletsjer

De Kaiser-Franz-Josephs-Höhe is op een hoogte van 2 369 de toegangspoort tot de langste gletsjer van de Oostenrijkse Alpen, de Pasterze-gletsjer. Van hieruit kun je wandeling maken om marmotten te bewonderen. In het restaurant kan je dan weer lekker eten en in het bezoekerscentrum kom je alles te weten over de Glossglockner aan de hand van een quiz en een leerpad.

Op zoek naar avontuur? Dan kan je een forse wandeling gaan maken op de Pasterze-gletsjer zelf.

TIP: Vertrek je binnenkort op vakantie naar Oostenrijk? Weet je niet goed wat de beste route is? Lees hier meer over de beste route naar Oostenrijk met extra handige informatie over de tolwegen.

  1. Heiligenblut

Het idyllische dorpje Heiligenblut wordt gedomineerd door de parochiekerk St. Vinzenz. De kerk valt vooral op door haar elegante kerktoren. Op de buitenmuur kan je fresco's vinden uit de 16de eeuw en binnen kan je het laatgotische vleugelaltaar bewonderen dat van de hand is van de bekende Michael Pacher.

Het stadje heeft zijn naam te danken toen de Deense prins Briccius hier om het leven kwam bij een lawine. Toen lokale boeren hem aantroffen vonden ze een flesje dat het bloed zou bevatten van Christus, heilig bloed dus.

In het dorp staat er ook een monument dat de omgekomen bergbeklimmers uit de regio herdenkt. Het is een zilverkleurig metalen boek waarin alle namen van de overleden worden vermeld. Op de achtergrond staat er een metalen kruis samen meet een klimtouw en een pikhouweel.

  1. Iselsbergpas

De Iselsbergpas kan je vinden op de grens tussen Oost-Tirol en Karinthië. Deze pas heeft al duizenden jaren een belangrijke functie. In de oudheid gebruikten de Romeinen deze pas om hun mijnen in het Mölltal te bereiken. Neem gerust je tijd om deze pas af te leggen. Onderweg kan je genieten van de prachtige uitzichten en er is regelmatig de mogelijkheid om te parkeren.

  1. Waar overnachten in Oostenrijk?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Oostenrijk? In Oostenrijk kan je over het hele land veel hotels vinden. Dankzij de vele skigebieden zijn er namelijk heel wat hotels te vinden die ook in de zomer open zijn. Het grootste aanbod aan hotels vind je natuurlijk in de grote steden zoals Wenen, Salzburg en Innsbruck.

Booking.com

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 22 januari 2023 - hans versteeg

prachtige uitzichten echt super om de route te rijden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?