Sequoia en Kings Canyon National Park bezoeken? Onze tips + bezienswaardigheden!

Volledige reisgids kopen voor € 15

Sequoia en Kings Canyon National Park bezoeken? Onze tips + bezienswaardigheden!

2 december 2018 in USA Westkust1 reactie

Het Sequoia en Kings Canyon National Park zijn eigenlijk twee nationale parken die naast elkaar gelegen zijn, maar als één groot nationaal park worden beheerd. Beide parken staan vooral gekend om de aanwezigheid van sequoia's. Elk jaar trekken deze gigantische mammoetbomen miljoenen bezoekers.

Er is echter nog veel meer te zien in beide nationale parken. We zetten onze aanraders en top bezienswaardigheden op een rij.

Inhoud artikel

  1. Over Kings Canyon National Park

Kings Canyon National Park werd in 1940 opgericht. Het beslaat bijna 1900 km², en integreerde het Grant National Park dat in 1890 werd opgericht om de General Grant sequoiaplantage te beschermen. De Grant Grove is een van de interessantste plekken in het park, de vele sequoia’s reiken tot aan het naburige Sequoia National Park.

De naam van het park komt van de Kings Canyon, een van de diepste canyons in de Verenigde Staten. Deze indrukwekkende kloof werd uit graniet gesleten door ijs en bereikt een diepte van 2500 m. Verschillende grotten, zoals de Boyden Cave, zijn toegankelijk voor het publiek.

Omdat het merendeel van het park niet met de wagen te bereiken is, is het vooral een paradijs voor wandelaars, die in alle rust de ruige en ongerepte natuur kunnen verkennen.
Het enige deel van het park waar je met de auto kan komen, is Cedar Grove, met een bezoekerscentrum. Houd er echter rekening mee dat de weg om de canyon in te rijden van midden november tot midden april gesloten is.

In Cedar Grove vind je kampeerplaatsen. In de buurt van het park zijn een handvol hotels. Je kan hier een overnachting boeken.

  1. Over Sequoia National Park

Het Sequoia National Park is genoemd naar de gigantische bomen die je hier en in Kings Canyon National Park kan vinden. Het park werd in 1890 opgericht. Het heeft een oppervlakte van zo'n 1.635 km². Het park is niet alleen bekend om de duizelingwekkend hoge bomen, maar ook omdat je hier de hoogste bergtop van de 48 staten vindt, Mount Whitney.

In het park zijn er heel wat wandelingen en andere activiteiten te doen om verschillende dagen te vullen. Hieronder vind je alvast verschillende bezienswaardigheden die je kan bezoeken in het Sequoia National Park.

2.1 General Sherman Tree Trail en Giant Forest

In Giant Forest, een groot sequoiabos, vind je het grootste aantal uitzonderlijk hoge sequoia’s ter wereld. Eén van deze bijzonder grote bomen is General Sherman, bijna 84 m hoog, naar volume de grootste boom ter wereld en naar schatting zo'n 2300-2700 jaar oud. Iemand van 1,80 m die voor deze boom staat, is even groot als een muis die voor iemand van 1,80 m staat!

Via een korte wandeling kom je zowel General Sherman als vele andere zeer grote sequoia’s tegen. Van hieruit vertrekken heel wat wandelpaden, die naar nog meer bijzondere plekjes in het park brengen.

2.2 Tunnel Log

De Tunnel Log is een bijzondere bezienswaardigheid in het Sequoia National Park. Deze gigantische sequoia, 84 m lang en met een diameter van 6,4 m, viel op de weg in 1937, geveld door natuurlijke omstandigheden. De weg was een jaar lang geblokkeerd, tot er een gat in werd gemaakt van 2,4 m hoog en 5,2 m breed, groot genoeg om auto’s door te laten.

2.3 Moro Rock

Moro Rock is een granieten bergtop in het midden van het park bij het bovenste punt van de Moro Creek. 400 treden brengen je naar de top, vanwaar je kan genieten van een adembenemend panorama. De trappen werden door het Civilian Conservation Corps gebouwd in de jaren 30 en staan op de lijst van het National Register of Historic Places. Je kan veel delen van het park vanuit deze uitvalsbasis zien, alsook de Great Western Divide. De rots ligt op 2050 m hoogte.


2.4 Crystal Cave

Crystal Cave is een prachtig voorbeeld van een marmergrot. Je kan de grot via een pad van minder dan een kilometer lang bezoeken. Houd er wel rekening mee dat de wandeling van de parking tot de ingang van de grot vrij stijl is.

Omdat de steenformaties fragiel zijn, mag je de grot alleen met een gids bezoeken. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Je kan tickets kopen bij de verschillende bezoekerscentra in het park. Belangrijk om weten is dat je geen tickets bij de grot zelf kan kopen.

2.5 Sequoia National Forest

Het Sequoia National Forest, dat zich in het zuiden van het Sequoia National Park bevindt, biedt verscheidene opties om te wandelen. Is je tijd beperkter, dan kan je via een trage rit het nationale bos doorkruisen om een idee te krijgen van zijn uitzonderlijke schoonheid.

In de zomer kan je een kronkelende weg door het bos nemen nemen, dat door het gebied van de Sherman Pass gaat. Deze route, net als andere wegen op grote hoogte in het Sierra gebergte, is in de wintermaanden gesloten.

2.6 Mount Whitney

Mount Whitney (4421 m) is de hoogste piek van de VS, Alaska niet meegerekend. De westkant van Mount Whitney ligt in het Sequoia National Park. De berg werd in 1864 genoemd naar Josiah Whitney, een geoloog.

Vanuit Whitney Portal is de Mount Whitney Trail de populairste route naar de top. De tocht is ongeveer 35 km (22 mi) lang, heen en terug, en het hoogteverschil bedraagt 1900 m (6100 ft). Je moet een vergunning aanvragen om de beklimming te mogen doen, en om overbelasting te vermijden, worden de vergunningen alleen tussen 1 mei en 1 november uitgegeven. Wil je de top beklimmen, moet je de vergunning aanvragen tussen 1 februari en 15 maart zodat je in de loterij komt. Blijven er na de loterij nog vergunningen over, dan staan die vanaf 1 april te koop.

Onderschat deze beklimming niet. Ze wordt normaal gezien in 2 dagen gedaan, hoewel er mensen zijn die het als een zware eendagstocht doen, door 12 tot 18 uur aan een stuk door te stappen. Zelfs als je de top niet zal beklimmen, is het toch een aanrader om naar Whitney Portal te rijden voor de uitzichten.

  1. Filmpje: zie het mooiste van Kings Canyon & Sequoia National Park

Wat mag je verwachten bij een bezoek aan Kings Canyon & Sequoia? In dit filmpje kan je alvast kennismaken met de nationale parken. Om het echt te beleven, zal je natuurlijk zelf een bezoekje moeten brengen!

  1. Waar overnachten in Kings Canyon & Sequoia National Park?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Kings Canyon & Sequoia National Park? Het aanbod is eerder beperkt, dus snel boeken is de boodschap. Hier vind je alvast enkele hotels in de buurt.

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Zuidwest USA met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zuidwest USA? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest USA met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Zuidwest USA.

Zuidwest USA

Gratis reisgids Zuidwest-USA


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove
Wouter Coppens

- 4 mei 2023 - Peter Theys

al veel leuke tips uit kunnen halen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?