FB

Autoroute: Holland Boven Amsterdam + kaart

Autoroute: Holland Boven Amsterdam + kaart

760 x gedownload8 ervaringen
  • Startpunt: Broek in Waterland
  • Eindpunt: Zaandam (Zaanse Schans)
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 215 km
  • Duur: 3 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • VVV Waterland

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Rondreis door Waterland, van Marken via Den Helder, De Rijp & Zaanse Schans

Holland Boven Amsterdam is het gebied ten noorden van Haarlem en Amsterdam. Met deze autoroute maak je een rondreis met start op het eilandje Marken. Je krijgt drie stadswandelingen er bovenop: Marken, Hoorn en Alkmaar. We brengen je verder naar de bezienswaardigheden van Enkhuizen, Den Helder en Bergen.

We geven je tips mee om te fietsen. Je komt langs een prachtige kuststroken zoals het deel tussen Huisduinen en Petten met bezoek aan het Informatiecentrum en een wandeling op de Kijkduin. Zin in een bijzonder dorpje? De Rijp ligt op het traject naar het eindpunt van deze rondreis: Zaanse Schans.


Holland boven Amsterdam

Gratis rondreis Holland boven Amsterdam downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Holland Boven Amsterdam: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 14 augustus 2018 - helena

Heel duidelijk en hulpzaam.

- 19 augustus 2017 - Kuyken

Prachtige gedetailleerd beschreven rondrit! De moeite waard om te doen.

- 31 mei 2017 - Hebri Van De Slijke

Vorige week woensdag,24 mei, reden we een deel van de route, van Broek-in-Waterland tot Enkhuizen. We bezochten ook nog een paar kleine dorpjes als Monnickendam, het zeer toeristische Volendam en Edam. Hoorn en Enkhuizen zijn de moeite waard ! Leuke wandeling op het schiereiland Marken en in Hoorn. Het is zeker een aanrader, maar wij hadden enorm geluk met het weer ! Medemblik (wat niet op de route voorkomt) is ook een pittoresk havenstadje, een 20-tal km boven Enkhuizen. Een mooi stukje Nederland !

- 15 mei 2017 - Geurt S

Heel fijne tocht. We hebben deze route met de camper gedaan. Wel opletten wanneer je De Rijp wil bezoeken .... met de camper probeer je best buiten het centrum te parkeren, het zijn erg smalle straatjes met verkeer in beide richtingen!Het Zuiderzeemuseum is zeker een aanrader ( 37 Euro voor 2 volwassenen,parking buitenmuseum, binnenmuseum en veerpont inbegrepen).Aan het marinemuseum in Den Helder is ook een camperplaats voorzien met electiciteit (jetons beschikbaar bij havenmeester,deze komt de aan de deur😊 het parkeergeld innen). In Alkmaar zoek je best ergens buiten de stad parkeerplaats, voor campers is er weinig plaats. De wandeling is mooi, de bekende kaasmarkt is op vrijdag tijdens het seizoen. Bedankt voor jullie toffe autoroutes.👌👌

- 26 april 2017 - Fam.ten Hove

Ik heb van deze route verschillende stukken gereden het is een schitterend stuk Nederland en voor veel mensen onbekend .En de routes van reisroutes die ik tot nu toe heb gebruikt, deze en stad Luxemburg zijn goed beschreven en goed te lopen of te rijden Ik hoop dat er nog veel meer komen in Nederland en Belgie Duitsland of Luxemburg voor suggesties of vragen mailt of belt u maar. Fam W tenHove Rijssen [email protected]

Gratis rondreis Holland boven Amsterdam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?