Golden-Circle van IJsland: Alle hoogtepunten, onze route + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Golden-Circle van IJsland: Alle hoogtepunten, onze route + kaart

  • Startpunt: Reykjavik, IJsland
  • Eindpunt: Reykjavik, IJsland
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 250 km
  • Duur: 1 dag
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Gedeeltelijk toegankelijk
  • Inspired by Iceland

De route die bekendstaat als de Golden Circle is een must-do in IJsland. Het is de bekendste route in IJsland en ook één van de mooiste. Wanneer je de Golden Circle aflegt, passeer je onderweg enkele buitengewonde natuurfenomenen. Zet je schrap voor spectaculaire watervallen, krachtige geisers en prachtige landschappen. Hoofdstad Reykjavik doet dienst als uitvalsbasis.

Langs de Golden Circle ligt heel wat natuurschoon. Je rijdt bijvoorbeeld door het thermisch gebied Krýsuvík Seltun op de kloof tussen de Europese en Noord-Amerikaanse tektonische plaat.

Bezoek ook de beroemde geothermische lagune Blue Lagoon en zie de spuitende geisers Geysir en Strokkur. Kom langs de prachtige Kerið vulkaankrater en de warmwaterrivier van Hveragerði (must-do).

Een ander hoogtepunt is de 32 meter hoge Gullfoss, de Gouden waterval. Stop ook zeker bij Skálholt, de eerste kathedraal van IJsland en de Thrihnukagigur-krater. Lees alles over de bezienswaardigheden langs de Golden Circle in ons blogartikel.

Je kan natuurlijk ook niet rond een bezoekje aan het nationaal park Thingvellir waar je de breuklijn tussen de Amerikaanse en Europese tektonische plaat kan zien. De avonturiers onder ons kunnen er gaan duiken of snorkelen in de Silfrakloof.

Wil je graag tours of activiteiten boeken in IJsland? Bekijk hier alle activiteiten en daguitstappen + prijzen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

De Golden-Circle van IJsland: Zelf rijden met een huurauto of camper?

De Golden-Circle van IJsland: Complete route

IJsland

Gratis reisgids met Golden Circle tour downloaden

Nog meer in de volledige reisgids IJsland

Ontdek IJsland via een complete rondreis met GPS coördinaten, wegbeschrijvingen (+ 15 detailkaartjes) en een stadswandeling in Reykjvavik. De reisgids bevat ook een pak praktische- en achtergrondinfo en maken zo de reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 6 maart 2023 - Kathy Vekemans

Heel interessante gids, met gedetailleerde uitleg en ook goeie tips om te eten of te logeren.

- 2 januari 2023 - Margreet Kap

Ik heb de reisgids al weer uitgeprint en gebruik het om de reis uit te stippelen. Er staat zoveel in om te gaan bekijken dat we aan 14 dagen denk ik niet genoeg hebben. Goeie gids met handige tips. Onze vorige reisgids over Noord Spanje hebben we ook goed kunnen gebruiken ter plaatse. Dagelijks keken we erin om de leuke en mooie dingen te gaan bekijken. Echt goed geschreven!!!

- 17 juli 2019 - Cindy

Super fijne en uitgebreide reisgids! Was er handig bij het plannen van onze rondreis door IJsland die we zonder touroperator willen gaan maken. Aanrader!

Gratis reisgids met Golden Circle tour downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?