Premium

Stadswandeling door Karlsruhe langs de mooiste bezienswaardigheden

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling door Karlsruhe langs de mooiste bezienswaardigheden

 • Startpunt: Paleis van Karlsruhe
 • Eindpunt: Badisches Landesmuseum
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 3,0 km
 • Duur: 2 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Toerisme Karlsruhe

Wie zegt dat je in Duitsland geen zonnige bestemmingen hebt? Deze sfeervolle stad ligt in het warme Rijndal en wordt omgeven door indrukwekkende bergen van het Zwarte Woud en de Vogezen. Daardoor pakt Karlsruhe de meeste zonnige dagen van Duitsland mee. Ideaal om tijdens je wandeling af en toe een terrasje mee te pikken in het zonnetje.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden.

Langs de mooiste bezienswaardigheden met onze stadswandeling Karlsruhe

Karlsruhe is bij veel bezoekers de uitvalsbasis om het Zwarte Woud te verkennen. Het Zwarte Woud strekt zich uit ten zuiden van de stad. Let vooral op de bijzondere structuur van de straten van Karlsruhe, net alsof het spaken van een wiel zijn die vertrekken vanuit het centrale paleis van Karlsruhe. Geen betere manier om de top bezienswaardigheden van Karlsruhe te verkennen dan met deze stadswandeling. Je zal de belangrijkste bezienswaardigheden in Karlsruhe ontdekken.

Enkele hoogtepunten tijdens je wandeling door Karlsruhe:

 • De Altstadt van Karlsruhe, best bijzonder om te zien. De hoofdstraten zijn zodanig ontworpen dat ze allemaal uitkomen op het slot van Karlsruhe. Hierdoor heeft het centrum een speciale waaiervorm en is het haast onmogelijk om hier te verdwalen. Wandel door de historische binnenstad waar je onder andere de botanische tuinen, barokke paleizen en veel gezellige pleintjes met cafeetjes en restaurants tegenkomt.
 • Nadien breng je een bezoekje aan het Paleis van Karlsruhe op de Schlossplatz. Het paleis is zonder twijfel de bekendste en meest iconische bezienswaardigheid van Karlsruhe. Het barokke paleis is een imposante staaltje architectuur.
 • Bezoek het Natuurhistorischmuseum Karlsruhe en het Staatliche Kunsthalle Karlsruhe waar je meer dan 800 werken uit de 19e eeuw kan bezichtigen.
 • En loop langs de Botanischer Garten Karlsruhe, een tuin in Engelse stijl die dateert uit 1853. Het is een groene oase van rust en beschikt onder meer over bomen die al meer dan 100 jaar oud zijn

VERBLIJFTIP: 133 Boutique Hotel ligt op een toplocatie in het centrum en biedt ruime kamers in boetiekstijl, een gezellig restaurant en een bar. 's Ochtends kan je bij het 133 Boutique Hotel genieten van een heerlijk continentaal ontbijt. Meer info en boeken.

Zwarte Woud

Gratis preview reisgids Zwarte Woud downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Zwarte Woud

Ontdek Kreta via een complete rondreis en 13 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 16 augustus 2022 - Gino

mooi uitgewerkt, je komt langs de belangrijkste plaatsen/gebouwen

Gratis preview reisgids Zwarte Woud downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?