Hoe van luchthaven Keflavík naar centrum Reykjavík? Alle info, tips en tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hoe van luchthaven Keflavík naar centrum Reykjavík? Alle info, tips en tickets

17 januari 2022 in IJsland0 reacties

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Reykjavik te komen?

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Reykjavík (Keflavíkurflugvöllur - Keflavík Airport), wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Wanneer je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar het centrum van Reykjavík te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de luchthaven Keflavík naar het stadscentrum van Reykjavík te reizen.

Tickets voor je vervoer naar Reykjavík centrum

Ben je nog op zoek naar vervoer van luchthaven Keflavík naar het centrum Reykjavik? Bekijk het aanbod en boek je vervoertickets naar het centrum van Reykjavík online!

Ontdek hieronder alvast de mogelijke vervoerstickets

  1. Eindbestemming: KEF – Keflavíkurflugvöllur, Keflavík Airport

IJsland, een wondermooie bestemming! Ben je van plan om hier binnenkort op reis te gaan? Dan zal je landen op de internationale luchthaven Keflavík (KEF), die op zo’n 50 km van de IJslandse hoofdstad Reykjavík ligt. Vergis je niet, want ook in Reykjavik ligt er op ongeveer 2 kilometer van de stad een andere luchthaven. Echter kan je vanaf hier enkel binnenlandse vluchten en vluchten naar Groenland nemen.

De luchthaven staat ook wel bekend als het Reykjavik-Keflavík vliegveld en is het grootste vliegveld in IJsland. De volledige, IJslandse benaming van deze luchthaven is Keflavíkurflugvöllur of Flugstöð Leifs Eiríkssonar, vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Leif Eriksson. De belangrijkste en bekendste luchtvaartmaatschappijen die op Keflavík vliegen zijn Icelandair en WOW air.

  • Over het algemeen is het behoorlijk rustig op de luchthaven van Keflavík, alleen ’s morgensvroeg kan het er redelijk druk zijn. Dan landen immers alle vliegtuigen uit de Verenigde Staten op hetzelfde ogenblik.
  • De luchthaven van Keflavík bestaat uit een grote terminal, genaamd Leifur Eiríksson Air Terminal.
  • Deze terminal is verdeeld in twee delen, namelijk Main Building en South Building.
  • Eens je de luchthaven uit bent, zijn er 3 verschillende transportmogelijkheden om naar het centrum van Reykjavik te reizen. In dit blogartikel lees je hoe je voordelig en zo snel mogelijk in het centrum geraakt.

Nog wat inspiratie op doen voor je verblijf in IJsland? Lees onze uitgebreide blogpost met de mooiste bezienswaardigheden en plekjes in IJsland en mis niets!

  1. Vanaf luchthaven Keflavik naar het centrum met de bus

Wil je niet te veel geld kwijt spelen aan een taxi? Dan kan je ook altijd met het openbaar vervoer reizen. Vanaf luchthaven Keflavík zijn er namelijk twee bussen die richting het centrum van Reykjavik rijden. De meest voorkomende manier om naar het centrum van Reykjavík te reizen zijn de airport transfer bussen van Flybus. Daarnaast heb je ook nog de lokale bus 55.

Flybus naar Reykjavik

  • De Flybus naar Reykjavík vertrekt bij de uitgang van de terminal van de inkomende vluchten. Het busstation wordt goed aangegeven op de bordjes in de luchthaven waardoor je het station makkelijk kan vinden.
  • Iedere 35 à 40 minuten vertrekt er een Flybus naar de stad.
  • Ook als je ’s nachts aankomt, hoef je je geen zorgen te maken over de transfer. De Flybus rijdt namelijk dag en nacht.
  • De eindhalte in Reykjavík is de zogenaamde BSI Bus Terminal. Vanaf hier kan je eenvoudig te voet of met de taxi het centrum bereiken.
  • Daarnaast bieden de shuttlebussen ook diverse stops aan bij de populaire hotels en guesthouses in Reykjavík.
  • Mocht de bus niet in de buurt stoppen van je hotel dan kan je het beste uitstappen bij de dichtstbijzijnde halte in de buurt van je hotel en het laatste stuk te voet afleggen of met een taxi.
  • Een busrit met de Flybus bedraagt ongeveer 45 tot 50 minuten.
  • Onderweg geniet je van de gratis Wifi of het bijzondere uitzicht over de uitgestrekte lava velden en warm water geisers.
  • Een enkele reis met de Flybus vanaf de luchthaven naar Reykjavík of omgekeerd, kost je €21. Kinderen tussen de 12 en 15 jaar betalen 11 euro voor een ticket en kinderen onder de 12 jaar mogen gratis mee.

Bestel je tickets voor de Flybus naar Reykjavík online! Zo weet je zeker dat je transfer op voorhand goed geregeld is en hoef je bij aankomst in IJsland niets meer te regelen. Zo kan je met een gerust hart beginnen aan je vakantie in IJsland.

Bus 55 naar Reykjavik

  • Naast de Flybus kan je ook gebruikmaken van het openbaar vervoer. Je neemt dan de bus nummer 55.
  • Je kan de bushalte terugvinden achter parkeerterrein P1.
  • Deze bus pendelt gemiddeld 10 x per dag tussen de luchthaven van Keflavik en Reykjavik.
  • De busroute wordt vooral gebruikt door locals en veel minder door toeristen.
  • Het voordeel ten opzichte van de Flybus shuttleservice is de lagere prijs, je betaalt voor een busritje met deze bus 1.960 IJslandse Kronen.
  • Het nadeel is echter de langere reistijd. Met deze bus ben je ongeveer 1 uur en 10 minuten onderweg.
  • Meer informatie over de dienstregeling bus nummer 55 vind je op de website.
  1. Vanaf luchthaven Keflavik naar het centrum met de taxi

Op zoek naar wat meer comfort? Dan kan je ook overwegen om een taxi te nemen in plaats van het openbaar vervoer. De taxistandplaatsen in Keflavik zijn bereikbaar via de aankomsthal, eenmaal buiten merk je meteen de taxi’s op aan je linkerzijde.

Een taxi brengt je in ongeveer 45 minuten van de luchthaven van Keflavik naar het centrum van de stad. De kostprijs (op het moment van schrijven) voor een taxiritje bedraagt ongeveer 18.000 IJslandse kronen. Voor een groep van vier komt dit ongeveer neer op zo’n 130 à 135 euro.

Je kan ook je privé transfer op voorhand reserveren. Zo ben je zeker dat iemand je staat op te wachten en dat je vervoer hebt naar je hotel of het centrum. Bekijk het aanbod transfers naar Reykjavik vanaf de luchthaven.

  1. Auto huren in Keflavik-Reykjavik

IJsland is een prachtig land, maar het staat zeker niet bekend om het goede openbaar vervoer. Er heeft hier zelfs nog nooit een trein gereden, simpelweg omdat het zo goed als onmogelijk is om rails aan te leggen in dit ruige land. Alleen al daarom is het aangeraden om een auto te huren tijdens je verblijf in IJsland.

Van plan om ter plekke een auto te huren? Lees onze uitgebreide blogpost over tips en tricks bij het huren van een auto in IJsland.

Wanneer je in de luchthaven aankomt, zijn er meerdere verhuurkantoren te vinden bij de aankomsthal in de luchthaven. De bekendste autoverhuurbedrijven zijn onder meer Hertz, Avis, Europcar en Budget. Of je kan op voorhand een auto huren bij de gekende internationale auto verhuur bedrijven via SunnyCars of RentalCars.

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips die je helpen bij het huren van een auto op vakantie.

  1. Keflavik als tussenstop?

Keflavik International Airport is ook een belangrijke tussenstop voor intercontinentale vluchten. Heel wat toeristen kiezen er dan ook voor om één of twee dagen in IJsland te vertoeven en kennis te maken met het moois dat dit land te bieden heeft. Is Keflavik is een tussenstop op jouw doorreis en wil je graag nog wat bezichtigen? Dan raden we je volgende bezienswaardigheden en daguitstappen aan!

Verken de IJslandse hoofdstad Reykjavik en ga walvissen spotten

  • Wanneer je één of twee dagen in IJsland verblijft, kan je perfect even de IJslandse hoofdstad verkennen. Reykjavík is een kleine, hippe stad en perfect te voet te verkennen.
  • Kenmerkend hier zijn de fel gekleurde huizen opgetrokken uit metalen golfplaten. Ook de bijzonder hoge Hallgrímskirkja kerk zal je zeker niet ontgaan.
  • Wil je graag zelf Reykjavik verkennen te voet? Download dan onze complete stadswandeling door Reykjavik.
  • Je kan ook walvissen spotten in de haven van Reykjavik. Ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring! Vanuit Reykjavik vertrekken er het hele jaar door walvistochten. Zo kan je hier vandaan bruinvissen, dwergvinvissen en dolfijnen spotten, maar ook bultruggen worden vaak gespot in het water voor Reykjavik. Graag een walvistour vanuit de haven van Reykjavik doen? Je gaat op walvissafari vanaf € 79 per persoon.

Bezoek de wereldbekende Blue Lagoon

De Blue Lagoon is de bekendste warmwaterbron van IJsland en één van de meest bezochte attracties van het eiland. Het warme en helderblauwe water zorgt voor een wellness in open lucht en voor prachtige plaatjes. Daarnaast zou het water een helende werking hebben en kan je met moddermaskers en massages heerlijk relaxen. Veel mensen beginnen of eindigen hun bezoek aan IJsland dan ook in de Blue Lagoon. Een dagje ontspannen in het water van het bad is zeker aan te raden!

Thingvellir Nationaal Park

Thingvellir Nationaal Park, is één van de drie nationale parken van IJsland en ligt in het zuidwesten van het IJsland. Het park is onderdeel van de Golden Circle en is hierdoor ook één van de meest toeristische bestemmingen van het eiland. Thingvellir Nationaal Park is de belangrijkste historische locatie van het land bevat enkele zeer bijzonder geologisch bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in het Thingvellir Nationaal Park

  • Zo kan je er de 20 meter hoge Öxarárfoss waterval bezoeken, ideaal tijdens een wandeling door de Almannagjá kloof naar de Thingvallakirkja.
  • De Almannagjá of alle-mensen-kloof ligt aan de rand van de Amerikaanse plaat. De kloof wordt omringd door een imponerende rotsmuur die symbool staat voor de scheiding tussen de twee continenten.
  • Het Thingvallakirkja een prachtig wit kerkje verscholen tijdens de naaldbomen.
  • Silfra: ga duiken of snorkelen tussen de continenten, een zeer bijzondere ervaring! Boek je tour voor Silfra zeker online. (lees ook onze blogpost over snorkelen in Silfra)

Golden Circle in IJsland, één van de mooiste routes

  • Verblijf je één of meerdere dagen in IJsland vooraleer je doorreist naar je eindbestemming? Dan kunnen we je ook aanraden om de Golden Circle route te rijden! De Golden Circle is de meest bekende en één van de mooiste routes die je kan doen in IJsland.
  • De route van 300km staat gekend voor zijn fantastische natuurfenomenen en watervallen en kan gemakkelijk gedaan worden met de hoofdstad Reykjavik als uitvalsbasis.

Trek je graag zelf op uit of toch liever met een georganiseerde tour mee?

  • Er worden veel georganiseerde tours aangeboden langs de Golden Circle. Hierbij heb je de keuze uit een simpele korte tour langs de 3 hoogtepunten, of juist een langere meerdaagse tour waarbij je extra haltes toevoegt aan de route. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoelang je verblijft in IJsland.
  • Het is ook mogelijk om een auto te huren en zelf de Golden Circle te rijden. Hierbij kan je zelf je tijd indelen en er zo lang over doen als jij zelf wilt, én je hebt als voordeel dat je de drukke momenten kan omzeilen. Zo kan je er voor kiezen om ook het warme rivier water van Reykjadalur op te zoeken of de Blue Lagoon aan te doen.
  1. Wat is de beste reistijd IJsland?

Het klinkt misschien raar, maar de temperaturen in IJsland zijn alles behalve extreem. Dit komt vooral door de warme Noord-Atlantische stroom. De winters zijn eerder mild, en de zomers zijn fris. De gemiddelde temperatuur in de winter is -5° C, en in de zomer ligt het gemiddelde rond de 15° C.

Zonlicht

In december zijn er in IJsland slechts 4 uur zonlicht per dag. In juni kan je dan weer genieten van ongeveer 22 uur zonlicht per dag. Als je in deze periode in IJsland bent en niet goed kan slapen met veel licht in je kamer, raden we je aan om een slaapmasker mee te brengen om je ogen te bedekken.

Poollicht (Aurora Borealis)

De beste periode om IJsland te bezoeken om het noorderlicht of poollicht te zien is van september tot april. Dit adembenemend natuurfenomeen zie je het best tijdens de koude en heldere nachten van de winter. Hoe verder je naar het noorden trekt van het land, hoe groter de kans zal zijn dat je het Poollicht zal zien. De Mývatn regio is daardoor de ideale regio om het natuurfenomeen te bewonderen.

  1. Mis niets tijdens jouw verblijf op IJsland met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in IJsland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids IJsland met 99 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids IJsland.

IJsland

Gratis reisgids IJsland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?