Rondreis op Malta (7-10 dagen) Roadtrip langs alle highlights + tips

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de complete reisgids Malta

Rondreis op Malta (7-10 dagen) Roadtrip langs alle highlights + tips

27 december 2023 in Malta19 reacties

Op roadtrip door Malta? Gebruik dan onze volledig uitgestippelde rondreis van 10 dagen langs alle highlights van Malta

Malta is een eilanden archipel, zo zijn er de eilanden Malta, Gozo en Comino. Malta is klein qua oppervlakte (afstand tussen de 2 verste punten is slechts 27 km) dus ideaal om een roadtrip te maken, ga er op ontdekking langs historische gebouwen, prachtige stranden en kristalhelder water.

Ben je van plan om Malta te bezoeken en wil je zoveel mogelijk zien? Lees hier onze uitgestippelde rondreis op Malta.

Praktische info & tickets voor je rondreis Malta

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u45 vliegen op Valletta (Amsterdam/Charleroi), richtprijs € 57 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
Shuttle dienstTaxi tussen de luchthaven van Malta en je hotel vanaf € 7 per persoon, boek je taxi plaats hier online
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 749), Connections (va € 879) of DeJongIntra (va € 438)
Huurauto
  • Op Malta wordt er links gereden, maar is zeker te doen. Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Wil je geen auto huren? Je kan ook met het openbaar vervoer perfect Malta verkennen, boek je hop on hop off bus hier.
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje route rondreis Malta

Dag 1: Start met een stadswandeling in Valletta

Onze rondreis op Malta start in Valletta. Dit is de prachtige hoofdstad van Malta en beslaat een oppervlakte van slechts 0,77 km². Dit maakt het uitermate gemakkelijk om de stad te voet te ontdekken. Op de planning staat het oude gedeelte van de stad Valletta. Dit is UNESCO-werelderfgoed en heeft een rijke geschiedenis en cultuur.

De straten en piazza’s herbergen barokke juweeltjes uit het midden van de 16de eeuw, maar ook heel wat hedendaagse architectuur. Dit zorgt er voor dat het een ideale start is voor jouw vakantie.

Wat zeker zien en doen tijdens je verblijf in Valletta?

  • Geniet van het uitzicht over de stad in de tuinen van Barrakka of ontdek meer over de impact van de Tweede Wereldoorlog op de stad in de Lascaris War Rooms (meer info hier).
  • Ontdek de prachtige barokke architectuur van de 16-eeuwse Sint Janscokathedraal of het imponerende interieur van het Grandmaster's Palace in de binnenstad.
  • Wil je graag de hedendaagse kunstenaars van Malta ontdekken? Breng dan een bezoekje aan MUZA waar je een uitgebreide nationale kunstcollectie kan vinden.
  • Even genieten van een rustiger plekje? Ga dan langs de Lower Barakka Garders waar je ook heerlijk kan wandelen of relaxen.
  • Niets missen tijdens je bezoek aan de Maltese hoofdstad? Download dan zeker onze stadswandeling door Valletta.

VERBLIJFTIP: Overnacht in Hotel La Falconeria. Dit hotel heeft een ideale ligging en beschikt over moderne kamers. 's Ochtends geniet je van een lekker ontbijt vooraleer je de stad intrekt. Meer info en boeken.

Dag 2: Het authentieke Maltese leven in de Three Cities

De Drie Steden (The Three Cities) zijn de drie steden van Vittoriosa (Birgu), Senglea (L-isla) en Cospicua (Bormia). Deze versterkte steden liggen aan de andere kant van de Grand Harbour van Valletta. Senglea en Cospicua werden gebouwd door de orde van St. Jan in de 16de en 17de eeuw.

De Three Cities staan bij heel wat toeristen niet direct bovenaan de planning, maar toch bieden ze een fascinerende inkijk in het authentieke Maltese leven en de lange maritieme geschiedenis van deze kleine eilandenstaat. Neem de tijd om even rond te slenteren in de gezellige, smalle straatjes en spot de meest spectaculaire uitzichten.

Wat moet je zeker zien en doen tijdens je bezoek aan The Three Cities?

  • Vooraleer je doorgaat naar de Drie Steden, raden we je aan eerst nog even te stoppen bij het indrukwekkende Fort Sint Angelo in Birgu vlakbij de Drie Steden. Dit fort speelde een grote rol in het militaire verleden van Malta. Binnenin is er een museum gevestigd en vanop het fort heb je een fantastisch uitzicht over de Valletta.
  • Porta dei Mortari, de toegangspoort tot de Three Cities.
  • De rooms-katholieke Senglea Basilica kerk, één van de blikvangers in Senglea. Deze kerk is opgedragen aan de geboorte van de Maagd Maria en is een mooi voorbeeld van de imposante barokarchitectuur op Malta.
  • Vanuit de haven van Birgu kan je dan met een Dghajsa, een traditionele watertaxi, naar de haven van Valletta varen. Boek je boottocht met een Dghajsa.

TIP REISGIDS MALTA: Mis niets tijdens je rondreis op Malta en download onze uitgebreide reisgids Malta, zo kom je langs dé mooiste plekjes en bezienswaardigheden van het eiland.

Dag 3: Vissersdorpjes Maraxlokk en Siġġiewi

Op de derde dag van onze rondreis op Malta trekken we het eiland wat verder in, en ontdekken we een nieuw deel van Malta. Vandaag rijden we niet niet alleen verder naar het zuidelijke gedeelte van het eiland maar ook terug in de tijd.

  • Op de planning vind je een paar van de meest spectaculaire en historische plekken zoals Ħal Saflieni Hypogeum en Tempels van Ġgantija. Daarenboven, zal je kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid die Malta te bieden heeft.
  • Bezoek ook het kleine, maar oooh zo gezellige vissersdorpje Marsaxlokk, gekend om zijn felgekleurde bootjes die in het water liggen te dobberen.
  • Verder komen we ook langs de St. Peters Pool voor een heerlijke duik. De Sint Peters Pool ligt op 10 minuten rijden van Marsaxlokk en staat duidelijk aangegeven.
Op zondagochtend kan je er de plaatselijke vismarkt bezoeken, waar al het lekkers uit de zee wordt aangeboden door de lokale vissers. Naast vis kan je er ook andere zaken kopen zoals fruit, groeten, kleding en natuurlijk souvenirs.

Wie op Malta aan historische plekken denkt komt al snel terecht op de Megalithische tempels. Lees hier waarom de Megalithische tempels en UNESCO Werelderfgoed op Malta zeker op je planning moeten staan tijdens je vakantie op Malta.

Dag 4: Historische dorpjes en de Dingli kliffen

Vandaag ontdek je een paar van Malta's meest interessante dorpjes in het binnenland: Mdina, Rabat en Mosta. Elk van deze dorpjes heeft zo zijn charme en is de moeite waard om te bezoeken.

Mdina, de oude hoofdstad van Malta

Mdina wat tot 1530 de hoofdstad van Malta in de wirwar van kleine en smalle straatjes, te vergelijken met de medina's het Midden-Oosten. De steegjes van de Mdina zijn zo sprookjesachtig, wedden dat je er massa's foto's maakt?

De stad met zandkleurige gebouwen kreeg z'n naam dankzij de Arabieren en valt vooral op door de kleurrijke deuren. Ervaar de rust die er heerst in Mdina, het stadje staat dan ook gekend als de Silent City van Malta.

Mdina werd gebouwd op een plateau, je hebt vanaf hier dan ook ongelooflijke zicht over de omgeving. Game of Thrones fans herkennen zeker de stadsmuren en de Vilhena poort.

WANDELING MET GIDS: Graag nog meer te weten komen over deze historische stad? Verken met een gids de middeleeuwse steegjes en barokke architectuur met deze 2 uur durende wandeltocht door Mdina €15.

Rabat

Vanuit Mdina kan je ook nog een eindje verder rijden tot in Rabat. Rabat is de thuisbasis van de beroemde catacomben van St. Paul en St. Agatha. Deze catacomben werden in de Romeinse tijd gebruikt om de doden te begraven, omdat het volgens de Romeinse cultuur onhygiënisch was om de doden in de stad te begraven. Mdina en delen van Rabat werden bovenop een oude Romeinse stad gebouwd.

In de Catacomben van St. Agatha's zijn er meer dan 500 graven van verschillende typen, de meeste voor kinderen, er zijn ook unieke fresco's. In Rabat kan je ook het prachtige St. Dominic klooster bezoeken. Dit klooster was trouwens een scène voor Game of Thrones, leuk weetje voor de fans!

Ben jij een echte Game of Thrones fan? Lees dan zeker ook onze blogpost met de Game of Thrones locaties op Malta

Voor de liefhebbers van prachtige landschappen staan ook de Dingli Kliffen op de planning. Dit is het hoogste punt van Malta en geven een fantastisch uitzicht over de Middellandse Zee.

Mosta

In Mosta moet je vooral een bezoekje brengen aan de Dom van Mosta. De Dom van Mosta is de grootste en tevens ook meest bekende kerk in Malta. Het ontwerp is gebaseerd op dat van het Pantheon in Rome. Het heeft dus ook een heel indrukwekkende koepel. Maar niet alleen het exterieur is een pareltje voor het oog, maar ook het interieur is zeker een bezoekje waard.

Het is de op twee na grootste Dom zonder ondersteuning in de wereld. Ze werd bijna helemaal vernietigd in WOII door een voltreffer: de bom kwam op de kerk neer tijdens een dienst met meer dan 300 aanwezigen, maar gelukkig ontplofte de bom niet. De onschadelijk gemaakte bom wordt nu tentoongesteld als herdenking aan dit wonder.

TIP RONDREIS: Wil jij ook graag deze rondreis maken? Download onze gratis preview reisgids Malta en kom langs de mooiste plekjes!

Dag 5: Van Mosta naar Cirkewwa, het meest noordelijke punt

Vandaag starten we onze rondreis in Mosta, het noorden van Malta. Op de planning staan nog meer verbluffende historische plekken zoals de Skorba Tempels of de Ta’ Ħaġrat Tempels. Maar er is ook aandacht voor natuur. Kom tot rust tijdens je vakantie en geniet van het strand in de Baai van Ġnejna of Golden Bay Beach.

De dag wordt afgesloten in havenstad Ċirkewwa. Dit is het meest noordelijke punt en is meestal de plek waar je de ferry kan nemen naar Gozo en Comino. Daarnaast is het een heel populair duikgebied. Duikers kunnen hun hart ophalen bij de vele onderwaterkliffen, grotten, tunnels en opzettelijk gezonken wrakken. Bekijk het aanbod rondvaarten Gozo en Comino.

Gefascineerd door de Baai van Ġnejna of Golden Bay Beach? Ontdek hier de mooiste stranden van Malta en stippel je eigen planning uit langs deze parels.

Dag 6: Vakantie op op het eiland Gozo (deel 1)

Gozo is één van de drie eilanden van Malta. Het heeft een oppervlakte van zo'n 67 km² en telt ongeveer 35000 inwoners. Het eiland staat gekend voor zijn prachtige landschappen en vele bezienswaardigheden. Een plaats die je dus zeker moet bezoeken tijdens je rondreis op Malta.

  • De dag wordt gestart in Mġarr, dit is het aankomstpunt van de ferry en voor velen dus het startpunt bij hun bezoek aan Gozo. De naam betekent in het Arabisch 'veilige haven'.
  • Van hieruit gaat het verder naar de stad Victoria, ook wel gekend als Rabat. Deze staat gekend voor zijn Citadel. Een plek die als sinds de bronstijd (circa 1500 jaar voor Christus) een versterkte nederzetting is.
  • De planning van onze eerste dag in Gozo eindigt aan de Inland Sea, een lagune gevuld met zeewater die alleen maar kan bereikt worden vanuit zee door een kleine natuurlijke tunnel van 100 meter lang.

VERBLIJFTIP: Op zoek naar een uitvalsbasis om Gozo te verkennen? Zoek niet verder dan The Duke Boutiqe Hotel in Victoria. De modern ingerichte kamers zijn allemaal uitgerust met luxe matrassen en elke ochtend wordt er een luxe ontbijt aangeboden. Zo kan je elke nacht goed uitrusten en vol energie weer vertrekken om dit prachtige eiland te verkennen. Meer info en boeken.

Dag 7: Vakantie op op het eiland Gozo (deel 2)

Voor een relatief klein eiland heeft Gozo heel wat bezienswaardigheden en prachtige landschappen die smeken om ontdekt te worden. We raden je aan om op deze laatste dag op Gozo nog zoveel mogelijk te zien want je zal al snel de charme van het eiland missen als je terugkeert naar het eiland van Malta. Hieronder hebben wij nog enkele hoogtepunten op Gozo voor je opgelijst.

Wat nog zien en doen op Gozo?

  • Een bezoekje aan de Wied Il-Għasri is een echte must-do. Deze adembenemende plek laat je even helemaal tot rust te komen.
  • De Baai van Xlendi is een schilderachtige plek die zeker de natuurliefhebbers onder ons zal bekoren. Er zijn steile kliffen die je kan beklimmen, grotten die wachten om ontdekt te worden en als je genoeg hebt van de zee, kan je ook langs één van de verschillende paden wandelen die langs de baai lopen. Om nog maar te zwijgen van het prachtige uitzicht over de Middellandse zee.
  • Ga een namiddagje snorkelen met een ervaren gids en maak spectaculaire foto's onder water met een action camera. Boek je tickets voor een snorkelsessie op Gozo online.
  • Ramla Bay (Ir Ramla il Hamla) welke bekend staat als het beste en grootste strand van het eiland, met haar bijzonder mooie kliffen en een rood zandstrand.
  • Wandel dan ook even verder het pad omhoog naar de Tal-Mixta grot. De rots creëert als het ware een "natuurlijk raam" dat een van de mooiste uitzichten over de zee en de kustlijn biedt.

HUURAUTO: Ben je van plan om het volledige eiland af te reizen en zoveel mogelijk te zien? Dan beschik je best over een eigen auto want het openbaar vervoer komt namelijk niet overal. Wij raden je dan ook aan om een auto te huren via Sunny Cars.

Dag 8: Het prachtige eiland Comino ontdekken

Vandaag staat het prachtige eiland Comino op de planning. Het is het kleinst bewoonde eiland van Malta en is de perfecte locatie voor een dagtrip. Het eiland is makkelijk te bereiken met de ferry vanuit Mġarr op Gozo of vanuit Ċirkewwa vanaf Malta.

Het is een autovrij en onbewoond eiland en de beste manier om Comino te ontdekken is om simpelweg je tijd te nemen en rond te slenteren. Er zijn enkele bezienswaardigheden op Comino die je niet mag missen als je dit eiland bezoekt:

  • Blue Lagoon, dé bezienswaardigheid van Comino. Het is een prachtig natuurlijk fenomeen, met een zanderige baai met kristalhelder water die vol zit met leven.
  • Het superheldere water van de Crystal Lagoon, met op de achtergrond steile kliffen. Als je de tijd hebt, moet je zeker een boottocht ondernemen naar de Crystal Lagoon om hier te duiken, snorkelen of zwemmen in het superheldere water.
  • De baaien op het eiland zorgen er voor dat het de ideale plaats is om te genieten op het strand.

TIP EXCURSIES: Wil je graag een daguitstap maken naar het eiland Comino? Bekijk het volledige aanbod excursies en boottochten naar Comino.

Dag 9: Mellieha en de Baai van St. Paul

De voorlaatste dag van de rondreis op Malta neemt je mee naar het noordoostelijke gedeelte van het eiland en na de rust van Comino wisselt deze dag het moderne met het oude af. Mellieha is een van de weinige plaatsen op Malta met een zandstrand. Mellieha is daarom een goede uitvalsbasis voor gezinnen met kinderen.

De planning begint met een bezoek aan nóg meer knappe bezienswaardigheden en historische plekken. Zo bezoek je bijvoorbeeld de Redin Torens en de Ghajn Hadid. Deze waren vroeger essentieel ter bescherming van Malta.

Wil je graag nog even genieten van de zon in alle rust en stilte?

Dan zal de Baai van Mistra ideaal zijn. Het is een kiezelstrand die bij de lokale bevolking een favoriet is. Dit omdat er amper toeristen naar hier afzakken, een verborgen parel dus. Als je wil kan je daarna, aan het eind van dag, de uitgaansscene van Malta gaan ontdekken in het moderne nachtleven van Buġibba en Qawra. Ideaal om je vakantie bijna af te sluiten!

VERVOER LUCHTHAVEN: Ben je van plan een fly en drive vakantie op Malta te doen? Weet je nog niet goed hoe je van de luchthaven naar het centrum gaat? Bestel je tickets voor de pendelbus tussen de luchthaven van Malta en hotels op voorhand online en ga zorgeloos op vakantie.

Dag 10: Sluit je rondreis af in de Maltese hoofdstad, Valletta

Het einde van de vakantie op Malta is jammer genoeg in zicht, maar er is staan nog enkele bezienswaardigheden op de planning. Het is dan ook de laatste kans om Malta te ontdekken en de omgeving op te nemen. Op deze dag zie je vooral heel wat historische monumenten.

Toch is er ook de mogelijkheid om te ontspannen. De route van deze dag loopt langs Meditteraneo Marine Park en het Fun & Splash Water Park. Dit zijn leuke activiteiten als je met kinderen Malta bezoekt. We raden je aan om je dag af te sluiten in Sliema, waar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de hoofdstad van Malta.

VERBLIJFTIP: Bekijk het aanbod hotels en B&B's in Valletta en haal het beste uit je vakantie.

Geen kinderen met je mee? Stop dan in het Dragonara Paleis. Dit werd oorspronkelijk gebouwd als zomerresidentie voor de Sciclune familie maar is hedendaags omgebouwd tot een casino. Volgens de lokale legende leefde er een draak in één van de grotten in de buurt, die al brullend de zee op varen onmogelijk maakte.

Boek een bijzondere excursie of uitstap op Malta

Wil je graag nog meer ontdekken van Malta? Boek dan zeker een van de leuke en mooie daguitstappen en excursies op Malta en omgeving en geniet van wat deze prachtige bestemming allemaal te bieden heeft!

Een wandeling door Valletta, of toch liever een dagje doorbrengen op een cruise? Het kan allemaal. Mis niets tijdens je verblijf en bekijk het volledige aanbod excursies op Malta. Hieronder vind je alvast enkele van onze favoriete excursies:

Snorkelen op Gozo

Hou je wel van snorkelen? Dan raden we je aan het spectaculaire onderwaterleven van Gozo te verkennen met een ervaren gids. Geniet van een onvergetelijke trip die ideaal is voor zowel beginners als ervaren snorkelaars. Tijdens je snorkeltrip bekijk je Gozo vanuit een uniek perspectief: namelijk onder water! Je komt langs prachtige baaien, stranden en vele geheime snorkelplekken. Maak gratis foto's onder water en stuur ze na de tour gratis op naar jezelf. Zo kan je nadien nog lang nagenieten van deze onvergetelijke ervaring.

TICKETS DUIKTOUR GOZO: Is zo'n duiktour iets voor jou? Bestel je tickets voor een duiktour in Gozo online op voorhand en geniet van de schoonheid die de onderwater wereld te bieden heeft.

Catamarancruise naar de Blue Lagoon op Comino

De Blue Lagoon op Comino is één van de top zwemplaatsen op Malta. Het is een schitterende locatie dankzij een zanderige baai met kristalhelder water waar er veel leven te vinden is. Deze locatie trekt dagelijks heel wat bezoekers maar toch blijft het zijn natuurlijke schoonheid bewaren. Dankzij het kristalheldere water en de prachtige onderwaterwereld is de Blue Lagoon een favoriet bij zwemmers, snorkelaars en duikers.

Klim aan boord van de catamaran en vaar uit naar één van de mooiste plekken op Malta! Deze luxe boot brengt je naar de beste spots om te zwemmen en snorkelen op Malta. Je stopt onderweg op een aantal geweldige plekken.

Deze catamarancruise naar de Blue Lagoon is inclusief:

  • Een bezoek aan de Blue Lagoon en de Crystal Lagoon rond het eiland Comino.
  • Een bezoekje aan Ghajn Tuffieha, waar je kan zwemmen, snorkelen of ontspannen met een cocktail in de hand.
  • Op de terugweg stop je om Popeye Village te zien, een oude film die zich afspeelt in de prachtige Anchor Bay.
  • Je kan ook de stranden van Mellieha of het rode zandstrand van Ramla il-Hamra bewonderen (de exacte locaties kunnen veranderen afhankelijk van de omstandigheden).
  • Honger? Mis de traditionele barbecue (optioneel) niet!

TIP CATAMARANCRUISE: Wil je graag deze bijzondere cruise maken? Bestel je tickets voor de catamarancruise naar de Blue Lagoon online op voorhand en geniet ten volle van je verblijf!

Quadtour over het eiland van Gozo

Of wat dacht je er van om Gozo te ontdekken vanop een quad? Je kan zelf kiezen of je met een eigen quad rondrijdt of als passagier. Wat je ook kiest, met deze quad-tour op Gozo ontdek je alle hoogtepunten en verborgen pareltjes van Gozo. Je rijdt over kleine landweggetjes waar je met een groter voertuig niet bij kan, en je bezoekt onder andere topattracties als de Blue Hole, de Marsalforn-zoutpannen en Ramla Bay. Tijdens je quad-excursie vertelt een deskundige tourleider meer over de bezienswaardigheden op Gozo en geniet je van een lunch en een proeverij.

TICKETS QUADTOUR: Wil jij ook graag Gozo verkennen vanop een quad? Bestel je tickets voor deze quadtour op Gozo online. Je wordt bovendien opgehaald aan het hotel en teruggebracht.

Ga op zeilavontuur rond het eiland Malta

Een boot huren en rond het eiland Malta varen of meegaan met een georganiseerde zeiltrip is een must-do als je op Malta bent. Ga op verkenning op de azuurblauwe Middellandse zee, en stop onderweg om te zwemmen of snorkelen in het kristalheldere water.

Wil je het iets spannender? Ga aan boord van een rubberboot en ga op ontdekking in de grotten rond het eiland. Zo kan je griezelige grotten bezoeken, zoals deze die werd gebruikt als de ingang van de gevangenis, in de film The Count of Monte Cristo uit 2002.

Ontdek hieronder alvast enkele mooie en leuke dagexcursies

FAQ - Veelgestelde vragen over Malta

Hoe bereik je Malta?

Je vliegt naar de internationale luchthaven op Malta (bekijk hier prijzen vliegtickets en boek online) en van daaruit kan je de bus, taxi of hotel shuttle nemen naar je eindbestemming.

Wil je graag zeker zijn van je vervoer als je aankomt? Bekijk het volledige aanbod privé transfers van luchthaven Malta en boek je transport op voorhand. Zo kan je zorgeloos op vakantie vertrekken.

Wil je graag deze rondreis maken? Dan dien je natuurlijk in beschikking te zijn van een auto. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in de terminal van de luchthaven terug te vinden maar je reserveert best je huurauto online alvorens je op reis vertrekt. Reserveer je huurauto bij Sunnycars.

HUURAUTO: Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen

Hoe geld besparen op Malta?

Wil je verschillende musea bezoeken of enkele activiteiten doen op Malta? Een boottocht of jeepsafari? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om een Malta Discount Card te kopen. Je kan deze kaart gebruiken voor 10 dagen. Hiermee spaar je heel wat geld uit aan de ingangen van musea. Koop je Malta Discount Card online en krijg een 50% korting.

Waar overnachten op Malta?

Voor je vakantie op het prachtige eiland Malta, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Het aanbod aan hotels en appartementen op Malta is het grootst in het oude stadscentrum van Valletta. Gezien de kleine oppervlakte is het aanbod beperkt waardoor de prijzen al snel kunnen oplopen. Op 4 km van het stadscentrum van Valletta kan je Saint Julians terugvinden waar prijzen voor hotels aanzienlijk lager zijn. Hieronder hebben wij alvast onze favoriete verblijven opgelijst:

The Duke Boutiqe Hotel

Op zoek naar een uitvalsbasis om Gozo te verkennen? Zoek niet verder dan The Duke Boutiqe Hotel in Victoria. De modern ingerichte kamers zijn allemaal uitgerust met luxe matrassen en elke ochtend wordt er een luxe ontbijt aangeboden. Zo kan je elke nacht goed uitrusten en vol energie weer vertrekken om dit prachtige eiland te verkennen. Meer info en boeken.

Casa Ellul boetiekhotel

Casa Ellul was het eerste boetiekhotel in Malta en wordt nog steeds opengehouden door de lokale familie, Ellul. Gelegen op steenworp van het Teatru Manoel is dit de ideale uitvalsbasis om Valletta te verkennen. Dit 19de eeuws gebouw is ingericht met originele Maltese vloertegels en de familie Ellul doet er alles aan om het hotel zo authentiek mogelijk te houden. Enkele kamers beschikken ook over een hot tub om helemaal tot rust te komen na een dag de binnenstad van Valletta te verkennen. Meer info en boeken.

Valletta Grand Central

Liever overnachten in een charmant vakantiehuis? Valletta Grand Central biedt ruime accommodatie in de stad voor 8 personen. Het vakantiehuis heeft een eigen charme en is ingericht met houten meubilair. Het beschikt over vier slaapkamers, drie badkamers en een volledig uitgeruste keuken. Na een vermoeiende dag, kan je gezellig samen aan tafel kruipen op het terras met uitzicht op de stad. Geniet van een gezellige barbecue samen. Meer info en boeken.

Wat is de beste reisperiode voor een vakantie op Malta?

Net zoals zovele vakantiebestemmingen rond de Middellandse Zee, kan je ook Malta het hele jaar door bezoeken. Reis je naar Malta voor een zonvakantie? Dan houd je natuurlijk best rekening met de maanden die aangename temperaturen aanhouden. De beste reistijd is dan van mei tot en met oktober. In deze maanden kan je aangenaam tot erg mooi weer verwachten. Niets leuker dan een warm zonnetje op je gezicht als je gaat zonnebaden of wandelen langs de baaien.

Ga je op vakantie in de zomermaanden? Houd er dan wel rekening mee dat het erg druk kan worden en dat het bovendien erg warm kan worden wat minder ideaal is voor een rondreis op Malta.

Ben je niet perse op zoek naar een strandvakantie? Dan kan je ook altijd op vakantie gaan tussen november en april. De dagtemperaturen liggen tussen de 15 en 22 graden Celsius overdag. Zwemmen zal minder aangenaam zijn, want de temperatuur van het water kan al snel dalen naar 15°C. Maar je kan natuurlijk wel prachtige wandelingen maken en historische bouwwerken bezoeken.

Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.

Touroperators & reisaanbieders Malta

Eliza Was Here

Verblijven in onontdekte vakantieadresjes op Malta? Alle vakanties bij Eliza Was Here zijn inclusief vlucht, verblijf en huurauto.
Bekijk Aanbiedingen

TUI vakanties

Een all-inlcusive vliegvakantie naar Malta? TUI heeft een mooi aanbod aan zonvakanties naar deze parel in de Middellandse Zee.
Bekijk aanbiedingen TUI

Mis niets tijdens je verblijf op Malta met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Malta? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Malta met een volledige uitgestippelde rondreis van Malta, en 61 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Malta.

Malta

Gratis preview reisgids Malta downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 1 november 2023 - ria

Ik was heel blij met de reisgids van Malta, heel gedetailleerd en gebruiksvriendelijk. Een aanrader!!!

- 7 mei 2023 - Rena

Mooie reisgids met enorm veen informatie. Daar hebben we wat aan als we volgende week naar Malta gaan!

- 8 april 2023 - Bart V

overzichtelijke reisgids met alle must visits

- 21 maart 2023 - Etienne Van Eetvelde

Geeft in eerste instantie goede info

- 14 maart 2023 - Viviane Herremans

Al verschillende routes ontvangen en telkens een plezier om die te volgen. Zoveel ontdekkingen en leuke tips zijn altijd welkom. Het maakt onze reis net dat ietsje boeiender. Bedankt!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?