Ontdek Turkije per camper: route vanuit België

Ontdek Turkije per camper: route vanuit België

24 april 2024 in Turkije0 reacties

Met de camper naar Turkije? Hoe doe je dat best?

Reizen met een camper biedt een unieke vorm van vrijheid. Voor de avontuurlijke reiziger die de tijd heeft en net zoveel wil genieten van de reis zelf als van de bestemming, is een lange campertocht een fascinerende onderneming. En iedereen weet dat voor een goede vakantie Turkije een uitstekende bestemming is.

Terwijl sommigen de voorkeur geven aan de snelheid en het gemak van een vliegreis, nodigt een camperreis je uit om op een dieper niveau te verbinden met de landen die je doorkruist. Deze routebeschrijving biedt je een mix van cultuur, natuur en historie, terwijl je door enkele van Europa's meest intrigerende landschappen trekt.

Inhoud artikel

  1. Start in België en trek door Duitsland

  • Je avontuur begint in België, waar je zuidwaarts richting Luxemburg reist. Onze kleine buur staat bekend om zijn prachtige kastelen en historische sites.
  • Van daaruit ga je verder naar Duitsland, waar de romantische route langs kastelen en door wijnvelden je naar het oosten leidt. In Duitsland is een tussenstop in München wat ons betreft een must. Verken er de Altstadt, geniet van een traditionele Beierse maaltijd en bewonder de architectuur van de Marienplatz. Neem ook de tijd om Neuschwanstein te bezoeken, het sprookjeskasteel dat Walt Disney inspireerde.
  1. Oostenrijk en Balkan doorkruisen

Na Duitsland doorkruis je Oostenrijk, waar je kunt genieten van de adembenemende Alpenlandschappen. Een rit over de Großglockner Hochalpenstraße biedt panoramische uitzichten die je niet snel zult vergeten. Vervolg je reis naar Slovenië, waar de schilderachtige stad Ljubljana en het betoverende Meer van Bled wachten om ontdekt te worden.

De weg zet je verder door Kroatië. Hier kun je de Plitvice Meren bezoeken, een serie van terrasvormige meren die zijn verbonden door watervallen. Deze meren zijn omgeven door uitgestrekte bossen.

  1. Via Servië naar Bulgarije

Na Kroatië brengt je route je naar Servië. Hier is een stop in Belgrado aan te raden. Vervolgens rijd je richting Bulgarije. Daar is een bezoek aan Sofia, met zijn prachtige orthodoxe kerken en Romeinse ruïnes, een verrijkende ervaring. In Bulgarije kun je ook de oude stad Plovdiv verkennen.

Dit is een van de oudste steden van Europa, rijk aan archeologische schatten. Je vindt er diverse musea en beschermde sites. De stad zelf is opgetrokken in de traditionele Bulgaarse bouwstijl, nadat het in 1928 grotendeels werd vernield door een aardbeving.

  1. De laatste etappe naar Turkije

De laatste etappe van je reis brengt je naar Turkije zelf. Eenmaal de grens overgestoken, verandert het landschap en merk je de invloeden van de Oosterse cultuur. Istanbul is een drukke stad die niet mag ontbreken op je reisroute. Deze stad, die Europa met Azië verbindt, is een smeltkroes van culturen en geschiedenis. Bezoek de Hagia Sofia, slenter door de Grote Markthal en proef de lokale keuken met gerechten als kebab en baklava (en nog meer typisch turkse gerechten).

In Boedapest kun je meteen ook de oversteek maken naar het Aziatische continent. Rijd dan langs de kust van de Zee van Marmara naar de Egeïsche kust, waar antieke steden en natuurwonderen als Pamukkale wachten om ontdekt te worden.

  1. Download onze gratis reisgidsen Turkije

Wil jij ook graag Turkije zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

IstanbulTurkse Kust & RivièraCappadocië
Reisgids IstanbulReisgids Turkse Kust & RivièraReisgids Cappadocië

Op reis naar Turkije? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Turkije.

Turkse Kust & Rivièra

Gratis reisgids Turkije downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?