Waar overnachten in Bologna 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Bologna 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

23 juni 2023 in Emilia Romagna0 reacties

Tijdens je bezoek aan Bologna heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Bologna. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Design Club Collection

Een verblijf vlakbij Piazza Maggiore, het hart van de stad? Design Club Collection ligt op wandelafstand van het bekende plein. Het hotel is gevestigd in een historisch Bolognese gebouw, ontworpen door internationaal gerenommeerde architecten en met een authentieke touch. Je overnacht in een van de gloednieuwe en luxe appartementen en ontspannen kan je met een wijntje op het balkon of voor de open haard. Meer info en boeken.

  1. Panorama Apartment

Panorama Apartment is pal in het centrum van Bologna gelegen. Panorama Apartment is een penthouse met lift en adembenemend uitzicht, in een oud en prestigieus Bolognese gebouw. Tijdens je verblijf geniet je van een waanzinnig uitzicht op de stad, vanop het terras of vanuit je kamer. De accommodatie is op een steenworp gelegen van Santa Maria della Vita, Quadrilatero Bologna en de Santo Stefano-kerk. Meer info en boeken.

  1. Hotel Corona d’Oro

Laat de naam je niet tegenhouden maar in Hotel Corona d’Oro beleef je een top ervaring. Het viersterrenhotel dat gebouwd is in 1890 heeft een authentiek design met comfortabele kamers. Vanuit je kamer heb je een prachtig uitzicht op de torens van Bologna. Het hotel serveert je dagelijks een verrukkelijk uitgebreid ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotel II Guercino

Hotel II Guercino is een sfeervol hotel op wandelafstand van het station. Ideaal voor mocht je een daguitstap willen maken. Na je rondleiding door de stad, kan je helemaal tot rust komen in de wellness met Finse sauna en hot tub. Je hebt ook de mogelijkheid om elke ochtend te smullen van het heerlijk ontbijt, in de rustige binnenplaats van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Aemilia Hotel Bologna

Amelia Hotel Bologna ligt op wandelafstand gelegen van het centrum. Begin je dag met een heerlijk uitgebreid ontbijt vooraleer je de stad gaat verkennen. Nadien heb je de mogelijkheid om de Italiaanse specialiteiten te degusteren in het restaurant, Gurmé. Sluit je dag uiteindelijk af met een lekker drankje in de trendy bar. Meer info en boeken.

  1. Borgonuovo Apartments

Vlak bij het Piazza Santo Stefano is de accommodatie Borgonuovo Apartments gelegen. In de buurt van het modern ingerichte appartement vind je tal van gezellige bars en restaurants. De accommodatie is gevestigd op een rustige plek waar je volop kan genieten van rust en privé ook al verblijf je midden in het centrum van de stad. Meer info en boeken.

  1. Residenza del Duse

Residenza del Duse is een andere accommodatie middenin het centrum van Bologna. De residentie op wandelafstand gelegen van enkele hoogtepunten in de stad zoals het San Michele in Bosco, Santa Maria della Vitta, Santo Stefano-kerk en Archiginnasio di Bologna. Genoeg in de buurt dus om je verblijf onvergetelijk te maken. De kamers beschikken over een eigen ruime kitchenette en prachtige badkamer. Meer info en boeken.

  1. Savhotel

Het pas gerenoveerde Savhotel heeft een eigen hippe stijl. De kamers hebben een levendig design en zijn uitgerust met een flatscreen en een loungeruimte. 's Ochtends begin je de dag met een rijkelijk ontbijt en 's avonds smul je in het restaurant van heerlijke traditionele gerechten. Sluit je dag af met een lekker drankje in de loungebar van het hotel. Meer info en boeken.

  1. I Portici Hotel Bologna

Vanuit het I Portici Hotel Bologna heb je een prachtig zicht op het park of de straat waar het hotel gelegen is. Je overnacht in een van de klassiek ingerichte kamers die voorzien zijn van alle luxe en comfort. In het gezellige restaurant dat beschikt over een Michelin-ster kan je terecht voor heerlijke gerechten. Verder is het hotel gelegen in de buurt van pleinen, galerijen en kronkelende straatjes, die de charme van de oude binnenstad weergeeft. Meer info en boeken.

  1. Elizabeth Lifestyle Hotel

Het viersterrenhotel Elizabeth Lifestyle Hotel is op een steenworp gelegen van het Museum voor het Geheugen van Ustica. Ontspan in de gemeenschappelijke lounge of in de tuin van het hotel. Geniet dagelijks van een heerlijk uitgebreid ontbijt dat je kan benuttigen op het gezellige terras of in de eetkamer. Op enkele minuten wandelen van het hotel vind je tal van topattracties van de stad. Meer info en boeken.

  1. Mis niets: download onze reisgids Emilia-Romagna

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Emilia-Romagna? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Emilia-Romagna met 110 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Emilia-Romagna en Gardameer.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Bologna downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?