Rondreis Californië: Dé 22 niet-te-missen bezienswaardigheden & plaatsen

Volledige reisgids kopen voor € 15

Rondreis Californië: Dé 22 niet-te-missen bezienswaardigheden & plaatsen

28 juni 2019 in USA Westkust0 reacties

Een rondreis door het westen van de Verenigde Staten, en zeker door de staat Californië, staat op menig bucketlist. De zuidwestelijke staat Californië heeft dan ook heel wat te bieden. Er liggen reusachtige nationale parken zoals Yosemite National Park en Joshua Tree National Park. Tussen al die nationale parken liggen enkele wereldberoemde steden zoals Los Angeles en San Francisco en enkele architecturale pareltjes zoals de Golden Gate Bridge.

Er is heel veel te zien in Californië, maar dit zijn volgens ons de 22 plekjes en bezienswaardigheden die je écht niet mag missen tijdens je rondreis door Californië.

ESTA online aanvragen

Een belangrijke tip: reis je naar of ben je op doorreis in de USA, dan dien je te beschikken over een ESTA (Electronic System for Travel Authorization), je kan dit eenvoudig online je ESTA aanvragen.

Inhoud artikel

 1. Death Valley National Park

Death Valley is een ruig woestijngebied waar bijna niemand woont. In dit stukje Californië kan door de extreme hitte amper iets groeien, vandaar ook de naam Death Valley. Het nationale park bestaat grotendeels uit zoutvlaktes, zandduinen, rode bergen en uitgestrekte droge stukken land.

Dat droge en lege landschap oogt buitenaards en net daarom mag je dit nationale park niet overslaan. Je kan door het park rijden met de auto en stoppen bij de uitkijkpunten, maar het is ook mogelijk om een korte wandeling te maken.

 1. Yosemite National Park

Tijdens je roadtrip door Californië kan je een bezoek aan één van de bekendste nationale parken van de Verenigde Staten absoluut niet missen. Yosemite National Park is een bijzonder stuk natuur. Bezoekers komen er langs diepe kloven, hoge kliffen, indrukwekkende rotsformaties, uitgestrekte meren en verschillende watervallen.

2.1. Yosemite Falls

Yosemite Falls is een van de hoogtepunten van dit nationale park. Deze waterval van maar liefst 740 meter hoog is de vijfde hoogste ter wereld. Het water dat naar beneden stort, komt van het smeltwater van de sneeuw in de bergen van het park. De waterval is daarom in de laatste lentemaanden het mooist. Ook de bijna 100 meter hoge Vernal Falls zijn een grote aanrader, evenals Cathedral Peak.

2.2. Glacier Point

Voor een prachtig uitzicht over het nationale park moet je naar Glacier Point gaan. Dat punt ligt op maar liefst 2200 meter hoogte. Vanaf Glacier Point kan je Yosemite Valley zien liggen, maar je hebt ook uitzicht op de Vernal Falls, de Nevada Falls en de bergtop Clouds Rest.

 1. Mariposa Grove

In het gebied Mariposa Grove in het Yosemite National Park staan de grootste bomen van het natuurgebied. De reuzensequoia’s die hier groeien zijn enkel in dit deel van Amerika te vinden. Het is één van de grootste boomsoorten ter wereld.

In het bos staan verschillende eeuwenoude reuzenbomen. De bekendste daarvan zijn de oude Grizzly Giant die tussen de 1800 en 2400 jaar oud is, de 88 meter hoge Columbia Tree en de California Tunnel Tree, een boom waar je onderdoor kan rijden.

 1. Lake Tahoe

Lake Tahoe ligt in het Sierra Nevada-gebergte. Dit meer en de omgeving zijn een erg populair vakantiegebied. Het helderblauwe meer ligt middenin een beboste omgeving en is bekend bij veel wandelaars, kampeerder en watersporters. In de winter kan je er bovendien uitstekend skiën.

 1. Emerald Bay

Emerald Bay is het bekendste stukje van Lake Tahoe. Het blauwe water steekt er mooi af tegen de naaldbomen die de baai omzomen. Middenin Emerald Bay steekt een klein, idyllisch eilandje boven het water uit, Fannette Island.

De baai is een National Natural Landmark en je kan er mooie wandelingen maken en uitstekend kamperen. Ga zeker naar de Rubicon Trailhead en de Vikingsholm Mansion voor een spectaculair uitzicht over de baai en Lake Tahoe erachter.

 1. Lassen Volcanic National Park

In het noorden van Californië ligt het Lassen Volcanic National Park. In dit geothermische gebied wandel je langs lavarotsen, kokende modderpoelen en zwavelschoorstenen. Wie graag wandelingen maakt, kan hier zeker zijn hart ophalen. Er werd namelijk maar liefst 241 kilometer aan wandelpaden uitgestippeld door het park. Breng ook zeker een bezoekje aan Devestated Area waar je de lavarotsen van de meest recente uitbarsting ziet liggen.

 1. Pacific Coast Highway

De Pacific Coast Highway is één van de bekendste en mooiste routes ter wereld. De route volgt de California One Highway langs de kustlijn. De weg loopt van Legget in het noorden, waar de Highway 101 afsplitst van de Highway 1, tot Capistrano Beach ten zuiden van Los Angeles, waar de weg overgaat in de Route 5.

De Pacific Coast Highway wordt beschouwd als een onderdeel van de Highway 1 die van San Diego naar San Francisco loopt. Langs die route passeer je heel wat mooie plekjes. Je hebt uitzicht op woeste kustlijnen, lange zandstranden, hoge kliffen, bruggen, uitkijkpunten en uitgestrekte natuurgebieden.

 1. Muir Woods

Muir Woods is een knap stukje natuur in de Golden Gate National Recreation Area. In het bos prijken heel wat indrukwekkende redwood-bomen. Het klimaat is er heel vochtig en het bos is daarom vaak in een mistkleed gehuld, wat zorgt voor een magisch plaatje.

 1. San Francisco

San Francisco is de favoriete bestemming van veel toeristen in Californië. Niet gek, want in deze stad kan je de imposante Golden Gate Bridge bewonderen en het wereldberoemde Alcatraz bezoeken. Voeg daar de vrolijk gekleurde Victoriaanse herenhuizen aan toe en de steile, kronkelende straatjes en je zou er bijna niet meer weg willen.

Onze tip: Alcatraz bezoeken? Boek je tickets online (die je zéker van te voren moet bestellen!). Tickets uitverkocht? Je kan nog steeds proberen om een combiticket of Alcatraz + tour te boeken voor € 71, is iets duurder maar je kan dan toch nog binnen.
 1. De Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge in San Francisco verbindt de stad met de Golden Gate National Recreation Area. De brug is hét icoon van San Francisco en één van de belangrijkste bezienswaardigheden van California. Rijd zeker eens over deze wereldberoemde rode hangbrug tijdens je roadtrip.

 1. California Street Cable Car

Een van de grootste bezienswaardigheden van San Francisco is de California Street Cable Car. Deze tramlijn is de laatste ter wereld die met de hand bestuurd wordt. Het is net als de Golden Gate Bridge een symbool van de stad geworden. Er reden oorspronkelijk 23 tramlijnen door de stad, vandaag zijn er dat nog slechts 3.

 1. Pidgeon Point Lighthouse

Aan de Highway 1 ten zuiden San Francisco vind je Pidgeon Point waarop een eeuwenoude vuurtoren pronkt. Pidgeon Point Lighthouse is al sinds 1872 in gebruik en is één van de hoogste vuurtorens van de Verenigde Staten. In het water voor de kust kan je vaak zeehonden en walvissen zien zwemmen.

 1. Santa Cruz Beach

Santa Cruz ligt ten zuiden van San Jose aan de Highway 1 en is waarschijnlijk de leukste badplaats aan de kust van Californië. Deze stad is met zo’n 50 duizend inwoners relatief klein en er hangt een gezellige dorpssfeer.

Santa Cruz Beach is bovendien één van de populairste surfplekken van de Verenigde Staten. Wie wil leren surfen kan hier uitstekend oefenen. Natuurlijk kan je er ook gewoon uitrusten op het strand, maar wandel ook zeker eens naar de Santa Cruz Beach Boardwalk. Daar staat het oudste pretpark van het land.

 1. Big Sur

Big Sur ligt net naast de Highway 1 tussen San Francisco en Los Angeles, ten zuiden van Monterey. Dit is het mooiste stukje kustlijn van Californië. Als je de Pacific Coast Highway helemaal aflegt, heb je hier zonder twijfel de mooiste uitzichten. We raden je zeker aan om er even halt te houden tijdens je rondreis.

 1. Pfeiffer Beach

Pfeiffer Beach ligt een stuk van de Highway 1 af. Je bereikt dit strand via de Sycamore Canyon Road die je kan inslaan net voor de Pfeiffer Canyon Bridge. Dit plekje is nog niet zo bekend bij het grote publiek waardoor het er voorlopig nog tamelijk rustig is.

Het zand van Pfeiffer Beach heeft een aparte paarse kleur en voor het strand torent een grote boogvormige rots boven het water uit. Bij zonsondergang is Pfeiffer Beach het mooist.

 1. McWay Falls

De waterval McWay Falls ligt vlak naast de Highway 1 in het Julia Pfeiffer Burns State Park. Deze 24 meter hoge waterval stort op een ontoegankelijk stuk strand. Tot 1985 viel de waterval nog in de oceaan, maar door een aardverschuiving volgt het water nu een andere weg. Het beeld van de waterval met het tropische strand levert paradijselijke plaatjes op.

 1. Hearst Castle

Het Hearst San Simeon State Historical Monument, of kortweg Hearst Castle, is een bijzonder stukje architectuur. William Randolph Hearst liet dit kasteel in 1919 bouwen en er werd bijna 30 jaar aan gewerkt. Het kasteel ligt bovenop een heuvel van bijna 500 meter hoog en kijkt uit over de oceaan. Hearst Castle bestaat uit 165 kamers, er wordt een gigantische kunstcollectie tentoongesteld en er werd zelfs een privé-dierentuin aangelegd.

 1. Santa Monica Pier

De Santa Monica Pier is één van de bekendste plekjes van Californië. De pier is een belangrijk symbool voor Los Angeles en verschijnt in honderden films en televisieseries. Een wandeling over de pier, met uitzicht op het iconische reuzenrad en het pretpark, is dan ook iets wat je zeker niet kan missen tijdens je roadtrip door Californië.

Waar overnachten in Los Angeles?

 • Wil je celebrities spotten, en heb je er wat budget voor over, dan kan je een hotel boeken in het mondaine Beverly Hills of in Hollywood.
 • Kom je vooral voor het strand, kies dan voor Santa Monica of het hip alternatieve Venice Beach
 • Iets verder van het centrum, en hierdoor wat budgetvriendelijker, zijn hotels in Long Beach

Ontdek in deze blogpost onze favoriete hotels in Los Angeles!

 1. Hollywood en de letters

Natuurlijk kan een bezoek aan Hollywood niet ontbreken. Je kan er over Mudholland Drive rijden, een bezoekje brengen aan het Griffith Observatory, over de Walk of Fame wandelen of even binnenkijken in de bekende theaters langs de Hollywood Boulevard. Natuurlijk mag een wandeling naar de wereldberoemde witte Hollywood-letters niet ontbreken.

 1. Sturtevant Falls

In de Big Santa Anita Canyon in het Angeles National Forest liggen de Sturtevant Falls verscholen. Deze waterval is slechts 15 meter hoog, maar wel indrukwekkend door het mos en de algen die op de klif van de waterval groeien.

 1. Joshua Tree National Park

Ten oosten van Los Angeles ligt het Joshua Tree National Park. Dit park is erg groot en bestaat uit 2 verschillende woestijnen die bezaaid liggen met opvallende rotsformaties en de opvallende Joshua trees waar het park haar naam aan dankt. Je kan er mooie wandelingen maken, klimmen en het is ook mogelijk om er te kamperen.

 1. San Diego

San Diego ligt helemaal in het zuiden van Californië tegen de grens met Mexico. De stad heeft een relatief oud centrum, een aantal prachtige stranden en gezellige wijken. De stad wordt daarom ook wel eens ‘America’s Finest City’ genoemd.

 1. Mis niets tijdens je vakantie in Zuidwest USA met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zuidwest USA? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest USA met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Zuidwest USA.

Zuidwest USA

Gratis preview reisgids Zuidwest USA downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?