23 x bezienswaardigheden in Noord-Holland bezoeken: wat zeker zien en doen + verblijftips

Koop de volledige gids voor € 7,5

23 x bezienswaardigheden in Noord-Holland bezoeken: wat zeker zien en doen + verblijftips

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Noord-Holland + verblijftips

Noord-Holland is een provincie in het noordwesten van Nederland en tevens de populairste regio onder de toeristen. Hoe kan het ook anders met het bruisende hoofdstad Amsterdam, oer-Hollandse plekjes als de Zaanse Schans en Volendam en prachtige natuurgebieden als het waddeneiland Texel. Er valt hier zoveel te zien en te beleven.

Benieuwd naar wat je mag verwachten van een vakantie in Noord-Holland? Ontdek in deze blogpost de mooiste plekjes en bezienswaardigheden.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Noord-Holland

Duur3 - 5 dagen ()
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
VerblijvenEnkele aan te raden verblijven in Noord-Holland zijn:
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

 1. Amsterdam, een bruisende metropool

Hoe je het ook draait of keert, Amsterdam mag niet ontbreken in deze lijst. Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is een bruisende metropool doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Er valt hier zoveel te zien en te beleven dat je met één dag zeker niet toekomt. Heb je niet veel tijd? Dan kan je de mooiste bezienswaardigheden bezichtigen tijdens onze stadswandeling door Amsterdam.

De stad loopt over van de historische gebouwen, boeiende musea als het Anne Frank museum, sfeervolle cafés en restaurants en gezellige pleintjes waar je even kan genieten van de levendige omgeving. Maar het symbool van de Nederlandse hoofdstad is echter de pittoreske grachtengordel, waar je een leuke rondvaart op kan maken. Boek hier je rondvaart door de grachten van Amsterdam.

BESPAAR TIP: Je kan alvast heel wat tijd en geld besparen met de I Amsterdam City Card. Hiermee geniet je van gratis toegang tot bepaalde bezienswaardigheden, een gratis rondvaart en 24-uurs fietsverhuur!

Absolute must-visit en to do's bij een bezoek aan Amsterdam

 1. Wandelsafari in de Amsterdamse Waterleidingduinen

55 km ten westen van Amsterdam, tussen Zandvoort en de Langevelderslag in Noordwijk, vind je de Amsterdamse Waterleidingduinen, een uitgestrekt duingebied dat een belangrijke rol speelt in de drinkwatervoorziening voor Amsterdam. Op zich lijkt het misschien niet de moeite om deze op je reisprogramma te zetten, maar niets is minder waar! In dit bijzonder natuurgebied kan je namelijk prachtig wandelen en kan je er damherten, vossen, zandhagedissen, konijntjes en verschillende vogelsoorten spotten.

Start bij het Bezoekerscentrum De Oranjekom (bekijk ligging) waar je als bezoeker informatie kan vinden over de flora en fauna van het gebied, evenals de rol van de duinen in de drinkwatervoorziening. Meer info op de website.

 1. Kaas- en vissersdorpje Edam

Edam ligt tegen Volendam aan, op een korte afstand van Monnickendam en Marken. Wanneer je aan Edam denkt, dan denk je waarschijnlijk aan de beroemde kaasmarkt. Deze markt is natuurlijk het hoogtepunt van je bezoek aan Edam, maar het pittoreske vissersdorpje heeft meer te bieden dan alleen kaas. Je vindt hier historie uit de 18e eeuw.

 • In de binnenstad vind je mooie grachten, oude kaaspakhuizen, leuke pleintjes en panden met trapgeveltjes.
 • Wandel eens door het centrum van de stad en proef de fijne nostalgische sfeer.
 • Bezoek ook even Edams museum, gevestigd in het Steenen Coopmanshuys aan het Damplein en verdiep je in de historie over de stad.

TICKETS: Wil je graag dit museum bezoeken? Bestel je tickets voor het Edam Museum online op voorhand, zo kan je lange wachtrijen vermijden.

 1. Volendam en Monnickendam

Volendam

Volendam bevindt zich, net als Monnickendam, aan het Markermeer. Door die gunstige ligging kent het dorp een rijk vissersverleden. Volendammers staan bekend om hun eigenzinnige karakter. Zo zijn ze katholiek, waar de rest van de provincie en bij uitbreiding het land overwegend protestants is. Ook de klederdracht en het Volendamse dialect zijn uniek. Benieuwd naar de taferelen uit de tijd van Volendam als vissersdorp? Bezoek dan zeker eens het Volendams Museum.

Het dorpje bracht vele verschillende artiesten voort, waaronder Piet Veerman, Nick & Simon en Jan Smit. Kenmerkend voor de regio is ook de palingpop, een kenmerkende soort popmuziek die door Volendamse artiesten wordt gezongen.

Vergeet tijdens je bezoek niet om een broodje gerookte paling te eten, een lokale delicatesse. Ook de sprookjesachtige vissershuisjes en leuke winkels zijn een bezoek waard.

ACTIVITEIT: Ooit afgevraagd hoe die mooie Hollandse klompen gemaakt worden? Ontdek het tijdens deze kaas- en klompenmakerijtour in Volendam. Leer zelf de kneepjes van het vak, een leuke en leerrijke activiteit!

 1. Het schiereiland Marken

Marken is een voormalig eiland gelegen in het Markermeer. Sinds 1957 is het via een dijk verbonden met het vasteland en makkelijk te bezoeken met de auto. In dit voormalig vissersdorp, met zijn huizen op palen, staat de vroegere viscultuur centraal.

Je vindt er bijvoorbeeld het Varend Museumschip terug, maar ook de bekende vuurtoren (het Paard van Marken) laat zich graag op de gevoelige plaat vastleggen. Eigenlijk is het schiereiland gewoon een groot drijvend monument waar de traditionele cultuur alom aanwezig is. En dat maakt het inderdaad een bezoekje waard.

 1. Kaas- en winkelstad Alkmaar

Deze Noord-Hollandse stad dankt zijn naambekendheid aan zijn kaasmarkt. Alkmaar is omringd door water van afgesneden kanaaltjes en singels. Wandelen in het oude deel brengt je terug naar de 17de eeuw. De gevels van de Waag en het stadhuis ademen historie uit. Ook het Waagplein heeft een aparte ‘geurige’ geschiedenis omdat hier sedert 1622 de bekende kaasmarkt van Alkmaar plaatsvindt.

Kaasmarkt van Alkmaar

De populaire kaasmarkt is erg toeristisch maar ook erg leuk! Het is een eeuwenoude traditie waarbij handelaren hun zelfgemaakte kazen verhandelen op de markt. Je ziet er kaasmeisjes en kaasdragers rondwandelen en er zijn zelfs marktmeesters aanwezig die in de gaten houden of de kazen er mooi bij liggen. Wanneer je over de kaasmarkt heen wandelt, sta je er echter niet bij stil dat hier maar liefst 30.000 kilo aan kaas ligt!

Maar Alkmaar is méér dan enkel de kaasmarkt, wat nog meer zien?

 • Het Stedelijk Museum bezit historische belangrijke schilderijen o.a. van de Bergense School en brengt de geschiedenis van Alkmaar tentoon.
 • De shoppers komen in Alkmaar ook zeker aan hun trekken. De winkelstraten in het verkeersvrije centrum worden graag bezocht, zeker op zondagnamiddag.
 • Wie graag een biertje lust, zal vast en zeker willen binnenlopen in het Nationaal Biermuseum de Boom.
 • De Sint-Laurenskerk biedt behalve de gebruikelijke kerkschatten ook … drankjes aan en vormt een mooi decor voor allerhande exposities.
 • Je kan op een heerlijk leuk groen uithoekje naar de Molen van Piet.
 • Je leest het, Alkmaar is veelzijdig, aan jou om dit alles te ontdekken met onze stadswandeling door Alkmaar.

OVERNACHTINGSTIP: Op wandelafstand van het Holland Kaasmuseum ligt het sfeervolle Hotel Luttik. Het hotel is voorzien van modern ingerichte kamers die uitkijken op de stad.

De leukste verblijven in Noord-Holland?
Op zoek naar een aangenaam verblijf voor je weekendje weg of vakantie in Noord-Holland? Boek een overnachting in een hotel, ga gezellig kamperen, of verblijf in een bungalow of een vakantiehuis op een vakantiepark. Of wat dacht je van een camper huren zodat je zelf kan rond trekken? Hieronder vind je alvast onze aanbevelingen.

GoBoonyHuur een camper en verken Noord-Holland
BookingBoek je hotel bij BOOKING.com
ANWBANWB vakanties in Noord-Holland
NatuurhuisjeVakantiehuisjes middenin de natuur
Vakantiepark → Vakantiepark EuroParcs of kijk bij Landal Noord-Holland

 1. Museum Broeker Veiling

Wat dacht je van een bezoekje aan de oudste groentedoorvaarveiling ter wereld? Daarvoor moet je bij Museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk zijn op 15 minuten rijden van Alkmaar. Op deze historische plek ontstond in 1887 het veilen bij afslag, dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

Tijdens een bezoek aan dit museum ontdek je het verhaal over een gebied dat ooit uit meer dan 15.000 eilandjes bestond. Tussen deze eilandjes lag de eerste én laatste groentedoorvaarveiling ter wereld. Vandaag de dag kan je zelf zo'n veiling bijwonen en gaan varen door wat er nog over is van het Rijk der Duizend eilanden. Een leuke uitstap voor zowel jong als oud. Meer info op de website.

TICKETS: Ervaar hoe het vroeger ging met een veiling en rondvaart door het gebied. Boek hier je tickets voor Museum Broekerveiling.

 1. Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Enkhuizen is een historische havenstad aan het IJsselmeer in West-Frieland. Naar Enkhuizen kom je vooral voor het Zuiderzeemuseum of … om te shoppen in het gezellige stadscentrum. Wie liever wat door de straten van Enkhuizen wandelt, geniet van het zicht op de monumentale panden die de rijkdom en de glorie uit de Gouden Eeuw weerspiegelen.

Het Zuiderzeemuseum toont hoe het leven in het gebied van de Zuiderzee was tijdens de Gouden Eeuw. En erna, wanneer de haven ging verzanden en de aanleg van de Afsluitdijk er kwam. Je komt er ook alles te weten over de walvisvaart die in de 17de en 18de eeuw heel wat mensen tewerkstelde. Meer info op de website.

Andere hoogtepunten in Enkhuizen:

 • Het Snouck van Loosenpark, een van de eerste sociale woningbouwprojecten in Nederland. De bouw werd betaald door het Snouck van Loosenfonds, beheerder van de erfenis van Margaretha Maria Snouck van Loosen.
 • Het Flessenscheepjes museum, de naam zegt het al: flessen gevuld met kleine scheepjes. Het museum is gevestigd in het voormalige ‘Spuihuisje’, een sluiswachtershuisjes die gebouwd is op een sluisdeur. Meer info op de website.
 • Sprookjeswonderland, een themapark dat geheel in het thema staat van sprookjes. Er is een sprookjesbos waarin sprookjes worden uitgebeeld en er zijn verschillende attracties. Het park is vooral geschikt voor kinderen tussen de 1 en 7 jaar, maar ook volwassenen kunnen er een leuke dag beleven. Meer info op de website.

OVERNACHTINGSTIP: Boetiekhotel De Koepoort bevindt zich in het oude centrum op slechts 6 minuten rijden van het Zuiderzeemuseum.

 1. Haarlem, de hoofdstad van Noord-Holland

Het idyllische Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland, en ook écht de moeite waard voor als je er even op uit wil! Van verborgen pittoreske straatjes tot hippe conceptstores. Van middeleeuwse kerken tot boeiende musea en van Hollandse Meesters tot Franse sterrenchefs, je vindt zowat alles in Haarlem. Haarlem wordt ook wel eens de meest Vlaamse stad van het noorden genoemd. En met onze stadswandeling Haarlem mis je geen enkel plekje!

Wist je trouwens dat Haarlem al diverse keren bekroond werd met de titel ‘Beste winkelstad van Nederland’? Shoppen, shoppen, shoppen maar!
 • Maak een rondvaart op de Spaarne en ontdek de betoverende historische binnenstad van Haarlem vanaf een bijzonder uitkijkpunt.
 • Bezoek de Grote kerk met de 78 meter hoge houten toren en het beroemde Müller-orgel op het marktplein.
 • In Haarlem vind je maar liefst 22 verschillende hofjes die je min of meer kan bezichtigen, kan jij ze allemaal vinden?
 • Breng een bezoekje aan het Museum Haarlem waar je een permanente voorstelling vindt van de geschiedenis van de stad en van Zuid-Kennemerland.
 • Ga op zoek naar de meest bekende molens van Haarlem: de Adriaan Molen en de Eenhoorn.

OVERNACHTINGSTIP: Op de Grote Markt van Haarlem, kan je overnachten bij Bambu Sleep Boutique. De ruime elegante kamers zijn voorzien van een tv en een eigen badkamer met een douche en bieden uitzicht over de Grote Markt.

 1. Muiderslot

Het Muiderslot is een charmant middeleeuws kasteel met een lange en rijke geschiedenis. Gelegen in Noord-Holland aan de monding van rivier de Vecht, werd het Muiderslot rond de 13e eeuw gebouwd door graaf Floris V als verdedigingsfort. Jammer genoeg werd het kort daarna verwoest, maar in 1380 werd er op de ruïnes van het oude kasteel alweer een nieuw exemplaar gebouwd.

Het kasteel wordt omgeven door prachtige water- en kasteeltuinen en vandaag de dag doet het dienst als Rijksmuseum. Je kan er onder meer harnassen, zwaarden, gebruiksvoorwerpen, meubels, schilderijen, beelden en nog veel meer bezichtigen.

Wil je graag je tickets voor een bezoek op voorhand bestellen? Bekijk de verschillende aanbiedingen voor een bezoek aan het Muiderslot. Boek bijvoorbeeld een privétour vanuit Amsterdam naar het Muiderslot! Ideaal voor een city-tripje Amsterdam!

 1. Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Aan de noordelijke rand van de Randstad, zo tussen Haarlem en Bloemendaal, ligt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit gebied is een typisch Noord-Hollands duingebied van ruim 3500 hectare groot en bestaat vooral uit duinen, stranden, en duinrandbossen. Het gebied werd al in 1995 benoemd tot nationaal park en er komen veel zeldzame plantensoorten voor.

Spot de bewoners van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland

De begroeiing trekt veel soorten vogels aan maar er lopen ook vele kleine zoogdieren rond zoals konijnen en vossen. Ook herten, Schotse hooglanders, Shetlandpony’s en Koniks zijn in het gebied uitgezet. Daarnaast is er een gebied dat niet toegankelijk is voor het publiek waar Europese bizons zijn vrijgelaten.

In Zuid-Kennemerland zijn veel recreatiegebieden te vinden. Er zijn ruim opgezette speelterrein voor de kinderen en er is een duinmeer waar mensen in de zomer graag naartoe trekken. In de duinen is ook een bezoekerscentrum te vinden met een expositie over het park. Hier is ook het Duincafé en een winkel te vinden. Vanuit het centrum worden ook veel excursies en workshops georganiseerd, en zo zijn er begeleide wandelingen door het park en kookworkshops voor de kinderen.

 • Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet in het park voor elke type wandelaar, waarnaast je een mooie rondwandeling door de duinen en het strand kan maken.
 • Ook voor fietsers zijn er mooie paden aangelegd.
 • Bij de wandelingen kan je langs het duin Kopje van Bloemendaal lopen, waar een uitkijktoren gebouwd is (bekijk ligging) voor een mooi uitzicht over de duinen en het strand.
 • Meer info op de website
 1. Vestingstad Naarden

Naarden zal wellicht geen belletje doen rinkelen, toch is dit stadje absoluut de moeite waard om te bezoeken. Naarden-Vesting is één van de best bewaarde vestingsteden in Nederland en uniek vanwege de stervormige bouw. Rondom de eeuwenoude Grote Kerk in het centrum van Naarden vind je leuke smalle straatjes met monumentale huizen, musea, winkeltjes en tal van restaurants en cafeetjes.

Breng zeker eens een bezoekje aan het ondergrondse- en openluchtmuseum Nederlands Vestingsmuseum. In dit museum ervaar je hoe soldaten eeuwenlang ons land bewaakten tegen de vijand. Tijdens een rondleiding krijg je een uitstekend beeld van hoe de Vestingstad als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie functioneerde. Sluit je bezoek aan de stad af met een rondvaart door de vestinggracht met een fluisterbootje. Meer info op de website.

 1. De Zaanse huisjes in Zaandam en de molens van de Zaanse Schans

In Noord-Holland, ten noordwesten van Amsterdam, vind je het karakteristieke Zaandam. Deze stad behoort tot een van de meest iconische plekken in Nederland. Bij een bezoek aan Zaandam zal je meteen merken waarom: wandel langs de authentieke Zaanse houten huisjes verspreid over de stad, bezoek de schilderachtige molens in de Zaanse Schans en duik in het rijke verleden van de Zaanstreek.

Volg een stadswandeling door Zaandam en ontdek de kenmerkende Zaanse architectuur zoals het Stadhuis en het befaamde Inntel Hotel Amsterdam Zaandam dat bestaat uit een opeenstapeling van bijna 70 losse Zaanse huisjes. Verder kan je ook een bezoekje brengen aan het voormalige atelier van Claude Monet en het Czaar Peterhuisje.

Fiets langs de windmolens van de Zaanse Schans

Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord van de Zaanse Schans in Zaandam. Het bestaat uit pittoreske windmolens, historische gebouwen en boeiende musea die een kijkje geven in het leven van de jaren 1600-1700. Je kan dit fotogenieke dorpje het best verkennen tijdens een mooie fietstocht. Een van de lokale gidsen geven met volle enthousiasme wat meer info de geschiedenis en tradities van Nederland. Boek je fietstour door de Zaanse Schans hier.

Tijdens je bezoek aan de Zaanse Schans de leukste musea bezoeken? Koop je Zaanse Schans Card dan online en bespaar veel geld uit (+ je ontvangt korting in tal van shops).
 1. Medemblik, oudste stad van West-Friesland

Medemblik is de oudste stad van Westfriesland. Het is een echte havenstad met maar liefst 3 grote havens midden in het centrum. Hier liggen de moderne jachten en de historische schepen naast elkaar. De stadshaven is dan ook echt iets waar je graag een kijkje wilt nemen.

Het centrum van Medemblik is knus en heeft enkele prachtige gebouwen zoals het Kasteel Radboud en de Weduwenhuisjes. Je vindt er ook twee boeiende musea: het Oorlogsmuseum Medemblik en het Nederlands Stoomtreinmachinemuseum.

LEESTIP: Ontdek nog meer van West-Friesland.

 1. Museum Stoomtram Medemblik - Hoorn

Samen met de naburige steden Medemblik en Hoorn, vormt Enkhuizen de historische driehoek. Met een historische stoomtram kan je een mooi ritje maken tussen deze steden. Onderweg ontdek je het verhaal over de stoomtram in Nederland, geniet je van mooie uitzichten over het platteland en kom je langs boerendorpjes zoals Opperdoes.

Er zijn drie mogelijkheden om een ritje te maken met de stoomtram:

 • Je kan een enkele reis boeken of een retourtje met de museumtram.
 • Het leukste is echter door de combinatie van een boot- en tramreis te boeken!
 • Bij de laatste optie stap je op in Enkhuizen op het museumschip MS Friesland. Je vaart over het IJsselmeer naar Medemblik, de oudste stad van West-Friesland. Daar stap je op de museumtram en reis je verder richting Hoorn. Meer info op de website van de Stoomtram.

Stap zelf aan boord van de Museumstoomtram Hoorn Medemblik

 1. Havenstad Hoorn

Hoorn aan het Markermeer is een prachtige havenstad in Noord-Holland en zit vol met gezellige authentieke straatjes, winkeltjes, galerijen, terrassen en restaurants. Maar je vindt er ook een historische haven, pakhuizen, herenhuizen en de stoomtrein Hoorn Medemblik.

Met onze stadswandeling door Hoorn ontdek je alvast de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Hoorn is best wel een boeiende stad en dat zal je tijdens deze wandeling opmerken. Een historisch centrum met ruim 500 beschermde monumenten, een rijk verleden als commercieel ankerpunt tijdens de bloeiperiode van de Vereenigde Oostindische Compagnie tussen 1560 en 1660, een uitgebreide winkelbuurt, veel horeca, leuke pleintjes, … Gezelligheid op en top.

 1. Hop naar het waddeneiland Texel

Wist je dat Texel, het grootste en bekendste eiland van de Nederlandse Waddeneilanden ook tot de provincie Noord-Holland behoort? Dus wanneer je op doorreis bent en de mooiste plekjes van Noord-Holland opzoekt, houd dan zeker wat tijd vrij om ook dit eiland te ontdekken. Het is het grootste eiland van de vijf, met een landoppervlakte van zo’n 162 km². Texel kan je bereiken na zo’n 20 minuten varen van Den Helder.

Wat zeker zien & doen tijdens je bezoek aan Waddeneiland Texel?

 • Bezoek de 7 dorpjes op Texel, waarvan hoofdstad Den Burg de bekendste is.
 • Verblijf in een van de vakantieparken in de Koog, het enige dorpje aan het strand.
 • Voor het mooiste uitzicht over het eiland wandel je naar de vuurtoren in het uiterste noorden van Texel, aan het strand bij De Cocksdorp.
 • Proef ook zeker van het lokale biertje bij een bezoek aan de Texelse Bierbrouwerij.
 • Naast wadlopen kan je hier ook mee op excursie om garnalen te vissen uit de Waddenzee of zeehonden te spotten.

ACTIVITEIT: Wil je graag zoveel mogelijk zien van het waddeneiland? Dan kan je best een elektrische e-fatbike huren en de natuurlijke landschappen op een milieuvriendelijke manier verkennen.

 1. Marinemuseum in Den Helder

Den Helder is het meest noordelijke plaatsje van Noord-Holland. Vanaf Den Helder kan je zo de veerboot naar Texel opstappen, maar je kan ook ter plekke van de zeven kilometer aan stranden genieten, vanwaar je op het noordelijkste punt uitzicht hebt op het eilandje Noorderhaaks en het Waddeneiland Texel.

 • In Den Helder kan je daarnaast ook het Marinemuseum bezoeken, waar je de geschiedenis van de Nederlandse koninklijke marine in kan duiken, en een echte onderzeeër, mijnenveger en ramschip kan aanschouwen. Meer info op de website.
 • Ook vind je in Den Helder het 19e-eeuwse Fort Kijkduin, met een museum en restaurants, en een Noordzee-aquarium in de ondergrondse tunnels.
 • Verder kan je ook heerlijk wandelen door de verschillende natuurgebieden Grafelijkheidsduinen, de Donkere Duinen en het Mariëndal.
 1. Via de Afsluitdijk naar Friesland

De Afsluitdijk is niet meteen de grootste trekpleister van Noord-Holland maar toch zeker het vernoemen waard. De afsluitdijk is onderdeel van de Zuiderzeewerken en beschermt grote delen van Nederland tegen overstroming vanuit zee. Daarnaast vormt het ook een belangrijke wegverbinding tussen Noord-Holland/Westfriesland en Friesland.

 1. Wandelen in de Schoorlse Duinen

De duinen van Schoorl is een uitgestrekt natuurgebied vol hoge duinen en bijzondere bossen. Trek je wandelschoenen aan, neem voldoende water en snacks mee en trek erop uit. Er zijn wandelpaden uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes voeren. Beklim zeker de hoogste duin, de Klimduin, voor een adembenemend uitzicht over de omgeving.

 1. Kunstenaarsdorpje Bergen

Op een kleine 10 minuten rijden van Schoorl kan je het kunstenaarsdorp Bergen bezoeken (vergis je niet met Bergen-aan-Zee dat een eindje verderop ligt). Bergen is een creatief dorpje staat bekend om zijn inspirerende atmosfeer en gezellige straten vol kunstgalerijen, boetiekjes en de Ruïnekerk.

Sluit de dag af met een bezoek aan het Kranenburgh Museum, waar je een diverse collectie moderne kunst kan bewonderen.

 1. Dagje doorbrengen op het strand van Zandvoort

Noord-Holland heeft een prachtige kustlijn, een bezoekje aan het strand is dan ook een echte ‘must’. De stranden bij Zandvoort zijn prachtig en behoren tot de mooiste stranden van het land. Loop een rondje over de boulevard, zwem in de Noordzee of ga lekker bakken op het strand. Een heerlijk ontspannen dagje voor het hele gezin!

OVERNACHTINGSTIP: Graag een overnachting boeken aan het strand van Zandvoort? Roompot Zandvoort biedt modern ingerichte beach houses met het Circuit van Zandvoort in je achtertuin.

 1. Tulpenvelden in Noord-Holland

Niet alleen de Bollenstreek en Zuid-Holland is rijkelijk bedeeld met tulpenvelden, ook Noord-Holland kan uitpakken met enkele mooie bloemvelden. Meer zelfs, je vindt er het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland. Bij Andijk, Enkhuizen en Bovenkarspel liggen heel wat tulpenvelden, maar ook bij Hoorn kan je je ogen uitkijken. Meer info over de tulpenvelden in Noord-Holland.

 1. Mis niets in Holland boven Amsterdam met onze reisgids

Verken de regio van Holland boven Amsterdam met onze compleet uitgewerkte rondreis. Download de reisgids preview hieronder. Wil je graag de volledige rondreis maken, koop je reisgids Holland boven Amsterdam met een complete autoroute en zie de mooiste plekjes.

Holland boven Amsterdam

Gratis reisgids Kop van Holland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?