Ontdek de Ruzafa wijk in Valencia, weg van het toerisme!

Complete reisgids kopen voor € 10

Ontdek de Ruzafa wijk in Valencia, weg van het toerisme!

24 december 2023 in Valencia2 reacties

Vooraleer je ’s avonds je hotel opzoekt, loont het de moeite om nog één van Valencia’s interessantste wijken te leren kennen: Ruzafa. Het is de ideale plek om een hapje te eten en tijd door te brengen. Ruzafa, gelegen in het zuidoosten van het centrum van Valencia, staat al lang bekend als culturele smeltkroes. De laatste jaren kreeg deze wijk naam als één van de hipste buurten van de stad. Het bruist hier van de trendy restaurants, populaire clubs, retro-bars, vintagewinkels en gezellige boekenwinkels. Ik vertel je alvast wat er allemaal te beleven valt!

Georganiseerde tours & tickets Valencia

Valencia is de stad bij uitstek om te verkennen met de fiets. Of je nu het moderne Ciudad de las Artes y las Ciencias wil bezoeken, even zonnebaden aan het strand of nog iets verder naar het Albufera natuurpark wil, een fiets is ideaal. Boek je fiets(tour) online

Ga mee met een hidden tour door Valencia, langs de leukste verborgen plekjes van de stad. De nieuwste winkels, proef lokale producten en stops bij pop-upwinkels en vintage winkels.

Liever de stad verkennen met een hop-on/hop-off bus tour. Boek je tickets voor deze bussen voordelig online, zo bespaar je geld en kom je langs alle top-bezienswaardigheden.

Inhoud artikel

  1. Mercado Ruzafa

Een van de interessante bezienswaardigheden in Rufaza is de centrale markt, Mercado Ruzafa, gelegen in het hart van de wijk. Dit maakt het een goede plek om je ontdekkingstocht van de buurt te beginnen. Wandel hier rond tussen de vele kraampjes en smul van de lokale, verse producten.

  1. Genieten van de heerlijke restaurants

De restaurants in de wijk Ruzafa zijn van hoge kwaliteit. Je kan overal goed en lekker eten en drinken. De Spaanse keuken vind je er natuurlijk terug, Spaanse tapas bijvoorbeeld zijn hier een goed voorbeeld van. Toch zijn er ook voldoende gerechten te vinden die afkomstig zijn uit andere landen. Ook voor de vegetariërs is er in deze wijk meer dan genoeg keuze, veel meer dan in andere wijken althans. In veel straten vind je vegetarische of ecologische restaurantjes terug, wat perfect past in de sfeer die de wijk zelf uitstraalt. Apart, maar iedereen is meer dan welkom.

  1. Shoppen in authentieke winkeltjes

Shoppen kan je overal in Valencia en het aanbod is er ook enorm. Toch kom je vaak terecht bij dezelfde grote bekende winkelketens. Ruzafa beschikt wel over de échte authentieke winkeltjes. In deze wijk vind je namelijk nog steeds kleine winkels met lokaal gemaakte producten. Zeker als je de zijstraatjes in de wijk bezoekt, zal je veel boetiekjes, vintage winkels en delicatessenwinkels tegenkomen en krijgt het shoppen een unieke ervaring.

Onze tip: Wil je graag zelf Valencia verkennen? Download dan zeker onze gratis stadswandeling Valencia en ontdek de mooiste plekjes van de stad.
Wil je meer dan enkel de stad Valencia-stad zien, dan hebben we ook een rondreis Valencia-Murcia voor je uitgewerkt.

  1. Ruzafa verkennen

Overal waar je loopt door deze wijk kom je prachtige gebouwen en unieke plekken tegen. Plaatsjes die je in andere wijken van de stad nooit zou kunnen tegenkomen. Het is daarom ook echt een aanrader om gewoon op pad te gaan door de wijk zonder een bepaalde route te volgen. Indien je toch liever met een gids op pad gaat, kan dat ook. Die brengt je dan naar de mooiste en meest bijzondere plekken.

  1. Nachtleven

Vooral tegen de avond begint Ruzafa op te leven. De straat Calle Sueca en de omliggende straatjes bieden een hoop heerlijke restaurants, terrasjes en leuke bars. Je kan hier ook vaak genieten van livemuziek, theater of andere culturele activiteiten genieten.

  1. Kleurrijke festivals

Ruzafa is een plek waar de creativiteit volop bloeit. Tijdens het Fallas festival worden straten zoals Literato Azorin, Cuba en Sueca versierd met spectaculaire, bekroonde verlichting. Daarnaast organiseert de Russafa Cultura Viva vereniging ook buurtevenementen, bijvoorbeeld het kleurrijke carnaval of beter bekend als ‘A les balconades!’ waarbij de balkons van de wijk worden gedecoreerd met kunstwerken op basis van actuele thema’s zoals duurzaamheid en mensenrechten.

  1. Waar overnachten in Valencia?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf in Valencia? Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Valencia.

  • One Shot Mercat 09 is een modern hotel dat avant-garde design met een gezellige uitstraling combineert. In dit hotel mag je zeker zijn dat je een unieke ervaring zal beleven en dat alleen al door de kamers; het noemt namelijk niet voor niks ‘One Shot’. Hier heb je ook een rooftop zwembad ter beschikking. Meer info en boeken.
  • Of verblijf in de gezellige bed & breakfast The Little Corner. De B&B is voorzien van stijlvolle accommodatie en serveert iedereen een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  • Op zoek naar een budgetvriendelijk verblijf? Valencia Lounge Hostel is een hip hostel in het Carmen district, een van de oudste wijken van Valencia en gekend voor z'n street-art. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: Ontdek de mooiste plekjes in Valencia

Kan je maar niet genoeg krijgen van Valencia of heb je nog meer ideeën nodig? Onderstaand filmpje geeft je alvast een idee over de mooiste plekken in de Spaanse stad. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Valencia.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Valencia?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Valencia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Download je gratis stadswandeling Valencia ga zelf op ontdekking. Zin in nog meer Valencia? Koop onze volledige reisgids Valencia met een uitgewerkte rondreis die je langs meer dan 125 bezienswaardigheden brengt. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis reisgids Valencia.

Valencia stadswandeling

Gratis reisgids Valencia downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 22 januari 2020 - Sonja Den Haese

Een zeer interessante reisgids. Ik heb daardoor ons 4 daagse citytrip goed kunnen plannen.

- 30 augustus 2019 - Nelly Bellen

De gids is een zeer goede houvast. Bedankt!!! De San Nicolaskerk is echt wel de moeite waard. Het Museo de Historia de Valencia zou m.i. best mee opgenomen worden. De wijk Ruzafa past ook in de wandeling. Zo mogelijk wat info over openingstijden zou nuttig zijn.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?