FB

Wandeling Baden-Baden

823 x gedownload31 ervaringen
  • Startpunt: Kaiserallee, Baden-Baden
  • Eindpunt: Kaiserallee, Baden-Baden
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,6 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard (soms trappen)
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Ja, behalve thermen en kerk
  • Toerisme Zwarte Woud

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

 

Wandeling Baden-Baden, wandelen langs bezienswaardigheden Baden-Baden met wandelroute

Baden-Baden is een kuuroord, een shoppingstad, een cultuurcentrum, een congresstad en is bovendien prachtig gelegen in een vallei van het Zwarte Woud. We wandelen met deze wandelroute langsheen al die aspecten van Baden-Baden. Starten doen we aan de 'Trinkhalle' waar je kan drinken van een van die geneeskrachtige bronnen. We geven je tips voor een rondleiding in de beroemde Casino en het nieuwe Festspielhaus. We wandelen langs de twee belangrijkste thermen en klimmen doorheen de oude stad van Baden-Baden. Uiteraard vergeten we de winkelstraat niet en de terrasjes. Het mooiste laten we voor het laatst: de Lichtentaler Allee, een wandelpad langs het water tussen het groen en in het centrum gelegen. Het is een luswandeling waardoor je overal op de wandeling kan inpikken, er liggen immers veel hotels langs de route.

Baden-Baden

Gratis stadswandeling Baden-Baden downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Baden-Baden: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

31 ervaringen

- 12 augustus 2018 - Ronny De Bosscher

Prima gids. Ondanks de 34”C ter plaatse hebben we ervan genoten.

- 3 augustus 2018 - MARK VANHOLE

Goede namiddag, vorige week op wandelreis geweest in Zwarte woud. Buiten de wandelingen in de natuur wou ik ook enkele stadjes en dorpjes bezoeken. Had maar enkele uren tijd om Baden Baden te bezoeken. Dan is het erg nuttig en gemakkelijk dat je een reisroutedokument bijhebt die je langs de belangsrijkste plaatjes van de stad gidst . Dank bij voorbaat; Mvg

- 24 juli 2018 - Sonja M. Wurzer

Hartelijk dank voor deze wandeling langs de bezienswaardigheden van Baden Baden. Tezamen met de informatie uit de reisgids, gaf uw beschrijving en route mij een goede gelegenheid om de wandeling voor te bereiden. Ter plaatse hebben wij de wandeling die u aangaf gedeeltelijk gevolgd.

- 17 juli 2018 - Paul Falise

Dit is zeer goed en ik heb het snel bekomen

- 9 mei 2018 - Bart vrm

Mooie wandelroute passeert bijna alle bezienswaardigheden van de stad, maar zoals in andere reacties reeds vermeld zou ik de Lichtentaler strasse nemen tot aan de kerk en het congrescentum dan de Ludwig-Willheim-Platz vervolgens rechtdoor de Marie-Viktoria-Strabe in tot aan de Bertholdstrabe deze links in tot aan de Bertholdplaz rechts af en zo kom je ook aan de Russische kerk. Vandaar zou ik de kerk op de linkerzijde houden en de Robert-Koch-Strabe nemen aan het kruispunt rechtdoor de Ludwig-Wilhelm-Strabe daarna neemt de straat een bocht nabij de botanische tuin daar ga je rechtdoor het park in net over de rivier (Oosbach) neem je het wandelpad rechts dat evenwijdig meeloopt met de Oosbach. Die volg je tot in het centrum daarna volg je terug de beschrijving punt 8. Deze optie is een manier minder aantrekkelijke buurt te omzeilen.

Gratis stadswandeling Baden-Baden downloaden

Download autoroute Zwarte Woud

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?