Waar overnachten in Piëmonte? 10 x hotels, B&B's en vakantiehuizen van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Piëmonte? 10 x hotels, B&B's en vakantiehuizen van goedkoop tot luxe

9 december 2022 in Piëmonte0 reacties

Waar overnachten in Piëmonte? Onze favorieten in een handig overzicht

Tijdens je bezoek aan de regio Piëmont heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Piëmont.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Roma e Rocca Cavour (Turijn)

Verblijf in een van de oudste hotels in Turijn. Hotel Roma e Rocca Cavour wordt al sinds 1854 beheerd door dezelfde familie en biedt prachtige kamers met zicht op de weelderige tuinen of op de rustige binnenplaats. De kamers zijn voorzien van comfort en luxe en uitgerust met vintage meubilair. Je kan er elke dag genieten vaan een heerlijk uitgebreid ontbijt op het terras. Meer info en boeken.

  1. Opera35 Hotel Suite&Studio (Turijn)

Opera35 Hotel Suite&Studio ligt aan het stadsplein van Turijn en beschikt over een eigen overdekt terras met tuin. Na het verkennen van de stad kan je terecht in je gezellig ingerichte kamer. Sommige kamers beschikken ook over een eigen balkonnetje. 's Ochtends kan je dan genieten van een traditioneel uitgebreid ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo Turina (Bricherasio - Turijn)

Agriturismo Turina is een gezellige vakantieboerderij in Bricherasio. De accommodatie biedt units voorzien van een eigen balkon, een kitchenette met koelkast, een gezellige eethoek en een zithoek met een flatscreen-tv. Na een dagje wandelen of fietsen in de rustige omgeving, kan je enkele baantjes zwemmen in het buitenzwembad. Verder beschikt het verblijf ook over een aangenaam terras, een gratis privéparkeergelegenheid en toegang tot een hot tub. Meer info en boeken.

  1. MiaClara Relais (Alba)

MiaClara Relais biedt elegante accommodatie op het schitterende platteland op 10 minuten rijden van Alba. Het landhuis biedt ruime moderne kamers voorzien van houten vloeren of een parketvloer en beschikt over een eigen badkamer. Verder kan je bij MiaClara Relais genieten van het uitzicht op de wijngaard, ontspannen op het aangename terras, en in de wijnkelder van een nabijgelegen wijnmakerij wijn proeven. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een continentaal ontbijt bestaande uit verse croissants, warme dranken en lokale producten. Meer info en boeken.

  1. Vespucci Boutique (Stresa)

Ben je van plan om het prachtige Lago Maggiore te bezoeken? Verblijf dan in het gezellige stadje Stresa in Vespucci Boutique op 10 minuutjes wandelen van de Lungolago di Stresa langs het Lago Maggiore. Het pension biedt charmante accommodatie voor twee personen. Iedere kamer is voorzien van een groot comfortabel bed, een eigen badkamer een gezellige woonkamer en een keuken waar je lekker kan koken. Sommige kamers hebben ook een balkon met uitzicht op het meer. Meer info en boeken.

  1. Grand Hotel Dino (Baveno - Lago Maggiore)

Een ander verblijf in de buurt van Lago Maggiore is Grand Hotel Dino. Dit elegante viersterrenhotel is omgeven door een prachtige tuin en straalt nog echt de grandeur van vroeger uit. Geniet tijdens je verblijf van de rust, neem een duik in een van de zwembaden en proef van diverse specialiteiten in de restaurants. Na een vermoeiende dag kan je nog even ontspannen in het wellnesscentrum, of kijk uit over het meer vanuit de hot tub, een verbluffend uitzicht. Meer info en boeken.

  1. Hotel San Giovanni Resort (Saluzzo)

San Giovanni is een voormalig 15e-eeuws klooster rustig gelegen in het centrum van Saluzzo. Het hotel biedt stijlvolle kamers met neutrale kleuren, luxe stoffen en grote ramen die panoramisch uitzicht bieden op Saluzzo en de heuvels van de Langhe. Je kan de ochtend beginnen met een heerlijk continentaal ontbijtbuffet dat geserveerd wordt in het café naast het klooster. 's Avonds kan je genieten van traditionele Piëmontese specialiteiten in het gezellige restaurant, gevestigd in de voormalige wijnkelders.

Wil je graag een uitstap maken? Het hotel biedt gratis vervoer van/naar het busstation van Saluzzo, je kan fietsen huren e er worden culinaire excursies georganiseerd naar het heuvelgebied van de Langhe , dat bekend staat om de wijn en de truffels. Meer info en boeken.

  1. Cascina Marcantonio (Acqui Terme)

Het Cascina Marcantonio is een driesterrenhotel op het platteland van de wijnstreek Piemonte, op 4 km van Aqui Terme. Deze 19e-eeuwse vakantieboerderij biedt elegante kamers voorzien van rustieke meubels en panoramisch uitzicht op de ruime tuin met terras en buitenzwembad.

Dagelijks wordt er een Italiaans ontbijt geserveerd met onder andere verse croissants, gebak en jam. In het restaurant kan je specialiteiten proeven, zoals huisgemaakte pasta. Je kan de eigenaren van de vakantieboerderij ook vragen om deel te nemen aan culinaire en wijnproeverijen in de omgeving. Meer info en boeken.

  1. Hotel San Rocco (Orta San Giulio)

Hotel San Rocco is gelegen aan de oevers van het schilderachtige Ortameer. Het hotel is gevestigd in een gerenoveerde klooster uit de 16e eeuw en biedt elegant ingerichte kamers waarvan de meeste uitzicht hebben op het meer. Wandel gezellig in de prachtige tuin met zicht op het betoverende eiland San Giulio, koel lekker af in het zwembad of daag elkaar uit voor een potje biljart. Sluit je avontuurlijke dag af met in het elegante restaurant waar regionale en internationale gerechten op het menu staan en dat een adembenemend uitzicht biedt op het meer. Meer info en boeken.

  1. Poggio Radicati Hotel De Charme (Saluzzo)

Poggio Radicati Hotel De Charme wordt omgeven door de prachtige heuvels van Saluzzo. Het is een aantrekkelijke viersterren accommodatie met elegante kamers en een aangename tuin waar je uren kan vertoeven. De kamers van het hotel zijn voorzien van warme kleuren en houten vloeren en bieden uitzicht op de tuin.

Bij Poggio Radicati Hotel De Charme wordt iedere dag een continentaal ontbijt verzorgd bestaande uit lekker gebak, biscuits en andere huisgemaakte producten. Wil je graag de omgeving verkennen? Het historische centrum van Saluzzo ligt op 10 minuutjes wandelen en het treinstation op 14 minuten. Meer info en boeken.

  1. Download onze reisgids door Piëmonte en Ligurië

We hebben een unieke rondreis uitgestippeld die je door Piëmonte en Ligurië. De twee regio's hebben elk hun eigen troeven die je in deze 14-daagse autoreis zal leren kennen. Download hier onze gratis reisgids Piëmonte - Ligurië, of koop de volledige reisgids Piëmonte en Ligurië hier online.

Ligurië & Piëmonte

Gratis reisgids Piëmonte-Ligurië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?