Waar overnachten in Sardinië? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Sardinië? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

7 maart 2023 in Sardinië0 reacties

Overzicht met de mooiste hotels & resorts op het Italiaanse eiland Sardinië

Tijdens je bezoek aan het Italiaanse eiland Sardinië, heb je natuurlijk ook een aangenaam verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Sardinië.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Overnachten in de hoofdstad Cagliari

Ben je voor het eerst in Sardinië? Dan is de hoofdstad Cagliari een absolute aanrader om te overnachten. Cagliari wordt beschreven als de meest Italiaanse stad van Sardinië. Het oude, pittoreske stadscentrum bevindt zich nog steeds binnen de oude stadsmuren waar er heel wat te bezoeken en te zien is. De Santa Maria kathedraal, het Romeinse amfitheater, het Museo Archeologic Nazionali en het impressionante Bastione di Saint Remy zijn absolute trekpleisters in deze stad.

Cagliari ligt in het zuiden van Sardinië en is een goede uitvalsbasis om de rest van het eiland te verkennen. Je kan ook makkelijk dagtochten maken naar andere interessante bestemmingen, zoals de Nuraghe Su Nuraxi (een UNESCO-werelderfgoedlocatie) en de stad Alghero aan de noordwestkust van het eiland. Verblijf je in de hoofdstad? Download dan zeker onze wandeling door Cagliari, de ideale kennismaking.

  • Het moderne Boutique Hotel Carlo Felice bevindt zich in het oude Castello Cagliari. Vanuit de kamer heb je zicht op de stad en 's ochtends geniet je van een lekker ontbijtje. Meer info en boeken.
  • Of verblijf in het charmante Pension Palazzo Dessy met elegante suites in het hart van Cagliari op een steenworp afstand van de haven. De suites zijn ruim en hebben een huiselijke sfeer. Bij restaurant La Locanda Italiana geniet je van heerlijke, traditionele Sardijnse gerechten en 's ochtends begin je de dag met een à la carte ontbijt. Meer info en boeken.
  • Liever overnachten nabij het centrum? Hotel Villa Fanny ligt op slechts 1 km van Cagliari en is modern ingericht. Het hotel biedt iedere ochtend een continentaal ontbijt en je kan ook genieten van de prachtige tuin met zetels, tafeltjes om te eten of ligstoelen waar je heerlijk kan ontspannen. Meer info en boeken.
  1. Accommodaties in Sassari

Sassari is de tweede grootste stad van Sardinië. Eens je in het oude centrum aangekomen bent, wordt je omgeven door brede boulevards, vele palazzo's, kleine kerkjes en middeleeuwse straatjes die je ongetwijfeld zullen bekoren. Het stadje is ook altijd vol leven, mede dankzij de universiteit (de oudste van Sardinië) die hier gelegen is. De stad zelf heeft een ongedwongen en pretentieloos karakter, wat niets afdoet van haar culturele rijkdom. Het is een aangename plek om te vertoeven.

  • Les Suite Royales is een charmant pension gevestigd in een karakteristiek gebouw in het bruisende hart van de stadslounge van Sassari. De kamers kregen een klassieke inrichting en zijn voorzien van alle moderne gemakken. Sommige kamers beschikken over een eigen balkonnetje met uitzicht op het centrale plein van de stad "Piazza d'Italia". Meer info en boeken.
  • Of verblijf in Villa Malvasio net buiten het centrum van Sassari. Vanaf de B&B heb je uitzicht op de bergen en iedere ochtend begin je de dag met een rijkelijk ontbijtbuffet met Italiaanse streekproducten. Meer info en boeken.
  1. Verblijven langs de Costa Smeralda

Costa Smeralda is een van de meest exclusieve en luxueuze gebieden van Sardinië, gelegen in het noordoosten van het eiland. De smaragdkust moet een van de mooiste kuststroken van Europa zijn. In tot de verbeelding sprekende baaien liggen paradijselijke stranden verstopt die je met verstomming zullen slagen. De onofficiële hoofdstad van deze 55 kilometer lange kustlijn, Porto Cervo, is de place to be om te overnachten. Hier vind je indrukwekkende jachten en heel wat luxeresorts. Andere bekende plekken om te overnachten zijn Arzachena en Baja Sardinia.

  • Villa Anna is een charmante B&B in Porto Cervo op de Pantogia-heuvel. De B&B biedt schitterend uitzicht over de hele baai van Pevero en gaat op in de omliggende natuur. Naast ruime kamers beschikt de accommodatie ook over een aangename tuin met panoramisch zwembad waar je het hele jaar door in kan zwemmen. Meer info en boeken.
  • Mag het net iets meer luxe hebben? Dan is het Cascioni Eco Retreat, een prachtig hotel in Arzachena, zeker een aanrader. Het hotel heeft een ongekende charme en biedt accommodatie in stijlvol ingerichte kamers met ambachtelijke meubels en uitzicht op de zee of het omliggende platteland. Verder beschikt het hotel over een eigen zwembad en patio en een wellnesscentrum. Meer info en boeken.
  1. Leukste hotels op La Maddalena

De Maddalena archipel is een wondermooi plekje op Sardinië. De La Maddalena-archipel bestaat uit de eilandengroep en heeft ruim 180 kilometer kustlijn en bestaat uit 7 grotere en 20 kleine eilanden. Het grootste en belangrijkste eiland is echter La Maddalena. Het wordt aangeraden om te overnachten in La Maddalena-Stad dat gekenmerkt wordt door 18e en 19e -eeuwse kleurrijke huisjes. Wandel hier door de pittoreske straatjes met hier en daar wat kleurrijke bloemen aan de gevels.

  • Villa le Bougainvillea ligt op wandelafstand van de zee en beschikt ruime, eenvoudig ingerichte kamers, een terras en een tuin. Meer info en boeken.
  • Op zoek naar een verblijf zonder kinderen? Grand Hotel Resort&SPA Ma&Ma - Adults Only biedt moderne kamers met balkon waarvan sommige uitzicht bieden op de La Maddalena-archipel. Verder is er een buitenbad en een aangenaam terras met uitzicht op het zwembad. Iedere ochtend geniet je van een continentaal ontbijtbuffet met eieren, spek, ontbijtgranen en yoghurt. Meer info en boeken.
  1. Sant Antioco, beste plek om te verblijven voor het nachtleven

Sant’Antioco is het tweede grootste eiland van de regio Sardinië, na Sardinië zelf, met een oppervlakte van 109 km². Het is uitgegroeid tot een heerlijke plek om te ontspannen. Breng er een bezoekje aan de overdekte haven, de schitterende Romeinse fontein, het Pallazo del Capitolo en de prachtige basiliek. In het Museo del Bisso kan je dan weer ontdekken hoe de duurste zijde ter wereld gemaakt wordt.

Sant'Antioco is ook een ideale uitvalbasis als je op zoek bent naar het bruisende nachtleven op Sardinië. Hieronder alvast enkele leuke adresjes om te overnachten.

  • Montellinos Suite Tortora is een gezellige B&B in het historische centrum Sant'Antioco. De B&B biedt ruime, comfortabel ingerichte kamers, toegang tot gratis fietsen, een terras en een gedeelde keuken. In de buurt kan je diverse activiteiten ondernemen, zoals snorkelen en fietsen. Meer info en boeken.
  • Een andere leuke B&B in de stad is Domo Sa Barra. Deze accommodatie biedt uitzicht op de stad en verzorgt dagelijks een continentaal ontbijt en een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  1. Waar overnachten in de buurt van de mooiste stranden?

Aangezien er heel wat mooie stranden zijn in Sardinië, is de keuze niet makkelijk om slechts één plekje uit te kiezen om te verblijven. Enkele populaire plekken zijn Stintino aan de noordwestkust en het stadje Chia. Hieronder vind je alvast enkele accommodaties bij de mooiste stranden. Vergeet na het inchecken niet om een mooie wandeling te maken bij zonsondergang langs de prachtige kustlijn.

  • Villa le Ville ligt aan de schilderachtige baai van Golfo delle Saline nabij Spiaggia delle Saline. Meer info en boeken.
  • Hotel Capriccioli ligt aan de oostkust van Sardinië op een steenworp afstand van het strand Capriccioli. Het viersterrenhotel biedt een sfeervol restaurant met uitzicht op zee, een zwembad met zeewater en een tennisbaan. Meer info en boeken.
  1. Mooiste hotels aan de Costa Verde

De Costa Verde is een prachtig kustgebied in het zuidwesten van Sardinië, dat bekend staat om zijn uitgestrekte duinen, ruige kliffen, afgelegen stranden en ongerepte natuur. Het gebied strekt zich uit over ongeveer 47 km van de Golf van Oristano tot aan de Golf van Gonnesa en omvat verschillende stadjes en dorpen, waaronder Arbus, Costa Verde, Torre dei Corsari en Piscinas.

De kustlijn is ongerept en afgelegen, met prachtige stranden, waaronder de beroemde duinen van Piscinas. Verder is het een populaire bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en surfers vanwege de ongerepte natuur en de afgelegen locaties.

  • Palazzo Pischedda biedt uitzicht op de rivier de Temo in het pittoreske Bosa. Het hotel heeft uniek ingerichte kamers ingericht met elegant meubilair. Dit boetiekhotel beschikt over een typisch Sardijns restaurant waar je kan genieten van regionale gerechten en visspecialiteiten. Meer info en boeken.
  • Sa Corti De Sa Perda is een rustieke accommodatie in Piscinas, gevestigd in een bijgebouw van een boerderij uit de 18de eeuw. Vanaf het pension heb je een panoramisch uitzicht op het landschap en het oude dorpje Piscinas. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Sardinië?

Herkenbaar: wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Sardinië? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Sardinië met uitgewerkte rondreis die je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden brengt aan de hand van een volledige autoroute (+ GPS coördinaten en wegbeschrijving)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Eerst uittesten? Download dan je gratis preview reisgids.

Sardinië

Gratis reisgids Sardinië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?