Stadswandeling Valletta, ontdek alle bezienswaardigheden + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Stadswandeling Valletta, ontdek alle bezienswaardigheden + kaart

  • Startpunt: Triton Fontein, Valetta
  • Eindpunt: Valletta Waterfront
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,6 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Visit Malta

TUI vakanties

Een all-inlcusive vliegvakantie naar Malta? TUI heeft een mooi aanbod aan zonvakanties naar deze parel in de Middellandse Zee.
Bekijk aanbiedingen TUI

Eliza Was Here

Verblijven in onontdekte vakantieadresjes op Malta? Alle vakanties bij Eliza Was Here zijn inclusief vlucht, verblijf en huurauto.
Bekijk Aanbiedingen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandel langs het Grootmeesterspaleis, het Fort St Elmo, het Museum van de Maltezer Orde, Barakka Gardens, ...

Valletta, de hoofdstad van Malta, is de meest zuidelijk gelegen hoofdstad van Europa. Dit kleine stadje beslaat een oppervlakte van slechts 0,77 km². Dit maakt het uitermate gemakkelijk om de stad te voet te ontdekken.

Het oude gedeelte van Valletta is UNESCO-werelderfgoed en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. De straten en piazza’s herbergen barokke juweeltjes uit het midden van de 16de eeuw, maar ook heel wat hedendaagse architectuur.

Deze wandeling start bij de Neptunus fontein. We wandelen langs bijzondere kerken, de prachtige Sint-Janscokathedraal, het Grootmeesterspaleis, het Fort St Elmo, het Museum van de Maltezer Orde, de Lascaris War Rooms, de prachtige tuinen van Barakka, en nog zoveel meer. Eindigen doen we aan het sfeervolle waterfront.

Je kan deze stadswandeling in één dag doen, maar wil je meer tijd voor de bezienswaardigheden en musea, dan trek je er best een dag meer voor uit.

Onze tip: Ontdek onze favoriete verblijven op Malta. Logeer in de mooiste appartementen en kleinschalige hotels in Malta. (Flexibiliteit, en achteraf annuleren mogelijk)
Malta

Gratis stadswandeling Valletta downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Malta

Ontdek Malta en de eilanden Gozo en Comino via 3 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Met kant-en-klaar rondreis per auto, fiets of bus. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPS-tracks Valetta: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

31 ervaringen

- 29 augustus 2023 - Marianne

Ziet er mooi uit. Dank.

- 18 augustus 2023 - cornu kathy

Zoals gewonelijk was de stadswandeling weer prima uitgestippeld. Enkel aan de tuinen hebben we een beetje moeten puzzelen. Altijd een must have de download van reisroutes. 👍👍👍

- 29 november 2022 - Kathleen Kets

Overzichtelijke gids, vrij compleet. Het zou interessant zijn om alternatieve wandelingen op te nemen en dus ook plaatsen te ontdekken die misschien buiten het toeristische gedeelte terug te vinden zijn.

- 10 oktober 2022 - Ria De Metsenaere

In grote lijnen hebben we die wandeling gedaan en ons laten begeleiden door de uitleg die er op de aangeduide interessante punten gegeven werd. Dat vonden we heel aangenaam omdat we daardoor deze mooie stad beter konden begrijpen. Bovendien hebben we én het Archeologisch én het Oorlogsmuseum bezocht. Ze zijn beide een echte aanrader. Het Archeologisch museum is een goed vertrekpunt om kennis te maken met de oude culturen waarvan er nu nog sporen terug te vinden zijn, zeker als de megalithische tempels op het reisprogramma staan. Het Oorlogsmuseum vonden we ook waardevol omdat op 3 parallel lopende tijdlijnen de Maltese geschiedenis gesteld werd tegen de algemene Europese geschiedenis én de evoluties in kunst, wetenschappen enz... Dat leverde verrassende inzichten! Het enige minpunt vonden we dat begin - en eindpunt van de voorgestelde wandeling niet samenvalt.

- 10 oktober 2022 - stefaan breughe

Ik ben de reis naar Malta aan het voorbereiden. Ik heb de volledige 'reisroutebundel' aangekocht voor slechts € 10 . Het is prachtig materiaal, heel bruikbaar. TIP: de uitstappen leiden ons naar alle (betalende) bezienswaardigheden ... te veel om ze allemaal te bezoeken, ook is het niet duidelijk hoeveel de toegangsprijs is en hoeveel tijd we er moeten voor uit trekken.

Gratis stadswandeling Valletta downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?