Premium

Rose en Red Valley wandeling in Cappadocië: info

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Rose en Red Valley wandeling in Cappadocië: info

  • Startpunt: Tekelli, Bilal Eroğlu Caddesi
  • Eindpunt: Tekelli, Bilal Eroğlu Caddesi
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 8,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Gedeeltelijk verhard

Red Valley, vlakbij het toeristische Göreme, heeft haar naam niet gestolen. De roodroze rotsen maken dit een van de populairste attracties van Cappadocië. Wat de vallei extra bijzonder maakt, zijn de door de mens gemaakte duiventillen en de oude kerken. Er is een panoramisch uitkijkpunt in de vallei (bekijk ligging) dat geldt als een van de beste plaatsen om de zonsondergang te bekijken. Hoewel je naar het uitzichtpunt voor de zonsondergang aan het einde van de vallei kan rijden, raden we je aan om vooraf de tijd te nemen om een wandeling te maken in dit betoverende landschap.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Rose en Red Valleys in Cappadocië

Deze wondermooie wandelroute is ongeveer 8 kilometer lang en gidst je langs diverse uitkijkpunten op verschillende valleien. In de hele vallei kan je in de rotsen uitgehouwen kerken zien. De muren zijn versierd met fresco’s die nog steeds (deels) zichtbaar zijn op de stenen muren. Ook zal je verschillende fruitbomen zien, waaronder amandel- en abrikozenbomen.

Een irrigatiesysteem en landbouwinspanningen ontwikkelden zich in die tijd. Overblijfselen daarvan, bijenkorven, keukens en duiventillen, kan je tijdens je wandeling zien. We raden je aan om in de middag door de vallei te wandelen en de tijd te nemen om het uitzichtpunt op tijd te bereiken om van de spectaculaire zonsondergang te genieten. De Red Valley is verbonden met de Rose Valley (Güllüdere).

TIP: Er worden ook verschillende tours naar Rose en Red Valley georganiseerd. Bekijk hier het volledige aanbod.

ROADTRIP: Wil jij ook graag deze sprookjesachtige regio verkennen? Bekijk dan zeker eens onze uitgestippelde roadtrip door Cappadocië.

Cappadocië

Gratis preview reisgids Cappadocië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Cappadocië

Ontdek Cappadocië via 2 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Xavier Samyn
Yenthe Elsen

Gratis preview reisgids Cappadocië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?