10 trendy hotels in Valencia: Waar overnachten van goedkoop tot luxe (2024)

Complete reisgids kopen voor € 10

10 trendy hotels in Valencia: Waar overnachten van goedkoop tot luxe (2024)

1 januari 2022 in Valencia1 reactie

Klaar om naar Valencia te gaan maar je weet nog niet waar je gaat verblijven? Wij hebben 10 hotels voor zowel zij die liever budget-friendly reizen als voor zij die net dat tikkeltje meer willen.

Inhoud artikel

  1. Checkin Valencia

Altijd al eens willen slapen in een omgetoverde fabriek? Dit is je kans, want in Checkin Valencia is dat wat ze je aanbieden! Je kan direct fietsen huren bij het hotel zo kan snel naar het historische centrum of naar het strand.

Het is gelegen in een van de hoofdstraten van Valencia en is op wandelafstand van het strand en het historische centrum en voor zij die liever met het hele gezin reizen, bieden ze ook nog 10% korting.
Hier overnacht je al vanaf €53, meer info en boeken.

  1. Valencia Lounge Hostel

Een hostel in de plaats van een hotel? Het kan. Valencia Lounge Hostel is een hip hostel in het Carmen district, een van de oudste wijken van Valencia en gekend voor z'n street-art.

Hun kamers zijn fris en jong ingericht, maar dat betekent niet dat je de oude sfeer van de stad niet kan opsnuiven. Het hostel ligt bijvoorbeeld vlakbij de Torres de Quart en de Torres de Serranos, maar ook de centrale markt. Wil je dus de gezellige oude straatjes van Valencia opsnuiven maar nog steeds goedkoop en trendy logeren, dan is dit een goeie optie voor jou! Hier slaap je al vanaf € 43 per nacht, meer info en boeken.

  1. One Shot Mercat 09

Dit hotel combineert avant-garde design met een gezellige uitstraling. In dit hotel mag je zeker zijn dat je een unieke ervaring zal beleven en dat alleen al door de kamers; het noemt namelijk niet voor niks ‘One Shot’. Hier heb je ook een rooftop zwembad ter beschikking.

Onze tip: One Shot Mercat 09 is gelegen in het Ciutat Vella (de oude stad) en is dus nabij Valencia’s mooiste plekjes: la Lonja de la Sera, el Mercat Central (de centrale markt) en de Kathedraal van Valencia. Hier overnachten kost je € 84/nacht. Meer info en boeken

  1. Casual de las Artes Valencia Hotel

Dit thema hotel brengt een ode aan de schoonheid van de schilderkunst en dat is niet voor niks. Dit driesterrenhotel pakt namelijk uit met unieke schilderijen op elke kamer en geen enkele kamer is identiek. Een bijkomend pluspunt is dat deze unieke kamers niet eens zo duur zijn om in te overnachten, namelijk € 69/nacht! Meer info en boeken.

Casual de las Artes Valencia ligt op wandelafstand van het strand, het historische centrum en the City of Arts & Sciences. Via het stadspark ben je zo in het historische centrum van Valencia.

  1. Tryp Valencia Feria Hotel

Buiten het centrum van de stad, maar met een zeer mooie prijs van € 73/nacht, vind je het Tryp Valencia Feria Hotel. Het heeft neutraal ingerichte kamers en een eigen zwembad.

Bang dat het te ver ligt? Dat is nergens voor nodig. Op 8 minuten wandelen is er een metrostation en op 10 minuten sta je in het centrum. Er is dus zeker een goeie verbinding met het centrum van Valencia! Meer info en boeken.

  1. MD Design Hotel – Portal del Real

In het hartje van Valencia en op de rand van de Ciutat Vella vind je het MD Design Hotel – Portal del Real waar er extra is ingezet op het interieur om je zo ontspannen mogelijk te doen voelen. Ze hebben gezinskamers en een terras met zicht op de Turia Gardens, maar het gaat er bij hen vooral om dat jij je op je gemak voelt. Je overnacht hier vanaf € 87/nacht.

Voordat je gaat ontspannen zijn er natuurlijk nog een heleboel bezienswaardigheden die je kan bekijken. Zo zijn er de Jardins del Real, de Plaça de la Reina, maar ook de centrale markt en de kathedraal van Valencia. Meer info en boeken.

  1. Cathedral Suites Aparthotel

Gesitueerd in een gebouw op leeftijd vind je dit gerenoveerde, moderne hotel. Het Cathedral Suites Hotel heeft ook nog eens een dakterras waar je elke avond van een gastronomische ervaring kan genieten en waaruit je een goed zicht krijgt op de stad. Hier slaap je vanaf € 98/nacht

En daarbij mogen we de locatie zeker niet vergeten. Gelegen nabij de Plaça de la Reina en ‘El Micalet’ (deel van de kathedraal van Valencia), als perfecte basis om het historisch centrum te verkennen. Meer info en boeken.

  1. Jardín Botánico Hotel Boutique

Nabij het Carmen district, een van de oudste wijken van de stad en deel van Ciutat Vella (de oude stad), vind je dit lichte hotel. Je kan hier zeker zijn dat je kamers zacht en neutraal zijn ingericht en in combinatie met de locatie kan je hier volop genieten van de gezellige straatjes van Valencia. Hier slaap je al voor € 55/nacht. Meer info en boeken.

Zoals de naam ons al doet vermoeden, bevindt het Jardín Botánico Hotel Boutique zich vlak naast de botanische tuinen. Ideaal voor een rustige reis!

  1. Hotel Neptuno (aan het strand)

Liever een hotel dat niet in het centrum ligt van Valencia? Hotel Neptuno has your back. Grenzend aan Valencia’s stranden ligt dit moderne hotel, inclusief strandbar en spa. Dagelijks heb je dus een prachtig uitzicht over de Balearische Zee. Hier overnacht je vanaf € 108/nacht. Meer info en boeken

Je kan echter ook perfect de stad gaan bezoeken. The City of Arts & Sciences en het historisch centrum zijn te bereiken met het openbaar vervoer, dus je kan zeker nog optimaal genieten van Valencia!

  1. Caro Hotel (Luxe - in het historische centrum)

Liever toch meer luxe? We introduceren je graag het Caro Hotel. Hier betaal je zo'n €190/nacht

The Marquis’ Study, The Cat’s Room, The Wall Room… het zijn slechts enkele namen van kamers die dit hotel je te bieden heeft. Het Caro Hotel bevindt zich dan ook in een 19e-eeuws paleis en dat zal je tijdens je verblijf zeker niet vergeten. Een eigen zwembad, ruime en stijlvolle kamers... dit is zeker dé plek voor een perfecte reis naar Valencia. Meer info en boeken

Dit luxueuze hotel bevindt zich nabij het Ciutat Vella (de oude stad), de kathedraal en heeft een eigen binnenplaats waar je je kunt ontspannen na een lange dag.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Valencia?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Valencia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Download je gratis stadswandeling Valencia ga zelf op ontdekking. Zin in nog meer Valencia? Koop onze volledige reisgids Valencia met een uitgewerkte rondreis die je langs meer dan 125 bezienswaardigheden brengt. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis reisgids Valencia.

Valencia stadswandeling

Gratis reisgids Valencia downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 24 februari 2022 - eddy schuermans

Een mooie wandelroute.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?