Wandelen door de bomen op het Baumwipfelpfad in Bad Wildbad, Zwarte Woud

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wandelen door de bomen op het Baumwipfelpfad in Bad Wildbad, Zwarte Woud

2 maart 2023 in Zwarte Woud1 reactie

Wandelen langs het boomkroonpad (Baumwipfelpfad) in Bad Wildbad

In Bad Wildbad wandel je door de bomen op het Baumwipfelpfad vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt op het Zwarte Woud. Het pad slingert zich langs de prachtige natuur op de Sommerberg en brengt je langs leerrijke en avontuurlijke belevingsstations met interessante weetjes over de lokale fauna en flora. Ongetwijfeld een leuke bestemming voor jong en oud.

Benieuwd naar het Boomkroonpad? Lees alles over ons bezoek aan het Baumwipfelpfad in Bad Wildbad.

Inhoud artikel

  1. Baumwipfelpfad Schwarzwald

Wij bezoechten het boomkroonpad in Bad Wilbad begin april 2022, en we werden getrakteerd op uitzonderlijk veel sneeuw. Gezien de weersomstandigheden waren er weinig andere bezoekers, maar het Baumwipfelpfad Schwarzwald trekt anders veel toeristen.

Het houten pad is zo’n 1,2 km lang en slingert tussen de toppen van dennen-, sparren- en beukenbomen in het dichtbeboste Zwarte Woud. Het boomkroonpad heeft een brede constructie en hoge leuningen waardoor je de wandeling veilig kan afleggen. Het pad draait als een trechter naar boven en bij elke stap die je zet, krijg je een adembenemend uitzicht.

Wanneer je het volledige pad hebt afgelegd, kom je bij de 40 meter hoge houten uitkijktoren vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de heuvelachtige bossen van het Zwarte Woud. Op mooie heldere dagen kan je zelfs de Fernsehturm van Stuttgart, de Kraichgau en de Schwäbische Alb spotten in de verte.

Het pad is niet alleen erg leuk om te doen, maar ook erg leerrijk. Het pad wordt namelijk onderbroken door enkele avontuurlijke en leerrijke belevingsstations, waar je als bezoeker interessante informatie meekrijgt over het bos en zijn mysterieuze bewoners. Kortom, plezier en vermaak gegarandeerd.

RONDREIS: Wil je graag je bezoek uitbreiden en nog meer zien van het Zwarte Woud? Bekijk dan zeker onze 14-daagse rondreis door het Zwarte Woud die onder meer langs deze unieke bezienswaardigheid passeert.

  1. Een leerrijk en avontuurlijk pad tussen de boomtoppen

Zoals hierboven reeds vermeld, kom je onderweg een paar “belevingsstations” tegen. Deze stations maken de uitstap ook een pak leuker voor de kinderen. Je zal op de informatieborden allerlei weetje over de fauna en flora in het prachtige Zwarte Woud te weten komen. Je leert op een leuke en interactieve manier bij over de biologische diversiteit in het bos.

Naast de leerrijke plekken met boeiende informatie zijn er ook "avonturenstations" waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun evenwicht testen op een evenwichtsbalk met netten of een kort parcours afleggen waarbij ze van de ene blok naar de andere moeten springen. Verder zijn er ook nog enkele natuur gerelateerde puzzels en (uitdagende) obstakels.

  1. Met de tunnelglijbaan terug naar beneden

Je zal ongetwijfeld die metershoge spiraalvormige glijbaan al gespot hebben wanneer je de wandeling naar de top maakte. Na het bewonderen van de schoonheid van het Zwarte Woud bij de uitkijktoren, kan je via deze 55 meter lange glijbaan in tunnelvorm terug naar beneden. Plof neer op het voorziene matje, wacht op een zetje van de medewerker en zoef in enkele seconden naar beneden. Een leuke ervaring voor zowel jong als oud.

Voor een ritje op de glijbaan betaal je €2. Bij bepaalde weersomstandigheden (sneeuw, hevige storm,…) is het voor eigen veiligheid niet mogelijk om van de glijbaan te glijden.
  1. Wildline hangbrug

Vlakbij kan je ook de spectaculaire hangbrug Wildline vinden. Deze brug is even lang als de Empire State Building in New York hoog is: 380 meter. De afstand tot aan de bodem van het dal is ongeveer 60 meter. Je bereikt de brug door vanuit het boomtoppad Baumwipfelpfad door het bos te wandelen richting de WildLine.

De omliggende bossen, valleien en wandelroutes maken hiervan een ideale sportieve daguitstap. Geniet vanop de brug van een adembenemend uitzicht op de omgeving rondom Bad Wildbad en over de Enz-vallei.

Boogvorm

In tegenstelling tot de gebruikelijke hangende bruggen, leidt deze weg je omhoog. Een ideale mini work-out! Het is de enige hangbrug van dit type in Europa, gebouwd in een boogvorm. Een voordeel is bovendien dat je geen zicht hebt op de toeristen aan de andere kant van de brug, ideaal voor een perfect shot van een desolaat lijkende brug. In het midden van de WildLine heb je het hoogste punt, van daaruit zie je het Zwarte Woud opdoemen. Nog meer hangbruggen in Duitsland kan je vinden in onze blogpost.

  • Deze gezinsvriendelijke en avontuurlijke bezienswaardigheid is direct verbonden met het sprookjespad van Bad Wildbad. Ideaal voor een bezoek met het hele gezin dus!
  • Je kan gratis parkeren langs het sportveld en vanaf Marienruhe de historische klimroutes nemen richting Sommerberg en het koninklijke Kurpark an der Enz.
  • De brug is dagelijks geopend en een ticketje kost je €9.
  1. Sommerberg

Het Baumwipfelpfad is gelegen aan de Sommerberg waar je ook tal van mooie wandelingen en fietstochten kan maken. In totaal zijn er maar liefst 235 kilometer bewegwijzerde wandelpaden beschikbaar. De routes variëren van 2,5 tot 12 kilometer lang. Bekijk de wandelingen op de website. Ook de bikers onder ons kunnen zich uitleven in het Adventure Bike Park dat 6 routes biedt met verschillende moeilijkheidsgraden.

Of je kan er ook een ritje maken op een van de modernste kabelbanen van Duitsland. Deze treinrit duurt ongeveer vijf minuten en brengt je van het centrum van Bad Wilbad naar het hoogteplateau van de Sommerberg waar je een prachtig zicht op de vallei opwacht.

Ook in de winterperiode is de Sommerberg een leuke bestemming. Het bikeparcours kleurt namelijk helemaal wit en wordt omgetoverd in een skipiste. Verder kan je er ook rodelen en de sfeervolle skihutten bezoeken.

Tip: Het Zwarte Woud is een waar paradijs voor wandelaars en iedereen die houdt van natuur. Kan jij ook maar niet genoeg krijgen van wandeling door de prachtige natuur? Ontdek alvast dé mooiste wandelroutes in het Zwarte Woud.
  1. Tickets voor het Baumwipfelpfad Schwarzwald

Jammer genoeg is een bezoekje aan het boomkroonpad best prijzig, zeker als je nog van plan bent om de WildLine Hängebrücke en de natuurspeeltuin te bezoeken. Maar omdat je je hier urenlang kan vermaken, is het de prijs zeker waard. Hieronder vind je alvast enkele richtprijzen. Wil je graag zeker zijn? Bezoek de eens de website van het Baumwipfelpfad.

  • Volwassenen: €11,50
  • Kinderen onder de 6 jaar: gratis toegang
  • Kinderen van 6 tot 14 jaar: €9,50
  • Familieticket (bestaande uit 2 volwassenen en eigen kinderen van 6 tot 14 jaar): €27
  • Een ritje op de glijbaan: €2 per persoon

Ontdek hieronder nog meer leuke uitstappen in het Zwarte Woud

  1. Wat zijn de openingsuren van het Baumwipfelpfad?

Openingsuren kunnen afwijken naargelang het seizoen. Raadpleeg de website voor actuele uren.

  • Januari – maart, november en december: dagelijks geopend van 9u30 tot 16u.
  • April en oktober: dagelijks geopend van 9u30 tot 18u.
  • Mei – september: dagelijks geopend van 9u30 tot 19u.
  • Laatste toegang geldt tot een uur voor sluitingstijd.
  • Het is aan te raden om zo vroeg of zo laat mogelijk naar het Baumwipfelpfad te komen. Zo kan je de toeristen toch een beetje vermijden en ben je zeker van een parkeerplaats.
  • Bekijk de website hier
  1. Praktische info voor je bezoek aan het Baumwipfelpfad

  • Het pad is ook begaanbaar met een kinderwagen en/of rolstoel.
  • Je kan je auto (betaald) parkeren op het grote parkeerterrein boven op de berg. Vanaf hier is het zo’n 10 minuten wandelen naar het begin van het Baumwipfelpfad.
  • Je kan ook een ritje maken op de Sommerbergbahn en je auto beneden parkeren bij het bergstation.
  • Je kan ook met de trein reizen: met de "S6" reis je van Karlsruhe via Pforzheim. Vanaf het centraal station in Karlsruhe ben je ongeveer 75 minuten onderweg.
  • Honger gekregen? Er zijn verschillende eetgelegenheden in de buurt.
  • Kinderen kunnen nog wat energie kwijt op de avonturenspeeltuin naast het boomkroonpad.
  • Vergeet op zonnige dagen je zonnecrème niet en op koude dagen een warme pull. Boven op de top kan het door de wind best frisjes zijn.

REISGIDS: Wil je niets missen tijdens je bezoek aan het Zwarte Woud? Download dan zeker onze reisgids Zwarte Woud.

  1. Wat is de ligging van het Baumwipfelpfad?

Bad Wildbad is een bekend kuuroord gelegen, een regio op zo’n 50 kilometer van Karlsruhe in het noorden van het Zwarte Woud. Het Baumwipfelpfad is gelegen aan de voet van de Sommerberg. Trek alvast je beste wandelschoenen aan, kruip de auto in en zet koers richting Duitsland.

Ligging van Bad Wildbad en het Baumwipfelpfad de kaart

  1. Waar overnachten in de buurt van het Baumwipfelpfad Schwarzwald?

Wil je graag overnachten in de buurt van het Baumwipfelpfad Schwarzwald? Dan verblijf je best in het centrum of de omgeving van Bad Wildbad. Wij hebben alvast onze favorieten voor je opgelijst. Of je kan ook meteen het volledige aanbod hotels in Bad Wilbad bekijken.

  • Mokni's Palais Hotel & SPA is een prachtig wellnesshotel gevestigd in het schilderachtige Zwarte Woud, in het hart van Bad Wildbad. Het hotel biedt elegant ingerichte kamers en directe toegang tot de aangrenzende Palais Thermal, met 5 sauna‘s, 10 thermale baden en een groot terras met een buitenbad. Meer info en boeken.
  • Hotel Sonnenhof is een stijlvol driesterrenhotel met uitzicht op de Sommerberg en het nabijgelegen bos. De kamers zijn modern ingericht en sommigen beschikken over een eigen balkon. Verder heeft het hotel ook een lift, een eigen tuin, een sauna en fitnessruimte en ruime parkeerplaatsen. Meer info en boeken.
  • We verblijven zelf in het Hotel Restaurant Alte Linde in het centrum van Bad Wildbad. Het hotel biedt comfortabele kamers voorzien van een balkon. 's Ochtends vooraleer je naar het Baumwilpfpfad gaat, kan je eerst nog genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: Ga mee wandelen door de bomen op het Baumwipfelpfad

Benieuwd hoe de wandeling door de bomen op het Baumwipfelpfad in Bad Wildbad eruit zien? Bekijk dan zeker even dit filmpje. Als je alles zelf wil zien, zal je natuurlijk naar het Zwarte Woud moeten afzakken.

  1. Download onze gratis reisgids Zwarte Woud

Ontdek het Zwarte Woud met onze gratis reisgids. Deze bevat een complete rondreis door het Zwarte Woud en brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlight. Koop onze reisgids Zwarte Woud met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Zwarte Woud.

Zwarte Woud

Gratis reisgids Zwarte Woud downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 24 april 2023 - Arsène Henon

wij danken u voor de diverse reisroutes in en om het Zwarte woud. We zijn ervan overtuigd dat de verschillende parcours die uitgestippeld zijn, de belangrijkste maar ook meest interessante zijn qua locaties, hotels en excursies. Het is inderdaad zo dat uit de om- en beschrijving een waaier van keuzes is en de een al belangrijker dan de andere. Kort: we hebben een totaalbeeld bekomen van uw aanbiedingen wat betreft het betreft het Zwarte Woud. Mooi zo.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?