Waar overnachten in Bangkok 2024? 7 beste wijken om te verblijven (boetiekhotels en hostels)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Bangkok 2024? 7 beste wijken om te verblijven (boetiekhotels en hostels)

22 december 2023 in Thailand0 reacties

Tijdens een bezoek aan Bangkok, wil je natuurlijk zo centraal mogelijk overnachten. De Thaise hoofdstad omvat een breed scala aan wijken, elk met zijn eigen unieke sfeer en bezienswaardigheden. Of je nu droomt van luxueuze resorts aan de rivier, trendy boetiekhotels in het hart van de stad, of een hostel dichtbij de Khaosan Road, er is voor ieder wat wils.

In deze blogpost kan je alvast ontdekken welke buurt in Bangkok het beste bij jouw vakantie past, boek je verblijf in Bangkok hier.

Inhoud artikel

Welke wijk kiezen voor je verblijf in Bangkok?

Bangkok telt maar liefst 50 stadsdistricten die nog eens zijn onderverdeeld in verschillende wijken, niet gek dat het een enorme uitdaging kan zijn om de ideale uitvalbasis te kiezen voor je verblijf. De meest bekende bezienswaardigheden liggen dan ook verspreid over de verschillende districten. Daarom is het aan te raden om een accommodatie te kiezen die dichtbij een metrostation of Skytrain gelegen is.

Om de zoektocht te vergemakkelijken, hebben wij alvast de bekendste en populairste wijken in Bangkok voor je opgelijst met enkele leuke accommodaties, van goedkope hostels tot boetiekhotels en luxe resorts.

Tip: Wil je graag zoveel mogelijk zien van Bangkok, dan verblijf je best 4 à 5 dagen in de hoofdstad om de belangrijkste bezienswaardigheden en de sfeer van de stad te ervaren. In deze blogpost ontdek je alvast de highlights van Bangkok.
Wijk in BangkokKenmerken
1. BanglamphuToeristisch centrum van Bangkok, bekende bezienswaardigheden zoals Khaosan Road, Wat Pho en Grand PalaceHotels & hostels in Banglamphu
2. Chinatown (Yaowarat)Gunstig gelegen, oude tempels, kleurrijke (street-food)kraampjesHotels & hostels in Chinatown
3. SilomZakenwijk van Bangkok, goede verbinding met openbaar vervoerHotels & hostels in Silom
4. Pathumwan (Siam Square)Winkelhart van Bangkok, dicht bij het Grand Palace, Wat Pho en het Erawan-heiligdomHotels & hostels in Pathumwan
5. Chao Phraya rivierRondvaart op de rivier langs dé highlights, accommodaties met uitzicht op de rivierHotels & hostels langs de Chao Phraya rivier
6. ThonburiRustig en minder toeristisch, uitgebreid netwerk van klongsHotels & hostels in Thonburi
7. SukhumvitGoede verbinding met openbaar vervoer, diverse eet- en uitgaanscentraHotels & hostels in Sukhumvit
  1. Banglamphu (Khaosan Road)

Banglamphu wordt vaak bestempeld als het meest levendige toeristische centrum van Bangkok. Dit onder meer omdat de beroemde Khao San Road hier gelegen is en de meeste bezienswaardigheden zich op wandelafstand bevinden. De wijk grenst ook aan de oevers van de Chao Phraya rivier die de wijken met elkaar verbindt. Verschillende taxiboten varen je van de ene kant naar de andere.

Het enige nadeel van deze wijk is dat het er ontzettend druk kan aanvoelen, maar er zijn ook accommodaties die in een iets rustigere straat liggen. Bezoek je Bangkok voor de eerste keer? Dan is deze wijk zeker een aanrader.

Enkele bezienswaardigheden die zich in deze buurt bevinden zijn: overvloed aan goedkope street-food kraampjes, het Grand Palace (koninklijk paleis), Wat Pho en Wat Benchamabophit.
  • Het Phanakron Boutique Hotel ligt op een toplocatie in de oude binnenstad van Bangkok, op wandelafstand van de beroemde Khao San Road en tempels.
  • Het klassieke Old Capital Bike Inn beschikt over kamers ingericht met erfgoedmeubilair en op maat gemaakte decoraties met als thema: fietsen. Hier kan je fietsen huren en deelnemen aan fietstochten.
  • D&D Inn ligt aan de levendige Khaosan Road. Deze accommodatie biedt een buitenzwembad op het dak met uitzicht op de skyline van Bangkok.
  1. Chinatown (Yaowarat)

Verken het Chinatown van Bangkok, dat bekend staat als 's werelds grootste Chinatown buiten China. Deze wijk is vrij gunstig gelegen en staat beroemd om zijn kronkelende straatjes, oude tempels, kleurrijke winkels en eindeloze aanbod van street food.

Enkele bezienswaardigheden in Chinatown zijn onder andere: het indrukwekkende oude treinstation Hua Lumphong, Wat Traimit met de enorme gouden Buddha
  • Ama Hostel Bangkok biedt kleurrijke comfortabele accommodatie op wandelafstand van Chinatown. Er is de mogelijkheid om te overnachten in privékamers of slaapzalen.
  • Een ander aan te raden hostel is het Talakkia Boutique Hotel. Deze accommodatie beschikt over een terras, een buitenzwembad en een bar. 's Ochtends kan je eventueel een à-la-carteontbijt meepikken.
  • Mustang Blu is ideaal voor wie op zoek is naar een uniek boetiekhotel met veel charme en geschiedenis. Dit smalle gebouw dateert uit de 19de eeuw en heeft onder meer dienst gedaan als bank en massagesalon. Inmiddels is het liefdevol gerenoveerd en biedt het kamers met antiek meubilair, vintage boeken, een groot houten bed en een groot vrijstaand bad.
  1. Silom (zakenwijk van Bangkok)

Silom wordt beschouwd als de zakenwijk van Bangkok. Naast de wolkenkrabbers en kantoorgebouwen vind je in deze wijk ook gezellige accommodaties, leuke winkeltjes en uitstekende restaurants met heerlijk en authentiek Thais eten. Ontsnappen aan de drukte van de stad kan je in het Lumphini park. Het is gemakkelijk om van of naar dit gebied te reizen, omdat het verschillende Skytrain- en metrostations (MRT) heeft.

Hier vind je onder andere het Lumphini Park, de King Power Mahanakhon vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over Bangkok en de Sri Maha Mariamman-tempel, een prachtige hindoetempel.
  • SO Bangkok is een stijlvolle stedelijke oase met prachtige interieurs geïnspireerd door de 5 natuurlijke elementen. Het verblijf biedt elegante kamers die thematisch zijn ingericht en over kamerhoge ramen met uitzicht op de stad of het Lumpini-park beschikken. Verder is er ook een spa, buitenzwembad en goed uitgerust fitnesscentrum.
  • Het Amber Boutique Silon beschikt over stijlvolle themakamers voorzien van een Marokkaans, Chinees-Portugese stijl en kamerhoge ramen. Op wandelafstand ligt het Chong Nonsi Skytrain Station (BTS).
  1. Pathum Wan (Siam Square)

Shopliefhebbers onder ons, verblijven het best in Pathum Wan, in de buurt van Siam Square. Siam Square staat namelijk bekend als het winkelhart van Bangkok. Verwacht hier geen groot plein, maar een knooppunt met verschillende winkelcentra zoals het Siam Paragon, Siam Center en MBK Center.

Naast shoppen in de grote winkelcentra is het ook erg leuk om de kleinere straatjes te ontdekken, hier vind je de hippe kleine winkeltjes en leuke koffietentjes. Bovendien is deze wijk centraal gelegen en heb je makkelijk toegang tot de BTS Skytrain.

Enkele bezienswaardigheden in de buurt zijn onder andere: diverse winkelcentra, het Lumphini Park, het Jim Thompson House, het Erawan-heiligdom en SEA LIFE Bangkok Ocean World.
  • Tamni is een stijlvol hostel, goed onderhouden en beschikt over een tuin, een gemeenschappelijke lounge en een restaurant waar je zowel lokale als Europese gerechten kan proeven.
  • Op zoek naar luxe? Grand Hyatt Erawan Bangkok is een luxe 5-sterrenhotel met faciliteiten in resortstijl en is strategisch gelegen in het centrum van Bangkok. Het hotel ligt tevens aan het Erawan-heiligdom, en is gunstig verbonden met de Chidlom BTS SkyTrain-stations.
  • Het Oriental Residence Bangkok combineert Oosters design met moderne faciliteiten. Het biedt lichtrijke kamers, een binnenzwembad, en gratis pendelbussen naar het skytrain-station.
  1. Overnachten langs de Chao Phraya rivier

De Chao Phraya is de levensader van de Thaise hoofdstad Bangkok. Langs de oevers van de rivier vind je vele pieren waar je kan instappen op veerboten en watertaxi's. Vanop het water zie je de contrasten tussen traditionele houten huizen en moderne wolkenkrabbers.

Er zijn tal van hotels en andere accommodaties langs de Chao Phraya-rivier, variërend van luxe 5-sterrenresorts tot boetiekhotels en hostels. Sommige van deze accommodaties bieden kamers met een spectaculair uitzicht op de rivier, wat - naar onze mening - een unieke ervaring toevoegt aan je vakantie in Bangkok.

Verken de mooiste bezienswaardigheden van Bangkok tijdens een boottocht over de Chao Phraya rivier. Boek je rondvaart hier.
  • Sala Arun biedt stijlvolle kamers met airconditioning en een eigen balkon met uitzicht op de Wat Arun. Op minder dan 10 minuten wandelen bereik je de bloemenmarkt en de beroemde Khaosan Road.
  • Het Hansa Bangkok House is een gezellige boetiek bed & breakfast, vlakbij Rattanakosin. De kamers zijn gezellig ingericht en hebben gratis wifi, airconditioning en een gedeelde pantry. Je kan eventueel ook een Thaise massageservice of fietstocht boeken tijdens je verblijf.
  • Praya Palazzo - SHA Plus is een elegante villa aan de Chao Phraya-rivier, een sierlijke oase midden in de drukke stad. Het hotel biedt ruime kamers geïnspireerd door traditionele Italiaanse kunst en architectuur en voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en een gratis fles. Verder is er ook een buitenzwembad en een gratis shuttlebootdienst van 07.00 tot 23.00 uur.
  1. Thonburi (westkant van Bangkok)

Thonburi is een historische wijk gelegen aan de westelijke oever van de Chao Phraya-rivier in Bangkok. Thonburi diende als de hoofdstad van Thailand van 1767 tot 1782, na de val van Ayutthaya, voordat de hoofdstad werd verplaatst naar het oostelijke deel van de Chao Phraya-rivier. In vergelijking met het drukke stadscentrum van Bangkok is Thonburi over het algemeen rustiger en minder toeristisch.

De wijk heeft een rijke geschiedenis en behoudt veel van de traditionele Thaise cultuur. Je kan er vandaag de dag nog steeds oude tempels, markten en traditionele huizen vinden. Daarnaast staat Thonburi ook bekend om zijn uitgebreide netwerk van klongs, of kanalen, die traditionele waterwegen waren voor transport en handel. Een ontspannen tocht per longtailboot door de klongs biedt een uniek perspectief op het dagelijks leven in Thonburi.

Enkele bezienswaardigheden in de historische wijk Thonburi zijn onder andere Wat Arun en Wat Prayurawongsawat Worawihan.
  • Verblijven bij locals? In Thonburi kan je overnachten in het gasthuis Baan Boon met een gezellige tuin. 's Ochtends wordt er een ontbijt voorzien en er is de mogelijkheid tot het huren van fietsen. Het verblijf ligt dicht bij het BTS-station en er is zijn ook eetgelegenheden in de buurt.
  • Het Avani Plus Riverside Bangkok Hotel is een luxehotel in deze wijk, met uitzicht op de Chao Phraya-rivier. Verblijf in de ruime kamers met een mix van moderne en eigentijdse stijlen, geniet van een prachtig uitzicht vanaf het overloopzwembad op het dak, en laat je culinair verwennen in een van de restaurants.
  1. Khlong Toei (Sukhumvit Road)

Sukhumvit is een van de meest kosmopolitische wijken in Bangkok. Het is genoemd naar de gelijknamige Sukhumvit Road, een van de belangrijkste verkeersaders van de stad. Je vindt er verschillende grootse winkelcentra zoals het EmQuartier, restaurants, hippe bars en tal van uitgaanscentra. Sukhumvit is ook goed verbonden met de rest van de stad via de Skytrain, met verschillende stations langs de Sukhumvit-lijn die gemakkelijke toegang bieden tot verschillende bezienswaardigheden.

  • Het Galleria 10 Sukhumvit Bangkok ligt aan de levendige Sukhumvit Road en op 5 minuten wandelen van het BTS-station Asoke en het metrostation Sukhumvit. Dit 4-sterrenhotel biedt moderne kamers met uitzicht op de stad, een zwembad op het dak, 2 eetgelegenheden en een excursiebalie.
  • Ook het twothree a homely hotel is een aanrader. Het hotel biedt stijlvolle kamers, een buitenzwembad en een fitnessruimte. Ideale ligging aan de Sukhumvit Road en omringd door winkels en eetgelegenheden.
  1. Download je reisgids Thailand en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Thailand? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Thailand met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde routes in Thailand. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Thailand.

Thailand

Gratis reisgids Thailand downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?