Dé 8 x top bezienswaardigheden van ons Death Valley bezoek + tips

Volledige reisgids kopen voor € 15

Dé 8 x top bezienswaardigheden van ons Death Valley bezoek + tips

26 november 2018 in USA Westkust1 reactie

Op de grens tussen Californië en Nevada, gelegen tussen 2 bergketens, ligt het bijna buitenaardse Death Valley National Park. Het park staat bekend om haar dorre omgeving en extreme hitte. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 50° C ... in de schaduw! Met de zon die loodrecht en onverbiddelijk verder brandt, ligt de gevoelstemperatuur nog eens veel hoger.

Een bezoek aan Death Valley is niet zonder gevaar. Maar deze extreme omstandigheden zorgen voor enkele bijzondere bezienswaardigheden.

Inhoud artikel

 1. De zandduinen van Mesquite Flat Sand Dunes

De Mesquite Flat Sand Dunes zijn het grootste duinenveld in het nationaal park. Hier kan je drie verschillende soorten zandduinen vinden: sikkelvormig, lineair en stervormig. Tussen de duinen vind je veelhoekige gebarsten klei die lang geleden de bodem van een meer vormde. Hier en daar staan er mesquite-bomen die een stabiele habitat vormen voor de fauna hier. Het blijft bijzonder dat in deze barre leefomstandigheden leven mogelijk is.


 1. De zoutvlakten van Badwater Basin

De zoutvlakten van Badwater Basin vormen het laagste punt van Noord-Amerika! Het is een surreëel, kurkdroog landschap van oneindige, witte zoutvlakten die zich op 86 m onder de zeespiegel bevinden.

Tijdens erg warme dagen is het niet aan te raden om op de zoutvlakte te wandelen, want de hitte wordt langs alle kanten weerkaatst.


 1. Het panorama van Zabriskie Point

Zabriskie Point is één van onze favoriete plekken in Death Valley, en meteen ook het bekendste uitzichtpunt in het park. Het kijkt uit over de goudkleurige Badlands Furnace Creek. Bij zonsondergang kleuren de gele rotsformaties prachtig oranje-rood.


 1. De kleurtinten van Artist Drive

Vooral in het licht van de late namiddag, wordt Artist Drive heel feeëriek. De rit hierlangs leidt je door kleurrijke vulkanische en sedimentaire heuvels over een afstand van 14 km (8,7 mi) op een eenrichtingsweg. De verschillende kleurtinten en -schakeringen lijken van de hand van een schilder te komen.

 1. Golfen met de duivel op Devil's Golf Course

De Devil's Golf Course is een immense zone vol zoutrots die door wind en regen geërodeerd werd tot puntige bobbels. Alleen de duivel zou hier golf kunnen spelen! Luister goed en je zal zachte pop- en pinggeluiden horen. Deze geluiden komen van de grond, waar de hitte miljoenen piepkleine zoutkristallen doet barsten, uitzetten en inkrimpen.

 1. Buiten de gebaande paden in Twenty Mule Team Canyon

Een lusvormige weg van 4,3 km (2,67 mi), brengt je door de Twenty Mule Team Canyon, een bizar landschap van de badlands langs een stuk onverharde weg. Deze weg is dus enkel met een aangepast voertuig af te leggen, maar het verbluffende landschap is des te meer de moeite!

 1. Rotstekeningen en spookstadjes in Titus Canyon

Titus Canyon ligt niet centraal, maar is zeker een omweg waard. Het is een smalle kloof uitgehouwen uit de Grapevine Mountains. Je vindt hier rotstekeningen van de inheemse Amerikanen, uitgehouwen door de Timbisha-stam, niet ver van enkele natuurlijke bronnen.

Net naast de canyon vind je Leadfield, een spookstadje waar goudzoekers naar ertsen dolven in de jaren 20. Een beetje verder oostwaars ligt Rhyolite, nog een spookstadje.

 1. De zonsondergang vanaf Dante's View

Dante’s View is de ideale plek om een dagje Death Valley te beëindigen. Het uitzichtpunt ligt in de Black Mountains en kijkt uit over Badwater Basin. Dante's View wordt niet zonder reden gezien als één van de meest fotogenieke plaatsen in Death Valley.

 1. Hoe houd je het veilig in Death Valley?

Death Valley is één van de warmste plekken op aarde, en hierdoor niet zonder gevaren.

Zorg dat je altijd genoeg water mee hebt en drink ook op voorhand voldoende water. Smeer je in met zonnecrème, draag een pet of hoed, bescherm je schouders en zoek zoveel mogelijk de schaduw op, in hoeverre dat in Death Valley National Park mogelijk is.

Hoewel we in het algemeen fan zijn van wandelen in prachtige natuur, vormt Death Valley hier een uitzondering op. Het is er simpelweg te warm. Zeker tijdens de zomermaanden raden we sterk af om na 10 uur ’s ochtends nog lange wandelingen te maken.

 1. Waar overnachten in Death Valley?

Er zijn campings en hotels in Death Valley zelf. Je kan onder meer overnachten in Stovepipe Wells, Furnace Creek en Panamint Springs. Ook net buiten de grenzen van het park zijn er verschillende mogelijkheden. Klik hier voor de mogelijkheden!

Het is ook mogelijk om Death Valley vanuit Las Vegas te bezoeken. Vanuit Las Vegas worden er ook heel wat dagtrips naar Death Valley georganiseerd. Meer info vind je hier.

 1. Mis niets tijdens je bezoek aan Death Valley dankzij onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Death Valley en Zuidwest USA? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest USA met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Zuidwest USA.

Zuidwest USA

Gratis reisgids Zuidwest USA


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove
Wouter Coppens

- 18 mei 2019 - vanparijs

deze reisgids vormt een goed uitgangspunt om onze reis voor te bereiden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?