Stadswandeling Trier, langs Romeinen & Constantijn + kaart

Download kerstmarkt Trier

Stadswandeling Trier, langs Romeinen & Constantijn + kaart

10 464 x gedownload798 ervaringen
  • Startpunt: Simeonstrasse, Trier
  • Eindpunt: Hauptmarkt, Trier,
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,4 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Alle promoties Trier 3 dagen

Alle promoties Trier 3 dagen

Logeren in het hart van de stad in een prachtig 4* hotel of in een 3* charmehotel aan de rand van Trier. In beide kan je genieten van een topservice! Ook inclusief arrangementen met tentoonstelling en gastronomisch verblijf.

va.175
Boek nu

Download de gratis wandelroute, langs de mooiste bezienswaardigheden van Trier

Trier ligt aan de Duitse Moezel op de grens met het Groothertogdom Luxemburg. Mede door deze ligging en zijn prachtige gebouwen, monumenten en historische overblijfselen lokt Trier veel toeristen. Trier is zeer oud en werd zelfs in 306 even de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Keizer Constantijn liet heel wat bouwwerken neerzetten en daar staan er nu nog een paar van recht of blijven mooie ruïnes over. Het is ook een inkoopcentrum en deze wandeling brengt je even nabij de vele winkels en shoppingcentra.

Trier

Gratis stadswandeling Trier downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Trier: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

798 ervaringen

- 14 oktober 2021 - Melle en Corien

Trier is een leuke stad, maar met de wandelroute in de hand ontdek je nog veel meer. Zeer aan te bevelen. Af te raden is de route naar het amfitheater en ook het zicht op de Moezel stelt niet veel voor. Hier kan de wandelroute natuurlijk niets aan doen.

- 12 oktober 2021 - Chiel

Mooie wandeling, Je komt alle bezienswaardigheden dan ook wel bij langs die er zijn. Als tourist kan je dit beter opsplitsen in 2 of 3 dagen. Let wel op het overdekte thermenbad in het centrum is op de maandag niet open. Over het Amfitheater (wel entree benodigd) stond in de omschrijving dat het niet de moeite waard was, maar dat vond ik best de moeite waard.

- 12 oktober 2021 - Bert Carolus

Prima route beschrijving en beschrijving van de bezienswaardigheden.

- 9 oktober 2021 - Luc Demey

Zo'n zes jaar geleden kwam ik na een wandelweek voor het eerst in Trier doch toen werd het een kort oppervlakkig bezoek. Ditmaal werd het , dankzij Uw stadswandeling , een aangenaam leerrijk bezoek zoals altijd trouwens. Wij verbleven 2 nachten in het Holiday Inn express hotel , gelegen aan de Moezel en op een kwartiertje wandelen van de Porta Nigra en het historisch centrum van Trier. Van harte bedankt voor de informatie die telkens weer een stadsbezoek zoveel meer waarde geeft.

- 6 oktober 2021 - Lu ruiters

Trier staat geprogrammeerd 👍

Gratis stadswandeling Trier downloaden

Download kerstmarkt Trier

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?