Premium

Salzburg, stadswandeling op de tonen van Mozart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Salzburg, stadswandeling op de tonen van Mozart

5 721 x gedownload134 ervaringen
  • Startpunt: Residenzplatz, Salzburg
  • Eindpunt: Residenzplatz, Salzburg
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,9 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Moeilijk, wegens klim
  • Toeristische dienst Salzburg

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling Salzburg, gratis wandelroute langs bezienswaardigheden Salzburg

Zonder twijfel is Salzburg de meest bijzondere stad van Oostenrijk, al zullen de inwoners van Wenen dit niet graag horen. Meer dan twee eeuwen na zijn dood is Wolfgang Amadeus Mozart nog steeds de toeristische ambassadeur bij uitstek voor zijn geboortestad.

Meer dan Mozart alleen

Bij een eerste oppervlakkige indruk lijkt er heel veel om Mozart te draaien, maar eenmaal je de stad een keer verkend hebt zul je vaststellen dat ze nog zoveel meer te bieden heeft. Je wandelt langs gezellige straatjes, over schitterende pleinen en langs indrukwekkende gebouwen. Onderweg ontdek je beslist een plekje waar je wat langer wilt vertoeven, al dan niet in het gezelschap van ene Wolfgang Amadeus. Wist je dat ook de film Sound of Music met de familie Trapp zich hier afspeelde?

Oostenrijk

Download gratis preview reisgids Oostenrijk

Nog meer in de volledige reisgids Oostenrijk

Ontdek Oostenrijk via 3 uitgewerkte rondritten, met 3 stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Salzburg: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

134 ervaringen

- 9 april 2018 - Bert

Deze stadswandelingen zijn altijd leuk om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken, op een rustig tempo met een aangename/haalbare afstand.

- 19 maart 2018 - Griet

Leuke wandeling, goed beschreven,erg leuk om zo de stad te verkennen. Zonder deze beschrijving hadden we vast dit allemaal niet gezien!

- 6 februari 2018 - C. Deconinck

Leuke wandelroute. Goede beschrijving van de bezienswaardigheden.Mooie stad.

- 15 januari 2018 - Martijn Thielen

Mooie wandeling in de Altstad van Salzburg. Zeker een aanrader. Andere wandel tips: Wandeling langs de stadsmuur op de Kapuzinerberg. Maak van de nood een deugd en kijk je ogen uit in de Rainerstrasse met wandelend van het station naar de Altstad. Heerlijke koffie bij de kiosk aan de Mozartsteg, een Weisbier in de Stieglkeller en een goed trendy diner in de lounge van Sternbrau. Salzburg: Goed voor een lang weekend weg.

- 19 oktober 2017 - Marcel Laane

De wandeling door Salzburg voerde ons langs alle bezienswaardigheden en een aantal mooie wegen die we anders niet gevonden hadden (zoals het pad onder- en achterlangs de burcht. Nog een tip. We hebben de auto gratis geparkeerd in de P-Garage aan Europastrasse 1 onder het winkelcentrum en zijn met de bus lijn 1 naar het centrum gereden. Een aanrader.

Download gratis preview reisgids Oostenrijk

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?