Premium

Amiens stadswandeling: kathedralen, Jules Vernes en hortillonnages

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Amiens stadswandeling: kathedralen, Jules Vernes en hortillonnages

7 314 x gedownload152 ervaringen
  • Startpunt: Place Notre Dame, Amiens
  • Eindpunt: Place Notre Dame, Amiens
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,5 km
  • Duur: 3,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Gedeeltelijk toegankelijk
  • Toeristische dienst Amiens

Volg route op kaart met GPS-tracker

Download je stadswandeling en ontdek deze bijzondere stad aan de Somme

Amiens is vooral bekend voor zijn prachtige kathedraal met buitengewone afmetingen. Dit is ook het vertrekpunt van deze stadswandeling door Amiens. Het is een wandeling vol afwisseling met telkens een vleugje geschiedenis en wel heel aparte gebouwen zoals het appartementsgebouw van Perret, het circusgebouw Jules Verne, het moderne stationsplein en de kleurrijke straten in de wijk Saint-Leu.

Uiteraard hebben we de winkelstraten niet vergeten en aan autovrije shoppingzones is er hier geen gebrek. Het culinaire houden we voor het einde van de wandeling. Je kan dit bezoek dan nog verlengen met een boottocht op de beroemde hortillonnages van Amiens.

Nog meer voor het noorden van Picardië: Autoroute in Picardië-Noord (omgeving Amiens)

Noord-Frankrijk

Stuur me de reisgids Noord-Frankrijk

Nog meer in de volledige reisgids Noord-Frankrijk

Ontdek Noord-Frankrijk met onze complete reisgids: 7 autoroutes + 15 stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids uniek.
Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Amiens: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

152 ervaringen

- 12 juli 2021 - Hans Beljaars

De mooie loopbrug over de zijtak van de Somme (Passerelle Samarobriva) is op dit moment (Juli 2021) aan beide zijden met hoge hekken afgegrendeld. 400 meter naar het noorden ligt een tweede loopbrug (Passerelle Dame Jeanne).

- 24 april 2021 - Beatrys

Het is een prachtige gids. Het voldoet aan zoveel vragen die gesteld worden bij het plannen van een reis: wat is er interessant om zien (een ontdekking voor mij is de cité souterrains de Naours) , maar hoe de GPS in te stellen, waar gaan we parkeren , hoelang is de stadswandeling enz. enz., Het zou het summum zijn kon men er de betere hotels in vinden, niet de 5-sterren maar de gezellige hotels met karakter.

- 11 oktober 2020 - Ann

Een duidelijke beschrijving, de lengte komt overeen met de beschrijving. De beschrijving dateert van enkele jaren geleden waardoor er een pittoresk gedeelte van de binnenstad niet is beschreven waarschijnlijk omdat het destijds in de renovatiestijgers stond. Een nieuwsgierige wandelaar zal dus zelf afdwalen van de route en dit gedeelte van de stad meenemen. De afwisseling van bezienswaardigheden en winkels en parkjes is goed. Wij liepen de wandeling op een regenachtige dag waardoor wij makkelijk een cafeetje konden pakken of konden schuilen voor de regen in een winkeltje.

- 25 augustus 2020 - Veerle Soete

De reisgids van Amiens was heel nuttig om bij te hebben. Het stadsplan heeft ons naar de juiste plaatsen geleid en gaf ons ook een goed idee van de afstand tussen de bezienswaardigheden. Bovendien krijg je boeiende informatie en kun je je beperken tot wat je echt interesseert.

- 25 augustus 2020 - Robin Jordaens

Knappe stad om een weekendje te vertoeven! Leuke stadswandeling die je langs alle belangrijke en mooie plekken van de stad brengt.

Stuur me de reisgids Noord-Frankrijk

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?