San Francisco stadswandeling: Te voet langs alle highlights

Volledige reisgids kopen voor € 15

San Francisco stadswandeling: Te voet langs alle highlights

  • Startpunt: Golden Gate Park
  • Eindpunt: Fisherman's Wharf
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 18,5 km
  • Duur: 5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

San Francisco is en was sinds lange tijd een opwindende en aanstekelijke plek voor buitenbeentjes, en velen werden aangetrokken door de belofte van een vrije manier van leven, ver weg van saaie, traditionele conventies. Het is dan ook geen toeval dat deze stad in de jaren 60 het epicentrum werd van de hippies, en een sleutelrol speelde in de bewegingen van de homorechten en rasrelaties.

Levend, divers, druk, en tegelijkertijd ontspannen, het is moeilijk om niet van San Francisco te houden. Gebouwd op verschillende heuvels, met diverse buurten en fascinerende bezienswaardigheden om te verkennen en bezoeken, neemt onze wandel- en openbaar-vervoerroute je mee op ontdekkingstocht.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

San Francisco stadswandeling

Onze stadwandeling zal je helpen een idee te krijgen van de stad gedurende één lange dag, hoewel je er idealiter meerdere dagen voor voorziet. We bezoeken de meest interessante bezienswaardigheden van de stad zien en ook kort enkele buurten.

Begin je dag in San Francisco met een kopje koffie en een ochtendwandeling langs het prachtige en uitgestrekte Golden Gate Park. Stap dan het park uit langs de oostkant naar Stanyan Street, en vervolg je weg langs Haight Street om uit te komen in het bekende Haight-Ashbury district. Je komt ook langs Alamo Square, Grace Cathedral, het Cable Car Museum en Chinatown. Bezoek ook Fisherman's Wharf en van daaruit kan je een uitstap doen naar Alcatraz.

Wil je graag het gevangeniseiland Alcatraz in de baai van San-Francisco bezoeken? Boek dan zeker je tickets online voor € 37 per persoon, zo ben je zeker dat je mee kan op de boot richting Alcatraz. Ticketbar is de officiële aanbieder van tickets.

Bekijk hieronder ook het aanbod combi-tours en begeleide rondleiding in San Francisco. Boek bij GetYourGuide of kijk bij Ticketbar voor nog meer keuze.

Help, ... de tickets voor Alcatraz zijn uitverkocht wat nu? Je kan nog steeds proberen om een combiticket of Alcatraz + tour te boeken voor € 71, is iets duurder maar je kan dan toch nog binnen.

Hoe kan je geld besparen? Koop een San Francisco Super Combi kaart. Hiermee heb je alles wat je nodig hebt voor je bezoek aan San Francisco: Hop-on/Hop-off bus + bezoek aan Alcatraz + San Francisco 10% Kortingskaart.

Zuidwest USA

Gratis wandeling San Francisco downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Zuidwest USA

Ontdek Zuidwest USA via volledig uitgewerkte rondreis, een stadswandeling in San Francisco en verkenning van bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 15

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

13 ervaringen

- 29 juni 2023 - Frederik De Vos

Zeer uitgebreide, goed gedocumenteerde en volledige gids met alle highlights, aanrader!

- 11 mei 2023 - Frank Torfs

Mooie uiteenzetting van de routes!! Gaan we zeker gebruik van maken. TOP

- 27 februari 2023 - Carine Vleurick

Meest complete gids ,overzichtelijk en aanpasbaar na gelang de behoefte. Voor ons en 10 op 10

- 13 januari 2023 - Leen Verheyen

Top website, heel leuke tips. Heb er al heel veel uit kunnen halen. Ook zeer overzichtelijk.

- 23 december 2022 - Marcel

Een mooie gids met top routes. Perfect te gebruiken bij onze trip.

Gratis wandeling San Francisco downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 15

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?