Rondreis Zwarte Woud: Compleet uitgestippelde autoroute

Rondreis Zwarte Woud: Compleet uitgestippelde autoroute

18 035 x gedownload204 ervaringen
 • Startpunt: Waldseestraße, Baden-Baden
 • Eindpunt: Bertoldstraße, Freiburg im Breisgau
 • Type: Rondreis
 • Afstand: 365 km
 • Duur: 6 dagen
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Toerisme Zwarte Woud

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden.

Met de auto, motor of camper op rondreis door het Zwarte Woud: van Triberg tot Titisee

Deze autoroute brengt je van het noorden van het Zwarte Woud tot het uiterste zuiden. Je start in Baden-Baden en via de Schwarzwald Hochstrasse gaat het richting Triberg . Je komt ook langs kleine steden die minder bekend zijn. De reis is doorspekt van watervallen, zowel grote als kleine. Stadswandelingen zijn er in Freiburg en Baden-Baden . En de bergen en meren ontbreken uiteraard niet in het zuiden. Je stapt of neemt de lift naar de top met het mooiste uitzicht. En dat zijn slechts een paar hoogtepunten van het Zwarte Woud.

Waar te overnachten?

Van noord tot zuid reizen neemt zeker 6 dagen in beslag als je de opgenomen routes wil afleggen en wat genieten van de bezienswaardigheden en wandelingen. Kies je voor een korte vakantie dan kan je verblijven in het zuiden in de omgeving van de Schluchsee. Dan zijn is de driehoek Todtnau - Freiburg - Triberg goed bereikbaar.

Kies je ervoor om het noorden en het midden te verkennen dan is een logies op de lijn Oberkirch - Freudenstadt aan te bevelen. Dan is de Hochschwarzwaldstrasse, Baden-Baden en zelfs tot Triberg binnen het bereik van een daguitstap.
Een overzicht met promoties voor verblijven in Zwarte Woud

Dag per dag reisschema rondreis Zwarte Woud:

 • Dag 1 : Stadswandeling Baden-Baden
 • Dag 2 : Via Schwarzwald Hochstrasse met wagen door natuurpark. Wandelen naar Allerheiligen waterval of wandelroutes Bad-Peterstal (klimwerk) of Griesbach (in de weiden)
 • Dag 3 : Verkenning centraal Zwarte Woud met Freudenstadt, Alpirsbach, Schiltach, Triberg (koekoeksklokken)
 • Dag 4 : Naar Furtwangen, de Hexenlochmühle, Sankt-Peter. Ontpanning aan het Titisee meer
 • Dag 5 : Naar de hoogste toppen van het Zwarte Woud (wandelpad tot waterval, kabelbaan naar Feldberg, Schluchsee meer) of naar stadje Sankt-Blasien
 • Dag 6 : Stadswandeling Freiburg

In onze blogpost ontdek je nog meer bezienswaardigheden in het Zwarte Woud .

Onze tip: Een hotel boeken in het Zwarte Woud? Bekijk hier de mooiste wellness hotels en kleinschalige hotels . (Flexibiliteit, en achteraf annuleren mogelijk)
Zwarte Woud autoroute

Gratis rondreis Zwarte Woud downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Zwarte Woud: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

204 ervaringen

- 19 oktober 2021 - Marc Vanacker

We hebben genoten van het zwarte woud .de uitgestippelde informatie was super .enkele puntjes om bij schrijven in Schonach is het huis met de grote koekoeksklok gesloten op maandag voor ons jammer ook een zeer mooie wandeling gedaan naar de Sankenbachsee in Kniebis echt een aanrader

- 13 oktober 2021 - JP

Hoi, heb deze uitgestippelde route genomen in 9 dagen van Baden-Baden tot Freiburg, daarna doorgereden naar Colmar en Straatsburg i, totaal 1600km gereden kan zeker aanbevelen met name uitstapjes naar de Castle Burg Hohenzollern nabij plaats Hechingen, schitterende sprookjesachtig uitzicht, Route is afwisselend, Autoweg B500 Schwarzwald Hochstrasse is schitterend om te rijden vanuit Baden naar Freudenstadt, natuurwandelingen in overvloed, leuke gezellige winkelstadjes ( Freiburg, Baden-Baden ). heerlijke Kirchen tarte op. Feldberg natuurlijk niet overslaan, veel wandelroutes op de top ( met kabelbaan ) naar beneden toe. Zwarte woud is mooi en rustgevend, next trip wordt omgeving Vogezen.

- 4 oktober 2021 - Evert

Hallo , wij zijn ons aan het voorbereiden , want we gaan volgende week die richting op .

- 18 september 2021 - Lut Scheerlinck

Heel goeie gids

- 12 september 2021 - ronaldjawanders

Erg nuttige gids wederom! Erg nuttig ook bij voorbereiden van verblijf in Zwarte Woud later dit jaar!

Gratis rondreis Zwarte Woud downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?