22 x mooiste bezienswaardigheden in Picardië: wat zeker zien en doen tijdens je verblijf?

Volledige reisgids kopen voor € 10

22 x mooiste bezienswaardigheden in Picardië: wat zeker zien en doen tijdens je verblijf?

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Picardië + waar overnachten?

Picardië is een prachtige regio in het noorden van Frankrijk. Deze regio staat onder meer bekend om de enorme veldslagen die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Of je nu naar het noorden of het zuiden reist, tijdens je rondreis door Picardië zal je hoe dan ook merken dat je talloze mooie plekjes tegenkomt en gezellige steden kan bezoeken. Zo breng je zeker een bezoek aan Amiens, Baai van de Somme, Le Crotoy, Compiègne en Noyon.

Lees ons uitgebreid blogartikel met de mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Noord- en Zuid Picardië en bereid je alvast voor je volgende vakantie!

Tours en excursies boeken voor je vakantie in Picardië

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Picardië bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids en tour en geniet van de omgeving. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

 1. Amiens

Gelegen in het noorden van Frankrijk tussen Lille en Parijs wordt Amiens wel eens overgeslagen voor een weekendje weg. Amiens is dan ook geen grote stad, maar toch heeft de plaats ontzettend veel bezienswaardigheden en activiteiten te bieden. Daarnaast is Amiens al in zo’n 3 uur rijden vanuit België te bereiken, waardoor het eigenlijk de perfecte locatie voor een korte stedentrip vol verrassingen is.

Enkele hoogtepunten in Amiens?

Amiens is vooral bekend voor zijn prachtige kathedraal met buitengewone afmetingen. Met onze wandeling door Amiens ontdek je heel wat aparte gebouwen zoals het appartementsgebouw van Perret, het circusgebouw Jules Verne, het moderne stationsplein en de kleurrijke straten in de wijk Saint-Leu. Uiteraard hebben we de winkelstraten niet vergeten en aan autovrije shoppingzones is er hier geen gebrek. Het culinaire houden we voor het einde van de wandeling. Je kan dit bezoek dan nog verlengen met een boottocht op de beroemde hortillonnages van Amiens. Lees ook ons uitgebreid blogartikel met de mooiste bezienswaardigheden in Amiens.

Verblijf in Hotel Le Prieuré et La Résidence aan de voet van de kathedraal van Amiens, in een van de prachtige oude straten van de stad.
 1. Ondergrondse stad in Naours

La Cité Souterraine de Naours

Naours is een klein dorpje op een klein halfuurtje rijden van Amiens. Vele toeristen komen naar hier voor de unieke attractie van de ondergrondse stad (Cité Souterraine). In een kalkplateau waar krijt werd uitgegraven, is een gangencircuit aangelegd dat vanaf de 16de eeuw gebruikt werd als schuilplaats . In Picardië heeft men het over ‘les muches’.

Picardië is door de geschiedenis heen veel keren aangevallen geweest. De bedoeling van deze grotten was de vijand te laten verstaan dat het een verlaten dorp was. Schoorstenen en verluchtingsgaten waren zelfs gecamoufleerd. Langs ca. 2 km gangen in drie verdiepingen en 28 galerijen zijn er ca. 300 kamers ontdekt. Elk gezin had zijn eigen kamer. Hoe gek het ook mag klinken maar ook een vergaderruimte, stockeerruimte, kapel, gevangenis, een bakkerij en een slagerij waren eveneens aanwezig. In totaal konden er bijna 3000 mensen zich er verschuilen.

 1. Parc de Samara

Wanneer je wat langer de tijd neemt in Amiens is het ook aan te raden om de stad uit te trekken en een bezoek te brengen aan het Parc de Samara. Dit recreatiepark is gelegen op zo’n 15 km afstand van de stad en is geheel gewijd aan de geschiedenis van de regio, van de prehistorie tot aan de Gallo-Romeinse periode.

 • Het park is in totaal 100 hectare groot en heeft onder andere een Pavillon des Expositions, waar je terecht kan voor tentoonstellingen over de geschiedenis, evenals een groot park met gereconstrueerde woningen en andere bouwwerken die je een kijkje geven in de lokale geschiedenis.
 • Ook zijn er verschillende werkplaatsen nagebouwd waar vakmanschappen zoals metselwerken, mandenmaken en houtkerven getoond worden en workshops gehouden worden.
 • Verder kan je ook heerlijk wandelen door het arboretum, waar Scandinavische rendieren rondlopen, of proberen het labyrint te trotseren.
 • Meer info vind je op de website.
 1. Baai van de Somme

De Baai van de Somme is een prachtige riviermonding aan het einde van rivier de Somme. Het gebied is uitgeroepen tot een natuurreservaat zodat de fauna en flora beschermd bleven. De omgeving bestaat dan ook voornamelijk uit duinen, moerassen en meren waarlangs je heerlijke wandelingen kan maken. Kijk ook zeker even rond tijdens een wandeling, je kan er ontzettend veel diersoorten spotten, zoals de zeehondenkolonie van Europa.

In de vallei van de Somme, vind je enkele mooie bezienswaardigheden en mooie plekken vanwaar je schitterende uitzichten krijgt op de kronkelende rivier. Het voelt af en toe alsof je je waant in een schilderij van een van de Franse kunstenaars. Voor de ietwat actievere mensen onder ons, kan je altijd leuke outdoor-activiteiten als kanoën, kajakken en mountainbiken ondernemen.

Op weekend naar de Baai van de Somme? Met onze complete autoroute en wandelingen in de Baai van de Somme zie je het mooiste van de regio.
 1. Slagveld aan de Somme

Op 1 juli 1916 begon in Picardië de Slag bij de Somme. Gedurende 141 dagen vielen hier aan beide zijden, maar vooral aan Britse en Franse kant, meer dan 1 miljoen slachtoffers, doden, gewonden en vermisten. Over een frontlijn van ongeveer 40 km begonnen de Britten de aanval om de druk op Verdun te verminderen. In totaal verloren er 620.000 geallieerde soldaten en 520.000 Duitse soldaten het leven.

De meest kenmerkende tactiek tijdens de Sommeslag waren de mijnen. Men groef onderaardse gangen tot onder de voeten van de vijand en blies alles op. De aarde vloog tot 120 meter in de lucht en er ontstonden kraters van 100 meter breed en 30 meter diep. De schokgolf brak de benen van soldaten die tot 500 meter verwijderd waren van de krater. Dit verklaart ook waarom er zoveel soldaten nooit werden teruggevonden en als vermist staan opgegeven op de talloze monumenten.

Albert basiliek

Op de Albert-basiliek zal je de O-L-Vrouwbeeld opmerken op de kerktoren, gelegen op zo'n 3km van de frontlijn. Ook tijdens de Eerste Wereldoorlog stond dit beeld op de toren. Alhoewel de stad hevig onder vuur lag bleef het beeld op de toren staan. Zodat er een legende ontstond dat de oorlog zou blijven duren tot het beeld van de kerktoren viel. Hij werkt gebruikt door de Duitsers als uitzichtpunt en was daardoor op het einde van de oorlog het mikpunt van Britse beschietingen.

Thiepval Mémorial

Thiepval was één van de bloedigste plaatsen. Op een heuvel van 144 meter liep de frontlijn waar de Duitsers een net bouwden van loopgraven en ondergrondse schuilplaatsen. De veldslag was zo hevig dat er bij de Britten niet minder dan 82.000 werden gedood. Het dorp was zodanig verwoest dat het nooit meer werd heropgebouwd.

De Britten kozen deze plaats uit voor het oprichten van een monument die de vermiste soldaten van de Sommeslag moet herdenken. Je kan het een beetje vergelijken met de Menenpoort in Ieper. In de muren van dit Mémorial staan de namen van meer dan 70.000 Britse soldaten die tijdens de Sommeslag vermist zijn.

 1. Parc Ornithologique du Marquenterre

Ben je een echte vogelliefhebber? Dan mag je Parc du Marquenterre niet overslaan. In dit natuurpark met 260 hectaren aan bossen, duinen en moerasland, leven hier meer dan 360 vogelsoorten in het wild. Verder beschikt het park ook over hutjes waar je je kan 'verstoppen' om zo de vogels in hun natuurlijke habitat te spotten zonder ze af te schrikken. en je kan er ook leuke, mooie wandelingen maken van 2 tot 6 km. Fervente vogelliefhebbers gaan hier alleszins tijd tekort komen! Meer info op de website.

REISGIDS: Wil je graag nog meer van Picardië ontdekken? Download onze gratis preview reisgids Noord-Frankrijk.

 1. De badplaats Le Crotoy

De populaire stad en badplaats Le Crotoy ligt aan de kust van Picardië in Noord-Frankrijk. Het ligt aan de Baai van de Somme en kijkt eigenlijk niet uit op de open zee, wat het strand een beschermd uitzicht op het zuiden geeft.

Het is een lang strand en bestaat uit fijn zand
, wat dan ook de belangrijkste reden waarom mensen Le Crotoy bezoeken. Omdat Le Crotoy aan de Baai van de Somme ligt, is er bij eb een enorme zandvlakte voor de stad, bijna zover het oog reikt. De baai is dan een enorm zandplateau bedekt met ondiepe plassen water.

Lange zandstranden en een mooie skyline

Verder is Le Crotoy zowel een aantrekkelijke als een levendige stad, met een ruime keuze aan cafés en restaurants en alle andere voorzieningen. Let tijdens je bezoek vooral op de kerk met een 13e-eeuwse gevel en het rode landhuis (nu een hotel) met twee torens die de skyline van de stad domineren.

TIP: Wil je graag bijzonder overnachten in de Baai van de Somme? Bekijk hier onze 10 favoriete verblijven.
 1. Saint-Valéry-sur-Somme

Saint-Valéry-sur-Somme is een prachtig stadje met een middeleeuws gedeelte en een nieuwere kern. Door de vele heuvels krijg je meerdere uitzichtpunten die je telkens vanuit een andere hoek laten genieten van de Baai van de Somme.

In het oude gedeelte van Saint-Valéry-sur-Somme zijn er nog vele charmante straatjes, oude poortgebouwen, een kerk en een bijzondere plantentuin. Saint-Valéry-sur-Somme laat je genieten met volle teugen van de natuur en zijn geschiedenis. Nog meer voor de Baai van de Somme? Autoroute Baai van de Somme.


 1. Tuinen en abdij van Valloires

Vroeger was er een abdij in Valloires maar nu is dit gebouw in gebruik als een tehuis voor kinderen. Daardoor kan je de abdij niet zomaar te bezoeken. Wil je toch graag een rondleiding? Deze zullen dan vooral in de kerk en de kloostergang gebeuren. Maar, gelukkig zijn de tuinen zijn wel volledig toegankelijk en zijn een streling voor het oog.

De tuinen maken deel uit van een project dat pas eind de jaren '80 werd gerealiseerd. Toen de abdij nog in gebruik was bestond die tuin niet. Nu is het een Franse tuin onderverdeeld in veel thematische tuinen: de formele tuin, de eilandjestuin, de 5-zintuigentuin. Heel bijzonder zijn de moerastuin en de evolutietuin. De rozentuin is wellicht de meest opvallende omdat die centraal is gelegen. Je kan daarna even pauzeren en ontspannen in de cafetaria.

 1. Gerberoy

Gerberoy wordt ongetwijfeld vermeld op de lijst van mooiste dorpjes van Frankrijk. Op weg ernaartoe zal je het ook op de wegen ondervinden, het is wat golvend. Alle straatjes en steegjes ademen hier één en al historie. Je ziet er nog de traditionele vakwerkhuizen uit de 17de en 18de eeuw, die bijna allemaal versierd zijn met kleurrijke bloemen.

Het dorpje draagt een 1000 jaar geschiedenis met zich mee en dát merk je al heel snel bij het binnenkomen. En zeggen dat Gerberoy vele keren belegerd is geweest door Engelsen, door Spanjaarden en andere vijanden.. Maar wat de vijand ook vernielde, wat ze ook plunderden, toch steeds rechtte de bevolking de rug en ging men aan het restaureren.

Bezoek je Gerberoy in mei of juni? Dan straalt het dorp letterlijk één en al rozengeur uit. Meer nog, dan vindt hier jaarlijks La Fête des Roses plaats. Het geeft die extra meerwaarde aan je bezoek.

WANDELITP: Ontdek het schilderachtige dorpje met onze stadswandeling door Gerberoy.

 1. Beauvais

Beauvais, hoofdstad van de l’Oise, is vooral bekend voor zijn kathedraal. Naast de kathedraal bevindt zich het Musée départemental de l’Oise, wat vroeger het bisschoppelijk paleis was. Op een steenworp van deze locatie staat een andere kerk die duidelijk al enkele jaren geschiedenis met zich meedraagt. En tussen deze beide plekken ligt een groot plein met aan de ene zijde een breed uitgesponnen stadhuis en aan de andere kant een markant vrouwenstandbeeld.

Beauvais kan eigenlijk worden samengevat in twee straten, de Rue Beauregard en de Rue Saint Pierre. Opmerkelijk, de stad kreeg het zwaar te verduren in 1940. Ruim 90% moest eraan geloven waardoor heel veel oude huizen verloren gingen. Alleen het bisschoppelijk paleis en de kathedraal bleven wonderwel gespaard en deze kan je dan ook vandaag de dag bezoeken.

 1. Ault

In Ault kan je 19e-eeuwse villa’s bezichtigen, maar ook de natuurlijke schoonheid van de torenhoge witte kliffen is de moeite waard. Je kan hier prachtige wandelingen maken langs de rotsen en genieten van adembenemende uitzichten over de zee.

 1. Kasteel van Chantilly

Ten noorden van Parijs, op een uurtje rijden kom je in Chantilly. En deze stad mag je eigenlijk niet overslaan als je fan bent van mooie kastelen en omliggende tuinen, van strak afgelijnde bloemperken en vijvers, van pronkzalen vol schittering en wie daarbij ook nog graag paarden ziet kunstjes opvoeren zal al helemaal blij zijn na een bezoek aan het kasteeldomein van Chantilly.

Eén van de parels van het Franse erfgoed

Het kasteel is in renaissancestijl opgetrokken in opdracht van opperbevelhebber Anne de Montmorency (wel degelijk een man). Het grote kasteel werd tijdens Franse Revolutie vernietigd. Hendrik van Orlénas, hertog van Aumale, liet het kasteel herbouwen. Als groot verzamelaar en fervent boekenliefhebber, veranderde de eigenaar het kasteel in een waar museum voor kunst en geschiedenis.

Het Condé museum bezit een prestigieuze collectie historische schilderijen, die het Louvre in Parijs bijna de loef afsteekt. Op verzoek van de hertog is de presentatie sinds de 19e eeuw hetzelfde! De boekenkamer was de plek waar Henri d'Orléans het liefste las en werkte. Hier kan je duizenden werken bewonderen, waaronder geschreven middeleeuwse werken.

Wandel door het omliggende park

Bewonder de bloemperken van de tuinen in Franse stijl van Le Nôtre, het Grand Canal, de Engelse tuin, het huis van Sylvie aan de rand van een vijver, of het charmante gehucht met 5 schattige huisjes midden in de Engels-Chineze tuin, waar je de enige echte slagroom (crème Chantilly) kan proeven.

VERBLIJFTIP: Nog op zoek naar een leuk verblijf in de geburen van dit indrukwekkende kasteel? Vanuit het viersterrenhotel Hyatt Regency Chantilly ben je op een dikke 5 minuten rijden aan Kasteel van Chantilly. Maak je bezoek compleet en geniet van een heerlijke wellness in The Cottage Spa & Wellness.

 1. Het filosofische park in Ermenonville

Jean-Jacques Rousseau Park

Het zou één der mooiste parken zijn van Picardië, sommigen beweren van Frankrijk. De pittoreske Engelse tuin, Jean-Jacques Rousseau Park, werd genoemd in de twintigste eeuw, als eerbetoon aan de gelijknamige filosoof. Filosoof Rosseau Jean-Jaques kwam er in 1778 eens kijken en was meteen van slag. Hij zou er nog dikwijls komen wandelen. De filosoof lag 16 jaar begraven op een eilandje l’Île des Peupliers in dit park. Zijn stoffelijke resten werden nadien overgebracht naar het Pantheon in Parijs maar zijn tombe is wel nog steeds zichtbaar.

 1. Abdij Chaalis

Als je dan toch in de buurt bent, ga dan ook even naar Fontaine-Chaalis, een parksite waar nog overblijfselen staan van een cisterciënzerabdij en een museum met een zeer divers kunstaanbod. De opdracht voor het oprichten van deze cisterciënzerabdij werd gegeven door koning Louis VI. De dag van vandaag resten er slechts enkele muren van de eerste abdijkerk uit de 13de eeuw in een gotische stijl. De Franse koningen die regeerden tussen 12de en 15de eeuw kwamen vaak naar de abdij van Chaalis.

 1. Senlis

Niet ver van het bos van Chantilly, ligt Senlis: een middeleeuws plaatsje met een opmerkelijk architectonisch en cultureel erfgoed! Meer nog, want door haar uitzonderlijk historisch karakter wordt Senlis heel regelmatig gebruikt als filmdecor. Eentje dat niet mag ontbreken op je lijst wanneer je in Picardië bent!

Je wandelt door geplaveide straatjes waar nauwelijks een toerist loopt en langs chique herenhuizen uit de 17de en 18de eeuw. Je komt ook op een plek waar nu nog restanten te zien zijn van een koninklijk paleis, waar je een uniek jachtmuseum kan bezoeken. Maar hét pronkstuk van Senlis is voor de meesten toch wel de kathedraal. Hier werd maar liefst vier eeuwen(!) aan gebouwd. Met onze stadswandeling Senlis zal je alvast langs deze pareltjes en nog meer komen.

 1. Bezoek de kathedraal van Laon

Laon is een middeleeuwse stad die vooral bekend staat om haar indrukwekkende kathedraal in gotische stijl. De kathedraal met vijf indrukwekkende torens is gebouwd tussen de 12e en de 13e eeuw en domineert over de stad omdat deze bovenop een heuvel staat. De harmonieuze voorgevel met poorten voorzien van gewerkte bogen, zal je meteen opvallen als je door de oude stadskern van de stad wandelt.

 1. Crépy-en-Valois

Het zit al in de naam van deze stad verweven.. De koningsdynastie Valois, regeerde meer dan 250 jaar in Crépy-en-Valois. De dynastie leverde 13 koningen op die de naam Roi de Valois hebben gedragen. Hier kan je onze stadswandeling door de middeleeuwse straatjes van Crépy-en-Valois maken. Het stadje is verbazingwekkend goed gespaard gebleven van bommen uit Eerste Wereldoorlog. Je vindt er een oud stadsdeel waar je wandelt door de geplaveide steegjes en stadswallen, maar ook langs de abdijruïnes van Saint-Arnoul en enkele kerken.

Leuk weetje: Er bestond tijdens de middeleeuwen een vermaarde varkensmarkt in Crépy-en-Valois. Je vindt ze onder meer terug op emblemen van schuttersgilden. Er bestaat ook een legende. Toen in 1588 op een nacht Henri van Navarra met zijn leger de stad wou binnenvallen, werden ze tegengehouden door.. varkens. Althans, de varkens zetten het op een krijsen dat de inwoners deed wakker schrikken waardoor ze nog net op tijd de vijand op afstand te houden.

 1. Kasteel van Pierrefonds

In Pierrefonds moet je zeker het kasteel bezoeken. Het eerste kasteel werd eind 14de eeuw gebouwd. Wat later, 1617 is het jaar waarin het door verwoesting tot een ruïne herviel. Napoleon I kocht het kasteel aan in 1801 en om het kasteel een keizerlijke uitstraling te laten bezorgen, stelde hij daarvoor de bekende architect Eugène Viollet-le-Duc aan.

Napoleon III woonde dan wel in Compiègne op het paleis maar kwam graag met vrienden hierheen om er naar de werken te kijken. Het kasteel van Pierrefonds is echter nooit een woonkasteel geweest en werd dan maar als museum opengesteld. In 1870 werd Napoleon III tot aftreden gedwongen en bleven de werken uit omdat er een zoveelste oorlogje moest gevoerd worden. Violet-le-Duc heeft overigens het eindresultaat nooit gezien. Hij stierf in 1879.

TICKETS: Wacht niet langer en bestel je tickets voor het Kasteel van Pierrefonds op voorhand. Zo kan je eventuele wachtrijen aan de kassa vermijden.

 1. Compiègne

Compiègne is een belangrijke stad in de geschiedenis van Frankrijk en is dan ook heel wat te zien. Met de bouw van de stad in de 18e eeuw werd ze een koninklijke en keizerlijke stad. Daarnaast kan je in de stad de prachtige middeleeuwse huizen bezichtigen, waarvan de oudste dateert uit de 15e eeuw: de "Vieille Cassine". Ook het stadshuis is een prachtig bouwwerk. Zijn belfort, in laatgotische stijl, bezit één van de oudste gemeentelijke klokkentorens van Frankrijk. Maak zeker ons stadswandeling door Compiègne.

Kasteel van Compiègne

Het kasteel van Compiègne behoort tot één van de mooiste neoklassieke kastelen in Frankrijk. Heel wat koningen hebben er verbleven, sommigen in een haat-liefde verhouding omdat het net iets te weinig bood aan pracht en comfort blijkbaar. Men kwam er wel maar dan eerder omdat de naastliggende bossen veel jachtplezier bood. Bewonder de pracht en praal van de koninklijke en keizerlijke appartementen, rijkelijk gedecoreerd en gemeubileerd, maar ook door de kunstwerken en souvenirs van de keizerlijke familie in de musea van het Tweede Keizerrijk

Ontdek nog meer van de mooiste kastelen in Frankrijk.
 1. Noyon

Noyon is nog zo’n zeldzame stad waar die ‘kathedraalwijk’ in heel goede staat is bewaard gebleven. En toch is Noyon vandaag niet meer het Noyon van weleer. De ringmuur is intussen verdwenen en een paar klokkentorens hebben de Franse Revolutie niet overleefd. Maar de grootste schade viel de stad ten prooi tijdens de Eerste Wereldoorlog toen ca. 80 % van de stad werd vernield. Het mag dan ook een wonderlijke reconstructie heten dat je de middeleeuwse wijk kan vandaag bewonderen.

 1. Parc Astérix

Ben je na al die jaren al uitgekeken op Disneyland? Bezoek dan eens het Astérix Park in Plailly! Het Astérix Park is onderverdeeld in de zones van het Romeinse Rijk, Gallië, het oude Griekenland, de wereld van de Vikingen, Egypte, en een zone die je meeneemt op reis door de tijd. Een onvergetelijke ervaring dus!

In deze 6 thematische zones vind je maar liefst 42 attracties: van spannende attracties tot attracties voor het hele gezin. Daarnaast zijn er 4 voorstellingen die je kan bijwonen in het park. En ja kan ook verschillende personages uit de wereld van Astérix ontmoeten en met ze op de foto.

Praktische info voor je bezoek aan Parc Astérix

 • Het themapark ligt op 35 km van Parijs. Na een klein uurtje rijden van Parijs bereik je het park.
 • Openingsuren: Het park is standaard geopend van 10u tot 18u, maar kan op bepaalde (feest)dagen gesloten zijn of juist langer open zijn. Wil je zeker zijn, raadpleeg dan zeker even de website.
 • Verblijftip: Er liggen drie hotels op het terrein van het Asterix Park waar je voor en/of na een bezoek aan het attractiepark kan overnachten. Bekijk alvast alle accommodaties in de buurt van Parc Astérix.
 • Meer info op de website.

TOEGANGSTICKETS: Ga een dag naar pretpark Parc Astérix en stap in een Romeinse achtbaan voor de rit van je leven! Ongetwijfeld een leuke dag voor het hele gezin. Boek je tickets op voorhand, zo kan je lange wachtrijen vermijden! Boek je tickets hier.

 1. Kaartje bezienswaardigheden Picardië

 1. Waar overnachten in Picardië?

Ben je nog op zoek naar een verblijf tijdens je bezoek aan Picardië? Hieronder hebben we onze favoriete verblijven voor je opgelijst of bekijk het volledige aanbod verblijven in Picardië.

 • Beauvais: Het charmante Chenal Hotel, gelegen in het centrum van Beauvais biedt ruime en aangename kamers. De hotelkamers beschikken over een eigen badkamer, een flatscreen-tv en gratis WiFi. Ze zijn ingericht in de eigentijdse stijl en elke ochtend wordt er een heerlijk ontbijtbuffet geserveerd in de ruime woonkamer. Meer info en boeken.
 • Compiègne: Tussen rivier en bos in Margny-lès-Compiègne, vind je het Aiden by Best Western T'aim Hotel. Een modern viersterrenhotel dat ruime kamers uitgerust met een zithoek, een satelliet-tv en een eigen badkamer met een haardroger en een douche. En 's morgens biedt het hotel een continentaal ontbijt of een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
 • Amiens: In het stadscentrum van Amiens, vind je het charmante Hotel Marotte, gevestigd in een traditioneel gebouw uit de 19e eeuw. Het biedt designer en verfijnde suites in de moderne aanbouw, of eigentijdse kamers in het oorspronkelijke gebouw. In de suites kan je heerlijk ontspannen door gebruik te maken van de wellnessruimtes die ter beschikking staan. Daarnaast biedt het vijfsterrenhotel ook een elegant theesalon en een champagne- en wijnbar. Meer info en boeken.
 1. Mis niets tijdens je rondreis door Noord-Frankrijk met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door Noord-Frankrijk? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Noord-Frankrijk met een volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Noord-Frankrijk.

Noord-Frankrijk

Gratis reisgids Noord-Frankrijk downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 13 mei 2023 - Jan Zwaard

ziet er goed uit. alleen wel veel info over het noord-westen, het kustgebied, terwijl wij meer geïnteresseerd zijn in het midden, richting het oosten

- 8 februari 2023 - Tiny Dros

De ondergrondse stsd, de Sommebaai en natuurlijk Amiens staan op ons wensenlijstje voor onze geplande voorjaarsvakantie. En we gaan heel veel wandelen en fietsen in dit prachtige gebied

- 9 oktober 2022 - Joke

Heel goed top

- 8 mei 2022 - francine De Brabanter

De reisgids is meer dan alleen maar een opsomming van bezienswaardigheden, het is ontdekken van kerken, kloosters, musea de een al interessanter en rijker dan de andere. Picardië is uitzonderlijk mooi en biedt de reiziger een pallet aan mogelijkheden, de dagen vliegen er voorbij en iedere dag is op zijn eigen een herinnering om te koesteren. De inwoners zijn vriendelijk, joviaal en steeds bereid om te helpen waar ze kunnen. Niet te vergeten, de uitgestrekte kust, een ruige onstuimige kust waar wandelingen eeuwig kunnen duren en waar voorbij iedere bocht een nieuwe ontdekking ligt, om dan nog te zwijgen over de zeevruchten en vis die er alom tegenwoordig is. Aarzel niet : DOEN !!!

- 6 mei 2022 - Desmedt Max

Heel interessante info over de streek leerrijk en boeiend

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?