Parijs in 1 dag bezoeken? Wat zeker zien en doen in 24u? Tips + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Parijs in 1 dag bezoeken? Wat zeker zien en doen in 24u? Tips + tickets

4 oktober 2022 in Parijs0 reacties

Wat zijn de essentials om Parijs in 1 dag te bezoeken? + Wat is de beste planning en hoe voorkom je wachtrijen?

Parijs is een van die wereldsteden waar je letterlijk maanden bezig kan zijn om alles te ontdekken wat er te zien of te beleven is. Je citytrip zal natuurlijk nooit zo lang duren. Misschien ben je er zelfs maar voor 24 uur?

Ben je slechts 1 dag in Parijs maar wil je in weinig uren toch behoorlijk wat highlights gezien hebben? Dan hebben wij in dit artikel een overzicht voor je klaarstaan van alles wat je in korte tijd zoal kan doen.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. Start je stadsbezoek aan de Dôme des Invalides

Om zo veel mogelijk gezien te hebben in een relatief korte tijd, is het handig om je verkenning meteen goed en wel in het centrum van Parijs te starten. Onze suggestie is om de metro te nemen naar La Tour Maubourg (zie ligging op de kaart) en je tocht te beginnen aan de Dôme des Invalides.

Hier kom je meteen terecht in een van de mooiere stadsparken en als je wil kan je ook even het graf van Napoléon gaan bezoeken. Dit neemt niet zo veel tijd in beslag.

TIP: Boek je ticket voor Les Invalides online via deze link, zo sla je alvast de wachtrijen over.

  1. Over de Pont Alexandre III

De Pont Alexandre III ligt vlakbij de Esplanade des invalides en is een van de bekendste bruggen over de Seine. De monumentale brug is sowieso al een bezienswaardigheid op zich en ter hoogte van de Seine krijg je eveneens een mooi overzichtsbeeld van de stad.

  1. Naar Place de la Concorde

Eens je over de Seine bent, kan je via een groene long je weg vervolgen naar Place De La Concorde. Hier kom je op het plein met de bekende obelisk die wordt geflankeerd door de Fontaine des Mers en de Fontaine des Fleuves.

Hier ben je ook meteen aan een uiteinde van de Champs-Elysées, de bekende luxueuze boulevard. In de verte zie je de Arc de Triomphe statig boven de weg uitstijgen. Heb je zin om de vele luxewinkels te gaan verkennen? Dan kan je hier meteen de straat in gaan duiken.

LEESTIP: Wil je graag zoveel mogelijk zien in Parijs? Download dan zeker eens onze gratis stadsgids Parijs, met de leukste plekjes voor je bezoek aan de lichtstad.

  1. Jardin des Tuileries en Musée de l'Orangerie

Onze voorkeur gaat echter eerst uit naar de andere kant van Place de la Concorde. Hier kom je terecht in wat misschien wel het mooiste park van Parijs is: de Jardin des Tuileries. Zorg ervoor dat je hier zeker de Arc de Triomphe du Carrousel niet mist: een kleine versie van de grotere triomfboog op de Champs Elysées.

Fan van moderne kunst? In dit park ligt het Musée de l’Orangerie met een fraaie collectie kunst uit de 20e eeuw. De Waterlelies van Monet (je kan ze zijn hier in het echt bewonderen) wellicht het bekendste werk. Het museum is niet zo groot. Op hooguit een uurtje kan je vrijwel alles gezien hebben, dus je hoeft het zeker niet links te laten liggen.

Boek je tickets hier

  1. De piramide van het Louvre

Het Louvre is alleen voor het iconische gebouw al een passage waard. Wanneer je tickets vooraf online hebt gereserveerd, kan je het museum ook bezoeken zonder veel tijdverlies. Met een collectie van 35.000 kunstwerken zal je evenwel moeten selecteren wat je wilt zien.

In een uur of twee kan je wel zeker wat van de meest notabele kunstwerken meepikken:

  • Venus van Milo
  • Niké van Samothrake
  • Ramses II
  • Mona Lisa – Da Vinci
  • Het Vlot van Medusa – Géricault
  • La Liberté guidant le peuple – Delacroix
  • De Stervende Slaaf – Michelangelo
  • De Codex van Hammurabi

TIP: Om het je makkelijk te maken, heeft het Louvre een route uitgestippeld die je in 1,5 tot 2 uur langs de voorgenoemde meesterwerken brengt. Bekijk ze hier op de website.

  1. Vermijd de wachtrijen en koop je tickets voor het Louvre online

Om niet in de wachtrijen te hoeven staan kan je het best je ticket vooraf online boeken € 17, zodat je in de aparte rij van tickethouders kan gaan staan. (met mogelijkheid om te annuleren tot 24u voor aankomst).

Wil je graag je bezoek aan het Louvre combineren met een rondvaart op de Seine, boek je combi-ticket hier voor €45.

Wil je graag meer te weten komen over de kunstwerken, de immense collectie en de geschiedenis van het museum? Boek een tour met gids, bekijk hier alle tours in het Louvre.

Met de stadspas Parijs kan je met één pas de 3 populairste bezienswaardigheden van Parijs bezoeken: Skip-the-line voor de Eiffeltoren, toegang tot het Louvre + een rondvaart op de Seine. Boek deze pas hier online

  1. Champs-Elysées en Arc De Triomphe

Vanaf de metrohalte Louvre-Rivoli kan je verder reizen naar station Franklin D. Roosevelt om in het hart van de bekende winkelboulevard uit te komen. Hier sta je bijna letterlijk aan de deur van de befaamde Galeries Lafayette.

Op een kwartiertje wandel je naar de Place Charles De Gaulle met de Arc De Triomphe.

  1. Jardins du Trocadéro

Om je dag in Parijs verder te zetten, raden we je aan om de Jardins du Trocadéro zeker te gaan bekijken met het Palais de Chaillot. Van hieruit maak je wellicht de beste foto’s van de Eiffeltoren.

Het plein is ook rijkelijk gedecoreerd met tal van beeldhouwwerken en fraaie architectuur. En dat allemaal langs de idyllische oever van de Seine.

  1. De Eiffeltoren vlot bezoeken

Als je nog nooit eerder in Parijs bent geweest, is de Eiffeltoren natuurlijk de onmisbare bezienswaardigheid. Maar hoe verlies je zo min mogelijk tijd bij één van de populairste monumenten in de wereld? We raden je in ieder geval aan om je tickets vooraf online te reserveren. Zo hoef je ter plaatse niet meer aan te schuiven in de wachtrijen die erg lang kunnen worden.

Klaar om de Eiffeltoren te beklimmen? Lees ons artikel over de Eiffeltoren bezoeken om zeker niks te missen. We vertellen je bijvoorbeeld hoe je bij het geheim verdiep komt dat veel toeristen niet meteen vinden.

TICKETS: Wil je graag de Eiffeltoren in Parijs bezoeken? Boek dan zeker je tickets online, zo ben je zeker dat je naar boven kan + moet je niet in de wachtrij aanschuiven (soms 2 à 3 uur wachttijd). Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

  1. Quartier Latin en Panthéon

Na je bezoek aan de Eiffeltoren, kan je door de Jardin de la Tour Eiffel verder gaan en vervolgens aan Motte Piquet de metro nemen richting Cluny La Sorbonne. Zo kom je uit in de bekende studentenwijk: de Quartier Latin. Hier kan je even een omweg maken naar het Panthéon. Daarnaast is dit een uitstekende omgeving om een hapje te eten voor je aan je avondprogramma begint.

  1. Rondvaart op de Seine

Geen zin om veel te wandelen of minder fan van musea? Of wil je gewoon echt Parijs eens vanop het water zien? Dan is een cruise op de Seine natuurlijk een must. Er zijn verschillende rondvaarten mogelijk, zowel overdag als ’s avonds. Van een gewone sightseeing tour tot formules met lunch of diner. Je kan dit dus zeker in je dagplanning opnemen. Voor het gemak boek je jouw tickets voor een rondvaart gewoon online.

Onze tip: Wil je graag een rondvaart op de Seine maken, al dan niet incl. een romantisch diner?
Boek je tickets online vanaf € 15, zo bespaar je geld en tijd. Zo kan je meer doen en zien tijdens je citytrip Parijs en ben je zeker van je rondvaart.

  1. Montmartre by night

Als de avond valt en je wil absoluut het beste van de lichtstad zien, dan beklim je Montmartre en geniet je volop van de verlichte Sacré Coeur. Vanaf de heuvel zie je ook het lichtspektakel van de Eiffeltoren en zie je de vele andere bekende gebouwen op een heel andere manier. In deze wijk vind je ook de Moulin Rouge terug waar je even langs kan lopen. Wie liever gaat dansen of naar een club gaat, kan hier de leukste plekjes vinden om uit te gaan in Parijs.

TIP: Heb je tijd genoeg? Waarom geen cabaretshow in de Moulin Rouge bijwonen? Reserveer hier tickets voor Moulin Rouge shows.

  1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden. Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs, een overzicht van onze verschillende wandelingen door Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?