Bezoek de paradijselijke Phi Phi-eilanden 2024: wat zien & doen tijdens je verblijf?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Bezoek de paradijselijke Phi Phi-eilanden 2024: wat zien & doen tijdens je verblijf?

20 oktober 2023 in Thailand0 reacties

Wat zien & doen tijdens je verblijf op de Koh Phi Phi eilanden + waar je excursies boeken?

Koh Phi Phi is een eilandengroep in het zuiden van Thailand. Met zijn indrukwekkende rotsformaties, idyllische baaien met witte zandstranden en turquoise zeewater is het een absolute must-visit tijdens je rondreis door Thailand. Maak een wandeling door het ruige natuurlandschap, beklim de steile rotskliffen of verken de mooiste plekjes van de eilanden met een longtailboot.

Benieuwd naar wat je allemaal kan zien en beleven op de Phi Phi-eilanden? Lees dan gerust verder!

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Thailand

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets13u45 vliegen naar Bangkok of Phuket, richtprijs € 599 vergelijk prijzen bij Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Bangkok naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI.be (va. € 865), TUI.nl (va.€ 770) of D-Reizen (va. € 913)
HuurautoIn Thailand een auto huren? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met bezienswaardigheden op de Phi Phi-eilanden

  1. Koh Phi Phi eilanden

Phi Phi is een keten van zes eilanden, hoewel alleen de twee belangrijkste veel aandacht krijgen; het grotere en enige bewoonde eiland, Koh Phi Phi Don, ten noorden van het kleinere, onbewoonde Koh Phi Phi Leh. Koh Phi Phi heeft zijn bekendheid vooral te danken aan de ruige natuurlandschappen met kalkstenen kliffen en mangrovebossen, prachtige snorkel- en duiklocaties en hagelwitte zandstranden die uitnodigen tot ontspannen.

Getroffen door een tsunami in 2004

Enige achtergrondinformatie over deze eilanden: in 2004 werden ze verwoest door de tsunami, waarbij driekwart van de infrastructuur werd weggevaagd en meer dan 4.000 levens werden geëist. Helaas, maar wellicht begrijpelijk, herbouwde de lokale bevolking met het oog op meer toeristen aan te trekken, wat echter een zware tol eiste van het kwetsbare milieu. Als reactie hierop sloot de Thaise regering de eilanden voor toerisme in 2018 en opende ze pas weer in 2022.

Tijdens deze periode werd actief koraal geplant om het sterk aangetaste rif te herstellen, en werd het overbelaste afvalwatersysteem van het eiland opnieuw ontworpen. Nu, na de impact van de pandemie, keren bezoekers langzaam terug naar Koh Phi Phi en merken ze op dat het dichter bij de idyllische bestemming ligt die ze in gedachten hadden. Niettemin is het belangrijk te vermelden dat dit ook een hotspot is voor feestgangers; het bruisende nachtleven omvat bars, nachtclubs, Muay Thai-gevechten en vuurshows.

TIP: Wacht niet langer en boek nu je droomvakantie naar de Phi Phi-eilanden.

Phi Phi-eilanden als filmdecor

Wist je dat de Koh Phi Phi eilanden in het verleden reeds gebruikt werden als filmlocatie voor verschillende bekende films? Een van de meest bekende films die hier werd opgenomen is ongetwijfeld “The Beach" met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio. Het werd gedeeltelijk gefilmd op het strand van Maya Bay op het eiland Koh Phi Phi Leh. De prachtige strandscènes in de film hebben Maya Bay wereldwijd beroemd gemaakt.

Bekijk hieronder een scène uit The Beach met Leonardo DiCaprio

  1. Koh Phi Phi Don

Koh Phi Phi Don is het grootste en meest ontwikkelde eiland van de Phi Phi-archipel. Het is het enige bewoonde eilanden van de eilandengroep en staat bekend om zijn adembenemend landschap, met dramatische kalkstenen kliffen, weelderige junglebedekking en prachtige witte zandstranden.

Ton Sai Village en Ton Sai Beach

Het centrum van het eiland is Ton Sai Village, dat ook wel gezien wordt als "de toegangspoort tot het eiland". De kans is groot dat je hier aankomt als je een boottocht naar Koh Phi Phi boekt. Je vindt hier enkele gezellige bars en restaurants, winkeltjes, duikscholen en talloze accommodaties (boek hier je accommodatie). Vooral ’s avonds komt de plek tot leven en worden er spectaculaire shows en strandfeestjes gegeven tot in de vroege uurtjes.

VERBLIJFTIP: Op wandelafstand van het strand en de pier vind je het U Rip Resort. Dit resort biedt moderne accommodatie, een buitenzwembad met een kinderbad en mogelijkheid tot het boeken van excursies. Meer info en boeken.

  1. Koh Phi Phi Leh

Koh Phi Phi Ley ligt ongeveer 1,5 kilometer ten zuiden van het grotere eiland Koh Phi Phi Don. Het onbewoonde eiland heeft een aantal paradijselijke baaien waar je kan snorkelen en duiken, of de muurschilderingen in de Viking Cave kan bewonderen. Maar wat dit eiland extra bijzonder maakt, is de wereldberoemde Mayabaai en indrukwekkende kliffen die het omringen.

Vanwege het massatoerisme dat Maya Bay trok (onder andere door de film met Leonardo DiCaprio), leed het ecosysteem ernstige schade. In 2018 werd Maya Bay gesloten voor bezoekers om het milieu te herstellen. Hoewel het sindsdien is heropend met beperkte toegang, gelden er strikte regels om verdere schade te voorkomen.
  1. Phi Phi-eilanden, een snorkel- en duikparadijs

Het water rond de Phi Phi-eilanden is buitengewoon helder, wat het een waar paradijs maakt voor duik- en snorkelliefhebbers! Om te snorkelen hoef je trouwens niet per se een snorkelexcursie te boeken, vanaf de stranden kan je namelijk makkelijk naar de mooiste plekjes zwemmen om al enkele kleurrijke vissen, zeepaardjes en schildpadden te spotten. Geen snorkeluitrusting bij? Geen zorgen, bij de meeste hotels en de winkeltjes langs de stranden kan je snorkels huren tegen een klein prijsje.

Liever wat dieper de zee intrekken? Dan kan je de diverse duikplekken op de Phi Phi-eilanden opzoeken. Enkele populaire duikplekken zijn onder andere bij het Shark Point (bekijk ligging), het Anemone Reef en King Cruiser Wreck en Hin Bida (bekijk ligging). Heb je nog nooit gedoken? Geen probleem! Er zijn een groot aantal professionele duikcentra op de eilanden gevestigd waar je duikcursussen kan volgen. Je kan er ook je PADI-duikcertificaat behalen.

De beste omstandigheden zijn van februari tot mei, wanneer het water het kalmst en helderst is. Karetschildpadden, zwartpunthaaien, zeepaardjes, luipaardhaaien en een ongelooflijke verscheidenheid aan rifvissen zijn slechts enkele van de soorten die je in deze wateren kan tegenkomen.
  1. Hike naar Koh Phi Phi Viewpoint

Een pittige wandeling van ongeveer een halfuur, brengt je naar het mooiste uitzichtpunt van Koh Phi Phi. Je kan het uitzichtpunt bereiken door een steile wandeling bergopwaarts te maken vanuit de belangrijkste stad Tonsai. De wandeling is uitdagend, maar de beloning vanaf het uitzichtpunt is de inspanning meer dan waard.

Eenmaal de top bereikt, geniet je namelijk van een adembenemend uitzicht over de jungle, de parelwitte stranden en de azuurblauwe zee. Bij de bar kan je even uitrusten met een cocktailtje en een schitterend uitzicht. Hoe vroeger je deze wandeling plant, hoe aangenamer wandelen het is. Het is namelijk een pak rustiger en koeler van temperatuur.

Aangezien de wandeling naar het uitzichtpunt steil kan zijn, is het aangeraden om goede wandelschoenen te dragen en voldoende water mee te nemen. Zorg ook voor zonnebrandcrème, aangezien er weinig schaduw onderweg is.
  1. Bezoek de Viking Cave

De Viking Cave, uitgehold uit de kalkstenen kliffen, ligt aan de oostkant van Koh Phi Phi Leh. Denk maar aan de grotten van Lascaux, maar dan van Thailand. De muren hebben prehistorische tekeningen van wat op Viking-schepen lijken. Waarschijnlijk waren het eerder de schepen van zeenomaden die hier toevlucht zochten voor ruwe zeeën.

Binnen de grot vallen ook de bamboe steigers op, waar werkers omhoog klimmen om zwaluwnesten te verzamelen. Deze nesten, gemaakt van het speeksel van vogels, zijn zeer gewild voor vogelnestsoep, een buitengewoon kostbare delicatesse vanwege het bijbehorende risico. Hoewel toeristen niet langer de grot mogen betreden, biedt een stop bij de ingang per boot een goed zicht naar binnen.

  1. Verken de omgeving met een longtailboot

Een van de leukste dingen om te doen, is de omgeving verkennen in een longtailboot. Je vaart van de ene mooie plek naar de andere. Je kan ook een privébootje huren en voor een dag op stap gaan met een local. Sommigen houden halt bij bekende plekken als Bamboo Island, Mosquito Island of Monkey Bay. Vaak ook Maya Bay en Tonsai Beach waar je enkele uren kan ontspannen, snorkelen of zwemmen.

Probeer een longtail-boottocht te maken bij zonsondergang wanneer je met je bootje op het heldere water kan dobberen en genieten van de zon die ondergaat.

Boek hier je dagtocht met een longtail boot op Koh Phi Phi

  1. Cliff jumping en rotsbeklimmen op Koh Phi Phi

Klifspringen is ook een populaire sport die je hier op de Phi Phi-eilanden kan beoefenen. De eilanden zelf zijn grote heuvels van kalksteen die abrupt uit de zee oprijzen, en ze lopen vaak steil af in kliffen; Koh Phi Phi heeft in 2013 de Red Bull Cliff-Diving Championships georganiseerd (zie hier een fragment).

Als cliff-jumping vanaf een platform van wel 20 meter hoog jouw ultieme adrenalinekick is, bekijk dan zeker een van de verschillende activiteiten die hier beschikbaar zijn. De dag begint met een uitgebreide briefing, gevolgd door enkele uren springtijd, meestal bij de kliffen in de buurt van Maya Bay, Viking Cave, or Monkey Beach.

Of ga je liever rotsklimmen?

De geografie leent zich ook uitstekend voor rotsklimmen. Beide eilanden bieden bestemmingen van wereldklasse om te klimmen, en professionele organisatoren kunnen je helpen bij het plannen van een sessie van een halve of hele dag. Beklim de steile kliffen en geniet van een adembenemend uitzicht over het eiland. Een van de populaire plekken is bij Tonsai Beach (bekijk ligging). Voor actuele info over bedrijfjes die rotsklimmen en cliff-jumping aanbieden, kan je bij de toeristenkantoren en winkels op Phi Phi Don terecht.

LEESTIP: Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Thailand, inclusief een rondreis, stadswandelingen en dé highlights.
  1. Paradijselijke stranden van de Phi Phi-eilanden

Dromen we niet allemaal van een dagje door te brengen op paradijselijke stranden als die van Koh Phi Phi? Witte, fijne zandstranden omgeven door wuivende palmbomen en indrukwekkende rotsformaties. Vandaag de dag worden de stranden omringd door gezellige barretjes en strandbungalows waar je de nacht kan doorbrengen en het ultieme bounty island gevoel kan waarnemen.

Enkele van de meest opvallende stranden op Koh Phi Phi:

  • Tonsai Beach (bekijk ligging) is gelegen in de "belangrijkste" stad van het eiland Koh Phi Phi Don, aan een pier waar de meeste veerboten aankomen en vertrekken.
  • Loh Dalum Beach (bekijk ligging) ligt naast Tonsai Beach en wordt gescheiden door een smalle landtong. Het is een populaire plek om watersporten te beoefenen.
  • Laem Tong Beach (bekijk ligging) ligt aan de noordelijke zijde van Koh Phi Phi Don, wordt omgeven door een weelderige jungle en biedt uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden.
  • Monkey Beach (bekijk ligging) is een kleiner zandstrand aan de westkant van Koh Phi Phi Don. Hier kan je, zoals de naam doet vermoeden, nieuwsgierige langstaartmakaken spotten.
  • Maya Bay (bekijk ligging), misschien wel het bekendste zandstrand op Koh Phi Phi.
  • Bamboo Beach (bekijk ligging) is te vinden op het nabijgelegen eiland Bamboo Island (Koh Mai Phai) en staat bekend om zijn poederachtige zand en turquoise wateren (boek je daguitstap naar Bamboo island)
  1. Boek je daguitstap naar Koh Phi Phi tijdens je rondreis Thailand

Ben je op rondreis door Thailand? Dan mag een bezoekje aan de Phi Phi-eilanden zeker niet ontbreken. Wil je graag zoveel mogelijk zien van de eilanden? Dan boek je best een georganiseerde excursie naar Koh Phi Phi. Je kan de eilandengroep vanaf verschillende steden bereiken, zo kan je bijvoorbeeld vanuit de Thaise hoofdstad Bangkok of Phuket vertrekken.

Boek hieronder alvast je daguitstap naar Koh Phi Phi

  1. Waar overnachten op de Phi Phi-eilanden?

Wil je graag één of meerdere nachten doorbrengen op dit droomparadijs? Dat begrijpen we. De Phi Phi-eilanden zijn de dag van vandaag een populaire vakantiebestemming in Thailand. Je vindt er dan ook verschillende hotels, resorts en hostels die toeristen een onvergetelijk verblijf aanbieden. Of je nu op zoek bent naar een resort met heel wat luxe voorzieiningen of een goedkoop budgetverblijf, de Phi Phi eilanden hebben voor ieder wat wils. Wij hebben alvast enkele leuke adresjes voor je uitgezocht, of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en hostels op de Phi Phi-eilanden.

  • The Cove Phi Phi ligt op 20 minuten varen van de Ton Sai-pier en biedt gezellige bungalows met een eigen balkon en een eigen restaurant. 's Avonds kan je genieten van een zonsondergang op het strand van Rantee. Meer info en boeken.
  • Het Phi Phi Sea Sky Resort is een driesterrenresort met charmante bungalows voorzien van een eigen balkon en badkamer. Er is ook een excursiebalie waar je dagtochten kan boeken. Meer info en boeken.
  • Toch liever een hostel boeken? Het Rehab Hostel beschikt over gedeelde slaapkamers met airconditioning, een barbecue en een excursiebalie. 's Avonds voorziet men ook entertainment. Meer info en boeken.
  • Ontsnap naar SAii Phi Phi Island Village, een droomachtig tropisch resort met een privéstrand, omringd door de turquoise wateren van de Andamanse Zee. Het resort ligt te midden van een kokospalmplantages aan de rustige Loh Ba Gao Bay. Elke villa van dit resort heeft een eigen zwembad met uitzicht op het prachtige landschap. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: Ontdek alvast de highlights van de Phi Phi-eilanden

Ben je benieuwd naar wat je mag verwachten tijdens een bezoek aan de Phi Phi-eilanden? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar de Phi Phi-eilanden in Thailand.

  1. Download je reisgids Thailand en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Thailand? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Thailand met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde routes in Thailand. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Thailand.

Thailand

Gratis reisgids Thailand downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?