Dé 10 x mooiste stranden van Sardinië + kaart & foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 10 x mooiste stranden van Sardinië + kaart & foto's

30 december 2023 in Sardinië1 reactie

De stranden van Sardinië: paradijselijke zandstranden, een heldere blauwe zee en spectaculaire rotsbaaien. Soms krijg je zelfs het gevoel dat je even op een onbewoond, tropisch eiland terechtgekomen bent: zalig! Daarom deel ik mijn top 10 mooiste stranden van Sardinië, zo weet je meteen naar welke stranden je het best gaat en wat je allemaal kan verwachten.

Praktische info & tickets voor je rondreis Sardinië

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u15 vliegen naar Cagliari (vanuit Brussel of Charleroi) richtprijs € 185 bij Cheaptickets of Amsterdam-Olbia bij Transavia
FerryMet de boot vanuit Genua, Savona, Livorno, Piombino of Rome naar Olbia, Porto Torres en Golfo Aranci (boek je ferry tickets hier)
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis:
PakketreizenEen pakketreis boeken? Kijk bij ElizaWasHere (va. € 745), Rondreis ANWB (va. € 545), Sardinië met de Vespa bij Euroreizen (va. € 625) of Fly en Drive Sardinië (va. € 1120)
HuurautoOp Sardinië is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste stranden van Sardinië

  1. La Pelosa Beach

Spiaggia della Pelosa of Pelosa Beach is wellicht het mooiste strand van allemaal. De zee is lang ondiep, ideaal voor kinderen, en het water is kraakhelder. Natuurlijk heb je dit strand dan ook niet voor jou alleen. Het is hier wel druk en redelijk toeristisch. Het strand wordt omgeven door een prachtig landschap van rotsen en in de zee vind je een eilandje met daarop een Catalaanse uitkijktoren, of toch wat er van over is gebelven. Er valt hier dus ongetwijfeld heel wat te zien! La Pelosa Beach ligt in Stintino, helemaal in het noorden van Sardinië.

  1. Cala Mariolu

Cala Mariolu is een van de belangrijkste stranden van de oostkust en daarom ook zeker een bezoekje waard. Het strand van Cala Mariolu is zeer geschikt om te duiken en is een van de beste snorkelstranden van Sardinië. Deze baai vormt ook hét ideale fotoplekje dus vergeet zeker je camera niet. Cala Mariolu is alleen per boot te bereiken en in het hoogseizoen kan het hier wel druk worden.

  1. Cala Biriola

Cala Biriola is net zoals Cala Mariolu het best met de boot te bereiken. Je kan de baai ook wel al wandelend bereiken, maar dat vergt best wat inspanning en geklim. Dus misschien wel een leuke tip voor sportievelingen! Deze mooie baai wordt omringd door kalkstenen kliffen waardoor het strand een beetje intiemer is. Tip: neem waterschoenen mee voor op het kiezelstrand.

  1. Spiaggia delle Dune

Bij Porto Pino vind je een prachtig zandstrand Spiaggia delle Dune. Dit is een paradijs van prachtige, witte stranden en hoge duinen van wel meer dan 30 meter. Het contrast tussen de witte duinen en de schitterende blauwe zee is ook super mooi. Om het strand te bereiken, moet je eerst een lagune met flamingo’s oversteken. Er is voldoende plaats om te parkeren om de prachtige kust te voet te verkennen. Onderweg wandel je tussen geurende rozemarijnstruiken.

Op het strand kan je ligstoelen huren of iets kopen om te drinken en langs de kustlijn zijn verschillende accommodatiemogelijkheden en restaurants. Het strand gaat zachtjes bergafwaarts het water in, wat dit de ideale locatie maakt om te snorkelen.

  1. Capo Cado Cavallo

Het strand Capo Cado Cavallo ligt dicht bij San Teodoro en is het mooiste uit die omgeving. Capo Cado Cavallo beach is gelegen tussen de bergen en vanuit het strand kijk je uit op Isola Tavolara. Ook het uitzicht op de baaien in dit gebied is behoorlijk impressionant. De zee is hier helder, warm en rustig, je kan hier dus ook zeker genieten van een fijne zwempauze of pootje baden. Het water aan het Capo Coda Cavallo-strand is ondiep, waardoor het geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen.

  1. Cala Brandinchi

Het strand van Cala Brandinchi zal je hart sowieso veroveren. Als één van de mooiste en meest beroemde stranden van Sardinië, staat het bekend als 'Little Tahiti'. Het heeft die naam te danken aan de mooie kleuren van het water. Het strand heeft namelijk ongelooflijk helder en ondiep water, waardoor het eveneens perfect geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen.

Het strand van Cala Brandinchi ligt in het oosten en is meer dan 700 meter lang: perfect voor een ontspannen wandeling langs het water. De duinen met pijnbomen en lelies maken de prachtige omgeving van dit strand helemaal compleet. Het komt dus wellicht niet als een verrassing dat het strand van Cala Brandinchi in de zomer erg populair is. Ga jij ook een bezoekje brengen?

REISGIDS: Goed voorbereid op reis naar Sardinië? Download hier onze reisgids Sardinië.

  1. Cala Sinzias

Het strand van Cala Sinzias ligt tegenover een groep eucalyptusbomen en heeft witte zandstranden, rotsen en kristalheldere wateren. Het is ongetwijfeld ook één van de betere stranden van de Costa Rei. Het strand is goed uitgerust en daardoor ook geschikt voor gezinnen. Let wel op, want onder water is er een onregelmatige oppervlak, wat het mogelijk ongeschikt maakt voor kleine kinderen.

Cala Sinzias kan echter behoorlijk winderig zijn, waardoor deze plek populair is onder surfers. Op rustige dagen is het dan weer een goede snorkellocatie. Als je eenmaal lang genoeg in de zon gelegen hebt, kan je tenslotte een boot huren voor een verfrissend tripje op zee.

  1. Spiaggia di Li Cossi

Het Li Cossi-strand (oftewel Spiaggia di Li Cossi) is vernoemd naar de Li Cossi-rivier die erachter loopt. Het strand is ingesloten tussen natuurlijke granietrotsen enhet heeft een lengte van 80 meter. Niet erg lang dus, maar het reikt wel helemaal terug naar de rivierbedding. Het is eveneens een geweldige plek om foto's te maken van een mooie zonsondergang! Het Li Cossi-strand is beschut tegen de wind en het ondiepe water en de zachte zee zorgen ervoor dat kinderen kunnen zwemmen en spelen. In het water vind je allerlei soorten vissen, waardoor het een uiterst geschikte en populaire plek is om te snorkelen en te duiken.

  1. Spiaggia del Principe

Het strand van Principe (Spiaggia del Principe, ook bekend als Portu Li Coggi), is een van de beste stranden van Costa Smeralda. Dichtbij de parkeerplaats, vind je een rotspad dat naar het strand leidt. Na een wandeling van ongeveer 10 minuten word je beloond met een prachtig wit zandstrand, helder zeewater en een waaier aan tinten turkoois.

Het strand van Principe is verdeeld door rotsen in het midden van de oceaan. Deze plek is perfect om te snorkelen, aangezien er verschillende soorten kleine vissen rustig rondzwemmen in de ondiepe wateren. Een kleine bar serveert bovendien lunch, ijsjes en koude dranken.

TIP: Boek je dagexcursie online: Ga mee met een gids en tour en ontdek deze verborgen parel van Europa.

  1. Spiaggia Rena Di Ponente

Het strand van La Colba, Rena di Ponente, wordt uniek gekenmerkt door duinen die helemaal doorlopen tot het andere uiteinde van de landengte. Rena di Ponente is een zeer populair strand in het noorden van Sardinië en kan (vooral tijdens het hoogseizoen) erg druk worden. Ook dit strand biedt kristalhelder water en wit zand: dé onweerstaanbare kenmerken waar Sardinische stranden zo beroemd om zijn.

Rena di Ponente beschikt over een bar en diverse restaurants in de omgeving. Parasols en ligbedden kunnen worden gehuurd, maar je kan ook je middag opvullen met bijvoorbeeld waterfietsen, jetski's, bananenboten enzovoort. Heel wat fun te belven hier. De wateren blijven redelijk lang ondiep, dus dit strand is geschikt voor kinderen. Af en toe, bij zonsop- of zonsondergang, kan je dolfijnen spotten. Dit is zeker een must-see strand als je in de buurt bent van het noorden van Sardinië!

  1. Filmpje: ontdek de mooie stranden van Sardinië

Om je alvast in de stemming te brengen van een een gezonde portie zon, zand tussen de tenen en omringd worden door helderblauw water: hier zijn enkele beelden van de mooiste stranden in Sardinië!

  1. Waar verblijven? Bij welk strand?

Aangezien er heel wat prachtige stranden zijn in Sardinië, is de keuze niet makkelijk om slechts één plekje uit te kiezen om te verblijven. Wanneer je vooral op zoek bent naar een zeer fijne verblijfplaats, dichtbij het strand en met prachtig uitzicht, dan is Le Ville Le Saline wel een aanrader.

Le Ville ligt aan de schilderachtige baai van Golfo delle Saline en beschikt over villa's met een terras op slechts 400 meter van de zee. De villa's hebben bovendien allemaal een eigen, gemeubileerde tuin met fantastisch uitzicht. In de zomer heb je ook gratis toegang tot het strand Spiaggia delle Saline, inclusief 1 parasol en 2 ligstoelen per villa om volledig te kunnen genieten.

Ga je zelf op zoek naar de perfecte verblijfplaats bij je favoriete strand? Kijk dan hier voor meer accommodaties & prijzen
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Sardinië?

Herkenbaar: wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Sardinië? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Sardinië met uitgewerkte rondreis die je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden brengt aan de hand van een volledige autoroute (+ GPS coördinaten en wegbeschrijving)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Eerst uittesten? Download dan je gratis preview reisgids.

Sardinië

Gratis reisgids Sardinië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?