Hoe San Siro Stadion in Milaan bezoeken? Het thuisstadion van AC Milaan + tickets kopen

Hoe San Siro Stadion in Milaan bezoeken? Het thuisstadion van AC Milaan + tickets kopen

10 september 2022 in Milaan1 reactie

Alle info voor je bezoek aan het San Siro Stadion in Milaan bezoeken? + hoe je ticket of tour boeken?

Het Giuseppe Meazza Stadium is het grootste voetbalstadion van Italië en één van de grootste van Europa. Het staat in de volksmond bekend als het San Siro stadion, genoemd naar de Milanese wijk waar het zich bevindt. San Siro is de thuisbasis van de twee gerenommeerde clubs AC Milan en Inter Milan en het is ook de thuis van het Italiaanse nationale elftal. Voor voetbalfans is San Siro dan ook een must-see in Milaan.

Lees alle info voor je bezoek aan het San Siro stadion + bestel je tickets online op voorhand om zo zeker te zijn van je plekje.

Wil je veel zien tijdens je citytrip in Milaan? Koop je Milaan Pass online voor € 89 en geniet van gratis toegang bij tal van musea + hop on/hop off bus + rondleidingen en kortingen bij veel restaurants en ontvang kortingsbons.

Inhoud artikel

 1. Het verhaal van het stadion San Siro

De bouw

De bouw van het Stadio San Siro, dat origineel de naam Nuovo Stadio Calcistico San Siro kreeg, begon in 1925. De toenmalige directeur van AC Milan, Piero Pirelli, liet een nieuw stadion bouwen dat alleen voor voetbal gebruikt zou worden. Dat was nieuw, want tot dan werden de meeste andere Italiaanse stadia aangelegd met een atletiekbaan rondom het voetbalveld.

Het stadion werd op 19 september 1926 geopend met een wedstrijd tussen Inter Milan en AC Milan die Inter met 6-3 won.

Inter vs. AC Milan

In 1947 verhuisde Inter Milan van de Arena Civica naar het Stadio San Siro. Ondanks het feit dat Inter Milan en AC Milan elkaars grootste rivalen zijn, delen ze sindsdien het stadion. Inter Milan ontstond zelfs na een ruzie binnen AC Milan in 1908. Toen beslisten enkele spelers om Milan Cricket and Football Club, zoals AC Milan in de eerste jaren heette, te verlaten om hun eigen club op te richten, Football Club Internazionale.

Ambitieuze uitbreidingen

Tussen 1948 en 1955 werd het Stadio San Siro uitgebreid door de ingenieurs Armando Ronca en Ferruccio Calzolari. Het was de bedoeling om de bezoekerscapaciteit op te trekken van 50 000 naar 150 000. Tijdens de werken besloot men echter om de plannen bij te werken en de bezoekerscapaciteit ‘slechts’ te verdubbelen tot 100 000 bezoekers.

Giuseppe Meazza Stadium of Stadio San Siro?

Op 3 maart 1980 werd de naam van het Stadio San Siro veranderd naar het Giuseppe Meazza Stadium. Meazza was één van de bekendste Milanese voetballers en was eerder dat jaar overleden op 68-jarige leeftijd. De stervoetballer had twee keer de wereldbeker gewonnen en speelde tijdens zijn carrière vooral voor Inter Milan, maar hij speelde ook enkele jaren voor rivaal AC Milaan.

De naam Giuseppe Meazza Stadium wordt daardoor vooral gebruikt door fans van Inter terwijl fans van AC Milan voornamelijk de naam Stadio San Siro gebruiken.

Klik hier om je tickets te reserveren

Een stadion met prestige

Het Stadio San Siro wordt naast Inter Milan en AC Milan ook door het nationale voetbalteam van Italië gebruikt en er vonden ook verschillende wedstrijden plaats van de UEFA Europa League en de UEFA Champions League. Voor de wereldbekerwedstrijden van 1990 onderging het stadion uitgebreide renovaties. Het hele stadion werd toen van stoelen voorzien en er werd ook een nieuw dak geïnstalleerd.

Tegenwoordig is er plek voor 78 275 bezoekers en dat maakt van het Stadio San Siro het grootste stadion van Italië. Het voldoet ook aan de hoge standaard van comfort en veiligheid van de UEFA categorie 4.

Het bijhorende museum

In 1996 werd het Museo San Siro geopend. Daar kom je alles te weten over de twee clubs en hun geschiedenis. Er worden ook verschillende voorwerpen tentoongesteld waaronder felbevochten bekers en oude shirtjes.

Het einde van San Siro?

Op 24 juni 2019 kondigden AC Milan en Inter Milan aan dat ze een nieuw stadion willen laten bouwen ter vervanging van het San Siro stadion. Dit stadion zou naast het huidige stadion gebouwd moeten worden en zou voor het voetbalseizoen van 2022-2023 klaar moeten zijn. Het San Siro stadion zou wel nog blijven staan tot na de Olympische en Paralympische Winterspelen van 2026.

Het project heeft echter behoorlijk wat negatieve reacties gekregen en burgemeester Giuseppe Sala heeft om meer tijd gevraagd. Het is daarom nog niet duidelijk of de bouw van het nieuwe stadion ook effectief zal plaatsvinden.

 1. Een bezoek aan het Stadion San Siro

Het museum

De tour van het Stadion San Siro begint in het museum van het stadion. Daar leer je de verhalen en de geschiedenis van de twee voetbalclubs kennen en je komt er ook alles te weten over het bouwproces van het stadion.

Daarnaast worden er ook heel wat memorabilia tentoongesteld in het museum. Zo zijn er verschillende shirtjes te zien van spelers van AC Milan en Inter Milan, maar ook van het nationale team. Daarnaast kan je er een groot aantal van de bekers zien die de teams hebben gewonnen en er worden verder ook veel foto’s van spelers en belangrijke wedstrijden tentoongesteld.

Het stadion

De tour brengt je vervolgens achter de schermen in het stadion zelf. Je kan een kijkje nemen in de kleedkamers van de verschillende teams en daarna wandel je door de spelerstunnel naar het voetbalveld. Daar kan je dan op het veld wandelen en een kijkje nemen in de dug out en de tribunes.

De winkel

Je eindigt de tour in de winkel van het stadion waar je souvenirs en merchandise van Inter Milan en AC Milan kan kopen.

 1. Openingstijden van het stadion San Siro

Het stadion kan dagelijks bezocht worden

 • In de zomerperiode is het Stadio San Siro open van 9u30 tot 18u.
 • In de winterperiode is het stadion open van 9u30 tot 17u.
 • Op wedstrijddagen of dagen dat er evenementen worden gehouden in het stadion gelden er andere openingstijden of kan het stadion gesloten zijn.
Mis niets tijdens je stedentrip Milaan met onze reisgids Milaan inclusief stadswandeling!
 1. Tickets om het stadion San Siro te bezoeken

Je kan makkelijk online tickets kopen vanaf € 18 voor een bezoek aan het stadion San Siro. Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis mee naar binnen. In het ticket zit een bezoek aan het museum, het stadion en de shop inbegrepen en je gaat achteraf ook naar het Casa Milan, een museum en winkel gewijd aan AC Milan.

 1. Hoe vermijd ik de wachtrijen voor het stadion San Siro?

Het stadion San Siro is het grootste van Italië en ook de thuis van 2 van de populairste voetbalclubs van het land. Daardoor komen er niet alleen veel buitenlandse toeristen naar het stadion, maar ook Italianen bezoeken het massaal. Er kunnen daardoor vooral in de zomermaanden wachtrijen ontstaan.

TICKETS: Boek je tickets vooraf online om wachtrijen te vermijden. Je hoeft dan namelijk niet meer aan te schuiven aan de rij voor de kassa.

 1. Hoe bereik ik het stadion San Siro?

Met het openbaar vervoer

 • Om het Stadio San Siro te bereiken met het openbaar vervoer heb je verschillende mogelijkheden.
 • Je kan de paarse metrolijn 5 nemen naar de halte San Siro Stadio of de halte San Siro Ippodromo.
 • Daarnaast kan je ook de buslijn 49 nemen in de richting van San Siro en uitstappen bij de halte Via Harar.
 • Ook de metrolijn 16 naar de halte Piazzale Exum terminal is een optie.
 • Die verschillende haltes liggen allemaal tegenover het stadion en zijn op enkele minuten wandelen verwijderd van het stadion.

Met de auto

Het Stadio San Siro ligt direct naast de grote weg Via Harar en is dan ook goed met de auto te bereiken. Vanuit het centrum van Milaan rij je over de ringweg naar San Siro in het westen van de stad. Sla hier de Via Monreale op en rij door tot je aan je rechterhand het stadion hebt.

Wanneer je van buiten Milaan komt, wil je op de A50, de Tangenziale Ovest, terechtkomen. Vanuit Genua of Bologna volg je de A50 naar het noordwesten en vanuit Venetië en Verona rijd je via de E64 in het noorden van Milaan naar de A50 en volg je die weg dan naar het zuidwesten. Vanaf de A50 sla je af naar de Via Novara die vervolgens overgaat in de Via Harar waar je het stadion vindt.

Parkeren kan bij de Parcheggio Nord San Siro aan de Sottopasso Patroclo naast het stadion of bij de garage aan de Via Achille 4 tegenover het stadion.
 1. Praktische info voor je bezoek aan het Stadion San Siro

 • Je spendeert gemiddeld anderhalf uur in het stadion.
 • De tour is toegankelijk voor mensen met een handicap.
 • Er is ook een fanshop aanwezig waar je een leuk souvenir kan kopen.
 • Meer info op de website.
TIP: Wil je graag zoveel mogelijk zien tijdens je stedentrip Milaan? Met de Milaan stadspas krijg je toegang tot de bekendste bezienswaardigheden, en kan je gebruik maken van het openbaar vervoer (inclusief de historische gele tram). Boek je Milaan Pass hier online.
 1. Filmpje: een virtueel bezoek aan het stadion San Siro

Benieuwd naar hoe San Siro eruitziet? Bekijk dit filmpje en krijg alvast een virtuele rondleiding door het stadion. Als je al dat moois in het echt wil bewonderen, zal je natuurlijk zelf naar Milaan moeten reizen!

 1. Download ook je gratis stadswandeling Milaan

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Milaan en ga op pad! Ideaal om Milaan volledig te verkennen op eigen tempo. Download onze gratis reisgids Milaan, dé ideale start voor je bezoek aan Milaan.

Milaan

Gratis reisgids Milaan downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 16 juli 2021 - Verstappen

Zeer uitgebreide toeristische uitstappen met details top groeten Verstappen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?