Premium

Wandelroute naar Sacro Monte d’Orta in Orta San Giulio

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandelroute naar Sacro Monte d’Orta in Orta San Giulio

  • Startpunt: Piazza Mario Motta, Orta San Giulio
  • Eindpunt: Piazza Mario Motta, Orta San Giulio
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 2,0 km
  • Duur: 1 uur
  • Wegdek: Gedeeltelijk verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandelroute Sacro Monte d’Orta

Sacro Monti di Oropa is een religieus complex in de provincie Biella en maakt deel uit van de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het werk aan dit devotionele complex begon in 1617, in de buurt van het reeds bestaande heiligdom van de Zwarte Maagd van Oropa. Twaalf kapellen en nog eens 7 in de buurt zijn verbonden door een spiritueel pad. En in elke kapel worden scènes uit het leven van de Maagd Maria levendig weergegeven.

De wandeling naar Sacro Monti di Oropa begint bij Piazza Mario Motta, Orta San Giulio en duurt ongeveer 45 minuten. Van Piazza Mario Motta wandel je richting de Chiesa dell' Assunta en sla je rechtsaf naar de berg toe. Wandel naar de top van de berg en geniet van de religieuze sfeer en het geweldige uitzicht.

Bewonder de prachtige kapellen zoals de Cappella delle apparizioni o del carro, Cappella di San Francesco en Cappella della Morte. Wandel de kapellen ook even binnen en aanschouw de mooie muurschilderingen. Nadien wandel je terug naar het plein waar de wandeling begon. Je maakt als het ware een lus.

OVERNACHTEN: Op zoek naar een leuke B&B in Orta San Giulio? Locanda di Orta met prachtig uitzicht, is de ideale uitvalsbasis voor deze wandelroute.

Ligurië & Piëmonte

Gratis preview reisgids Piëmonte-Ligurie

Nog meer in de volledige reisgids Ligurië

Ontdek Piëmonte en Ligurië via 9 uitgewerkte wandelingen met zijn badplaatsen en sfeervolle vissersdorpjes, zijn bloemenpracht, tuinen en parken. Verken de Riviera di Levante, wandelen langs de Cinque Terre. Ontdek nog meer bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Gratis preview reisgids Piëmonte-Ligurie

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?