22 x mooiste bezienswaardigheden in Piëmont: wat zeker zien & doen tijdens je verblijf? + tips

Volledige reisgids kopen voor € 10

22 x mooiste bezienswaardigheden in Piëmont: wat zeker zien & doen tijdens je verblijf? + tips

22 december 2022 in Piëmonte1 reactie

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Piëmont + verblijftips

Piëmont biedt een zachtmoedig schilderachtige decor vol afwisseling. Cultuurhappen kan je in de hoofdstad Turijn, maar evengoed kan je uren doorbrengen in de kleinere stadjes met veel overblijfsels uit de middeleeuwen.

De regio biedt nog de rust die je misschien vandaag al te veel mist in je eigen omgeving. Wat is er dan mooier om die rust te ondergaan in combinatie met heerlijk weer, lekkere gastronomie en een lokale bevolking die je met open armen zal ontvangen en je met plezier wegwijs zal maken in hun prachtige charmante regio. Ontdek hieronder alvast de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Piëmont.

Tours en tickets voor je bezoek aan Piëmont

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Piëmont bezoeken met een georganiseerde tour? Maak een daguitstap of ga mee met een lokale gids of boek een onvergetelijke tour in Piëmont.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste daguitstappen en excursies in Piëmont en omgeving

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden in Piëmont

 1. Turijn

Wie van jullie was al eens in Turijn op bezoek? Allicht nog niet zo veel. Wat zou je in Turijn gaan bekijken? Dat is vaak zo met steden die wat minder in de picture staan … Onbekend is onbemind en dat geldt zeker ook voor Torino, zoals de Italianen de stad benoemen. Na Milaan (ten noordoosten) is Turijn de grootste stad in het noordelijke deel van Italië. Turijn heeft veel te danken aan de familie van het huis van Savoie. Die binding blijft niet alleen door middel van de erfenis van het patrimonium, maar ook omdat de westzijde van de stad wordt begrensd door het Franse departement Savoie.

900 jaar waren ze er aan de macht, de heren en dames van het huis van Savoie. Hun macht duurde tot 1946, toen Italië een republiek werd en het koningschap dus verdween. Ruim tijd genoeg om heel wat moois achter te laten in Turijn gedurende de 17e en 18e eeuw. Het wemelt er van rijkdom aan barok, zowel qua architectuur als in de kunst die we in de musea aantreffen. Daarnaast is het elegante Turijn, de stad van Juventus, Fiat en de gianduja-chodolade. Met onze stadswandeling door Turijn zal je alvast niets missen van de must-see bezienswaardigheden.

Wat zeker zien en doen tijdens je bezoek aan Turijn?

 • Piazza Castello, het culturele hart van Turijn. Dit plein is zowel het historische en culturele hart van de stad. Piazza Castello wordt omringd door palazzi uit de 17e eeuw en galerijen waar winkels en gezellige cafés zich verbergen.
 • Breng een bezoekje aan enkele boeiende musea als het Museo Nazionale del Cinema, Museo dell’automobile en Museo Egizio die de grootste collectie oud-Egyptische kunst herbergt (op Egypte na natuurlijk),
 • Shopliefhebbers moeten dan weer in de twee belangrijkste (winkel)straten van Turijn zijn: de 'Via Po' en 'Via Roma'.
 • Voor een prachtig uitzicht over de stad moet je dan weer in Mole Antonelliana zijn. Dit gebouw wordt gezien als hét symbool van Turijn.
 • Of maak een ritje op het rode historische treintje naar de Basilica di Superga. De basiliek wordt vooral gekenmerkt door zijn enorme ronde gevel met een koepel die je al van ver opmerkt.

TIP: Turijn ontdekken met een ervaren gids? Ontdek hier alle tickets en tours in Turijn en boek ze makkelijk online! Zo kan je lange wachtrijen overslaan.

 1. Rivoli

Rivoli ligt ongeveer 14 km ten westen van Turijn. Dit is een Romeinse nederzetting, gesticht rond de 1e eeuw v.Chr. Het gebied was toen mogelijk de thuisbasis van de Taurini, een stam van de Ligures. Het gebied werd in 221 v.Chr. door de Romeinen veroverd.

Het kasteel van Rivoli is hier één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Deze onvoltooide residentie van het Koninklijk Huis van Savoie, nog één die naast de andere woningen van het Koninklijk Huis van Savoie is opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst, herbergt nu een museum voor hedendaagse kunst.

 1. Sacra di San Michele

De Sacra di San Michele is een 10e-eeuws religieus complex op de berg Pirchiriano, met gotische en romaanse architectuur en mogelijkheden om te genieten van een prachtig uitzicht. Het symbolische monument van de regio Piëmont is echt een must-see als je in deze regio bent.

De abdij hier werd naar verluidt op een Romeins militair bolwerk gesticht, dat hier voor de 10e eeuw zou gelegen hebben. Onder benedictijns bewind werd de abdij verder ontwikkeld en werd er nog een apart gebouw toegevoegd voor pelgrims om in te verblijven. Het klooster raakte pas veel later in verval en werd uiteindelijk van de hand gedaan door paus Gregorius XV in 1622. Het bleef verlaten tot 1835, toen het hersteld en opnieuw bevolkt werd. Het is momenteel onder de hoede van de Rosminians - een rooms-katholieke religieuze instelling.

Het complex, zoals we het vandaag kennen, omvat ruïnes van het 12e-15e-eeuwse klooster en van de kerk, die bovenop een rots uittorent boven de vallei. Een trap, Scalone dei morti ('Trap van de Doden') leidt naar Porta dello zodiaco, geflankeerd door graven waarin voorheen dode monnikenskeletten te zien waren, een meesterwerk uit de 12e eeuw.

TIP: Ontdek een iconisch symbool van Piemonte! Profiteer van een privébustransfer vanuit Turijn en bezoek de abdij die Umberto Eco's "The Name of the Rose" inspireerde. Boek hier je middeleeuwse Sacra di San MicheleTour (halve dag vanuit Turijn).

 1. Ivrea

Ivrea, een bekende halte op de weg die naar de Valle d'Aosta leidt, ligt aan de Dora Baltea. Het ligt in een bassin dat in de prehistorie een groot meer was. Er zijn nog steeds vijf kleinere meren te vinden in het gebied rond de stad. In 2018 werd Ivrea uitgeroepen tot 'Industriële Stad van de 20e Eeuw' op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Die titel beschrijft hoe de stad vorm geeft aan een moderne visie op de relatie tussen industriële productie en architectuur.

Ivrea is echter niet alleen een industriële stad, maar heeft ook een aantal historische bezienswaardigheden om te verkennen. Er is het kasteel van Ivrea, dat dateert uit 1357. Het was ooit een gevangenis, maar herbergt nu tentoonstellingen. De kathedraal werd gebouwd op de plaats van een 4e-eeuwse kerk, die zelf eerder gebouwd werd op de plaats van een Romeinse tempel. De huidige structuur dateert uit 1785, met een 19e-eeuwse gevel.

Er zijn ook andere kerken, een paar musea - het Museum Pier Alessandro Garda met archeologische vondsten en enkele Japanse kunstwerken, en het openluchtmuseum voor moderne architectuur, dat gebouwen toont die door Olivetti zijn gebouwd vanaf de jaren vijftig. Hier vind je verder ook de overblijfselen van een Romeins theater uit de 1e eeuw na Christus, net zoals een oude brug over Borghetto.

 1. Sacro Monte di Oropa

Sacro Monte di Oropa is een religieus complex in de provincie Biella en maakt deel uit van de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het werk aan dit devotionele complex begon in 1617, in de buurt van het reeds bestaande heiligdom van de Zwarte Maagd van Oropa. Twaalf kapellen en nog eens 7 in de buurt zijn verbonden door een spiritueel pad. En in elke kapel worden scènes uit het leven van de Maagd Maria levendig weergegeven.

Vervolgens kan je naar de top van de heuvel wandelen, of een kabelbaan rechtstreeks naar de top van de berg nemen om te genieten van de religieuze sfeer en het geweldige uitzicht.

 1. Fenestrelle

Fenestrelle is de thuisbasis van het Fenestrelle-fort, een alpenfort dat ooit de route tussen het koninkrijk Frankrijk en het hertogdom Savoie bewaakte. Dit is het grootste alpenfort van Europa. Het werd gebouwd door Savoie tussen 1728 en 1850, in een ontwerp van architect Ignazio Bertola. Dit fort staat bevindt zich tussen 1.100 en 1.800 m hoogte en heeft een prachtig uitzicht over de Chisone-vallei en de landschappen erachter.

 1. Ricetto di Candelo

Het oude versterkte complex van Ricetto di Candelo is een prachtig bewaard gebleven gebied dat je terug voert naar de middeleeuwen. Je slentert er door geplaveide straten, geflankeerd door tal van oude gebouwen.

Als je door Candelo wandelt, bedenk dan even dat het geen stad was. Het doel van dit ommuurde gebied was om granen en andere goederen te beschermen voor de kooplieden van de stad. De gebouwen waren nooit bedoeld om te worden gebruikt voor permanente huisvesting. Tegenwoordig staan de gebouwen grotendeels leeg, op een paar restaurants, toeristenwinkels en een klein erfgoedmuseum na.

 1. Ontspannen aan het Ortameer

Het Ortameer is een andere charmante locatie om te bezoeken in de regio Noord-Piëmont. Het is een uitgestrekt meer in een rustige en schilderachtige omgeving, genesteld tussen bergen en bossen. In het meer ligt een eiland met een middeleeuws dorp: Isola di san Giulio. Vanaf Orta San Giulio kan je een veerboot naar dit eiland nemen. Het eiland is best wel klein. Je kunt er in 20 minuten omheen lopen, maar neem hier toch je tijd om van al het moois te genieten.

Het eiland straalt een charmant karakter uit en biedt een fantastisch uitzicht over het meer en op een andere heilige berg: de Sacro Monte d'Orta. Probeer die zeker ook eens te beklimmen, voor het prachtige uitzicht. En om de cirkelvormige wandelroute te verkennen die verscheidene kapellen met fresco's met elkaar verbindt en kerken gewijd aan St. Franciscus van Assisi met elkaar verbindt.

 1. Of aan Lago Maggiore

Ten oosten van het Lago d’Orta ligt het grotere Lago Maggiore. Dit is na het Gardameer het grootste meer van het land en heeft prachtige natuurgebieden, pittoreske dorpjes en mooie bouwwerken te bieden. Huur een bootje om de Borromeïsche Eilanden te bezoeken, bezoek het romantische Cannobio en het levendige Stresa en maak een mooie wandeling door de Val Grande.

Wandelen en fietsen rondom het Lago Maggiore

De omgeving van het Lago Maggiore is prachtig en wordt versierd met imponerende bergen, groene dalen, en prachtige natuurgebieden vol bossen, rivieren, watervallen en grotten. Rondom het meer ligt een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietspaden en er zijn dan ook zowel verschillende gemakkelijke als meer uitdagende routes te wandelen en fietsen.

VERBLIJFTIP: Graag overnachten aan Lago Maggiore? Op 10 minuten rijden van Cannobio en aan de oevers van het meer kan je verblijven in de charmante kamers van het Hotel Cannero. Meer info en boeken.

 1. Novara

Novara is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Piëmont en de tweede grootste stad van Piëmont, na Turijn. De stad bevindt zich tussen de rivieren Agogna en Terdoppio en werd gesticht door de Romeinen rond 89 v.Chr. De meeste van de belangrijkste bezienswaardigheden liggen in het historische centrum, het gebied dat ooit werd omsloten door de stadsmuren.

Hoewel er ook verschillende interessante locaties buiten deze voormalige vestingwerken liggen, zou de wandeling door het historische centrum je alvast een goed overzicht moeten geven van deze prachtige stad. Bekijk onze stadswandeling Novara.

 1. Vercelli

Vercelli is één van de oudste stedelijke locaties in Noord-Italië. Volgens de meeste historici werd Vercelli gesticht rond 600 v.Chr. De stad ligt aan de rivier de Sesia, in de vlakte van de rivier de Po, en wordt omringd door rijstvelden die in de zomer onder water staan.

De eerste universiteit ter wereld die met publiek geld werd gefinancierd, werd hier in 1228 gesticht (de 7e werd opgericht in Italië), maar werd in 1372 weer gesloten. Er zijn hier echter nog steeds veel bezienswaardigheden die getuigen van de lange en belangrijke geschiedenis van deze nederzetting.

Onze stadswandeling door Vercelli brengt je alvast langs dé topbezienswaardigheden.
 1. Casale Monferrato

Casale Monferrato ligt ongeveer 60 km ten oosten van Turijn. Dit oude Romeinse municipium bevindt zich op de rechteroever van Po, de rivier die hier langs de voet van de Montferrat-heuvel stroomt. Voorbij de rivier ligt de uitgestrekte vlakte van de Po-vallei. Eeuwenlang was dit het belangrijkste handels- en productiecentrum van de regio.

Enkele must-see bezienswaardigheden tijdens je bezoek aan Casale Monferrato

 • Het historische centrum van de stad ligt rond het Piazza Mazzini, de plaats van het Romeinse forum.
 • Iets ten oosten hiervan ligt de kathedraal, met een lange geschiedenis die teruggaat tot 742 n.Chr.
 • Een ander belangrijk religieus gebouw, daterend uit de 15e-16e eeuw, de San Domenico-kerk bevindt zich ten noorden van Piazza Mazzini.
 • Je kan er ook de 17e-eeuwse kerk van San Giuseppe en de hoge monumentale toren van Palazzo Morelli di Popolo bezichtigen.
 • Aan de zuidkant van Piazza Santo Stefano bewonder je het neoklassieke paleis van Ricci di Cereseto.
 1. Alessandria

Alessandria werd gesticht in 1168 en ligt op de alluviale vlakte tussen de rivieren Tanaro en Bormida. Maak een korte wandeling langs het burgermuseum naar de Kathedraal van Alessandria en bezoek het etnografisch museum en de Palazzo Guaracco. Verken ook de omliggende straten rond het Piazza de la Liberta om meer kerken en palazzi te ontdekken.

De Cittadella di Alessandria is één van de best bewaarde vestingwerken van zijn tijd en staat sinds 2006 op de voorlopige lijst van UNESCO-werelderfgoed van Italië. Het plan van de Citadel werd in opdracht van koning Vittorio Amedeo II gebouwd en in 1732 daadwerkelijk gebouwd door koning Charles Emmanuel III. De architect van het project was Ignazio Bertola. Het fort is een zeshoekige structuur, waar bezoekers rond kunnen wandelen.

 1. Asti

Asti is een stadje dat iedere keer opnieuw opleeft bij de jaarlijkse Palio di Asti. Tijdens dit volksfeest lopen zo’n 1000 figuranten en paarden mee in een optocht, gekleed in kostuums uit de 14e en 15e eeuw. Eveneens worden er dan paardenraces gehouden. Wandel er door de middeleeuwse straatjes en bezoek de middeleeuwse gebouwen. Download zeker onze stadswandeling Asti en mis niets tijdens je verblijf.

 • Het Piazza Alfieri laat je genieten van een terrasje maar ook van het zicht op de San Secondo, romaans-gotische kerk.
 • De Corso Alfieri is een druk belopen straat met shops en cafeetjes.
 • De kathedraal dateert uit de 15e eeuw en heeft een mooi gotisch portaal.
 • Je ziet in Asti ook enkele middeleeuwse woontorens waarvan de Torre Troyana de hoogste is.
 • De Battisterio di San Pietro uit de 13e eeuw moet je gezien hebben. De doopkapel is achthoekig, en heeft een romaans binnenzicht.
Maar je kent allicht ook wel de ‘asti spumante’? Precies, deze mousserende witte wijn vindt hier zijn oorsprong.
 1. Canale

Canale is de grootste marktstad van Roero en tevens trots de hoofdstad van de Piëmontse perzik. De Roero (Piëmonts: Roé) is een Italiaanse regio in Piëmont. Het ligt tussen de rivieren Tanaro, Stura di Demonte en Maira. De naam komt van dezelfde adellijke familie Roero, die sinds de middeleeuwen eeuwenlang dit gebied domineerde. Het gebied is bekend voor de gelijknamige wijn.

De belangrijkste attractie hier, behalve wijn en perziken, is het mooie Castello Malabaila. Gebouwd in de 13e eeuw als kasteel, deed het in de loop van de geschiedenis dienst als een statige residentie. Tegenwoordig wordt het kasteel gebruikt voor ceremonies en bruiloften. Binnen herinneren prachtige, rijkelijk ingerichte kamers aan de recepties van weleer. Het is de moeite waard om het te bezoeken, net zoals de rijke wijnwinkel en het typische restaurant ernaast.

 1. Canelli

Canelli ligt in een bocht van de rivier de Belbo, in de Alto Monferrato (Hoge Monferrat), vlakbij de grens met de Langhe. Het gebied rond de stad is rijk aan wijngaarden en wordt beschouwd als de geboorteplaats van de populaire Italiaanse mousserende wijn Asti. De wijnbereiding en wijnbouw zijn nog steeds erg belangrijk voor het dorp en de omliggende gemeenschappen.

Canelli draagt de titel van werelderfgoed, als onderdeel van de wijnregio’s van Piëmont: Langhe-Roero en Monferrato, die in 2014 werden uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

Sommige mousserende wijnen die in deze beroemde regio worden geproduceerd, worden hier in Canelli opgeslagen in ondergrondse kelders. Het zijn verbazingwekkende, technische hoogstandjes, ware ondergrondse kathedralen die zich in tunnels van alles samen 13 km lang onder de stad uitstrekken. In deze ondergrondse kelders worden miljoenen flessen op een constante temperatuur tussen 12 en 14 °C bewaard.

Naast de ondergrondse wijnkelders heeft Canelli een prachtig historisch stadscentrum dat zich vastklampt aan een heuvel, met daarbovenop een 17e-eeuws kasteel dat de stad domineert. Het kasteel is tegenwoordig eigendom van de familie Gancia. Er zijn ook tal van barokke kerken, gebouwd tussen de 17e en 18e eeuw, en geplaveide straatjes om te verkennen.

 1. Alba

Alba is één van de belangrijkste steden in de wijnregio’s Langhe-Roero en Monferrato. De stad trad in 2017 toe tot het UNESCO Creative Cities Network. Het wereldbekende bedrijf Ferrero is hier gevestigd. Alba is dus niet alleen gekend omwille van zijn wijn, maar ook om zijn witte truffels. Alba is niet alleen een geweldige plek voor fijnproevers, maar is ook van groot historisch belang. Het gebied is al bewoond van vóór de Romeinen. De moderne stad bevindt zich op dezelfde plaats als de oude Romeinse nederzetting Alba Pompeia.

De versterkte poort en enkele bouwwerken met marmer en mozaïeken die dateren uit de Romeinse tijd zijn hier nog te zien. Latere overblijfselen van Alba's lange geschiedenis zijn er in overvloed, zoals het Palazzo Comunale - het stadhuis dat dateert uit de 13e eeuw – en het aangrenzende bisschoppelijk paleis. Verder ontdek je er ook de talrijke stadstorens uit de 14e en 15e eeuw en de 12e-eeuwse kathedraal, die in de loop der jaren veel veranderde, totdat het zijn huidige vorm kreeg in de 19e eeuw. Er zijn ook diverse musea, waaronder het Federico Eusebio Civic Museum of Archaeology and Natural Sciences.

VERBLIJFTIP: MiaClara Relais biedt elegante accommodatie op het schitterende platteland op 10 minuten rijden van Alba. Het landhuis biedt ruime moderne kamers voorzien van houten vloeren of een parketvloer. Geniet van het uitzicht op de wijngaard, ontspan op het aangename terras en proef van de lekkere wijnen in de wijnkelder van een nabijgelegen wijnmakerij. Meer info en boeken.

 1. Serralunga d'Alba

Serralunga d'Alba wordt beschouwd als één van de mooiste en historisch gezien één van de meest intacte dorpen van de Langhe, omringd door de glooiende heuvels van de wijngaarden van Barolo. Het dorp wordt overschaduwd door het slanke en majestueuze kasteel, de belangrijkste attractie hier, dat beschouwd wordt als één van de best bewaarde 14e-eeuwse kastelen in de regio Piëmont. Het vertegenwoordigt een uniek stukje Italiaanse geschiedenis, met een Franse donjonstructuur. Het kasteel is te bezoeken tijdens een rondleidingen. Reserveren wordt aanbevolen.

 1. Fossano

Fossano is verdeeld in twee oude wijken: Borgo Piazza (wijk van het plein), ontwikkeld in de 15e tot 18e eeuw, en Borgo Vecchio (oude wijk), daterend uit de middeleeuwen. Rijk aan middeleeuwse, renaissance- en barokke gebouwen, wordt het gekenmerkt door de oude arcades, aan beide zijden van de via Roma gebouwd (de hoofdstraat van de oude stad). Maar ook langs andere straten, zoals de Via Cavour, Via Garibaldi, Via Barotti, Via Muratori, staan er nog steeds delen van de oude muren.

Kasteel van de Prinsen van Acaja

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Fossano is het Kasteel van de Prinsen van Acaja, dat tussen 1314 en 1332 werd gebouwd door Filippo d'Acaia. Een eeuw later werd het door Amadeus de 8e van Savoie omgevormd tot een hertogelijke residentie. Het kasteel wordt nu gebruikt als evenementenruimte en herbergt de regionale bibliotheek.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de kathedraal, die aan het einde van de 18e eeuw in neoklassieke stijl werd gebouwd, ter vervanging van een voormalige kerk uit de 13e eeuw. Van dezelfde leeftijd als de kathedraal zijn het ziekenhuis van de stad en de Trinity-kerk, beide ontworpen door Francesco Gallo. Er is ook het Palazzo del Comandante, een barok gebouw uit de 17e eeuw.

REISGIDS: Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Ligurië & Piëmont, inclusief tips, weetjes en mooiste bezienswaardigheden.

 1. Cuneo

Cuneo is een gezellige stad met tal van bezienswaardigheden. We raden je aan om je verkenning in Cuneo te beginnen op de parkeerplaats van Discesa Bellavista. Het Monumentaal Complex van San Francisco, een burgermuseum in een voormalige kerk gewijd aan St. Franciscus van Assisi, ligt vlakbij. De kerk is gerestaureerd en samengevoegd met het aangrenzende Civic Museum of History, na vele archeologische ontdekkingen onder de plaats van aanbidding.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis van kunst en architectuur, is de kerk echt wel bijzonder en zeker een bezoek waard. Niet te missen zijn de funeraire meubels uit het Lombardische tijdperk, die werden gevonden in de grootste Lombardische necropolis in Italië. Wandel vervolgens naar het Piazza Galimberti, een enorm, neoklassiek plein met uitzicht op de bergen en een standbeeld van de 19e-eeuwse advocaat Giuseppe Barbaroux. Hier kan je op een terrasje genieten van de aangename sfeer die hier rondhangt.

 1. Grotten van Bossea

Het natuurreservaat van de Bossea-grotten is een beschermd gebied

Het werd in 2011 opgericht door de regio Piëmont om de karstgrotten te beschermen. Bossea wordt terecht beschouwd als de eerste Italiaanse toeristengrot, sinds die in 1874 voor het publiek geopend werd. Het had al snel een populaire reputatie, zowel in het buitenland als in Italië zelf. Hier begon het fenomeen van het ondergrondse toerisme.

Je betreedt de grot via een 110 m lange doorgang, een droog en één van de hogere niveaus van de grot. De grotrivier stroomt hier op een ander niveau, 20 m lager. De grotrivier duikt later weer op in de rivierbedding van de Corsaglia-rivier in de buurt. Aan het einde van deze passage wordt de grot veel groter.

De enorme zalen worden afgewisseld met smalle doorgangen. Hoogtepunten zijn onder meer de grootste kamer, de Sala Garelli, met zijn verschillende soorten stroomsteen. Hier eindigt het ontwikkelde deel van de grot. In deze grot en in de nabijgelegen Grotta del Bandito werden botten van holenberen gevonden.

 1. Lago di Lao

Heb je nog wat tijd over tijdens je rondreis door Piëmont? Overweeg dan om eventueel naar Lago di Lao te hiken. Dit kleine meer, een ware parel in de Alpes Maritimes, op de top van het balkon van Ormea. Het ziet er op het eerste gezicht misschien niet zo indrukwekkend uit, maar het herbergt alleszins een bloeiend ecosysteem. Je vindt er een grote kolonie aan salamanders en ook de verscheidenheid aan libellen is er best wel opmerkelijk.

 1. Waar overnachten in Piëmont?

Voor je bezoek aan de prachtige regio Piëmont, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of je kan ook meteen het volledige aanbod hotels, B&B's en appartementen in Piëmont.

 • Turijn: Opera 35 Hotel Suite&Studio ligt aan het stadsplein van Turijn en beschikt over een eigen overdekt terras met tuin. Na het verkennen van de stad kan je terecht in je gezellig ingerichte kamer. Sommige kamers beschikken over een eigen balkonnetje. 's Ochtends geniet je van een traditioneel uitgebreid ontbijt. Meer info en boeken.
 • Stresa: Ben je van plan om het prachtige Lago Maggiore te bezoeken? Verblijf dan in het Vespucci Boutique. Het pension biedt charmante accommodatie voor twee tot vier personen. Iedere kamer is voorzien van een groot comfortabel bed, een eigen badkamer een gezellige woonkamer en een keuken waar je lekker kan koken. Sommige kamers hebben ook een balkon met uitzicht op het meer. Meer info en boeken.
 • Cuneo: Cuneo Hotel is gevestigd in een historisch gebouw in het centrum van de stad. Het driesterrenhotel biedt modern ingerichte kamers met uitzicht op de stad. 's Ochtends geniet je van een zoet en hartig ontbijt, met onder andere lokaal gebak en vers fruit. Meer info en boeken.
 1. Download onze reisgids door Piëmonte en Ligurië

We hebben een unieke rondreis uitgestippeld die je door Piëmonte en Ligurië. De twee regio's hebben elk hun eigen troeven die je in deze 14-daagse autoreis zal leren kennen. Download hier onze gratis reisgids Piëmonte - Ligurië, of koop de volledige reisgids Piëmonte en Ligurië hier online.

Ligurië & Piëmonte

Gratis reisgids Piëmont-Ligurië downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 1 februari 2023 - linda

heel mooie overzichtelijke reisgids . Ik zal hem zeker goed kunnen gebruiken.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?