Ontdek de 7 x Game of Thrones filmlocaties op Malta & Gozo

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Ontdek de 7 x Game of Thrones filmlocaties op Malta & Gozo

3 januari 2024 in Malta2 reacties

Ben jij een Game of Thrones fan? Dan zal het je vast interesseren dat heel wat scènes van het eerste seizoen van Game of Thrones gefilmd werden op Malta. Dit maakt dat Malta een populaire bestemming voor de fans van de serie. Maar ook buiten de serie zijn deze locaties stuk voor stuk prachtige plaatsen en is het zeker de moeite waard om deze te bezoeken.

Wij hebben alvast een overzicht gemaakt met de sterkste scènes en locaties die je zelf op Malta of Gozo kan bezoeken + kaartje.

Praktische info & tickets voor je rondreis Malta

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u45 vliegen op Valletta (Amsterdam/Charleroi), richtprijs € 57 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
Shuttle dienstTaxi tussen de luchthaven van Malta en je hotel vanaf € 7 per persoon, boek je taxi plaats hier online
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 749), Connections (va € 879) of DeJongIntra (va € 438)
Huurauto
  • Op Malta wordt er links gereden, maar is zeker te doen. Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Wil je geen auto huren? Je kan ook met het openbaar vervoer perfect Malta verkennen, boek je hop on hop off bus hier.
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. De onthoofding van Ned Stark

Fort Manoel wordt gebruikt als de Great Sept of Baelor in de aflevering 'Baelor' (S01E09). Hier krijgt Joffrey Ned Stark zo ver om te bekennen dat hij een verrader is en wordt hij onthoofd in het bijzijn van zijn kinderen. Het fort is een typisch voorbeeld van de 18de eeuwse militaire architectuur en heeft een grote vierhoekige paradeplaats. Bekijk deze scène.

  1. De authenciteit van Mdina

Mdina is een stad op Malta die bekend staat vanwege zijn goed bewaarde gebouwen uit te tijd van de middeleeuwen. De indrukwekkende poort van Mdina wordt gebruikt in de aflevering 'Lord Snow' (S01E03) wanneer Catelyn en Ser Rodrik Cassel King's Landing binnenrijden.

Verder werd er ook gebruik gemaakt van Mdina in de aflevering 'The Wolf and the Lion' (S01E05). Op het Mesquita plein wordt er gevochten tussen Jamie Lannister en Ned Stark. Verder wordt het plein ook gebruikt als toegang en balkon van het bordeel van Little Finger. Bekijk deze scène.

GEORGANISEERDE WANDELING: Wil je graag zoveel mogelijk zien van deze dromerige stad? Verken met een gids de middeleeuwse straten en barokke architectuur met deze wandeltocht door Mdina.

  1. Kamperen met de Dothraki's

De kliffen van Mtahleb worden op het einde van het eerste seizoen gebruikt als kamp van de Dothraki's. In 'Baelor' (S01E09) is het hier dat Khal Drogo in elkaar zakt en in de volgende aflevering 'Fire And Blood' (S01E10) is het ook hier dat zijn begrafenis plaatsvindt. Dit is trouwens ook de plek waar Daenerys uit de vlammen stapt met haar babydraken. Bekijk deze scène.

  1. Het huwelijk aan het Azure Window

Het Azure Window kan gezien worden tijdens het huwelijk tussen Daenerys en Khal Drogo in de allereerste aflevering 'Winter is Coming' (S01E01). Jammer genoeg is de boog in maart 2017 ingestort. Toch blijft het nog steeds een aanrader om te bezoeken. De uitzichten die je hebt op deze locatie zijn fantastisch. Bekijk deze scène

TIP TOUR: Deze locatie met eigen ogen bewonderen? Doe dan zeker een Gozo sightseeingtour en ontdek het zustereiland van Malta.

  1. De Lannisters en het St. Dominic's Convent

Het St. Dominic klooster wordt gebruikt in de aflevering 'You win or you die' (S01E07). Het is hier waar Ned Stark Cersei confronteert over het feit dat de vader van haar kinderen haar broer, Jamie Lannister is, en niet Koning Robert. Hij dreigt er mee om alles te vertellen aan Koning Robert wanneer deze terugkeert van de jacht.

Het klooster wordt amper bezocht door toeristen omdat het net wat meer afgelegen ligt. Toch raden wij aan om de omweg te maken om dit te bezoeken! Bekijk deze scene.

  1. Op bezoek bij de president van Malta

Het Verdala Paleis wordt gebruikt in de eerste aflevering 'Winter is Coming' (S01E01) wanneer Daenerys en Vyserys langs gaan bij Khal Drogo voor het huwelijk. Het paleis zelf is niet te bezoeken aangezien het gaat om de zomerresidentie van de president van Malta. Wil je toch binnen in het paleis geraken? Probeer dan een ticket te bemachtigen voor het jaarlijkse bal van de augustusmaan! Bekijk deze scène.

HUURAUTO: Ben je van plan om alle Game of Thrones filmlocaties te bezichtigen? Dan beschik je best over een eigen auto want het openbaar vervoer komt namelijk niet overal. Wij raden je dan ook aan om een auto te huren via Sunny Cars.

  1. Welkom in King's Landing

Het Fort Ricasoli wordt gebruikt als de Gate of the Gods in King's Landing. Het is een eerste keer zichtbaar in 'Lord Snow' (S01E03) wanneer de familie Stark toekomt in King's Landing. Verder is het ook kort zichtbaar in 'The Wolf and the Lion' (S10E05) wanneer Arya de stad terug probeert binnen te geraken maar door de bewakers wordt aanzien als een straatloper. Bekijk deze scène.

Ga je op rondreis naar Malta? Download onze reisgids Malta, zo mis je niets van de mooiste bezienswaardigheden, incl. een volledige uitgestippelde rondreis.
  1. Kaart met filmlocaties GOT Malta en Gozo

  1. Waar overnachten op Malta?

Voor je vakantie op het prachtige eiland Malta, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Het aanbod aan hotels en appartementen op Malta is het grootst in het oude stadscentrum van Valletta. Gezien de kleine oppervlakte is het aanbod beperkt waardoor de prijzen al snel kunnen oplopen. Op 4 km van het stadscentrum van Valletta kan je Saint Julians terugvinden waar prijzen voor hotels aanzienlijk lager zijn. Hieronder hebben wij alvast onze favoriete verblijven opgelijst:

The Duke Boutiqe Hotel

Op zoek naar een uitvalsbasis om Gozo te verkennen? Zoek niet verder dan The Duke Boutiqe Hotel in Victoria. De modern ingerichte kamers zijn allemaal uitgerust met luxe matrassen en elke ochtend wordt er een luxe ontbijt aangeboden. Zo kan je elke nacht goed uitrusten en vol energie weer vertrekken om dit prachtige eiland te verkennen. Meer info en boeken.

Valletta Grand Central

Liever overnachten in een charmant vakantiehuis? Valletta Grand Central biedt ruime accommodatie in de stad voor 8 personen. Het vakantiehuis heeft een eigen charme en is ingericht met houten meubilair. Het beschikt over vier slaapkamers, drie badkamers en een volledig uitgeruste keuken. Na een vermoeiende dag, kan je gezellig samen aan tafel kruipen op het terras met uitzicht op de stad. Geniet van een gezellige barbecue samen. Meer info en boeken.

Casa Ellul boetiekhotel

Casa Ellul was het eerste boetiekhotel in Malta en wordt nog steeds opengehouden door de lokale familie, Ellul. Gelegen op steenworp van het Teatru Manoel is dit de ideale uitvalsbasis om Valletta te verkennen. Dit 19de eeuws gebouw is ingericht met originele Maltese vloertegels en de familie Ellul doet er alles aan om het hotel zo authentiek mogelijk te houden. Enkele kamers beschikken ook over een hot tub om helemaal tot rust te komen na een dag de binnenstad van Valletta te verkennen. Meer info en boeken.

  1. Hoe geld besparen op Malta?

Wil je verschillende musea bezoeken of enkele activiteiten doen op Malta? Een boottocht of jeepsafari? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om een Malta Discount Card te kopen. Je kan deze kaart gebruiken voor 10 dagen. Hiermee spaar je heel wat geld uit aan de ingangen van musea. Koop je Malta Discount Card online en krijg een 50% korting.

  1. Touroperators & reisaanbieders Malta

Eliza Was Here

Verblijven in onontdekte vakantieadresjes op Malta? Alle vakanties bij Eliza Was Here zijn inclusief vlucht, verblijf en huurauto.
Bekijk Aanbiedingen

TUI vakanties

Een all-inlcusive vliegvakantie naar Malta? TUI heeft een mooi aanbod aan zonvakanties naar deze parel in de Middellandse Zee.
Bekijk aanbiedingen TUI

  1. Filmpje: Game of Thrones filmlocaties op Malta

Benieuwd naar de Game of Thrones locaties op Malta? In deze video krijg je alvast enkele beelden uit de scènes van Game of Thrones. Als je deze beroemde filmlocaties graag zelf eens wil ervaren, zal je natuurlijk zelf naar deze bijzondere plekjes moeten afreizen.

  1. Mis niets tijdens je verblijf op Malta met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Malta? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Malta met een volledige uitgestippelde rondreis van Malta, en 61 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Malta.

Malta

Wil jij ook de Game of Thrones locaties bezoeken?


Geschreven door

Wouter Coppens

- 15 november 2021 - Wim Pattyn

zonet terug van Malta, super reisgids , weeral aangenaam verrast!

- 26 januari 2020 - Saria

Ik vind tips fijn om te hebben. Wordt mijn eerste bezoek aan Malta en ken het eiland niet. Handig om mee te nemen .

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?