Amiens stadswandeling: kathedralen, Jules Vernes en hortillonnages

Download reisgids Picardië-Noord

Amiens stadswandeling: kathedralen, Jules Vernes en hortillonnages

2 052 x gedownload150 ervaringen
  • Startpunt: Place Notre Dame, Amiens
  • Eindpunt: Place Notre Dame, Amiens
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,5 km
  • Duur: 3,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Gedeeltelijk toegankelijk
  • Toeristische dienst Amiens

Volg route op kaart met GPS-tracker

Download je stadswandeling en ontdek deze bijzondere stad aan de Somme

Amiens is vooral bekend voor zijn prachtige kathedraal met buitengewone afmetingen. Dit is ook het vertrekpunt van deze stadswandeling door Amiens. Het is een wandeling vol afwisseling met telkens een vleugje geschiedenis en wel heel aparte gebouwen zoals het appartementsgebouw van Perret, het circusgebouw Jules Verne, het moderne stationsplein en de kleurrijke straten in de wijk Saint-Leu.

Uiteraard hebben we de winkelstraten niet vergeten en aan autovrije shoppingzones is er hier geen gebrek. Het culinaire houden we voor het einde van de wandeling. Je kan dit bezoek dan nog verlengen met een boottocht op de beroemde hortillonnages van Amiens.

Nog meer voor het noorden van Picardië: Autoroute in Picardië-Noord (omgeving Amiens)

Amiens stadswandeling

Gratis stadswandeling Amiens downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Amiens: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

150 ervaringen

- 11 oktober 2020 - Ann

Een duidelijke beschrijving, de lengte komt overeen met de beschrijving. De beschrijving dateert van enkele jaren geleden waardoor er een pittoresk gedeelte van de binnenstad niet is beschreven waarschijnlijk omdat het destijds in de renovatiestijgers stond. Een nieuwsgierige wandelaar zal dus zelf afdwalen van de route en dit gedeelte van de stad meenemen. De afwisseling van bezienswaardigheden en winkels en parkjes is goed. Wij liepen de wandeling op een regenachtige dag waardoor wij makkelijk een cafeetje konden pakken of konden schuilen voor de regen in een winkeltje.

- 25 augustus 2020 - Veerle Soete

De reisgids van Amiens was heel nuttig om bij te hebben. Het stadsplan heeft ons naar de juiste plaatsen geleid en gaf ons ook een goed idee van de afstand tussen de bezienswaardigheden. Bovendien krijg je boeiende informatie en kun je je beperken tot wat je echt interesseert.

- 25 augustus 2020 - Robin Jordaens

Knappe stad om een weekendje te vertoeven! Leuke stadswandeling die je langs alle belangrijke en mooie plekken van de stad brengt.

- 9 augustus 2020 - katarina

Mooie, afwisselende wandeling die je langs alle hoogtepunten van Amiens brengt. Onderweg kom je langs leuke pleintjes en terrasjes waar je even kan stoppen voor een drankje. De wandeling wordt zeer goed uitgelegd en je krijgt voldoende informatie over de bezienswaardigheden.

- 3 augustus 2020 - Maarten Michiels

Zeer goed!

Gratis stadswandeling Amiens downloaden

Download reisgids Picardië-Noord

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?