10 x hidden secrets in Amsterdam: Verborgen plekjes + bijzonder overnachten

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

10 x hidden secrets in Amsterdam: Verborgen plekjes + bijzonder overnachten

26 maart 2024 in Amsterdam0 reacties

In heel wat Europese steden zorgt het massatoerisme voor overlast. Niet alleen zijn steden als Venetië, Barcelona en Brugge het soms meer dan beu dat er te veel dagjestoeristen in het centrum vertoeven, maar ook Amsterdam heeft al meermaals aangekondigd iets te doen aan de overlast van het massatoerisme.

Zo wil de Nederlandse hoofdstad maatregelen treffen om de vele toeristen wat te spreiden over de stad. Bijvoorbeeld door het promoten van deze onbekende verborgen schatten van Amsterdam.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Amsterdam

Duur1 - 5 dagen ()
Openbaar vervoerJe kan tickets voor het openbaar vervoer eenvoudig online kopen € 9
BereikbaarheidMet de trein naar Amsterdam, je komt aan in het centrum van de stad, boek je treintickets hier online
VerblijvenAan te raden verblijven in Amsterdam zijn:
PakketreizenWil je ook op citytrip naar Amsterdam? Deze reis kan je boeken bij Euroreizen (va. € 175)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

 1. Powerzone Glow Golf Amsterdam

Wat is er leuker dan minigolf? Minigolf in het donker natuurlijk! Glow minigolf heeft alle leuke aspecten van gewoon minigolf maar met de extra touch dat de banen zijn verlicht met neon lichten in alle kleuren. Hierdoor geeft het de ervaring een bizarre 3D look.

 1. De Vondelbunker

Wie even wil uitblazen in het Vondelpark kan dat doet door wat op het gras te gaan liggen. Maar heb je toch nog wat energie over, dan raden we een bezoek aan de Vondelbunker aan. Dit is een van de weinig overgebleven bunkers uit WO II toen Nederland vol stond met deze betonnen constructies om zich te verdedigen tegen de Duitsers. Deze bunker is vandaag de dag nog steeds te bezoeken en uniek omdat er regelmatig concerten, tentoonstellingen en filmvoorstellingen plaatsvinden.

 1. Ons' Lieve Heer op Solder

Ons Lieve Heer op Solder is een 17e-eeuws huis dat een kerk heeft op de zolder en is het perfecte voorbeeld van geheime verborgen plaatsjes in Amsterdam. Het vertelt meteen iets over het verboden geloof tijdens de Gouden Periode. Tegenwoordig doet het vooral dienst als museum, maar wie nog even terug in de tijd wil reizen, kan op zondag hier ook nog steeds een eredienst komen bijwonen.

Onze gratis stadswandeling Amsterdam brengt je langs deze bijzondere kerk.
 1. Kleine verborgen huisjes

Deze toeristische attractie die eigenlijk het idee was van een lokaal reclamebureau is zo geheim dat we je niet verklappen waar je ze kan vinden. Ook al kun je niet binnen in de huisjes, toch is het erg leuk om een namiddag op zoek te gaan. Om de zoektocht toch even makkelijker te maken een kleine hint alvast: ze liggen ergens in de buurt van de Noordermarkt.

 1. Museum Vrolik

In tegenstelling tot wat de naam van het museum op het eerste zicht zou doen vermoeden is dit allesbehalve een vrolijke collectie die het tentoonstelt. Zo heeft het museum immers een erg lugubere verzameling van menselijke onderdelen, van ledematen tot organen en skeletten.

Deze duizenden anatomische onderdelen werden geschonken onderzoekers die ze gebruikten voor research. Benieuwd hoe 'vrolik' je buitenkomt. Meer info op de site

 1. Micropia

Vergeet Artis waar je dieren ziet die je in iedere dierentuin terugvindt. Micropia daarentegen is een zoo waar je andere levende organismen vindt die je nergens in een andere zoo zal tegenkomen. In Micropia ligt de nadruk op micro-organismen of microben die je overal op ons lichaam terugvindt. Door de interactieve mogelijkheden erg leuk om te bezoeken met kinderen!

Boek je tickets voor Mircropia online en sla de wachtrij over of koop een I amsterdam City Card als je meerdere musea wil bezoeken.

 1. Xtracold Icebar Amsterdam

De Icebar Amsterdam is de ideale manier om even te bekomen van de drukte van de vele toeristische bezienswaardigheden van Amsterdam. De bar is gelegen op enkele minuten wandelen van het Rembrandtplein.

In tegenstelling tot de meest traditionele bars in het centrum kun je bij de Icebar Amsterdam iets fris drinken aan de bar die bestaat uit ijs. Best een warme trui meebrengen dus.

 1. A’Dam Lookout

De A’Dam Lookout of de A’Dam Toren kun je makkelijk zien vanaf het Centraal Station, maar is gelegen in Amsterdam Noord. Deze hoge toren heeft een observatiedek die je een prachtig uitzicht op Amsterdam en zijn grachten geeft.

Maar voor wie het iets meer mag zijn dan een uitzicht of een leuk restaurantbezoekje boven is er nog de 'Over the Edge' experience. Hier schommel je over de rand van de toren op een hoogte van 100 meter. Durf je het met je ogen open, dan is dit een uniek uitzicht!

 1. Dineer in het donker bij C Taste

Op zoek naar een unieke dinerervaring? Dan ben je bij C Taste aan het juiste adres. Tijdens dit diner zal je optimaal proeven en genieten van je maaltijd, want de hele ervaring vindt plaats in het donker. Zo zet je je smaakzintuig helemaal op scherp!

 1. Bijzonder overnachten: Hotel de Windketel

Al ooit eens geslapen in een toeristische bezienswaardigheid? Dat kan in Amsterdam. Hotel de Windketel is gevestigd in een kleine watertoren in het autovrije gedeelte van Amsterdam. Het gebouw zelf dateert al van eind de 19e eeuw en werd op initiatief van de bewoners in de buurt in ere hersteld. Tegenwoordig kan je er verblijven en heeft het de reputatie van kleinste hotel van de stad te zijn.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Amsterdam?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip in Amsterdam? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Amsterdam met meer dan 87 bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Amsterdam.

Amsterdam

Gratis reisgids Amsterdam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?