Rondreis Thailand: dé mooiste route voor je roadtrip + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Rondreis Thailand: dé mooiste route voor je roadtrip + kaartje

18 januari 2024 in Thailand1 reactie

Op rondreis door Thailand? Complete roadtrip route langs de mooiste plekjes

Thailand is een prachtige vakantiebestemming die wereldwijd bekend staat om haar witte stranden, avontuurlijke duikplekken, oude tempelruïnes, moderne boeddhistische tempels, olifantenreservaten en uitgestrekte nationale parken. En laten we vooral de overheerlijke Thaise keuken niet vergeten, die op elke straathoek te vinden is.

Tijdens onze 12-daagse rondreis door Thailand, ontdek je al snel waarom Thailand ook wel "het land van de glimlach" wordt genoemd.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Thailand

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets13u45 vliegen naar Bangkok of Phuket, richtprijs € 599 vergelijk prijzen bij Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Bangkok naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI.be (va. € 865), TUI.nl (va.€ 770) of D-Reizen (va. € 913)
HuurautoIn Thailand een auto huren? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met de route van onze rondreis door Thailand

Deze rondreis brengt je gedurende twaalf dagen door bijna het hele land en ontdekken er tal van bezienswaardigheden. We beginnen met drie of vier bruisende dagen in Bangkok, gaan dan noordwaarts via de oude hoofdstad Sukhothai om de bergsteden Chiang Mai en Chiang Rai te verkennen, en alles wat de prachtige omgeving te bieden heeft. Vervolgens vliegen we naar de schitterende zuidwestkust om Phuket en de nabijgelegen idyllische eilanden te verkennen, voordat we uiteindelijk terugkeren naar Bangkok.

Dag 1 - 3: Bangkok

Laten we onze reis meteen beginnen in de levendige hoofdstad van het land: Bangkok. De Thaise hoofdstad biedt een mix van cultureel erfgoed en unieke rituelen. Een metropool waar eeuwenoude tempels zich omringen door moderne wolkenkrabbers en authentieke street-foodkraampjes.

Bangkok is beroemd om zijn streetfoodcultuur

Op elke straathoek vind je kraampjes die heerlijke Thaise gerechten aanbieden, van pad Thai tot mango plakrijst. Wanneer je een verblijf boekt in de buurt van de beroemde Khao San Road, zal je ongetwijfeld het ene street-foodkraampje na het andere tegenkomen. Of je kan ook altijd naar de Chatuchakmarkt en Weekendmarket gaan. Wil je graag zoveel mogelijk van de Thaise eetcultuur ervaren? Boek je dan zeker een foodtour door Bangkok.

Wanneer je Bangkok voor het eerst bezoekt, is het vaak overweldigend: de chaotische verkeersdrukte met toeterende tuktuks, de enorme wolkenkrabbers en de verschillende wijken met grote afstanden ertussen.. Maar laat dat je zeker niet afschrikken om deze bijzondere stad te bezoeken.

We voorzien tijdens deze rondreis 3 dagen in Bangkok, dat zou voldoende moeten zijn om de bekendste bezienswaardigheden in de stad te bezichtigen. Op dag 4 kan je de omgeving van Bangkok verkennen en een daguitstap maken. Je kan eventueel overwegen om nog een dag of twee langer in Bangkok of omgeving te verblijven.

Op dag 1 volg je onze stadswandeling door Bangkok. Deze start met een vroeg bezoekje aan de Pak Khlong Talat Flower Market, de Bloemenmarkt van Pak Khlong Talat. Nadien breng je een bezoekje aan het Museum Siam en Wat Pho, een van de grootste en oudste tempels in Bangkok. Hier ontdek je meer dan 1.000 weergaven van Boeddha, waarvan de imposante vergulde liggende Boeddha de meest opvallende is.

Iets verder bevindt zich het Grand Palace, een ommuurd complex van voormalige koninklijke residenties en tempels, waar je ook de prachtige betegelde Temple of the Emerald Buddha kan bezichtigen. Vanuit de hal van de liggende Boeddha wandel je naar de Tha Tian veerboothalte. Hier maak je een korte overtocht over de Chao Phraya-rivier naar Wat Arun, de Tempel van de Dageraad. Uiteindelijk beklim je de Wat Saket (Golden Mound Temple) voor een panoramisch uitzicht over de stad.

BESPAARTIP: Wil je graag zoveel mogelijk zien van Bangkok? Verblijf dan minstens 3 dagen in de Thaise hoofdstad en koop je een Bangkok All-Inclusive Pass. Hiermee geniet je van toegang tot meer dan 35 attracties in de stad, en bespaar je tot 50%!

Dag 2: Verkennen van minder bekende, maar meer eigenzinnige plekjes in Bangkok

Op dag 2 verken je onder andere Chinatown van Bangkok, dat bekend staat als 's werelds grootste Chinatown buiten China. Deze wijk staat beroemd om zijn kronkelende straatjes, kleurrijke winkels en eindeloze aanbod van street food. In het zuidoostelijke deel van deze wijk, niet ver van het indrukwekkende oude treinstation Hua Lumphong, vinden we Wat Traimit.

Net ten zuiden van Chinatown is het gebied aan de westelijke oever van de rivier, ook wel River City genoemd, uitgegroeid tot een bruisend kunstdistrict. Door langs de smalle straatjes te slenteren, ontdek je koffiehuizen, galeries en muurschilderingen.

Ontdek zoveel mogelijk van de Thaise hoofdstad, tijdens een begeleide wandeltocht door Bangkok:

Breng ook een bezoekje aan het Bangkokian Museum, een trio van houten huizen uit het midden van de 20e eeuw, omringd door tuinen en Queen Saovabha Memorial Snake Farm, een fascinerende plek, met talloze slangen, zowel giftige als niet-giftige, in ruime, schone, soortspecifieke verblijven.

Een ideale afsluiter voor deze dag is een bezoek aan de Mahanakhon Skywalk, vanaf de 74ste verdieping kan je genieten van het panoramische uitzicht over Bangkok (laatste toegang om 18u30). De rooftopbar serveert kenmerkende cocktails - misschien wel de perfecte plek voor een drankje bij zonsondergang?

Tickets voor Mahanakhon SkyWalk Observatiedek

Dag 3: Laatste dag in Bangkok

Vandaag bieden we opnieuw een diverse reeks activiteiten en bezienswaardigheden doorheen heel Bangkok. Of je nu op zoek bent naar culturele ervaringen, natuur of shoppen, er staat zeker iets op het programma dat bij jouw voorkeuren aansluit. Onderstaande plekjes en bezienswaardigheden komen vandaag aan bod:

  • Het Jim Thompson House, bestaande uit zes teakhouten huizen die van elders in Thailand zijn overgebracht en zijn prachtige kunstcollectie herbergen (tickets bestel je hier).
  • Nadien kan je nog even rondstruinen op de kleurrijke en doolhofachtige Pratunam Market en de Chatuchak Weekend Market.
  • Als je de Chatuchak Market bezoekt, kan je even pauzeren in het aangrenzende Chatuchak Park. Hier vind je het Children's Discovery Museum, de Queen Sirikit Botanical Gardens en het Bangkok Butterfly Park en Insectarium. Het park heeft ook tal van schaduwrijke paden om te wandelen of te fietsen, en de alomtegenwoordige eetkraampjes voor het geval je honger krijgt.
  • Wandel ook even naar de Erawan Shrine, gelegen voor het Grand Hyatt Erawan Hotel en gewijd aan de hindoeïstische godheid Brahma.
  • Verder kan je ook het Bangkok Art and Culture Centre en het Madame Tussauds Bangkok bezoeken (tickets bestel je hier).

VERBLIJFTIP: De Thaise hoofdstad omvat een breed scala aan wijken, elk met zijn eigen unieke sfeer en bezienswaardigheden. Of je nu droomt van luxueuze resorts aan de rivier, trendy boetiekhotels in het hart van de stad, of een hostel dichtbij de Khaosan Road, er is voor ieder wat wils. Bekijk hier onze favoriete verblijven in Bangkok.

Dag 4: Daguitstappen vanuit Bangkok

Als je van plan bent om één of meerdere dagen meer in of rondom Bangkok door te brengen, dan zijn de volgende twee daguitstapjes de moeite waard. Deze kan je eenvoudig vanuit de hoofdstad maken. Je kan met je eigen huurauto (deze kan je hier boeken) op verkenning gaan of je kan een georganiseerde dagtour boeken naar deze bijzondere plekken. Ayutthaya ligt op 1u10 minuten rijden (81 km) van Bangkok en Kanchanaburi op 2u30 rijden (150 km).

Uiteraard zijn er nog meerdere daguitstappen die je kan maken vanuit Bangkok, bekijk ons overzicht met leuke dagtours en excursies vanuit Bangkok.

Bezoek de tempels van Ayutthaya

Deze stad werd in 1350 gesticht als de tweede hoofdstad van Siam (het huidige Thailand). Gedurende de volgende vier eeuwen was Ayutthaya een van de grootste en meest geavanceerde handels- en diplomatieke centra ter wereld.

In 1767 werd de stad verwoest door Birmese veroveraars. Vandaag de dag beslaan de ruïnes een door UNESCO erkend archeologisch park van 289 hectare. Hoewel je hier rustig twee of drie dagen kunt verkennen, kan je de hoogtepunten in één dag zien. Een leuke tip? Maak een fietstocht langs de tempels van Ayutthaya en bekijk zeker eens de Wat Mahathat, Wat Ratchaburana, Wat Phra Si Sanphet, Wat Phra Ram en Wat Maheyong.

Boek hier je daguitstap naar Ayutthaya vanuit Bangkok

Ontdek de mooiste plekjes in de provincie Kanchanaburi

Voor een andere boeiende dagtrip vanuit Bangkok reis je richting het westen naar de provincie Kanchanaburi om daar de historische en natuurlijke bezienswaardigheden te verkennen. In het weekend worden er activiteittreinen van de Thaise Spoorwegen ingezet die bijna alle hieronder genoemde attracties aandoen, absolute aanrader. Je kunt kiezen uit diverse rondleidingen of privévervoer regelen als je wat meer flexibiliteit wenst. Enkele plekken waar je zal halt houden:

  • De eerste halte van de trein is in Nakhon Pathom, waar je de Phra Pathom chedi kan bewonderen. Met een hoogte van 120 meter is dit zonder twijfel de grootste boeddhistische stupa ter wereld.
  • De volgende halte, was het onderwerp van een roman uit 1952 en een film uit 1957: de brug over de rivier de Kwai. De arbeiders bouwden hier eerst een houten brug en vervingen die later door de betonnen brug die je vandaag ziet. Het is mogelijk om boottochten op de rivier vanaf deze brug te regelen.
  • Je bezoekt ook de stad Kanchanaburi, een aangename plek waar je onder andere het Kanchanaburi War Cemetry en JEATH Oorlogsmuseum kan bezoeken.
  • Als je tijd hebt, fiets of rij 10 km ten zuiden van de stad om Wat Ban Tham te bezoeken, ook wel de Tempel van de Gouden Draak genoemd. De eerste trap brengt je naar de levendig uitgesneden drakenmond.
  • De laatste halte van de trein is de Nam Tok Sai Yok Noi, een klein stadje dat het meest bekend staat om de Sai Yok Noi waterval, waar het water over de zeven niveaus van een hoge kalkstenen rots stroomt. Het is een prachtige plek om af te koelen.

VERBLIJFTIP: Een van de mooiste plekjes om te overnachten in Kanchanaburi is bij River Kwai Jungle Rafts. Dit resort ligt op een rustgevende locatie aan de rivier de Kwai Noi en biedt ecologisch vriendelijke, drijvende accommodatie omgeven door tropisch groen. Om de rust en uniciteit van het hotel te vergroten, hebben de kamers die op een houten vlot zweven, olielampen en kaarsen in plaats van elektriciteit. Meer info en boeken.

Dag 5: Sukhothai

Vandaag gaan we richting het noorden van Thailand, naar Chiang Mai. Ongeveer halverwege maken we nog een tussenstop in Phitsanulok, dat zich op zo'n 4-5 uur en bijna 400 km ten noorden van Bangkok bevindt, zowel via wegen als met de trein. Maar onze uiteindelijke bestemming ligt nog eens 60 km verder naar het westen: Sukhothai.

Sukhothai was de allereerste hoofdstad van Thailand, van de 13de tot de 14de eeuw. De stad strekt zich uit tot in het huidige Laos en Myanmar en is een van de belangrijkste historische steden in Thailand. Vandaag de dag zijn er van de oude koningsstad nog heel wat ruïnes en monumenten over die je kan bezichtigen in het historische park. Zo'n 12 kilometer verderop, ligt het nieuwe Sukhothai met talloze eettentjes, bars en leuke hostels om te verblijven (boek hier je verblijf).

Het Sukhothai Historical Park beslaat 70 km² en bevat meer dan 200 oude monumenten. Heb je weinig tijd? Dan raden we aan om de centrale zone vooral te bezichtigen. Boek hier je begeleide uitstap door Sukhothai en ontdek alvast de belangrijkste tempelruïnes.

Enkele hoogtepunten van je bezoek aan Sukhothai Historical Park

  • Wat Mahathat, de grootste en belangrijkste tempel, met relieken van de Boeddha.
  • Wat Tra Phang Ngoen (the Silver Lake Temple), omringd door water. Het heeft verschillende kenmerken in de Sukhothai-stijl, zoals de chedi in de vorm van een lotusknop.
  • Wat Si Chum, beroemd om zijn grote mandapa (ceremoniële ingang) die een enorme, zittende Boeddha erachter omlijst.
  • Wat Phra Phai Luang, het oudste monument van Sukhothai.
  • Wat Chang Lom (Temple Surrounded by Elephants), waar je 32 olifanten van baksteen en stucwerk zult zien die uit de vierkante basis onder de chedi van de tempel tevoorschijn komen.
  • Nog meer ontdekken? Lees hier meer over je bezoek aan Sukhothai.

Dag 6: Chiang Mai

Iets meer dan 300 km ten noorden van Sukhothai ligt Chiang Mai, de grootste stad van Noord-Thailand en de op twee na grootste van het land. Gelegen aan de Mae Ping-rivier, heeft het een rijke geschiedenis, beginnend met de stichting als koninklijke hoofdstad van het Lanna Thai-koninkrijk in 1292.

Chiang Mai strekt zich echter uit over een groter gebied dan Bangkok, dus de bevolkingsdichtheid is veel lager, wat de stad een veel minder hectische en drukke sfeer geeft. Het oude stadscentrum van Chiang Mai beslaat ongeveer 1,5 vierkante kilometer en is omgeven door stevige bakstenen muren, elk met een poort, en omringd door een gracht.

Delen van de oorspronkelijke muren zijn bewaard gebleven en andere delen zijn zorgvuldig gerestaureerd. Om de hoogtepunten binnen de oude stad te bezichtigen, volg je onze wandeltocht door Chiang Mai.

  • We beginnen de stadswandeling bij Wat Chedi Luang welke dateert uit de 14de eeuw. Vandaag de dag is het nog steeds een actieve en belangrijke tempel, en kan je er dagelijks deelnemen aan "monk chats", waarbij je wordt uitgenodigd om te gaan zitten en te praten over het boeddhisme met novice monniken.
  • Wanneer je richting het noordoosten gaat, zal je een reeks musea tegenkomen waarvan enkele of allemaal mogelijk je interesse kunnen opwekken. Enkele musea die je passeert zijn het Lanna Architecture Center, het Chiang Mai House of Photography en het Lanna Folklife Museum, dat de kenmerkende cultuur en tradities van Noord-Thailand beschrijft.
  • Nadien wandel je door naar de Wat Phra Singh (het Klooster van de Lion Buddha ), gebouwd in 1345. Deze tempel wordt geprezen als de mooiste tempel van de stad en vereerd als een van de beste voorbeelden van Lanna-architectuur.
  • Uiteindelijk sluiten we de wandeling af bij het Huen Phen Restaurant waar je kan proeven van de khao soi, waar het restaurant voor gekend staat.

VERBLIJFTIP: Op wandelafstand van de avondbazaar van Chiang Mai, ligt het charmante Baan Saen Fang boetiekhotel.

Dag 7: Doi Inthanon National Park

Hoewel de stad Chiang Mai zich in een rivierdal bevindt, bestaat bijna 70% van de provincie Chiang Mai uit bergachtig gebied dat bedekt is met regenwoud. Vandaag presenteren we je verschillende mogelijkheden om de natuurlijke schoonheid van dit gebied te ontdekken, inclusief kansen om tijd door te brengen met een van de meest nobele (en zeker grootste) dieren van de regio.

Trek zo'n 70 km ten zuidwesten van Chiang Mai naar het Doi Inthanon National Park

Met een oppervlakte van 482 vierkante kilometer is het park vernoemd naar de hoogste piek van het land, Doi Inthanon (2.565 m). Als je echter op zoek bent naar een uitdagende bergwandeling, is dit niet de juiste plek - er is een verharde weg naar de top, dus je rechtstreeks naar boven kan fietsen of rijden en genieten van het uitzicht vanaf "het Dak van Thailand".

Wandel zeker eens naar het Two Chedis viewpoint (bekijk ligging). De tweelingstoepa's, opgericht in 1987 en 1992, eren respectievelijk de overleden koning Bhumibol en zijn vrouw, koningin Sirikit, op hun 60ste verjaardagen. Deze plek is gericht op het westen, waardoor het een uitstekende plek is om de zonsondergang te bekijken.

Het nationaal park biedt ook talloze watervallen, die het meest spectaculair zijn tijdens het regenseizoen, van mei tot november. Enkele populaire watervallen zijn onder andere Wachirathan Waterfall en de Mae Klang Waterfall.

TOUR: Boek hier je daguitstap naar het Doi Inthanon National Park vanuit Chiang Mai en bezoek het hoogste punt van Thailand, de prachtige watervallen Sirithan en Wachiratharn en bezoek een voedselmarkt in Mae Klang Luang.

Optioneel: Bezoek een Elephant Sanctuary

In de provincie Chiang Mai bevinden zich diverse gerenommeerde en ethische olifantenopvangcentra. Als je de wens hebt om een intieme ontmoeting te hebben met deze prachtige dieren, is dit de ideale locatie. Helaas worden in Thailand nog steeds olifantenritten aangeboden, maar dierenwelzijnsorganisaties wereldwijd raden dit ten sterkste af.

Hieronder vind je enkele plekken in Chiang Mai waar je gedenkwaardige en verantwoorde ervaringen kan beleven met het meest iconische dier van Thailand. Houd er rekening mee dat je vooraf contact met hen moet opnemen om je bezoek te regelen, inclusief vervoer en eventuele maaltijden; geen van deze locaties staat open voor spontane bezoeken.

  • Elephant Freedom Project, op een uur van Chiang Mai-stad, zorgt al meer dan 25 jaar voor olifanten. Ze bieden dagtrips en rivier- en watervalwandelingen met de dieren aan. Dezelfde dag boeken is mogelijk (meer info).
  • Elephant Nature Park biedt onderdak aan meer dan 100 olifanten, velen van hen zijn gered uit misbruikssituaties, waar sommigen fysieke en psychologische trauma's hebben doorstaan. Er zijn opties voor dagtrips, overnachtingsmogelijkheden en vrijwilligerswerk beschikbaar (meer info).
  • Elephant Jungle Sanctuary is een initiatief tot stand gekomen door de samenwerking van Karen-stamleden en plaatselijke bewoners die een sterke passie delen voor het welzijn van olifanten. Mogelijkheid tot boeken (halve) dagtrips en overnachtingen (meer info).

Boek je daguitstap naar een olifantenopvang in Chiang Mai

Dag 8: Chiang Rai

Een drie tot vier uur rijden van Chiang Mai, brengt je naar Chiang Rai, de hoofdstad van de bergachtige provincie met dezelfde naam.

Chiang Rai is een eigenzinnige, artistieke stad gelegen in het noorden van Thailand. De stad heeft een unieke charme, herbergt een aantal prachtige tempels en wordt omringd door adembenemende landschappen. Het ligt bovendien dicht bij de grens van zowel Laos als Myanmar en is een uitstekende uitvalsbasis voor het bezoeken van bergstammen en schilderachtige bergtochten in de regio.

  • Vlakbij de sierlijke, vergulde klokkentoren vind je de Thanalai Street waar iedere zaterdag de Chiang Rai Walking Street plaats vindt. Samen met de Chiang Rai Night Bazaar is het dé place to be om leuke, handgemaakte souvenirtjes te scoren.
  • Maar een van dé meest opvallende bezienswaardigheden in Chiang Rai is toch wel de Wat Rong Khun, ook wel bekend als de Witte Tempel. Deze tempel is volledig wit en versierd met ingewikkeld beeldhouwwerk. Het is een meesterwerk van hedendaagse Thaise kunst.
LEESTIP: Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Thailand, inclusief een rondreis, stadswandelingen en dé highlights.

Dag 9: Phuket

Vandaag trekken we naar het prachtige Phuket (uitgesproken als Pooh-kette, voor het geval je twijfelde), de op een na kleinste provincie en het grootste eiland van Thailand. Beroemd om zijn schilderachtige stranden en kalkstenen karst, is Phuket niet langer het alternatieve backpackersparadijs van tientallen jaren geleden.

Het eiland is ongeveer 575 vierkante kilometer groot en verschilt het dramatisch van karakter in verschillende delen. Enerzijds heb je het historische centrum Old Town Phuket met charmante gerestaureerde Chinese winkelhuizen, musea, cafeetjes en verschillende galerijen en ambachtelijke boetieks anderzijds heb je de noordwestkust met de prachtige stranden.

Enkele must-see bezienswaardigheden op het eiland Phuket:

  • De Thalang Road in de oude binnenstad met de wekelijkse Phuket Walking Street, is een gezellige straat bezaaid met felgekleurde en zorgvuldig gerestaureerde Chinees-Portugese winkelhuizen, net zoals Soi Romanee.
  • Jui Tui-tempel, een fotogenieke Chinese tempel met uitbundig tegelwerk en rode daken.
  • Boeiende musea zoals het Phuket Thai Hua Museum, Chinpracha House en Thalang National Museum.
  • Ervaar hoe je de olifanten moet voeren, wassen en aaien tijdens een bezoek aan Phuket Elephant Sanctuary.
  • In het oosten van Phuket vind je enkele schitterende watervallen zoals de Kathu Waterfall en Bang Pae Waterfall.
  • Lees nog meer bezienswaardigheden in Phuket.
Verken de oude binnenstad met onze stadswandeling door Phuket.

Wat nog meer zien & doen buiten het stadscentrum van Phuket?

  • Wat Chalong, 10 km ten zuidwesten van het oude stadscentrum van Phuket, de grootste en meest vereerde van de 29 tempels op het eiland. De 60 meter hoge chedi herbergt een kostbare reliek - een fragment van het bot van Boeddha, dat je kunt bekijken in een glazen vitrine.
  • De 45 meter hoge Big Buddha (Grote Boeddha) die je kan beklimmen via een brede, witte trap met 94 treden. Bij de top heb je een prachtig panoramisch uitzicht.
  • Een boottocht naar Phang Nga Bay, een adembenemend landschap van kalkstenen kliffen, karstformaties, grotten en ongerepte stranden. Sommige van de tours zijn inclusief snorkelen en velen stoppen bij Koh Tapu, beter bekend als James Bond Island.

Dag 10: Koh Phi Phi

Vandaag brengen we een hele dag door op de Phi Phi-eilanden. Koh Phi Phi is een eilandengroep in het zuiden van Thailand. Met zijn indrukwekkende rotsformaties, idyllische baaien met witte zandstranden en turquoise zeewater is het een absolute must-visit tijdens deze rondreis door Thailand.

Maak een wandeling door het ruige natuurlandschap, beklim de steile rotskliffen of verken de mooiste plekjes van de eilanden met een longtailboot. Enkele leuke dingen die je kan zien & doen tijdens je verblijf op de Phi Phi-eilanden:

  • Verblijf in het gezellige dorpje Ton Sai Village, het toeristische centrum van het eiland Koh Phi Phi Don.
  • De Phi Phi-eilanden zijn een paradijs voor duik- en snorkelliefhebbers. Boek een snorkel- en duikexcursie en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld.
  • Liever wandelen? Hike dan zeker eens naar het Phi Phi viewpoint vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de jungle, de parelwitte stranden en de azuurblauwe zee.
  • Vaar langs de Viking Cave, uitgehold uit de kalkstenen kliffen, op Koh Phi Phi Leh.
  • Verken de omgeving van de Phi Phi-eilanden met een traditionele longtailboot. Boek hier je privé dagtocht.
  • Voor wie op zoek is naar een adrenalinekick kan je klif jumpen en rotsbeklimmen.

Dag 11 - 12: Golf van Thailand

De eilanden in de Golf van Zuidoost-Thailand zijn absoluut de moeite waard en vormen een prachtig slot van onze reis. Elk eiland heeft zijn eigen bijzondere charme en bezienswaardigheden.

Wil je genieten van het levendige nachtleven op het grootste eiland Koh Samui, de onderwaterwonderen verkennen van het nabijgelegen Koh Tao, of een combinatie van natuur en feestelijke sfeer ervaren op Koh Pha Ngan?

Koh Samui

Koh Samui is het op een na grootste Thaise eiland, met een oppervlakte van ongeveer 228 km². Het staat bekend als een bestemming met stranden die rechtstreeks uit een postkaart lijken te komen, wat soms kan leiden tot enige mate van commercialisering en drukte.

  • Geniet een paar uur van het witte zand en het turquoise water om te ontspannen en te zwemmen. Vergeet ondertussen niet te nippen aan een kokosnoot.
  • Bezoek het indrukwekkende 12 meter hoge standbeeld bij de Wat Phra Yai of Big Buddha-tempel en geniet van panoramisch uitzicht over het eiland.
  • Neem een verfrissende duik in de natuurlijke zwempoelen van de Namuang-waterval of de Hin Lad-waterval na een korte wandeling door de jungle.
  • Het Bophut Fisherman's Village verandert elke vrijdagavond in een bruisende marktplaats, waar lokale verkopers je vanalles van handgemaakte ambachten tot street food aan de hand doen.
Verken het eiland op een scooter of in een gedeelde vrachtwagen, een zogenaamde Songthaew. Boek hier je excursie naar Koh Samui.

Full Moon Parties op Koh Pha Ngan

Koh Pha Ngan staat bekend om zijn Full Moon Parties, waar duizenden feestvierders dansen bij het licht van de volle maan. De Full Moon Parties ontstonden ongeveer 40 jaar geleden, toen een diverse groep backpackers en hippies zich verzamelde op het Haad Rin-beach om in het maanlicht te feesten. Vandaag de dag komen feestvierders van over de hele wereld naar hier om deel te nemen aan de maanvieringen.

Maar je kan er natuurlijk meer dan alleen feesten:

  • Het eiland heeft ook een rustigere, meer serene kant: Koh Pha Ngan is een mekka voor yogaliefhebbers en biedt heel wat eersteklas retraites. Dompel jezelf onder in meerdaagse programma's die dagelijkse yogasessies (op het strand), meditatie en workshops met de nadruk op mindfulness en zelfbewustzijn, zoals geluidsgenezing en reiki, omvatten.
  • Daarnaast kan je er ook prachtige watervallen bezoeken, zoals de Tan Sadet Waterval, diep verscholen in het hart van de jungle aan de westkant van het eiland. Het water lijkt er van een trap te lopen.
  • Dichtbij de stad ontdek je het spirituele aspect van het eiland met een bezoek aan Wat Phu Khao Noi. Deze boeddhistische tempel biedt panoramisch uitzicht over het eiland en een monnikszegeningceremonie voor geluk.
  • Voor een kennismaking met het lokale leven kan je naar het vissersdorp Chaloklum aan de noordkust gaan.

TIP: Zie de mooiste plekjes van het eiland tijdens deze privé roadtrip Koh Phangan.

Koh Tao, een duikparadijs

Het meer ontspannen Koh Tao, wat "Schildpadeiland" betekent in het Thais, is bekend om zijn kristalheldere wateren, levendige zeeleven en relaxte sfeer. Het werd ooit gebruikt als politieke gevangenis, maar nu is het een paradijs.

Koh Tao is iets kleiner dan zijn buren, met niet zoveel gevarieerde activiteiten, maar het is een uitstekende plek om te duiken. Het is een van de meest populaire plekken ter wereld om gecertificeerd te worden. Duik in het onderwaterparadijs bij Shark Bay en Aow Leuk. Je zwemt hier langs kleurrijke koraalriffen en divers zeeleven. Boek je snorkel- en duikavontuur op Ko Tao op voorhand.

Na je duik- of wandelavonturen kan je ontspannen op Sairee Beach, het langste en meest bruisende strand van het eiland. 's Avonds zie je vuurshows, of drink je Thaise whisky uit een emmer.

Waar overnachten in Thailand?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je rondreis door Thailand? Bekijk hieronder alvast enkele van onze blogpost met de leukste verblijven of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Thailand bij Booking.com online.

Download je reisgids Thailand en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Thailand? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Thailand met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde routes in Thailand. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Thailand.

Thailand

Gratis reisgids Thailand downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 15 november 2023 - Gerda Vandeput

Zoals steeds volledige gifs met praktische tips. Toch ook vermelden waard: fietstour van 5u in Bangkok en omgeving: een deel van de tocht is per longtail boot. Je bezoekt een tempel, leert offeren. Leuke dingen, waar je anders niet mee in contact komt.kortbij Bangkok is erook een natuurgebied Khao Yai, de moeite. Misschien ook minder, maar waarschijnlijk even mooi, minder toeristische eilanden dan Phuket aandoen?

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?