9 x leukste excursies & daguitstappen vanuit Bangkok: tours + tickets boeken

Volledige reisgids kopen voor € 10

9 x leukste excursies & daguitstappen vanuit Bangkok: tours + tickets boeken

11 januari 2024 in Thailand0 reacties

Overzicht met de leukste daguitstappen vanuit Bangkok + waar tickets boeken?

Als je van plan bent om één of meerdere dagen in Bangkok door te brengen, dan raden we aan om ook de omgeving van de Thaise hoofdstad te gaan ontdekken. Van de indrukwekkende tempels en ruïnes van Ayutthaya tot adembenemende natuur in Khao Yai National Park.

In deze blogpost vind je alvast enkele leuke dagtours en excursies vanuit Bangkok die de moeite waard zijn om te overwegen tijdens je verblijf.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Bangkok

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets13u45 vliegen naar Bangkok of Phuket, richtprijs € 599 vergelijk prijzen bij Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Bangkok naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenOnze favoriete overnachtingen in Bangkok zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI.be (va. € 865), Prijsvrij (va. € 805), TUI.nl (va.€ 770) of D-Reizen (va. € 913)
HuurautoIn Thailand een auto huren? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Historisch stad Ayutthaya

Op iets meer dan een uur rijden van Bangkok, met de auto of trein, ligt Ayutthaya. Deze stad werd in 1350 gesticht als de tweede hoofdstad van Siam. Gedurende de volgende vier eeuwen was Ayutthaya een van de grootste en meest geavanceerde handels- en diplomatieke centra ter wereld.

In 1767 werd de stad verwoest door Birmese veroveraars. Vandaag de dag beslaan de ruïnes een door UNESCO erkend archeologisch park van 289 hectare. Hoewel je hier rustig twee of drie dagen kunt verkennen, kun je de hoogtepunten in één dag zien.

Hoe kan je het park Ayutthaya het best verkennen?

  • Je kan het park verkennen met een auto of gehuurde fiets, of een tuktuk regelen om je rond te rijden.
  • De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn te groot om te voet af te leggen.
  • Ook zijn er boottochten beschikbaar als je Ayutthaya vanaf het water wilt bekijken.
  • Of boek hier je begeleide excursie naar Ayutthaya.
Maak alsjeblieft geen gebruik van olifantenritten die eventueel aangeboden worden. Er zijn diverse olifantenopvangcentra die we kunnen aanbevelen waar je op een veilige en ethische manier met de dieren kan omgaan.

Bezoek de tempels van Ayutthaya

  • Wat Mahathat (Monastery of the Great Relic), gebouwd rond 1375, volgde het ontwerp van de Khmer-tempelberg, met een centrale toren en vier hoektorens bovenop een laterieten basis. Tijdens de invasie onthoofdden de Birmese veroveraars de Boeddhabeelden: vandaag is deze tempel wellicht het meest bekend vanwege het vaak gefotografeerde Boeddhahoofd dat nu verstrengeld is in een boomstam.
  • Wat Ratchaburana (Monastery of the Royal Repairs), gebouwd rond 1425, heeft de grootste centrale toren (prang) in Ayutthaya. Na de dood van koning Intharacha in 1424 vochten zijn twee oudste zonen om de troon, en beiden stierven in de strijd. De derde zoon werd koning en liet deze tempel bouwen op de plek waar zijn oudere broers werden gecremeerd.
  • Wat Phra Si Sanphet bevindt zich op het terrein van het koninklijk paleis van Ayutthaya en was ongetwijfeld de belangrijkste tempel van de stad.
  • Wat Phra Ram dateert uit de 14de eeuw, hoewel de precieze oorsprong onduidelijk is. De centrale toren is opvallend en de rustige groene omgeving draagt bij aan de aantrekkingskracht ervan.
  • Wat Maheyong, gebouwd rond 1438, ligt net buiten de oude stad Ayutthaya. Het is een zeer groot tempelcomplex met een indrukwekkende klokvormige bakstenen chedi (stoepa) die invloeden uit Sri Lanka vertoont. Het ligt buiten de gebruikelijke toeristische route en is een rustige plek om rond te dwalen.

Chao Sam Phraya National Museum bezoeken

Tot slot, als je tijd hebt, wil je misschien het Chao Sam Phraya National Museum bezoeken, net ten zuidwesten van Wat Mahathat, om de schatten te bekijken, zoals sieraden, relieken en beelden, die afkomstig zijn van de torens van Wats Mahathat en Ratchaburana. Werken uit andere tempels zijn in de loop der jaren aan goed ontworpen tentoonstellingen toegevoegd. Dit museum is dagelijks geopend tussen 9u - 16u. Meer info.

TOUR: Boek een daguitstap vanuit Bangkok naar de prachtige tempelruïnes van Ayutthaya, de hoofdstad tijdens de gouden eeuw van Siam. Alle toegangsprijzen, een deskundige gids en een stevige lunch in een lokaal Thais restaurant zijn inbegrepen.

  1. Phra Pathom chedi in Nakhon Pathom

In Nakhon Pathom, waar je de Phra Pathom chedi kan bewonderen. Met een hoogte van 120 meter is dit zonder twijfel de grootste boeddhistische stupa ter wereld, die hoogstwaarschijnlijk uit de 3e eeuw voor Christus dateert, waardoor het mogelijk de oudste in Thailand is. Monniken brachten boeddhistische relieken uit India die hier werden bewaard.

  1. Death Railway en de brug over de Kwai-rivier

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten de Japanners ongeveer 250.000 arbeiders uit Zuidoost-Azië en 60.000 krijgsgevangenen om te werken aan wat later de Death Railway werd genoemd, een spoorlijn van ruim 400 km die zich uitstrekte van Thailand tot Birma. De omstandigheden waren verschrikkelijk en meer dan 100.000 arbeiders kwamen om door honger, ziekte en uitputting.

Een absolute must-see is de brug over de rivier de Kwai. De arbeiders bouwden hier eerst een houten brug en vervingen die later door de betonnen brug die je vandaag ziet. Het is mogelijk om boottochten op de rivier vanaf deze brug te regelen.

TOUR: Boek hier je privétour Death Railway & River Kwai Bridge vanuit Bangkok.

  1. Kanchanaburi

Als je dan toch in de buurt bent, breng dan ook eens een bezoekje aan Kanchanaburi zelf. Het is een aangename plek en het is gemakkelijk om fietsen te huren als je wat meer wilt zien dan te voet mogelijk is.

Misschien is de belangrijkste attractie hier wel het Kanchanaburi War Cemetery (Oorlogsbegraafplaats, zie ligging hier), een sober monument voor bijna 7.000 van de krijgsgevangenen die tijdens de aanleg van de spoorweg zijn gestorven. Naast de begraafplaats bevindt zich het Death Railway Museum (zie ligging hier) met gevoelige en informatieve tentoonstellingen in het Engels en het Thai.

Als je nog meer informatie wilt over de geschiedenis van de Death Railway, ga dan iets ten noordwesten naar het JEATH Oorlogsmuseum; de naam is een acroniem van de betrokken landen: Japan, Engeland, Amerika-Australië, Thailand en Nederland. Het museum is gehuisvest in een voormalig celgebouw en bevat foto's en illustraties van de gruwelijke leefomstandigheden destijds.

Boek hier je daguitstap naar Kanchanaburi

In de provincie Kanchanaburi zijn er heel wat historische en natuurlijke bezienswaardigheden te verkennen. Wil je graag zoveel mogelijk van dit deel van Thailand zien? Dan kan je best een georganiseerde tour vanuit Bangkok boeken. Hieronder vind je alvast enkele leuke dagtours en excursies naar de provincie Kanchanaburi

  1. Wat Ban Tham

Als je tijd hebt, fiets of rij 10 km ten zuiden van Kanchanaburi om Wat Ban Tham te bezoeken, ook wel de Tempel van de Gouden Draak genoemd. De eerste trap brengt je naar de levendig uitgesneden drakenmond.

Ga daar doorheen en meer gangen leiden omhoog door schitterend beschilderde tunnels, die je naar een reeks kalksteengrotten leiden, die nu boeddhistische heiligdommen zijn. Uiteindelijk kom je uit bij de staart van de draak boven op de heuvel, waar je kan genieten van een weids uitzicht over de rivier Mae Khlong.

  1. Pattaya een bekende badplaats in Thailand

Pattaya is gelegen aan de oostkust van de Golf van Thailand en is een populaire badplaats en toeristische bestemming in Thailand. De stad staat bekend om zijn prachtige stranden, watersportactiviteiten en het bruisende nachtleven. Geniet van een dagje aan het strand, bezoek het Sanctuary of Truth of een drijvende markt of beklim de Big Buddha waar je een waanzinnig uitzicht hebt op de omgeving.

TOUR: Boek hier je privédagtrip Pattaya vanuit Bangkok inclusief transfer. Je kan de privé tour ook een beetje aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeuren.

  1. Bezoek de drijvende markten van Damnoen Saduak

Op 1u30 rijden van het centrum van Bangkok, vind je één van de bekendste drijvende markten in Thailand; drijvende markt van Damnoen Saduak. Deze kleurrijke markt is een absolute must-see wanneer je op vakantie bent in Thailand. Stap in een traditionele boot die je door allerlei smalle grachtjes brengt en langs allerlei andere bootjes waar je leuke souvenirs, ambachten en lokaal eten kan kopen. Je kan hier iedere dag winkelen van 7 uur 's ochtends tot 14uur.

Boek je uitstap naar de Drijvende markt van Damnoen Saduak

  1. Ontdek Bangkok en omgeving vanop de fiets

Een fietstocht door Bangkok is een geweldige manier om kennis te maken met de mooiste plekjes in de Thaise hoofdstad. Fiets door de charmante wijken en parken en genieten van de mooiste uitzichten op de stad vanaf verschillende uitkijkpunten. Bekijk hier onze blogpost met de leukste fietstours in Bangkok.

Ontdek de groene long van Bangkok door een mooie fietstocht te maken door Bang Kachao of zie de verlichte tempels van Bangkok tijdens zonsondergang vanop de fiets. Je kan ook altijd een gewone klassieke fietstocht langs dé highlights van de Thaise hoofdstad boeken.

  1. Meerdaasge uitstap naar Siem Reap in Cambodja

Vind je het niet erg om een meerdaagse tocht te maken vanuit Bangkok? Dan is deze een absolute aanrader. Reserveer op voorhand je privé taxi naar Siem Reap, een bekende stad in Cambodja op ongeveer 400 kilometer van de Thaise hoofdstad (6u20 rijden).

Siem Reap staat vooral bekend als de toegangspoort tot de beroemde tempelcomplexen van Angkor, waaronder het iconische Angkor Wat. Angkor was de hoofdstad van het Khmer-rijk en herbergt talloze oude tempels en ruïnes die getuigen van de rijke geschiedenis en cultuur van de regio. Andere bekende tempels die je hier kan bezichtigen zijn onder andere de Bayon-tempel, Ta Prohm en de Prasat Preah Khan. Bezoek niet alleen het tempelcomplex maar ook de stad zelf. Je vindt er een scala aan accommodaties, gezellige restaurantjes en andere culturele bezienswaardigheden.

TIP: Wil je graag zoveel mogelijk zien ter plekke? Bekijk dan zeker ook het aanbod tours en excursies voor Siem Reap.

  1. Waar overnachten in Bangkok?

Bangkok is natuurlijk een immens grote stad, dé ideale uitvalbasis vinden is dus niet zo gemakkelijk. Het is aan te raden om op voorhand na te gaan, welke bezienswaardigheden je het liefst wilt bezichtigen tijdens je verblijf in Bangkok.

De Thaise hoofdstad is onderverdeeld in verschillende wijken, afhankelijk van welke bezienswaardigheden je allemaal wilt zien, kan je kiezen in welke wijk je het best kan overnachten. Enkele populaire gebieden zijn: Banglamphu (aan de beruchte Khao San Road), Pathum Wan (bekend als winkelparadijs), Chinatown, Khlong Toei (bij Sukhumvit Road) en Silom. Bekijk hier onze favoriete verblijven in Bangkok per wijk.

In Bangkok vind je zowel goedkope hostels als gasthuizen, hotels en (luxe) resorts. Er is meer dan keuze genoeg. Hieronder vind je alvast enkele leuke adresjes van goedkoop tot luxe, voor een uitgebreid aanbod kan je de hotels in Bangkok bekijken op Booking.com.

Onze favoriete verblijven in Bangkok

  • Bed Station Hostel Khaosan, modern hostel op wandelafstand van Khao San Road.
  • Ad Lib Hotel Bangkok, moderne accommodatie met huiselijk ingericht in een rustigere zijstraat in de Pathum Wan wijk.
  • Verblijf in The Fig Lobby, een kleurrijke accommodatie in Khlong Toei.
  • Chakrabongse Villas, gevestigd in een voormalige koninklijke residentie aan de Chao Phraya-rivier. De luxe suites in Thaise stijl hebben prachtig uitzicht op Wat Arun.
  1. Download je reisgids Thailand en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Thailand? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Thailand met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde routes in Thailand. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Thailand.

Thailand

Gratis reisgids Thailand downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?