Stadswandeling Turijn centrum: langs dé highlights van de stad

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Turijn centrum: langs dé highlights van de stad

 • Startpunt: Station Porta Nuova
 • Eindpunt: Piazza Castello
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 5,0 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Turijn is een prachtige stad in het noorden van Italië in de regio Piëmont! Turijn is een stad vol flair, met hier en daar enkele mooie paleizen, musea van wereldklasse, aangename parken, barokke architectuur en sfeervolle restaurantjes. Daarnaast is het elegante Turijn, dé thuishaven van Juventus, Fiat en de gianduja-chodolade. Benieuwd naar wat deze stad te bieden heeft? Download dan zeker deze uitgebreide stadswandeling door het centrum.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Turijn langs de highlights van de stad

Onze stadswandeling door het centrum van Turijn is 5 km en brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Ben je van plan meerdere dagen te verblijven? Bekijk dan zeker onze selectie favoriete verblijven in Turijn.

Enkele hoogtepunten op je stadswandeling Turijn:

 • Piazza San Carlo waar de duo kerken je meteen zullen opvallen. De Chiesa Santa Cristina en San Carlo Booromeo (met de toren) lijken wel heel erg goed op elkaar. De achterzijde is niks speciaals, de voorzijde toont wel haar barokke schoonheid.
 • Piazza Solferino, een weelderig groen plein, omringd door sierlijke gebouwen uit de 19e eeuw. Centraal op het plein staat een fontein met 4 grote figuren uit de jaren 30.
 • Bij de Mastio della Cittadella zie je de laatste overblijfselen van de oude stadsmuren, die Napoleon liet vernietigen toen hij er aan het einde van de 18eeeuw in slaagde de stad te veroveren. De oude donjon van de citadel van Savoie is omgebouwd tot een kleine tentoonstellingsruimte.
 • Boeiende musea als het Museo Civico Pietro Micca, een historisch museum waar je dieper in het beleg en de slag om Turijn van 1706 kan duiken en Museo della Sindone, een cryptemuseum en bevat de beroemde lijkwade van Turijn.
 • Het Piazza Statuto, een groot stadsplein, ontworpen door Giuseppe Bollati. Het heeft een standbeeld en een fontein gemaakt van rotsen, die afkomstig zijn uit het boren van de Fréjustunnel. De gebouwen rond het plein hebben een gemeenschappelijke neoklassieke vormgeving met een zeer kenmerkende baksteenkleurige afwerking in een imposante neoklassieke stijl.
 • Uiteraard ook het Sancuaria della Consolata, een belangrijk Mariaheiligdom en een kleine basiliek in het centrum van Turijn.
 • Je sluit de wandeling af bij de indrukwekkende Cattedrale di San Giovanni Battista (H. Johannes is de patroonheilige van Turijn), één van de weinige renaissancegebouwen in Turijn.
Ligurië & Piëmonte

Gratis preview reisgids Piëmont downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Ligurië

Ontdek Piëmonte en Ligurië via 9 uitgewerkte wandelingen met zijn badplaatsen en sfeervolle vissersdorpjes, zijn bloemenpracht, tuinen en parken. Verken de Riviera di Levante, wandelen langs de Cinque Terre. Ontdek nog meer bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 21 april 2024 - filip haerens

mooi voorgesteld en besproken. we bezochten Turijn al een paar keer, ook per fiets. in juli zijn we terug in de buurt, dit keer samen met onze oudste zoon, zijn partner en een bevriend koppel, dan gaan we jullie wandeling eens stappen! bedankt!

- 15 februari 2024 - Helga

Altijd interessant en leerrijke wandelingen

- 2 oktober 2023 - Bert Brand

Duidelijke beschrijving en je komt op interessante plekken!

- 3 juli 2023 - Andre

Top!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?