Asterix park bezoeken in Plailly (Parijs): Alle info, tips + Tickets boeken online

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Asterix park bezoeken in Plailly (Parijs): Alle info, tips + Tickets boeken online

3 augustus 2022 in Parijs0 reacties

Het Asterix park bij Parijs is minder bekend dan het attractiepark van het wereldberoemde Disneyland dat ook in de omgeving te vinden is, maar zeker niet minder geliefd. Parc Astérix is gebaseerd op de beroemde karakters van de Asterix stripverhalen en staat bekend om het grote aanbod aan verschillende achtbanen.

Daarnaast zijn er ook volop attracties voor de allerkleinste bezoekers en biedt het park een geweldige gelegenheid voor een dagje uit met de familie. In dit blogartikel kom je meer te weten over je bezoek aan dit leuke pretpark.

Tickets online boeken voor je bezoek aan Astérix park

Bestel je tickets voor je bezoek aan het Asterix park online, zo kan je de wachtrijen overslaan en ben je zeker dat je binnen kan + je kan geld besparen. Boek je ticket voor een bezoek aan Asterix park hier online.

Inhoud artikel

 1. Geschiedenis van het Asterix park

De geliefde karakters uit de wereld van Asterix verschenen voor het eerst in een striptijdschrift in 1959. De verhalen, die geschreven werden door René Goscinny en geïllustreerd door Albert Uderzo waren al snel erg populair. Nadat Goscinny kwam te overlijden in 1977 nam Uderzo ook het schrijfwerk op zich.

Hoe kwam het attractiepark tot stand?

Aan het begin van de jaren 1980 ontmoette Uderzo een aantal potentiële investeerders aan wie hij het plan voorlegde om een attractiepark gebaseerd op de Asterix verhalen te creëren. Na grote investeringen van Barclays en een aantal andere investeerders binnengehaald te hebben kon de bouw van het park beginnen in 1897. De toenmalige minister van cultuur, Jack Lang, opende het park vervolgens op 30 april 1989.

De komst van Disneyland Parijs in 1992 had echter al snel een grote impact op Parc Astérix en bezoekersaantallen werden zwaar overschaduwd door de komst van het nieuwe park.

Het tweede grootste attractiepark van Frankrijk

Echter wist Parc Astérix met nieuwe attracties, festivals en andere aanpassingen weer meer bezoekers te trekken. Nu wordt het park door ruim 2 miljoen bezoekers jaarlijks bezocht en is het na Disneyland het grootste attractiepark van Frankrijk.

In 2019 vierde Parc Astérix het 30-jarig bestaan met de komst van de nieuwe attractie Attention Menhir, een 4D ervaring. De volgende nieuwe attractie wordt verwacht in 2023. Hierbij zou het gaan om een gelanceerde achtbaan.

Het aquarium met dolfijnen en zeeleeuwen werd in 2021 gesloten en de voorstelling met deze dieren zal in het nieuwe seizoen niet meer te bezoeken zijn.

 1. Parc Astérix

 • Het Asterix park is onderverdeeld in 6 verschillende thematische zones waarover 42 attracties verdeeld zijn.
 • Hiervan worden er 7 gezien als spannende attracties, 20 voor het hele gezin, en 13 voor de kleinste Galliërs.
 • Daarnaast zijn er 4 voorstellingen te bezoeken in het park.
 • Ook kan je verschillende personages uit de wereld van Asterix ontmoeten en met ze op de foto.

Het park is onderverdeeld in de zones van het Romeinse Rijk, Gallië, het oude Griekenland, de wereld van de Vikingen, Egypte, en een zone die je meeneemt op reis door de tijd. Een onvergetelijke ervaring!

Ga een dag naar pretpark Parc Astérix en stap in een Romeinse achtbaan voor de rit van je leven! Ongetwijfeld een leuke dag voor het hele gezin. Boek je tickets op voorhand, zo kan je lange wachtrijen vermijden!

 1. Ovezicht van gebieden & attracties in Parc Astérix

L’Empire Romain - Het Romeinse Rijk

 • In de Romeinse themazone zijn 6 verschillende attracties te vinden, waarvan 2 voor de allerkleinsten, de Petit Train en de Carrousel de César.
 • Daarnaast kan je in het Romeinse Rijk ook nog l’Aventure Astérix bezoeken
 • Een tentoonstelling over de Asterix stripverhalen en de auteurs René Goscinny en Albert Uderzo bijwonen.
 • Ook de voorstelling Gaulois-Romains: Le Match is hier te bekijken, waarbij de Romeinse legionairs en Gallische strijders verschillende beproevingen moeten ondergaan.

Bienvenue chez les gaulouis – Gallië

 • De Gallische zone is gevormd naar het dorp van Asterix uit de stripverhalen. Momenteel zijn er 12 attracties te vinden.
 • De gehele familie kan een rondvaart maken in Epidemaïs Croisière, en wanneer de kinderen groter zijn dan 90 cm kan er ook genoten worden van de botsauto’s van Les Petits Chars Tamponneurs, de theekopjesattractie Les Chaudrons en de koggenmolen La Petite Tempête.
 • De grotere avonturiers kunnen bij warme temperaturen afkoelen in de Grand Splatch met 2 verschillende drops en de boomstamattractie Menhir Express, of glij met grote snelheden met de bobslee door Gallië.
 • Binnen het Gallische dorp bevindt zich het Forêt d’Idéfix, een speelterrein met 5 attracties voor de allerjongsten.
 • Daarnaast kan je in dit deel van het park 2 voorstellingen aanschouwen.

La Grèce Antique - Het Oude Griekenland

 • In de Griekse zone vind je 7 verschillende attracties, waarvan 3 verschillende achtbanen. De Pégase Express is een stalen achtbaan waarbij je geen loopings doet maar zweeft op volle snelheid voor 1 km door de lucht.
 • Le Vol d’Icare is een vergelijkbare stalen achtbaan, maar de houten achtbaan Tonnerre de Zeus is alleen voor de echte thrillseekers groter dan 1m30. Dit is een van de langste en populairste houten achtbanen van Europa, met snelheden tot wel 80 km/u.
 • Ook Le Cheval de Troie is alleen voor de grotere thrillseekers, die in dit vliegend tapijten attractie tot wel 12 m van de grond komen.
 • Na alle drukte kan je met de hele familie weer even tot rust komen in de Rivière d’Elis rondvaart.

Les Vikings – de vikingen

 • Bij de vikingen vind je 6 verschillende attracties. Thrillseekers kunnen in dit deel terecht in het schommelschip La Galère of in een van Europa’s mooiste achtbanen, Goudurix.
 • Deze stalen achtbaan heeft meerdere loopings, waaronder kurkentrekkers, een butterfly- en een batwing looping.
 • Voor een unieke ervaring kan je vervolgens met L’Aérolaf de lucht in tot een hoogte van 35 m, waar je niet alleen van het uitzicht kan genieten maar ook van de skybar.

À travers le temps - Reis door de tijd

 • De reis door de tijd-zone is de enige die niet een directe verbinding heeft met de wereld van Asterix, maar hier vind je desondanks 5 leuke attracties.
 • Zo kan je hier de Attention Menhir! 4D bioscoop bezoeken, waar je een korte animatiefilm te zien krijgt waarbij speciale effecten gebruikt worden, zoals bewegende stoelen, licht, wind, water en geuren.
 • Bij de Nationale 7 kan een rondrit gemaakt worden in ouderwetse wagens.
 • Voor wat meer actie stap je in een boei van de attractie l’Oxygénarium, waarin je met de hele familie kan genieten van de bootjesglijbaan.

L’Egypte – Egypte

De Egyptische zone is het meest recent geopend in 2012 en omvat 2 attracties. De gehele familie kan hier genieten van de tivoli achtbaan SOS Numérobis, en de grotere thrillseekers kunnen kennis maken met de stalen hangende achtbaan OzIris, die tot een hoogte van 40 m komt en met een snelheid van 90 km/u door het parcours racet.

 1. Openingstijden Parc Astérix

 • Het park is standaard geopend van 10:00 tot 18:00, maar kan op bepaalde (feest)dagen gesloten zijn of juist langer open zijn. Wil je zeker zijn, raadpleeg dan zeker even de website.
 • In mei en juni is het park alleen geopend van woensdag tot en met zondag, met uitzondering van 3, 4 en 24 mei.
 • In juli en augustus is het park dagelijks geopend.
 • In september en oktober is Parc Astérix alleen geopend in het weekend, uitgezonder de laatste week van oktober.
 • De precieze openingstijden op de gewenste dag van bezoek zijn te vinden op de website.
 1. Tickets boeken voor Parc Astérix

 • Tickets voor een bezoekje aan het Parc Astérix kan je zowel ter plekke als online aangekocht worden bij Tiqets.
 • Er zijn verschillende tickets ter beschikking (deze kan je terug vinden op de website van het attractiepark Astérix).
 • Een standaard ticket kost €51 voor iedereen ouder dan 12 jaar en €43 voor kinderen tussen de 3 en 11 jaar oud.
 • Kinderen onder de 3 jaar oud mogen gratis mee naar binnen.

Boek je tickets hieronder online

 1. Hoe de wachtrijen vermijden?

Sla de wachtrij bij de kassa's over door je tickets op voorhand online te boeken. Zo kan je een dagticket naar pretpark Parc Astérix reserveren. Hiervoor betaal je €53 per persoon en het zorgt ervoor dat je direct naar de entree van het park kan lopen. De tickets zijn tot 24 van tevoren gratis te annuleren.

Vermijd wachtrijen van populaire attracties met de Pass Rapidus

 • Hiermee krijg je snelle toegang tot de 8 meest bezochte attracties in het park, namelijk de Pégase Express, OzIris, Menhir Express, Tonnerre de Zeus, Trace du Hourra, Goudurix, Oxygénarium en Grand Splatch.
 • Een dergelijke pas kost €35.
 • Hou er wel rekening mee dat er lengterestricties gelden voor een aantal attracties en dat kleine kinderen niet overal in mee mogen.
 • Een pas is daarnaast af te raden wanneer je het park met kleine kinderen bezoekt.
 • Wel is de pas aan te raden wanneer je de spannende attracties wilt ervaren en het park op een drukke dag bezoekt.
 1. Overnachten bij Parc Astérix

Er liggen drie hotels op het terrein van het Asterix Park waar je voor en/of na een bezoek aan het attractiepark kan overnachten. In de ochtend kan je genieten van de vroege toegang hotelgasten en ’s avonds kan je tot sluitingstijd blijven zonder nog ver te hoeven reizen naar je accommodatie.

In alle hotels zijn er kamers te boeken voor maximaal 5 personen. Parkeren kan bij alle 3 de hotels en dit kosteloos en er kan overal gebruik gemaakt worden van het wifi-netwerk. Ontdek alvast alle accommodaties in de buurt van Parc Astérix.

Les Troix Hiboux

Les Troix Hiboux is een driesterrenhotel midden in de natuur waar je kan overnachten in een van de ruime kamers met terras of balkon. De kamers zijn speciaal ontworpen voor families en hebben stapelbedden voor de kinderen afgescheiden van de ruimte voor de ouders. Het hotel omvat een restaurant, een lounge bar en een speelruimte voor de kinderen. Meer info en boeken.

La Cité Suspendue

Iets verder weg van het park (maar nog altijd op enkele minuten loopafstand) ligt het driesterrenhotel La Cité Suspendue. Dit hotel beschikt over ruime, leuk ingerichte kamers die gevestigd zijn in authentiek-ogende huizen op palen in het bos, deze zijn met elkaar verbonden door houten paden. Ook hier zijn de bedden van de kinderen afgescheiden van de kamer van de ouders, en er kan gegeten worden in het restaurant. Meer info en boeken.

Les Quais de Lutèce

Het hotel Les Quais de Lutèce is het nieuwste hotel van de 3 en het enige viersterrenhotel. Dit hotel is neergezet als het middeleeuwse Lutetia aan beide oevers van een rivier. Hier zijn ruime kamers te vinden met kindergedeelte, een restaurant en een bar. Meer info en boeken.

 1. Wegbeschrijving naar Parc Astérix

Met de wagen

 • Parc Astérix is gelegen op zo’n 35 km afstand ten noorden van Parijs.
 • Op de A1 snelweg tussen Parijs en Lille kan je tussen afritten 7 en 8 de directe afrit naar Parc Astérix nemen.
 • Het park ligt langs de snelweg en is direct na de afrit te bereiken.
 • Vanuit Parijs is het zo’n 45 minuten rijden naar het park.
 • Parkeren kost €15.

Met het openbaar vervoer

 • Wanneer je met het openbaar vervoer naar Parc Astérix wilt reizen kan je vanaf het Carrousel Du Louvre Shopping Centre / Palais-Royal Metro Station de shuttle bus nemen naar het park.
 • Een retour ticket voor de shuttle kost €20 voor iedereen ouder dan 12 jaar en €16 voor kinderen tussen de 3 en 11 jaar.
 • De shuttle bus vertrekt vanaf de parkeerplaats van Parc Astérix weer terug naar Parijs om 18:30.
 • Daarnaast is het mogelijk om vanaf Paris Gare du Nord de RER lijn B te nemen naar Aéroport Charles de Gaulle 1.
 • Hier kan je vanaf het Parc de Loisirs loket de shuttlebus naar het attractiepark nemen.
 • Een retour van deze shuttle kost €8 voor iedereen ouder dan 12 jaar en €8 voor kinderen tussen de 3 en 11 jaar oud.
 • De eerste shuttle vertrekt om 09:00 en vervolgens vertrekt er elk half uur een shuttle.
 • De retourshuttles vertrekken ook vanaf 09:00 elk half uur tot 1 uur na sluitingstijd.
 1. Praktische info voor je bezoek

 • Wanneer je kinderen niet groot genoeg zijn om mee te gaan in een attractie kan je gebruik maken van de Baby Switch-service: je kan om de beurt de attractie bezoeken zonder opnieuw in de rij te hoeven staan.
 • Wanneer je in de winkels in het park iets koopt, kan je gebruik maken van de Smart Service. Hierbij laat je je aankopen achter in de winkels waarna je aan het einde van je bezoek, na 16:30, al je aankopen kan verzamelen bij de Grand Marché de Lutèce.
 • Eventuele bagage kan achtergelaten worden bij de Welcome Service bij de entree van het park voor €5 per object.
 • Het is mogelijk om kinderbuggy’s te huren in het park voor €5.
 • Het Asterix Park heeft een mobiele applicatie met een plattegrond van het park, lijst van attracties en wachttijden voor de attracties. De app is te downloaden via de website.
 • Ben je van plan op een zomerse dag het park te bezoeken? Dan voorzie je best een goede zonnecrème. Je wilt natuurlijk niet dat jij of je kinderen verbranden.
 • Boek je tickets online, zo bespaar je geld en tijd bij je bezoek.

Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden. Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs, een overzicht van onze verschillende wandelingen door Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?