Premium

Chiang Mai stadswandeling door het historische centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Chiang Mai stadswandeling door het historische centrum

  • Startpunt: Wat Chedi Luang
  • Eindpunt: Huen Phen Restaurant
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Chiang Mai, de grootste stad van Noord-Thailand en de op twee na grootste van het land. Gelegen aan de Mae Ping-rivier, heeft het een rijke geschiedenis, beginnend met de stichting als koninklijke hoofdstad van het Lanna Thai-koninkrijk in 1292.

Chiang Mai strekt zich echter uit over een groter gebied dan Bangkok, dus de bevolkingsdichtheid is veel lager, wat de stad een veel minder hectische en drukke sfeer geeft. Het oude stadscentrum van Chiang Mai beslaat ongeveer 1,5 vierkante kilometer en is omgeven door stevige bakstenen muren, elk met een poort, en omringd door een gracht. Delen van de oorspronkelijke stadsmuren zijn door de jaren heen bewaard gebleven en andere delen zijn zorgvuldig gerestaureerd.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling door het historische centrum van Chiang Mai langs oude tempels

Is het de eerste keer dat je Chiang Mai bezoekt? Dan is deze stadswandeling de ideale leidraad. De wandeltocht van ongeveer 2 kilometer brengt je naar enkele hoogtepunten binnen de oude stad. We beginnen de stadswandeling bij Wat Chedi Luang welke dateert uit de 14de eeuw. Vandaag de dag is het nog steeds een actieve en belangrijke tempel, en kan je er dagelijks deelnemen aan "monk chats", waarbij je wordt uitgenodigd om te gaan zitten en te praten over het boeddhisme met novice monniken

Wanneer je richting het noordoosten gaat, zal je een reeks musea tegenkomen waarvan enkele of allemaal mogelijk je interesse kunnen opwekken. Enkele musea die je passeert zijn het Lanna Architecture Center, het Chiang Mai House of Photography en het Lanna Folklife Museum, dat de kenmerkende cultuur en tradities van Noord-Thailand beschrijft.

Nadien wandel je door naar de Wat Phra Singh (het Klooster van de Lion Buddha ), gebouwd in 1345. Deze tempel wordt geprezen als de mooiste tempel van de stad en vereerd als een van de beste voorbeelden van Lanna-architectuur. Uiteindelijk sluiten we de wandeling af bij het Huen Phen Restaurant waar je kan proeven van de khao soi, waar het restaurant voor gekend staat.

VERBLIJFTIP: Op wandelafstand van de avondbazaar van Chiang Mai, ligt het charmante Baan Saen Fang boetiekhotel.

Thailand

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Thailand

Ontdek Thailand via een complete reisgids en 4 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?