Premium

Autoroute: Holland Boven Amsterdam + kaart

Koop de volledige gids voor € 7,5

Autoroute: Holland Boven Amsterdam + kaart

3 926 x gedownload26 ervaringen
  • Startpunt: Broek in Waterland
  • Eindpunt: Zaandam (Zaanse Schans)
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 215 km
  • Duur: 3 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • VVV Waterland

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Rondreis door Waterland, van Marken via Den Helder, De Rijp & Zaanse Schans

Holland Boven Amsterdam is het gebied ten noorden van Haarlem en Amsterdam. Met deze autoroute maak je een rondreis met start op het eilandje Marken. Je krijgt drie stadswandelingen er bovenop: Marken, Hoorn en Alkmaar. We brengen je verder naar de bezienswaardigheden van Enkhuizen, Den Helder en Bergen.

We geven je tips mee om te fietsen. Je komt langs een prachtige kuststroken zoals het deel tussen Huisduinen en Petten met bezoek aan het Informatiecentrum en een wandeling op de Kijkduin. Zin in een bijzonder dorpje? De Rijp ligt op het traject naar het eindpunt van deze rondreis: Zaanse Schans.

Wil je graag overnachten in Zaandam? Probeer dan zeker eens het 4-sterren hotel Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het hotel heeft een zeer opvallend design. De gevel is geschilderd in 4 kleuren Zaans Groen en bestaat uit een opeenstapeling van typische Zaanse huisjes. De moderne kamers zijn ingericht met een typisch Zaans design. Meer info en prijzen. Bekijk ook onze favoriete verblijven bij de Zaanse Schans.


Holland boven Amsterdam

Preview reisgids Holland boven Amsterdam downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Holland boven Amsterdam

Ontdek Holland boven Amsterdam via 3 uitgewerkte stadswandelingen, fietsroute en een complete autoroute langs bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige gids voor € 7,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Holland Boven Amsterdam: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

26 ervaringen

- 2 maart 2022 - Harrie Posthumus

Zeer mooie routes en goed gedetailleerd zeer aan te bevelen.

- 27 februari 2022 - Freerk

Ik lees altijd met belangstelling jullie mailberichten en ga zeker de route bestuderen om die met de camper te rijden.

- 28 januari 2022 - Daniel Vanraes

super reisgids, net zoals de overige die ik aankocht. Héél praktisch voor een stadswandeling. Alle opzoekwerk is reeds gedaan; Top

- 25 november 2021 - Marja Zomer

Misschien vermelden dat je makkelijk een dagje Amsterdam kunt meepikken als je in één van de plaatsjes boven Amsterdam verblijft. Je kunt (bijvoorbeeld) in Amsterdam Noord parkeren voor € 1 per dag. Met de metro zit je dan zo in het Centrum. Zie: https://www.parkeren-amsterdam.com/pr-noord Het is sowieso wel leuk, relaxed en beter voor het milieu om de omgeving met het OV (bus, trein, tram, boot) te verkennen.

- 10 oktober 2021 - Evita

Deze route is heel compleet want jij ga bezoeken de meeste traditionele plekken en de steden spelden een belangrijke rol in de Nederlandse geschiedenis. Deze route breng jouw door een indrukwekkende landschap, perfect om te genieten van de natuur.

Preview reisgids Holland boven Amsterdam downloaden

Koop de volledige gids voor € 7,5

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?