Hoe van luchthaven Napels naar het centrum? Alle info, tips + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hoe van luchthaven Napels naar het centrum? Alle info, tips + tickets

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Napels te komen?

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Napels (Aeroporto di Napoli), wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of je hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar het centrum van Napels te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de luchthaven naar het stadscentrum van Napels te reizen.

Tickets voor je vervoer naar Napels centrum

Ben je nog op zoek naar vervoer van de luchthaven naar het centrum? Bekijk het aanbod en boek je vervoertickets naar het centrum van Napels online!

Ben je met een paar vrienden of familie op vakantie in Napels? Dan kan je beter een taxi huren, dat komt nog eens voordeliger uit! Bekijk de mogelijkheden voor privé transfers en boek direct.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke vervoerstickets

Inhoud artikel

  1. Eindbestemming: NAP – Aeroporto di Napoli-Capodichino

Luchthaven Napels is Aeroporto di Napoli-Capodichino is de internationale luchthaven van Napels en is gelegen aan de rand van de stad. De afstand tot het centrum van Napels is minder dan 10 kilometer, je staat dus op een kwartiertje in het centrum. Maar houd er natuurlijk wel rekening mee dat het soms extreem druk kan zijn in de stad.

  • De luchthaven is vrij klein en beschikt de luchthaven over twee terminals die op wandelafstand van elkaar liggen.
  • Terminal 1 wordt gebruik gemaakt voor lijnvluchten en onder meer voor de vertrekkende vluchten.
  • Terminal 2 wordt uitsluitend gebruikt voor chartervluchten.

Je kan vanuit België en Nederland voordelig naar Napels vliegen. Europese luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa en KLM en budgetmaatschappijen zoals Ryanair en easyJet vliegen vaak op deze luchthaven. Bekijk hier de goedkoopste vluchten naar Napels.

TIP: Van plan om een stedentrip naar Napels te maken? Wil je graag zoveel mogelijk van de stad te zien krijgen? Bekijk hier de tours en excursies in Napels.

  1. Vanaf luchthaven naar het centrum van Napels met de Alibus

De goedkoopste en snelste manier om naar het centrum van Napels te reizen? Dat is met de Alibus Shuttle. Deze shuttlebus rijdt voor de Italiaanse vervoersmaatschappij ANM. Je vindt de haltes van deze shuttlebus meteen aan de uitgang van de aankomsthal van de luchthaven. Je herkent de bussen aan de felle oranje/blauwe kleuren.

  • De Alibus rijdt tussen 6u ’s ochtends tot 24u ’s nachts.
  • Er vertrekken gemiddeld 3 shuttles per uur. Bekijk de actuele vertrektijden.
  • Een enkele rit naar het centrum kost €5. Je kan een ticketje aankopen bij een ANM-punt op de luchthaven of in het centraal station.
  • De Alibus Shuttle stopt bij Piazza Garibaldi (centraal station) en twee haltes bij de haven Immacolatella/Porta di Massa en Molo Angioino/Beverello (Stazione Marittima).
  • Een rit naar het centraal station van Napels duurt ongeveer 15 à 20 minuten. Hier kan je overstappen op de metro en naar je eindbestemming reizen.
  • Zorg er altijd voor dat je je ticket laat afstempelen wanneer je de bus betreedt. Pas dan is het kaartje geldig.
  1. Vanaf luchthaven Napels naar het centrum met de taxi

De meest comfortabele, maar ook de duurste optie, is met de taxi vanaf de luchthaven naar het centrum te komen. Eenmaal geland, volg je de borden met de icoontjes van de taxistandplaatsen. Eens je de luchthaven buiten wandelt, zal je ze meteen opmerken. De reistijd naar het centrum van de stad is ongeveer een 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte.

TRANSFERTIP: Je kan ook op voorhand al een taxi reserveren. Voor deze service betaal je misschien wel wat meer. Het voordeel is echter wel dat je niet hoeft te wachten op een taxichauffeur. Wil je graag je taxi of minibus op voorhand boeken? Boek je privé transfer van de luchthaven Napels naar het centrum voor € 35.

  1. Vanaf luchthaven Napels naar Pompeï en de Vesuvius

Pompeï is een populaire toeristische site in de buurt van Napels. Wil je graag meteen vanaf de luchthaven naar Pompeï reizen? Dan doe je dit best met een taxi of met je huurauto. Het is de makkelijkste manier om Pompeï te bereiken.

  • Met een huurauto ben je op 30 minuten rijden vanuit Napels bij Pompeï, afhankelijk van de verkeersdrukte.
  • Een taxirit duurt ongeveer even lang en kost je gemiddeld € 40. Bestel je privétaxi naar Pompeï vanaf de luchthaven hier online.
  • Toch liever met het openbaar vervoer? Dan zal je eerst naar het stadscentrum van Napels moeten reizen, alvorens je een bus kan namen richting Pompeï. Hiervoor reken je best op een reistijd van 2 uur. Je rijdt dan ook langs de Vesuvius.

TICKETS: Wil je graag Pompeï bezoeken? Je kan voorrangstoegangsticket voor Pompeii online boeken voor € 27, zo kan je lange wachtrijen vermijden.

  1. Vanaf luchthaven Napels naar de Amalfikust

Er zijn verschillende manieren om naar de Amalfikust te reizen van de luchthaven van Napels:

  • Met een huurauto rij je op 20 min naar Ravello, op 30 min/1 uur naar Amalfi, op 50 min tot Salerno en in 1u30 rijden bereik je Positano. Hou wel telkens rekening met verkeersdrukte.
  • Liever met het openbaar vervoer? Vanaf het treinstation van Napels kan je met de Circumvesuviana naar Sorrento reizen. De reistijd bedraagt ongeveer 1u 10 min.
  • Je kan ook van Napels met de ferry naar Sorrento of Amalfi reizen. Je kan je ticket voor de ferry hier boeken € 29. De overtocht duurt zo'n 45 min, met de ferry geniet je van een schitterend uitzicht op de kust.
  • Of maak het jezelf gemakkelijk en boek je privé transfer van luchthaven Napels naar de Amalfikust, zo hoef je nergens zorgen om te maken en begint de vakantie direct.
Op rondreis langs de Amalfikust? Download onze reisgids Amalfi en gebruik onze compleet uitgewerkt rondreis langs de Amalfi kust
  1. Auto huren voor je vakantie in Napels en de Amalfikust

Verblijf je voor enkele dagen in Napels of ben je van plan een rondreis te maken langs de Amalfikust? Dan kan het ook handig zijn om een auto te huren. Verschillende autohuurbedrijven zijn gevestigd op de luchthaven bij de aankomsthal. Je vindt er een uitgebreid aanbod van autoverhuurders zoals Avis, Europcar, Hertz, Sixt en Thrifty.

Houd er wel rekening mee dat het op sommige periodes erg druk kan zijn bij autoverhuurbedrijven. Wil je zeker zijn? Dan reserveer je best op voorhand je wagen. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips bij het huren van een auto op vakantie.

  1. Wat is de beste reisperiode om Napels te bezoeken?

  • Je kan in principe het hele jaar door een citytrip maken naar Napels. Indien je ook voor het goede en warme weer gaat, vermijd dan de winter want dan zakt de gemiddelde temperatuur naar 9°C, en valt er ook de meeste neerslag. Tijdens de wintermaanden gaat ook de Horeca in wintermodus, sommige restaurants sluiten de deuren.
  • Wij vinden mei-juni en september-oktober de beste reisperiode. Ideaal qua weer, en minder bezoekers dan tijdens de erg drukke zomermaanden.
  • Wie met een beperkt budget op reis gaat kan best het hoogseizoen vermijden, want de prijzen zijn dan echt aanzienlijk hoger.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels en Amalfikust downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

Reisroutes in de buurt

Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?