Cruise en rondvaart op de Tiber in Rome? Info, tips en tickets + wat is er te zien?

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Cruise en rondvaart op de Tiber in Rome? Info, tips en tickets + wat is er te zien?

24 december 2023 in Rome0 reacties

Alle info over een rondvaart op de Tiber in Rome + welke cruise of rondvaart boeken?

Rome is een prachtige stad. Je wandelt er tussen Romeinse overblijfselen, gezellige restaurantjes en prachtige gebouwen. Maar vanop het water ziet Rome er helemaal anders uit. Een cruise of rondvaart op de Tiber is de ideale manier om Rome vanuit een ander perspectief te bewonderen.

Dat kan met een leuke hop-on-hop-off boot, maar je kan ook lekker eten tijdens een ontspannen cruise op de Tiber of je kan een rondvaart combineren met een leuke stadswandeling. In deze blogpost kom je alles te weten over de leukste rondvaarten op de Tiber + waar je bottocht boeken?

Tours & Tickets Rome online bestellen

TIP: Met de Rome Tourist Card kan je eenvoudig deze top attracties (Colosseum, St. Pieter, Vaticaan Museum en Sixtijnse Kapel) reserveren in 1 handige combi zo zie je nog meer tijdens je bezoek aan Rome. Loop de wachtrijen voorbij en laat je ticket zien op je smartphone. Deze kortingskaart geeft ook nog eens 10% korting op alle andere attracties in Rome. (bestel hem hier)

Hoe nog meer geld besparen + wil je graag meerdere bezienswaardigheden in Rome bezoeken?

Inhoud artikel

  1. Een cruise op de Tiber: een must-do

Verschillende soorten cruises op de Tiber

Je kan de Tiber op twee verschillende manieren leren kennen. Enerzijds is er de 24-uurs hop-on-hop-off boot die over de rivier vaart. Je kan opstappen en afstappen waar je wil en onderweg krijg je uitleg over de impressionante gebouwen die je langs de oever ziet staan. Het is zoals de typische hop-on-hop-off bussen, maar dan op het water.

Anderzijds worden er ook cruises georganiseerd waarbij je iets eet en drinkt op de Tiber terwijl je wereldberoemde gebouwen voorbij ziet glijden. Er is ook een tour die een culinaire stadswandeling combineert met een boottochtje op de Tiber. We vertellen je er hieronder meer over.

  1. Welke bezienswaardigheden kan je bezichtigen vanop het water?

Wanneer je over de Tiber vaart, zie je Rome vanuit een heel ander perspectief. Je vaart onder verschillende eeuwenoude bruggen en dat levert mooie plaatjes op. Natuurlijk zie je ook bekende bezienswaardigheden zoals de Engelenburcht en de Sint-Pietersbasiliek passeren. Je zal nog heel wat andere kerktorens en koepels zien verschijnen die allemaal een eeuwenlange geschiedenis met zich meedragen.

Tip: Wil je graag zoveel mogelijk zien tijdens je bezoek aan Rome? Koop dan de Rome Tourist Card en geniet van korting op verschillende attracties
  1. Hop-on-hop-off boot op de Tiber

De bekendste rondvaart op de Tiber is de 24-uurs hop-on-hop-off boot. Je stapt op bij een van de vier aanmeerplaatsen en daarna vaar je rond op de Tiber. Onderweg vertelt een gids je wat je allemaal ziet. Ook een beknopte geschiedenis van de stad komt voorbij.

Bovenaan kan je (hopelijk) in de zon van het uitzicht genieten. Op de benedenverdieping bevinden zich nog meer zitjes waar je wel tegen de weersomstandigheden beschermd bent. De hop-on-hop-off boot vaart om de 30 minuten uit. Je ticket is geldig voor 24 uur.

Op de volgende plekken kan je op- en afstappen:

TICKETS: Wil je graag zo'n rondvaart maken? Bestel je tickets voor de hop-on-hop-off boot Rome online op voorhand en ga meteen aan boord!

  1. Cruise met aperitief op de Tiber

Wil je op een rustigere manier van de uitzichten genieten? Dan kan je ook een cruise met aperitief maken. Je glijdt over de Tiber, onder de bruggen en langs magnifieke bouwwerken. Je krijgt onderweg lekkere wijn en Italiaanse hapjes voorgeschoteld. Dat alles vergezeld van een streepje muziek.

Je krijgt onderweg ook uitleg over al het moois dat je ziet. De rondvaart duurt iets langer dan een uur. Je vertrekt bij Isola Tiberina en je keert ook terug naar diezelfde plek.

TICKETS: Tickets voor de cruise met aperitief op de Tiber koop je hier.

  1. Cruise op de Tiber met proeverij in Trastevere

Er is nog een leuke manier om een rondvaart op de Tiber te maken. Deze tour is ideaal voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Eerst trek je met een gids langs de mooiste plekjes in de wijk Trastevere. Je gaat er naar de lokale markt en proeft er verse, lokale producten. Heerlijk fruit en lokale ham en kaas staan er op het menu.

Daarna maak je een culturele stop in de Basilica di Santa Maria en vervolgens trek je naar de oever van de Tiber. Je stapt er op de boot en maakt een rondritje van een half uur. Houd je fototoestel paraat, want de uitzichten zijn fantastisch! Je stapt af bij de Engelenbrucht en vandaar wandel je naar de bekende straat Via dei Coronari.

Vervolgens is het tijd voor meer heerlijk eten in een lokaal restaurantje. Tot slot passeer je nog langs het Pantheon, de Spaanse Trappen en de Trevifontein. Een aanrader!

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor een cruise op de Tiber met proeverij online en geniet ten volle van je vakantie in Rome!

  1. Waar overnachten in Rome? Onze favoriete adresjes

Op citytrip naar Rome, maar waar moet je nu overnachten? We maakten een compleet overzicht van de leukste adres per prijscategorie en per wijk in Rome. Zo kan je alvast kiezen en jezelf oriënteren.

Word je graag wakker met uitzicht op het Colosseum of met zondagse mis van de Paus op de achtergrond, ontdek hier de verblijven en hotels in Rome per wijk. Wie liever in een budgetvriendelijk verblijf overnacht, vind hier onze favoriete jeugdherbergen in Rome vinden.

  • Verblijf in Regola in het prachtige 17de-eeuwse gebouw van Domus Ester. Dit gasthuis biedt klassiek-ingerichte kamers aan. Meer info en boeken.
  • Ondanks de ligging vlakbij het Vaticaan zijn er mooie budgetaccommodaties te vinden in de wijk. Verblijf bijvoorbeeld bij de B&B Few Steps from St. Peter. Deze klassieke B&B ligt op zo’n 10 minuten wandelen van de Vaticaanse Musea en biedt kamers met airconditioning en tv aan. Meer info en boeken.
  • Het 9Hotel Cesari ligt tussen de Trevifontein en het Pantheon. Dit 3-sterrenhotel is een mooie combinatie van antiek met modern, en biedt kamers met airconditioning, een flatscreen-tv en een Nespresso-apparaat op enkele kamers. Het hotel pakt uit met haar dakterras, waar kan je genieten van uitzicht op de omgeving. Meer info en boeken.
  • Wil je overnachten in het historisch hart van Rome? Dan moet je zeker het Campitelli Fascinating Apartment overwegen. Het appartement heeft een huiselijke sfeer, maar ook een unieke uitstraling. Elke kamer heeft zo zijn eigen fascinerend aspect. Meer info en boeken
  1. Download ook je gratis stadswandeling Rome

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Rome. Ideaal om Rome volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Rome? Koop onze reisgids Rome met 3 stadswandelingen langs 81 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download onze gratis reisgids Rome en ga op pad!

Rome

Gratis reisgids Rome downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?